به گزارش ایرنا،احمد دانایی نیا شامگاه دوشنبه در آیین رونمایی از لوح ثبت تعزیه شهر مشکات افزود: موضوع تعزیه خوانی در ایران همزمان با شهادت حضرت امام حسین(ع) در سال ۶۱ هجری شروع شد و معماران ایرانی در حوزه میراث ملموس تلاش کردند آن را به رخ کشیده و به عنوان تذکره به آیندگان نشان دهند.
وی اظهار کرد: یکی از رسالت های مهم وزارت میراث فرهنگی توجه به ثبت میراث ناملموس است چون هویت فرهنگی کشور است و مردم با عشق و علاقه به اهل بیت(ع) در طول تاریخ شرایطی را فراهم کردند که در هر منطقه متناسب با جغرافیای فرهنگی آنجا مراسماتی منطبق با ساختار اجتماعی و فرهنگی آن منطقه ایجاد شود.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان بیان کرد: تعزیه خوانی در مشکات متناسب با جغرافیای سکونتی این منطقه بوده و یکی از جلوه های ماندگار است و این میراث ارزشمند آیینی در قرن های مختلف در این منطقه برگزار می شده و امشب این مراسم به شکل رسمی ثبت شد.
دانایی گفت: ثبت میراث ناملموس ۲ دهه در دستور کار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سراسر کشور قرار گرفته، مباحث ثبتی در حوزه میراث ملموس و ناملموس پیگیری می شود.
وی اظهار کرد: توجه به میراث فرهنگی ملموس یا همان داشته های معماری و قابل لمس و در کنار آن حوزه های ناملموس اثرگذار ازجمله مراسم تعزیه خوانی از وظایف وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی است.
وی اظهار کرد: ثبت میراث ناملموس در حوزه های آیینی و مذهبی مثل میراث ملموس مهم است و اگر امروز میراث ارزشمند تعزیه خوانی شهر مشکات را ارج می نهیم مراحل مختلف ارزیابی این آیین طی شده و در فهرست آثار معنوی به ثبت رسیده است.
۴۰ اثر ناملموس در سطح شهرستان کاشان در حوزه آیینی و مذهبی وجود دارد.
شهر مشکات به عنوان دروازه شمالی استان اصفهان با نزدیک به پنج هزار نفر جمعیت در ۲۰ کیلومتری کاشان قرار دارد.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
نظر شما