۳۰۰هزار نفر در کهگیلویه و بویراحمد از طرح پزشک خانواده استفاده می کنند

یاسوج- ایرنا- رئیس علوم پزشکی یاسوج گفت: بر اساس بررسی های آماری انجام شده ۳۰۰هزار نفر در کهگیلویه و بویراحمد زیر پوشش طرح پزشک خانواده قرار می گیرند و از مزایای این طرح استفاده می کنند.

براساس آخرین آمار ،جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۷۲۶هزار نفر است.

دکتر سعید جاودان سیرت روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ارتقای کمی و کیفی سطح سلامت، افزایش دسترسی عادلانه و رضایت مندی مردم به خدمات با کیفیت بالا، کاهش پرداخت پول از جیب مردم و مدیریت منابع حوزه سلامت از اهداف کلی اجرای این طرح است.

وی ادامه داد: طرح پزشک خانواده همزمان با سراسر کشور در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت استان اجرا می شود که در شهرستان گچساران به عنوان پایلوت آغاز شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: در طرح پزشک خانواده در مراکز سلامت و پایگاه‌های سلامت، نوبت دهی، خدمات دندان پزشکی و خدمات رادیولوژی، سلامت روان و خدمات مشاوره ازدواج ژنتیک و خدمات مامایی انجام می‌شود.
وی با اشاره به برخی نقایص و کمبودها در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ،اظهار امیدواری کرد بتوان از توان نیروی انسانی جهادی، قانون مدار، مقتدر و مسئولیت پذیر ، توانمند و انقلابی باشد در مدیریت‌های این دانشگاه برای پیشرفت اهداف جمهوری اسلامی استفاده کرد.

وی بیان کرد: در طرح پزشک خانواده به ازای هر سه هزار نفر یک پزشک و ۲ نفر مراقب سلامت نیاز است و یکی از مراقبان سلامت باید ماما باشد.

جاودان سیرت اظهار کرد: با فعال شدن برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر خدمات بر مبنای سطح‌بندی به بیماران ارائه می‌شود.

بطور کلی نظام ارجاع شامل سه سطح است که سطح یک در مرکز خدمات جامع سلامت برگزار خواهد شد. در سطح یک اگر مردم در قالب آن به تیم پزشک خانواده مراجعه کنند، هزینه‌هایشان کاهش می یابد، مراجعه به متخصص و فوق‌تخصص تنها با نظر پزشک خانواده انجام و از مراجعه‌های بی‌مورد به پزشکان رده بالا جلوگیری می‌شود.

سطح یک نظام ارجاع یعنی بیمار به پزشک خانواده و تیمش از جمله ماما، مراقب سلامت، بهیار در مراکز و پایگاه‌های بهداشت، مراجعه و معاینات اولیه را دریافت می‌کند. اگر درمان شد، نیازی به مراجعه به بیمارستان‌ها و متخصصان ندارد و هزینه‌های هنگفت بابت سی‌تی‌اسکن و ام آر آی به بیمار تحمیل نمی‌شود.
سطح ۲، یعنی ارجاع بیمار به کلینیک‌های فوق‌تخصصی و بیمارستان‌ها. اگر پزشک عمومی متوجه شود که بیمار نیازمند دریافت خدمات درمانی پیچیده‌تر است وی را به این سطح ارجاع می‌دهد و افراد در مواجهه با هر بیماری ساده‌ای، دیگر به مراکز تخصصی مراجعه نمی‌کنند و مشمول هزینه و تعرفه دولتی از بیمارستان‌ها نمی شوند.

مزیت بعدی این طرح آن است که هزینه‌های تشخیصی و میزان بستری‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته و دریافت پول توسط پزشکان هم هدفمندتر می‌شود.

جتودان سیرت تاکید کرد طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع از برنامه های مهم دولت سیزدهم است و اجرای این طرح نیازمند فرهنگ‌سازی، اطلاع رسانی و تبیین جایگاه و نقش پزشک خانواده و نظام ارجاع، اجتناب از تقاضاهای القایی و اجرای پوشش همگانی مراقبت‌های بهداشتی اولیه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha