۳۰ فروردین ۱۴۰۲، ۸:۳۴
کد خبرنگار: 1031
کد خبر: 85086705
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

" فضای سایبری" ، بهشت متخلفان نامرئی

۳۰ فروردین ۱۴۰۲، ۸:۳۴
کد خبر: 85086705
" فضای سایبری"  ، بهشت متخلفان  نامرئی

اصفهان -ایرنا - فعالیت مجرمان سایبری در سال‌های اخیر تا به حدی گسترش یافته است که در مناسبت‌های مختلف، جرایم متنوعی را در فضای مجازی با طعمه قرار دادن افراد کم آگاه شکل می‌دهند.

کلاهبرداران و مجرمان سایبری با سوء استفاده از ناآگاهی و سادگی افراد از فضای مجازی و به‌منظور دستیابی به اهداف ناصحیح و پلیدشان هر روز با یک حیله و فریب جدید و جذاب برای کاربران وارد می‌شوند.

بسیاری از این جرایم بر اثر ناآگاهی و نداشتن سواد رسانه‌ای، اعتماد بیش از حد به دیگران در فضای مجازی، نشراطلاعات خصوصی در فضای مجازی، نداشتن اطلاعات کافی در نحوه انجام اقدامات مالی در بانکداری الکترونیک و مواردی از این قبیل رُخ می‌دهد.

برخی از افراد تصور می‌کنند که جرائم فضای مجازی بسیار محدود و کوچک است در حالی‌که عکس این تصور وجود دارد و شرایط به نحوی شده است که مجرمان به راحتی در هر مناسبتی به همان نسبت به کلاهبرداری و فریب کاربران فضای مجازی اقدام می‌کنند.

به گفته رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) فرماندهی انتظامی استان اصفهان، مجرمان سایبری در مناسبت‌های مختلف از جمله عید نوروز، ماه محرم، ماه رمضان، شب یلدا، دهه فجر، مهر تحصیلی درآستانه برگزاری کنکور و دیگر روزهای سال با شگردهای مختلف به کلاهبرداری از کاربران در این فضا می پردازند.

کلاهبرداری با شگرد ثبت نام کتاب‌های درسی

رئیس پلیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات استان اصفهان با اشاره به زمان‌بندی تعیین شده از طرف سازمان سنجش و پایش کیفیت آموزشی برای تحویل کتاب‌های درسی نسبت به سایت‌ها و سامانه‌های جعلی در پوشش ثبت نام کتاب‌های درسی هشدار داد.

" فضای سایبری"  ، بهشت متخلفان  نامرئی

سرهنگ سید مصطفی مرتضوی افزود: سودجویان و مجرمان در ایام مختلف و به بهانه‌های گوناگون به دنبال کلاه‌برداری از شهروندان هستند و این بار با زمان‌بندی تعیین شده از طرف سازمان سنجش و پایش کیفیت آموزشی جهت ثبت نام و دریافت کتاب‌های درسی اقدام به طراحی سایت‌ها و ارسال لینک‌های جعلی در این باره کرده اند.

وی افزود: در این شرایط ممکن است افراد سودجو با انتشار تبلیغات در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، شهروندان را اغفال کرده و با هدایت آنان به درگاه‌های جعلی اطلاعات حساب بانکی آنها را سرقت کرده و موجودی حساب آنها را برداشت کنند.

رئیس پلیس فتا استان اصفهان ادامه داد: در سنوات گذشته نیز مواردی بوده است که برخی از مجرمان سایبری با راه‌اندازی کانال‌ها و صفحاتی در شبکه‌های اجتماعی به بهانه‌های مختلف مانند آموزش های غیر حضوری، کلاس‌های تابستانه، تخفیف های ویژه دانش‌آموزی و. مواردی دیگر مبالغ هنگفتی را از کاربران کلاهبرداری کرده اند.

این مقام انتظامی به شهروندان توصیه کرد: برای انجام خریدهای اینترنتی به سایت‌های مجاز و شناخته شده که دارای نماد الکترونیکی هستند، مراجعه و از اعتماد به صفحات و سایت‌های ناشناخته خودداری کنند.

کلاهبرداری به شیوه ثبت نام تورهای زیارتی عید فطر

سرهنگ مرتضوی به شگرد دیگر کلاه‌برداری مجرمان سایبری در روزهای اخیر در سایت دیوار با ثبت نام تورهای زیارتی به مناسبت عید فطر اشاره کرد.

وی اظهار داشت: فردی ناشناس در سایت دیوار به بهانه ثبت نام تور سه روزه مشهد مقدس درمجموع مبلغ ۶۰۰ میلیون ریال از آنها کلاه‌برداری کرده بود.

این مقام انتظامی افزود: متقاضیان در سایت دیوار با دیدن این آگهی برای ثبت نام با آگهی دهنده تماس گرفته سپس وی به بهانه ظرفیت محدود به ازای هر نفر با ارائه شماره کارت درخواست واریز ۴۰ میلیون ریال کرده بود که است که مالباختگان پس از واریز وجه به حساب معرفی شده نه تنها بلیت دریافت نکردند حتی آگهی دهنده از پاسخگویی به تماس آنها امتناع کرده و آگهی را حذف کرده است.

وی ادامه داد: با بررسی مستندات و اظهارات شاکیان و انجام اقدامات تخصصی و هوشمندانه پلیسی متهم شناسایی، دستگیر و پس از تشکیل پرونده برای انجام اقدامات قانونی تحویل مرجع قضایی شد.

مرتضوی به شهروندان توصیه کرد که برای خرید یا پیش خرید بلیت یا ثبت نام در تورهای سیاحتی و زیارتی به دفاتر مجاز و معتبر مراجعه و از خرید اینترنتی از سایت های متفرقه و فاقد مجوز یا شبکه های اجتماعی خودداری کنند،

وی افزود: همچنین برخی تبلیغات که در سایت های واسطه گر با عناوین بلیت تخفیف دار، لحظه آخری، تورهای گردشگری سریع و و ارزان و دیکر موارد منتشر می‌شود به‌منظور کلاه‌برداری است و شهروندان باید تا حد ممکن بصورت حضوری پس از تایید هویت و اصالت ارائه دهنده خدمات اقدام به واریز وجه و ارائه اطلاعات هویتی خود کنند.

کلاهبرداری به شیوه طراحی اپلیکیشن‌های جعلی قرآن در ماه رمضان

رئیس پلیس فتا استان اصفهان از طراحی اپلیکیشن های جعلی قرآن و ادعیه به عنوان ترفند مجرمان سایبری در ماه مبارک رمضان بمنظور سوء استفاده از شهروندان خبرداد.

وی اظهار داشت: ایام ماه مبارک رمضان فرصتی در اختیار مجرمان سایبری قرار داده است تا با سوءاستفاده از نیات پاک روزه داران، اعمال مجرمانه خود را عملی کنند.

سرهنگ مرتضوی افزود: یکی از اقدامات مجرمانه این افراد طراحی اپلیکیشن‌های جعلی قرآن و ادعیه است که برخی از آنها آلوده به بدافزار بوده و به محض دانلود، به رایانه شخصی قربانی نفوذ کرده و به دنبال سرقت اطلاعات است، بنابراین شهروندان باید نسبت به دریافت فایل‌ها از منابع مختلف دقت لازم را داشته باشند.

" فضای سایبری"  ، بهشت متخلفان  نامرئی

وی ادامه داد: برخی از نرم افزارها در هنگام نصب از کاربر درخواست می‌کنند تا برخی از مجوزها (از قبیل دسترسی به دفترچه تلفن، پیامک‌ها، تماس‌های تلفنی و دیگر موارد ) را به نرم‌افزار بدهد که با کمی دقت می‌توان متوجه شد که این مجوزها هیچ ارتباطی به نوع فعالیت نرم‌افزار ندارند، بنابراین از نصب این گونه نرم‌افزارها خودداری کنید.

این مقام انتظامی خاطر نشان کرد: بهترین راه برای گرفتار نشدن در دام مجرمان سایبری دانلود یا خرید اپلیکیشن های قرآن و ادعیه از سایت‌های شناخته شده و منابع معتبر است.

فریب کاربران فضای مجازی با سرقت اطلاعات بانکی از اینترنت‌های رایگان

رئیس پلیس فتا استان اصفهان با اشاره به اینکه بیشتر عملیات بانکی شهروندان از طریق بانکداری الکترونیک و اینترنت بانک صورت می‌گیرد، گفت: مجرمان سایبری با ارائه اینترنت‌های رایگان بدون رمز در مراکز اقامتی و توریستی به دنبال سرقت اطلاعات بانکی شهروندان هستند.

وی افزود: اتصال به هر شبکه اینترنت بدون شناخت منبع آن و فقط به علت رایگان بودن، می‌تواند کاربران را در معرض سوءاستفاده‌های احتمالی و سرقت اطلاعات مهم و شخصی قرار دهد.

سرهنگ مرتضوی ادامه داد: هدف از ارائه چنین خدماتی فراهم‌آوردن اینترنت رایگان برای دیگران نیست بلکه آنها به دنبال دسترسی به تمامی فعالیت‌های اینترنتی کاربران در سایت‌های مقصد، متن چت‌ها، ایمیل‌ها، گفت‌وگوهای اینترنتی غیر امن و نرم افزارهای پیام رسان و رمزهای عبورشان است.

وی افزود: بر این اساس ضرورت دارد کاربران در صورت نیاز به اینترنت به جای اتصال به اینترنت‌های رایگان و ناآشنا، برای تأمین امنیت و دچار مشکل نشدن حتماً از اینترنت شخصی وای فای خود استفاده کرده تا ضریب امنیت خود را افزایش دهند.

سرهنگ مرتضوی به شهروندان توصیه کرد: حتی در استفاده از اینترنت رایگان هتل‌ها بهتر است شهروندان عملیات آنلاین بانکی انجام ندهند و برای انجام عملیات بانکی با قطع اینترنت رایگان هتل‌ها و وصل شدن اینترنت وای فای شخصی فعالیت‌های آنلاین بانکی خود را انجام دهند تا زمینه‌های سرقت اطلاعات یا هک سیستم‌ها به حداقل برسد.

وی خاطر در پایان خاطر نشان کرد: شهروندان می‌توانند آموزش‌های لازم درخصوص استفاده صحیح از ظرفیت‌های فضای مجازی را از طریق سایت پلیس فتا به نشانی اینترنتی www.cyberpolice.ir دریافت کنند

کلاهبرداری از حساب بانکی کاربران با ترفند "اد بزن ، پول بگیر

رئیس پلیس فتا استان اصفهان از دستگیری فردی خبر داد که با تبلیغی در فضای مجازی با عنوان "اد بزن، پول بگیر" از افراد جویای کار کلاهبرداری کرده و حساب آنان را خالی می کرد خبر داد.

" فضای سایبری"  ، بهشت متخلفان  نامرئی

وی افزود: به دنبال مراجعه یکی از شهروندان به پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان اصفهان و ارائه مرجوعه قضائی مبنی بر برداشت غیرمجاز ۱۰۰ میلیون ریال از حساب بانکی خود، رسیدگی به موضوع در دستور کار کارشناسان این پلیس قرار گرفت.

سرهنگ مرتضوی عنوان کرد: در تحقیقات صورت گرفته توسط کارشناسان مشخص شد این شهروند که جویای کار بوده در فضای مجازی با تبلیغی تحت عنوان "اد بزن ، پول بگیر"، مواجه می شود که از کاربران شبکه های اجتماعی درخواست می کند به ازای جذب مِمبر درآمد کسب کنند.

وی افزود: متهم در این روش پس از جلب اعتماد افراد جویای کار با ارسال لینک دانلود بدافزار به بهانه پرداخت حق عضویت، اطلاعات حساب بانکی متقاضی را سرقت و موجودی حساب وی را برداشت می‌کرد.

رئیس پلیس فتا استان اصفهان افزود: مجرمان سایبری به بهانه‌های مختلف از جمله دریافت حق عضویت یا واریز درآمد، اطلاعات بانکی متقاضیان را دریافت و یا با ارسال بدافزارها و لینک درگاه های جعلی پرداخت اقدام به فیشینگ کارت های بانکی می کنند، همچنین برای جلب اعتماد با استفاده از نرم افزارهای رسیدساز اقدام به نمایش رسیدهای واریز وجه به حساب سایر کاربران می‌کنند.

وی یادآور شد: شهروندان می‌توانند به منظور کسب اطلاعات و ارتقاء آگاهی های خود در این زمینه و یا در صورت برخورد با مواردی که در خصوص آن تخصص و دانش لازم را ندارند؛ به سایت www.cyberpolice.ir مراجعه کنند و از وقوع جرم و قربانی شدن افراد در جرایم سایبری جلوگیری کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha