به گزارش خبرنگار ایرنا امروز پنجشنبه با از کار افتادن پمپ های شرکت آب و فاضلاب، آب از ابتدای صبح تا ظهر به حدی با افت فشار مواجه شده بود که تقریبا نمی شد کاری با آن انجام داد و فقط می شد با گذاشتن ظرف کمی آب جمع کرد و بعد از آن هم کاملا آب قطع شد.
شهر جیرفت با کمبود آب مواجه است و ۲۱۰ لیتر بر ثانیه کاهش دبی داشته و معادل هفت حلقه چاه کمبود آب دارد.
علاوه بر کمبود منابع آبی، مخازن ذخیره آب هم به گفته مسئولان کم است و به همین دلایل آنها برای اینکه بتوانند آب را آن هم با فشار مناسب به همه مردم شهر برسانند از چندین پمپ آب استفاده میکنند.
با قطع شدن برق، این پمپ ها هم از کار میافتند و فشار آب کاهش یافته و با ادامه مشکل، آب کاملا قطع میشود.
مسئله اینجا پیچیده تر می شود که شهر جیرفت به دلیل اینکه در منطقه گرمسیری است مصرف برق بالایی هم دارد و به دلیل افزایش فشار مصرف هم با قطعی مواجه می شود. بیشتر چهار هزار کیلومتر از شبکه فشار ضعیف برق جیرفت هم برپایه سیم های مسی و در مقابل سرقت و باد و طوفان آسیب پذیر است و هنوز راه درازی تقریبا چهار ساله تا تبدیل به کابل دارد.
بنابراین با کمترین باد و طوفانی ما شاهد قطع شدن سیم های برق جیرفت هستیم و این هم دلیل دیگری برای افزایش قطعی های برق می شود و در نتیجه همزمان مردم هم از نعمت برق و هم از نعمت آب در گرمای جیرفت محروم می شوند.
مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان جیرفت در رابطه با مشکل قطعی های آب به دلیل قطعی برق گفت: امروز به دلیل ۲ قطعی برق هر کدام نیم ساعته برای اصلاح شبکه، ۲۷ پمپ آب از مدار خارج شد و این بر فشار آب بخش وسیعی از شهر تاثیر منفی گذاشت.
علی مشایخی افزود: تنها راه پیشگیری از مشکل این است که شرکت آب و فاضلاب جیرفت دارای یک فیدر و شبکه اختصاصی برق باشد و به برق شهر متصل نباشد که انجام آن هم با توجه به اعتبارات کنونی بعید به نظر می رسد.
وی با بیان اینکه شهر ۲۱۰ لیتر بر ثانیه کاهش دبی داشته و معادل هفت حلقه چاه کمبود آب دارد افزود: شرایط باید به گونه ای باشد که با قطع شدن برق هم شهر تا ۲۴ ساعت آب داشته باشد اما هم از نظر مخازن کمبود داریم و هم از نظر منابع تولید ضعیف هستیم.
مشایخی ادامه داد: البته اقدامات خوبی را در برنامه داریم از جمله حفر هفت حلقه چاه و ساخت یک مخزن در ورودی شهر جیرفت که تا سه ماه دیگر به بهره برداری می رسد.
علل مختلف قطعی برق
سرپرست اداره برق شهرستان جیرفت هم با اشاره به اینکه سرقت سیم ها، افزایش باد و طوفان و افزایش مصرف از جمله علل قطعی برق است گفت: تغییرات دمایی یعنی کاهش یا افزایش مصرف توسط مصرف کننده منجر به تغییرات در سطح ولتاژ می شود و در مناطق گرمسیری گریزناپذیر است.
مجتبی شادجو افزود: گاهی همکاران مانورهایی انجام می دهند و برای اصلاح یک جریان از شبکه، موقتا جریان را به سیم دیگری انتقال می دهند که موجب قطعی های موقت می شود.
وی با اشاره به اینکه شبکه فشار ضعیف شهرستان جیرفت چهار هزار کیلومتر است افزود: برای پیشگیری از سرقت و استحکام شبکه در حال تبدیل شبکه از سیم مسی به کابل هستیم و امکان تغییر سریع آن نیست.
شادجو افزود: نزدیک به پنج سال است در حال تبدیل شبکه هستیم اما با دریافت کامل اعتبارات شاید تا چهار سال دیگر هم طول بکشد.
وی ادامه داد: در تبدیل شبکه از کابل های درهم تنیده از جنس آلمینیوم استفاده می شود که علاوه بر اینکه به دلیل صرفه اقتصادی نداشتن سرقت آن کاهش می یابد، به دلیل درهم تنیده بودن سیم ها، باد و طوفان اثر بسیار کمتری بر آن خواهد گذاشت و شاهد قطعی کمتری در شبکه خواهیم بود.
امروزه امکاناتی همچون برق و آب از ضروریات زندگی محسوب می شود و نبود آنها برای دقایقی هم مردم را با مشکلاتی مواجه می کند این در حالی است که مردم شهر برای ساعت ها از آن محروم می شوند.
در زمانهایی که پمپ های شرکت آب در جیرفت از کار می افتند تمام روز هم ممکن است آب فشار نداشته باشد و مردم حتی برای نظافت هم با دشواری مواجه شوند که باید متولیان امر تدبیر سریعتری برای آن بیاندیشند.
افزایش سریعتر تبدیل شبکه های برق به کابل (آلمنیومی)، افزایش تامین برق شهر، تسریع در انتقال آب از سد جیرفت به شهر، تامین فیدر و شبکه اختصاصی برق برای آبفا و حفر چاه های بیشتر برای تامین آب شهر برخی از اقدامات کوتاه مدت و بلند مدتی است که می تواند مشکل آب و برق شهرستان جیرفت را که سودای مرکز استان شدن را در سر می پروراند حل کند.
نظر شما