به گزارش حوزه سیاست خارجی ایرنا، برگزاری این رویداد مهم در قطعنامه سال گذشته مجمع عمومی سازمان ملل متحد در موضوع گرد و غبار به اتفاق آراء به تصویب رسید. دعوت از وزرا و مسئولین ارشد بیش از ۵۰ کشور درگیر به معضل گردوغبار و همچنین روسای برخی سازمانها و نهادهای منطقه ای و بین المللی برای شرکت در این اجلاس پیش بینی شده است. اجلاسی که ذیل دستورکار سازمان ملل متحد در تهران برگزار خواهد شد.
گسترش بی سابقه طوفانهای گرد و غبار در جهان به ویژه در غرب آسیا و شمال آفریقا ناشی از تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی، تشدید خشکسالی و سوء مدیریت منابع آبی موجب شده میلیون ها نفر از ساکنین این مناطق با مشکلات و خطرات جدی مواجه شده و رشد و توسعه کشورهای این مناطق با چالش های قابل توجهی روبرو شود.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهایی که طی سالیان اخیر به شدت در معرض این طوفان ها و پیامدهای آن قرار داشته، در ادامه تلاش های خود از جمله میزبانی اجلاس وزرای محیط زیست در تهران در تیرماه ۱۴۰۱، در صدد است در مقام پرچمدار مقابله با این پدیده از طریق جلب همکاری و مشارکت حداکثری کشورهای منطقه و دیگر کشورها و سازمانهای علاقمند، هم افزایی میان ساز و کارهای محیط زیستی موجود در منطقه و جهان و بسیج منابع مالی و تهیه و اجرای برنامه های اقدام مشترک گامی اساسی در راستای ایجاد امنیت و توسعه برای همه بردارد.
نظر شما