به گزارش ایرنا، پیام احمدی روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات افزود: فرهنگ روح هر ملت است و ارزشهای فرهنگی هویت یک جامعه را تشکیل میدهند و فرهنگ یک موضوع حاشیهای و ذیل اقتصاد نیست.
وی ادامه داد: فرهنگ هدایتکننده سیاست، اقتصاد و سایر شئون زندگی جوامع است و از اولویتهای نظام اسلامی محسوب میشود و خدمتگزاران در این عرصه وظیفه سنگینی بر عهده دارند.
احمدی گفت: امسال برپایی هفته فرهنگوهنر چهارمحالوبختیاری و برگزاری جشنوارههای اقوام ایران زمین، موسیقی منطقهای فجر، موسیقی زاگرسنشینان از برنامههای این اداره کل است و توجه به حوزه مفاخر استان و پاسداشت زبان و ادبیات فارسی در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یادآور شد: در یک سال گذشته و در سال پساکرونا مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، اقداماتی را در جهت خروج از رخوت و رکوردی که پس از همهگیری کرونا ایجاد شده بود انجام داد.
احمدی تصریح کرد: پارسال تلاش زیادی برای بازسازی و احیای موسسات فرهنگی و هنری استان انجام شد و شاهد توفیق زیاد در این عرصه بودیم.
وی اظهار داشت:سال گذشته در حوزه زیرساختی پروژههای فرهنگی استان که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و در مواردی با ۱۰ تا ۲۰ سال توقف عملیات اجرایی مواجه بودند در سفر رییسجمهور به استان به آنها اعتباراتی تخصیص پیدا کرد و روند تکمیل آنها در جریان است.
احمدی تاکید کرد: پارسال از محل مصوبات سفر رئیس جمهور به چهارمحال و بختیاری۱۷۰ میلیارد تومان به حوزه زیر ساخت پروژههای فرهنگی استان تخصیص داده شد و از این محل، احداث و کار ساختمانی فرهنگسرای لردگان تکمیل شد و تا آغاز تابستان روند تجهیز آن نیز انجام خواهد شد و به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تحویل داده میشود.
وی خاطرنشان کرد: بعد از تجهیز فرهنگسرای لردگان، عملیات تکمیل و تجهیز فرهنگسرای شلمزار در دستور کار است و امیدواریم ۱.۵ (یک سال و نیم) تا ۲ سال آینده تکمیل شود.
احمدی ادامه داد: اعتباراتی برای احداث و تکمیل و تجهیز فرهنگسرا شهرهای فرادنبه،چلگرد در نظر گرفته شده و تکمیل مجموعه مصلای شهرکرد نیز در دستور کار قرار دارد.
وی یادآور شد: هنرمندان سرمایههای استان و کشورند و سال گذشته پایش و افزودن اعضای جدید به صندوق اعتباری هنر چهارمحال و بختیاری توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان انجام شد و تعداد قابل توجه، نفرات جدید به صندوق اضافه شد تا از حمایتهای حداقلی این صندوق برخوردار شوند.
احمدی با اشاره به اهمیت اقتصاد فرهنگ و هنر گفت: هدفگذاریهایی برای توجه به اقتصاد فرهنگ و هنر انجام شده است و در صدد حضور محصولات فرهنگی و هنری استان در بازارهای داخلی و بینالمللی هستیم.
وی با اشاره به وجود هنرمندان خوش آتیه در استان گفت:میتوانیم با توجه به حوزه هنرهای تجسمی، اقتصاد فرهنگ و هنر را در این زمینه هنری در استان فعال کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به رسالت حوزه رسانه و مطبوعات و یادآوری اهمیت این حوزه فرهنگی در آگاهی بخشی به جامعه و جهاد تبیین گفت: کمبود اعتبارات باعث شد، سال گذشته نتوانیم به این حوزه کمک زیادی کنیم.
احمدی گفت: تمام مبلغ توزیعی از محل درج آگهیهای ثبتی و قانونی بین روزنامههای استان توزیع شده متاسفانه مبلغ ناچیزی از این محل بین هفتهنامهها، ماهنامهها و پایگاههای تحلیلی خبری استان توزیع شده که باید برای این امر از ظرفیتهای قانونی استفاده شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به برگزاری جشنوارههای هنری در سال گذشته گفت:جشنوارههای خوبی در زمینه تئاتر، هنر تجسمی و حتی سینما در استان برگزار کردیم و در جشنوارههای منطقهای، کشوری و بینالمللی نیز حضور داشتیم و در سال پیشرو درصدد بازنگری برای حضور در جشنوارهها کم اثر و کم مخاطب هستیم.
احمدی یادآور شد: استان در زمینه موسیقی حرفهای زیادی برای گفتن دارد و آموزشگاههای موسیقی متعددی در سطح استان وجود دارد و امیداوریم انجمن موسیقی استان، بهار امسال فعال شود.
وی تاکید کرد:در زمینه موسیقی ما ظرفیتهای زیادی داریم و امسال هفته فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری، جشنواره اقوام ایران زمین، جشنواره موسیقی منطقهای فجر به میزبانی شهرکرد و جشنواره موسیقی زاگرسنشینان در استان برپا میشود.
احمدی خاطرنشان کرد: در سال پیشرو توجه بیشتر به حوزه مفاخر استان و حوزه پاسداشت زبان و ادبیات فارسی در دستور کار است و سال گذشته ۲ همایش ملی درباره شعرای بنام حکیم نظامی گنجوی و عمان سامانی برگزار شد.
وی با اشاره به سفر معاون سینمای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان در سال گذشته گفت: قولهایی برای دریافت مساعدت در زمینه گسترش هنر سینما در استان گرفتهایم که امیدواریم امسال عملی شود و با توجه به ظرفیتهای استان بهدنبال رویشهای جدید در این حوزه هستیم و شهرستانهای کوهرنگ، شهرکرد، بروجن، کیار و فارسان در این زمینه استعدادهای فراوانی دارند.
احمدی تاکید کرد: هنرهای نمایشی و به ویژه تئاتر از مزیتهای استان به شمار میروند و بیش از ۶۰۰ نفر در حوزه تئاتر در استان فعال هستند و امید است با سرمایهگذاری بیشتر شرایط بهتری رقم بزنیم و سال گذشته استان ۲ نماینده در جشنواره تئاتر فجر داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: متاسفانه هنرستان هنرهای زیبای استان سابقه چندانی ندارد و این هنرستان از ۲ سال پیش با یک رشته در شهرکرد راه افتاده و امید است سه رشته جدید را به آن اضافه کنیم.
احمدی تاکید کرد: بسیاری از شهرهای استان مانند بن، خانمیرزا فاقد خانه فرهنگ و هنر هستند و امیدواریم با کمک شهرداریها شاهد احداث این خانهها باشیم و در صورت انتقال مالکیت خانههای فرهنگ و هنر به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آن تجهیز آنها را انجام میدهیم.
وی تاکید کرد: سال گذشته با وجود سختیهای زیاد چراغ مطبوعات استان فروزان و پر تلالو بود و مطبوعات و رسانههای استان وظیفه خطیری در جهاد تبیین بر عهده دارند.
این مسوول چهارمحال و بختیاری افزود: در حوزه اطلاعرسانی نیز در صدد هستیم این مورد را در زمره شاخصهای ارزیابی نهادهای دولتی استان قرار دهیم که توجه بیشتری به این حوزه شود.
وی یاد آور شد: متاسفانه در زمینه قرآن و عترت تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله زیاد داریم و امیدواریم شرایط را بهگونه رقم بزنیم که امسال در این زمینه شاهد موفقیتهای زیادی باشیم و با توجه به آنکه بزرگترین مجموعه های فرهنگی استان مجموعههای قرآنی هستند این مهم قابل انجام است.
احمدی تاکید کرد: معرفی هویت و سبک زندگی ایرانی اسلامی در دستور کار قرار دارد و در این زمینه ۹۰ طرح بهدستمان رسید که قرار شد از ۲۰ طرح حمایت شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: در حوزه فرهنگ عمومی نیز برش عمومی سند فرهنگی استان و سند پیشرفت استان در زمینه فرهنگ در حال تدین است.
وی تاکید کرد: در زمینه تشکلهای فرهنگی و هنری مساجد اولویت کاری استان کادر پروری و پرورش نیرویهای جدید و آشنا با هویت و سبک زندگی ایرانی اسلامی است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۱ شهرستان با جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر است.
نظر شما