هنرمندان برای مقابله با جنگ رسانه‌ای، مفاخر کشور را معرفی کنند

تهران- ایرنا- هنرمند نقاش با بیان اینکه در جنگ رسانه‌ای با تولید آثار کاذب، ارزش‌ها و فرهنگ ما هدف قرار گرفته می‌شود، گفت: مسئولان باید بستری شایسته برای خلق آثار هنری فراهم کرده و هنرمندان نیز مفاخر، بزرگان و شخصیت‌های برجسته کشور را به تصویر کشیده و آنان را به عنوان الگو به مردم معرفی کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از ۱۲ تا ۲۵ فروردین امسال با شعار «می خوانمت» در مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار شد. «هنرهای دینی» از بخش‌های این نمایشگاه بود که همچون سال‌های گذشته در حوزه‌های مختلف، مفاهیم و معانی دینی را با زبان هنر برای مخاطبان به نمایش گذاشت.

بخش هنرهای دینی نمایشگاه قرآن کریم سال گذشته دارای قسمت سینمایی بود که فیلم‌های دینی و مذهبی هر شب پس از نمایش با حضور کارشناسان مورد نقد و بررسی قرار می‌گرفت که امسال این حوزه در نمایشگاه قرآن فعالیتی نداشت.

سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم میزبان کارگاه‌های هنرهای تجسمی با حضور اساتید برجسته بود، مصطفی رحمانی هنرمند نقاش یکی از هنرمندان این رویداد بود که تک چهره (پرتره) سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را به تصویر کشید، وی درباره حضور خود در نمایشگاه قرآن به خبرنگار ایرنا گفت: حدود ۱۵ سال است که در این زمینه فعالیت می‌کنم، معتقدم هنر باید برای مردم، در میان آنان و تاثیرگذار باشد، هنر باید از نمایش صرف در گالری‌ها فاصله بگیرد، هنری که من از آن سخن می‌گویم هنر ارزشی است که می‌تواند ضمن فرهنگسازی، فرهنگ گذشته ما را به روزرسانی و تبیین کند.

رحمانی با ابراز علاقه‌مندی برای برپایی گالری هنری در نمایشگاه قرآن افزود: دوست دارم هر سال در این رویداد حضور داشته باشم. سال گذشته نیز در کارگاه هنری نمایشگاه قرآن بودم که توفیقی برای من است. من در این فضای معنوی انرژی می‌گیرم حتی علاقه‌مندی و استقبال بازدیدکنندگان و مخاطبان بازخورد خوبی به ادامه کارم می‌دهد و تا سال بعد لحظه شماری می‌کنم که چنین کارگاه هنری برپا شود و در آن حضور داشته باشم و آثاری را خلق کنم که ماندگار و تاثیر باشد.

وی با اشاره به ترسیم تک چهره سردار حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه قرآن اظهار داشت: مخاطبانی از دهه‌های ۷۰، ۸۰ و ۹۰ ضمن بیان خسته نباشید، از اثر عکس گرفتند و این مساله نشان داد که رسالتم را انجام داده ام که برای نسل آینده نیز این هنر و اثر را به ارمغان می‌گذارم و چه شخصیتی بهتر از مفاخر ملی همچون شهدای امنیت که شایسته است، آثار بیشتری برای آنان خلق شود.

این هنرمند نقاش گفت: تاکنون این توفیق را داشتم که آثاری را از شهدای دفاع مقدس و امنیت خلق و آنها را به خانواده‌های شهدا تقدیم کنم.

هنرمندان برای مقابله با جنگ رسانه‌ای، مفاخر کشور را معرفی کنند

رحمانی افزود: ما امروز در جنگ رسانه‌ای قرار داریم که با تولید آثار کاذب، ارزش‌ها و فرهنگ ما را هدف قرار می‌دهند، مسئولان باید با تمام آثار هنری اعم از هنرهای تجسمی، سینما، تئاتر و ادبیات، به خصوص هنرهای تجسمی که ماندگار هستند، با این جنگ مقابله کنند و امیدوارم بستری که برای برگزاری کارگاه‌های هنری در نمایشگاه قرآن فراهم شده است، تداوم داشته باشد.

وی بیان کرد: باید نمایشگاه‌های بین‌المللی به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در کشورهای دیگر برگزار شود تا هنر فاخر کشورمان را به نمایش بگذاریم و معرفی کنیم.

این هنرمند با اشاره به اهمیت سواد بصری اظهار داشت: اقناع، همیشه به صورت کلامی نیست و گاهی اقناع بصری باید مورد توجه قرار گیرد، به عنوان مثال هنگام ورود به مسجد، اقناع بصری می‌شویم و تحت تاثیر شکل ها و رنگ‌های به کار رفته در معماری این بنا قرار می‌گیریم، سپس با سخنان خطیب، اقناع کلامی صورت می‌گیرد.

رحمانی گفت: ما نباید از القای بصری غافل شویم، در فضای مجازی اقناع بصری مورد توجه است و تصاویر و کلیپ‌های کاذب مخاطبان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. متاسفانه بسیاری از مخاطبان، سواد بصری کافی ندارند و نمی‌توانند آثار مناسب و صحیح را از کاذب تفکیک کنند. رسالت مسئولان این است تا بستری شایسته برای خلق آثار هنری فراهم کنند و هنرمندان نیز مفاخر، بزرگان و شخصیت‌های برجسته کشور را به تصویر کشیده و آنان را به عنوان الگو به مردم معرفی کنند.

استقبال مخاطبان از آثار هنری

سعید بابایی هنرمند نقاش از دیگر هنرمندانی است که در کارگاه هنری نمایشگاه قرآن حضور داشته است. وی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: حدود ۲۰ سال است که در این حوزه فعالیت می‌کنم. در نمایشگاه قرآن، یک داستان قرآنی درباره حضرت یوسف(ع) و حضرت یعقوب(ع) را به تصویر کشیده‌ام.

بابایی گفت: امسال برای نخستین بار است که در کارگاه هنری نمایشگاه قرآن شرکت کردم و تاکنون چنین تجربه‌ای نداشتم. معمولا در فضای نگارخانه ای (آتلیه‌) و شخصی خودم فعالیت می‌کنم و امسال برای کسب تجربه جدید در این رویداد شرکت کردم.

این هنرمند نقاش درباره استقبال مخاطبان بیان کرد: مخاطبان معمولا نسبت به هنر، یک گرایش صمیمانه دارند. در واقع علاقه دارند که حین خلق اثر با هنرمند ارتباط برقرار کرده و گفت و گو کنند و چنین ارتباطی، صمیمیت و علاقه آنان به نقاشی را نشان می‌دهد و مفاهیم قرآنی و دینی برایشان جذاب است و وقتی هنرمند چنین بازخوردهایی را می‌بیند در ادامه کارش تاثیرگذار است.

هنرمندان برای مقابله با جنگ رسانه‌ای، مفاخر کشور را معرفی کنند

ارائه ۱۰۰ اثر تجسمی در سی‌امین نمایشگاه قرآن کریم

مدیر بخش هنرهای دینی سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم درباره این بخش و رویکردهای آن به خبرنگار ایرنا گفت: امسال بخش هنرهای دینی در چهار حوزه؛ برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی، کارگاه هنری، اجرای تئاترهای دینی و سرود در نمایشگاه قرآن برگزار شد.

سیدمصطفی زراوندیان افزود: امسال در حوزه هنرهای تجسمی یکصد اثر هنری اساتید برتر با موضوع و مفاهیم دینی و آیینی در حوزه‌های نقاشی، نگارگری، خوشنویسی، گرافیک، عکس، پوستر و تذهیب به نمایش گذاشته شد که عمده این آثار فاخر در موزه‌های مهمی نگهداری می‌شدند.

وی بیان کرد: همچنین امسال به مناسبت میلاد امام حسن مجتبی(ع) از تابلوی نقاشی «أَحْسَنَ‏ الْحَسَن» اثر مهدی فرخی در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم رونمایی شد که وجه تسمیه این اثر از حدیث امام حسن(ع)؛ «إِنّ‏ أَحْسَنَ‏ الْحَسَنِ‏ الْخُلقُ‏ الْحَسَن‏» (نیکوترین نیکو، خُلق نیکو است) گرفته شده است.

مدیر بخش هنرهای دینی نمایشگاه قرآن اظهارداشت: در کارگاه‌های هنری، هر شب چند کارگاه در حوزه‌های نقاشی، تذهیب و نقاشیخط، نگارگری و گل و مرغ با حضور اساتید برجسته برگزار شد و اساتید به صورت زنده آثاری را برای مخاطبان خلق کردند. بخش کارگاه نیز با استقبال قابل توجه بازدیدکنندگان روبه رو شد تا مخاطبان با خلق اثر هنری از نزدیک آشنا شوند و با اساتید این رشته از نزدیک گفت‌وگو کنند.

هنرمندان برای مقابله با جنگ رسانه‌ای، مفاخر کشور را معرفی کنند

وی گفت: در طول 14 روز نمایشگاه، بیش از ۹۰ نمایش آیینی، دینی و خیابانی در محوطه مصلای امام خمینی(ره) با موضوع قرآن، عترت و شهدای هسته‌ای و مدافع حرم اجرا شد که «آخرین لحظه» به کارگردانی سعید بکائی در مورد حملات داعش به حرم حضرت زینب(س)، «فخر وطن» به کارگردانی ماندانا عبقری در مورد شهید محسن فخری‌زاده، نمایش «بابا قرآنی» به کارگردانی سعید صادقی نقل کوتاه برای مردم از داستان‌های نشنیده قرآن و اهل بیت(ع) از جمله این آثار بود.

مدیر بخش هنرهای دینی سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم بیان کرد: همچنین نمایش‌های «طریق حکمت» (پنج گنج) به کارگردانی علیرضا دهقانی در مورد داستان‌های قرآن و اهل بیت(ع)، «بازسازی یک اتفاق» به کارگردانی مریم اکبری ترسیم مفهوم شهادت با گونه (ژانر) دفاع مقدس، «نقل عشق» به کارگردانی هادی ولی لو در مورد ضربت خوردن حضرت امیرالمومنین (ع) از دیگر آثاری بودند که در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اجرا شدند.

زراوندیان درباره بخش سرود اظهارداشت: این بخش یکی از بخش‌های جذاب هنرهای دینی بود که با حضور گروه‌های سرود دختران و پسران دهه‌های هشتادی و نودی‌ اجرا شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha