**مدودف: لهستان در جنگ میان ناتو و روسیه محو میشود
دمیتری مدودف معاون شورای امنیت روسیه در واکنش به اظهارات اخیرا نخست وزیر لهستان هشدار داد که اگر میان مسکو و ناتو یک درگیری نظامی رخ دهد، لهستان محو خواهد شد.
مدودف جمعه در توئیتی نوشت: یک مفرد نادانی به اسم ماتئو موراویسکی گفته که اوکراین حق دارد به روسیه حمله کند و او نگران جنگ ناتو علیه روسیه نیست زیرا مسکو بسرعت شکست خواهد خورد.
وی افزود: نمیدانم در چنین جنگی کدام طرف برنده و کدام طرف بازنده خواهند بود اما با توجه به نقش ناتو بعنوان پایگاه ناتو در اروپا، این کشور قطعا به همراه نخست وزیر احمقش محو خواهد شد.
لهستان یکی از کشورهای است که حمایتهای گستردهای از اوکراین در برابر روسی به عمل آورده و در تازهترین اقدام توانست موافقت آلمان برای تحویل جنگندههای میگ ۲۹ به اوکراین را جلب کند.
ورشو برای تحویل این جنگندهها به اوکراین به تائید برلین نیاز داشت زیرا جتهای جنگنده دوران شوروی از طرف آلمان شرقی به لهستان تحویل داده شده بود.
از سوی دیگر، نخست وزیر لهستان هفته گذشته گفت که کشورش میزبان تولیدکنندگان مهمات حاوی اورانیوم ضعیفشده برای تانکهای آبرامز آمریکایی خواهد بود.
کامالا هریس معاون رئیس جمهوری آمریکا روز سهشنبه و در جریان دیدار با موراویسکی در واشنگتن، تاکید کرد: لهستان یک متحد ارزشمند، یک شریک و یک دوست است.
نخست وزیر لهستان نیز گفت: ورشو میخواهد قوی ترین ارتش اروپا را بسازد و به همین دلیل است که میخواهیم با پیشرفتهترین صنایع دفاعی جهان یعنی صنایع آمریکا همکاری کنیم.
https://irna.ir/xjMctp
**رایزنی دیپلماتهای ارشد روسیه و کشورهای آسیای مرکزی درباره امنیت منطقه
وزرای خارجه روسیه و کشورهای آسیای مرکزی در جلسهای در شهر سمرقند ازبکستان درباره امنیت منطقه رایزنی کردند.
وزارت خارجه قزاقزستان جمعه در بیانیهای اعلام کرد که وزرای خارجه این کشورها درباره وضعیت جاری و چشمانداز توسعه همکاریهای ۶ کشور رایزنی و در خصوص مسائل مهم منطقه و بینالمللی تبادل نظر کردند.
این بیانیه افزود: در این جلسه توجه ویژهای به مسائل مربوط به امنیت منطقهای در آسیای مرکزی شد.
همچنین دیپلماتهای ارشد روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان آمادگی خود را برای توجه بیشتر به همکاریهای چندجانبه و توسعه همکاری اقتصادی در منطقه اعلام کردند.
در همین حال، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه با هدف تقویت همکاریهای منطقهای در آسیای مرکزی دیدارهای دیگری با همتایان خود داشت.
وی درباره همکاریهای مسکو با قزاقستان و ازبکستان گفت که پروژه ایجاد اتحادیه گازی میان این کشورها موجب تقویت امنیت انرژی میشود.
ولادیمیر پوتین و قاسم جومارت توکایف روسای جمهوری روسیه و قزاقستان اواخر نوامبر گذشته توافق کردند تا با همکاری ازبکستان یک اتحادیه گازی تشکیل دهند.
دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در آن هنگام گفت که در گام اول، سازوکاری برای همکاری بیشتر درباره این طرح پوتین ایجاد میشود.
این سه کشور تاکنون مذاکرات متعددی به منظور توسعه زیرساختهای گازی خود و ایجاد یک شبکه گازی گستردهتر انجام دادهاند. این پروژه ۳.۲ میلیارد دلار هزینه دارد.
https://irna.ir/xjMctn
**جنبش جهاد اسلامی فلسطین: موضع آیت الله رئیسی مظهر پایداری مردم ایران در قبال فلسطین است
جنبش جهاد اسلامی فلسطین با صدور بیانیه ای مواضع اعلام شده آیت الله رئیسی در کنفرانس روز جهانی قدس در غره را مظهر پایداری مردم ایران در قبال فلسطین و فلسطینی ها دانست.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین با صدور بیانیهای مواضع اعلام شده «آیت الله سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان در پیامی به مناسبت روز جهانی قدس را ستود و افزود: سخنان رئیس جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس روز جهانی قدس بیان صادقانه موضع ایران در دفاع از حقوق فلسطین، حمایت از مقاومت و کمک به مردم فلسطین در آزادی سرزمینشان است.
این بیانیه اضافه کرد: مواضع اعلام شده توسط آقای رئیسی مظهر پایداری مواضع ایران است که مبتنی بر اصول و مبانی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی رحمت الله علیه است که آیت الله سید علی خامنهای آن را محافظت کرده است.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین افزود: مشارکت رئیسجمهور ایران را بسیار ثمربخش میدانیم و مواضع بیان شده در سخنرانی ایشان را که مکمل و همسو با مواضع رهبری جریانها و نیروهای محور مقاومت در قبال فلسطین و قدس است، تحسین میکنیم.
این جنبش در پایان آورده است: بار دیگر از جمهوری اسلامی ایران به خاطر حمایتها و پشتوانههای سیاسی، مادی، رسانهای و نظامی برای فلسطین، قدس و مقاومت که در دفاع از فلسطین و مسجد الاقصی در همه عرصهها با دشمن صهیونیستی میجنگد، تشکر میکنیم.
پیشتر رئیس جمهور روز جمعه در پیامی به مناسبت روز جهانی قدس با تأکید بر پایداری جمهوری اسلامی بر موضع خود در حمایت از فلسطین متذکر شد: عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی خیانت و خنجری از پشت بر ملت فلسطین است.
آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» در پیامی به مناسبت روز جهانی قدس با بیان اینکه امروز جریان مقاومت در مقابل جریان سازش سربلند است، اظهار داشت: عهدشکنی رژیم صهیونیستی در قبال قراردادهای متعدد را هرگز فراموش نکرده و تاکید میکنیم که عادی کردن روابط با رژیم صهیونیستی، خیانت به فلسطینیها و جبهه مقاومت و خنجری است که از پشت بر جبهه مقاومت و فلسطین عزیز فرود میآید.
وی در این پیام تصویری که عصر امروز جمعه برای اجتماع رهبران و فرماندهان گروههای فلسطینی و مردم غزه به مناسبت روز جهانی قدس در این شهر منتشر شد، با آرزوی قبولی طاعات روزهداران در لیالی پربرکت قدر، ماه رمضان را موسم دوری و بیزاری از ظالمان و ستمگران توصیف کرد و گفت: ملت ایران به فرموده و به تبعیت از شهید بزرگ این ماه، حضرت علی (ع)، همواره با ظالمان و غاصبان در ستیز و حامی مظلومان و از جمله مردم مظلوم سرزمین غصب شده فلسطین بوده و خواهد بود.
https://irna.ir/xjMctr
**تایید اصلاحات قانون بازنشستگی فرانسه به خشم معترضان دامن زد
معترضان فرانسوی پس از تایید اصلاحات قانون بازنشستگی در شورای قانون اساسی این کشور بار دیگر به خیابانها آمدند و پلیس با آنها درگیر شد.
شهرهای پاریس، مارسی و تولوز جمعه بار دیگر شاهد اعتراضات خیابانی بود و در شهر نانت در غرب فرانسه درگیریهایی میان معترضان پلیس رخ داد.
پلیس برای متفرق کردن معترضان و جلوگیری از حرکت آنان بسوی شورای شهر از خودروهای آبپاش استفاده کرد.
به گزارش رویترز، پلیس در شهر لیون نیز از گاز اشکآور علیه معترضان استفاده کرد.
خبرگزاری تاس روسیه هم گزارش داد که معترضان شهر پاریس سطلهای زباله و دوچرخهها را آتش زدند و پلیس برای متفرق کردن آنها گاز اشکآور شلیک کرد.
گزارشها حاکی است که هزاران معترض مقابل شورای شهر پاریس و جمع شده و با «هو» کشیدن از تصمیم شورای قانون اساسی فرانسه انتقاد کردند.
معترضان در شهرهای دیژون، استراسبورگ و مارسی نیز به خیابانها آمده و به تصمیم شورای قانون اساسی اعتراض کردند.
در همین حال، اتحادیههای کارگری از معترضان خواستند تا روز اول می (۱۱ اردیبهشت) که روز جهانی کارگر است، به خیابانها آمده و علیه اصلاحات قانون بازنشستگی اعتراض کنند.
اتحادیه ها کارگری همچنین از امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه درخواست کردند تا اصلاحات قانون بازنشستگی را امضا نکند.
شورای قانون اساسی فرانسه روز جمعه عناصر کلیدی اصلاحات جنجالی قانون بازنشستگی مکرون را تایید و بخشهایی از این اصلاحات پیشنهادی را رد کرد.
شورای قانون اساسی فرانسه با شش بند این اصلاحات که از نظر آن ضروری تلقی نمیشد، مخالفت کرد و درخواست مخالفان برای برای برگزاری همهپرسی در مورد قانون بازنشستگی جایگزین که سن بازنشستگی را ۶۲ سال تعیین میکند، رد کرد.
طبق اصلاحات قانون بازنشستگی فرانسه سن بازنشستگی از ۶۲ سال به ۶۴ سال افزایش مییابد.
https://irna.ir/xjMctz
**شمار جانباختگان زلزله ترکیه به ۵۰ هزار و ۵۰۰ نفر رسید
سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه گفت که شمار جانباختگان زلزله مرگبار این کشور به ۵۰ هزار و ۵۰۰ نفر رسید.
سویلو جمعه در کنفرانسی خبری اظهار کرد که تاکنون حدود ۲۰ درصد از شهروندانی که پس از زلزله به شهرهای و استانهای دیگر رفتهاند، به مناطق خود بازگشتهاند و «ما تلاش میکنیم برای آنها چادر و اماکن امن تامین کنیم.»
وزیر کشور ترکیه خاطرنشان کرد که آواربرداری همچنان ادامه دارد و این کار در مراکز شهرها بیوقفه پیگیری میشود.
وی تاکید کرد که آواربرداری ساختمانها تا عید سعید فطر در همه استانها بجز هاتای به اتمام خواهد رسید.
دو زلزله ۷.۷ و ۷.۶ ریشتری ۲۴ فوریه (پنجم اسفند) یازده استان ترکیه شامل آدنا، آدیامان، دیاربکر، الیزداغ، هاتای، غازی آنتپ، قهرمان مرعش، کیلیس، ملاطیه، عثمانیه و شانلی اورفا را لرزاند.
این حادثه حدود ۱۴ میلیون نفر از مردم ترکیه را لرزاند و در شمال سوریه نیز جان هزاران نفر را گرفت.
https://irna.ir/xjMctC
**جنبش مجاهدین فلسطین: محور مقاومت برای پاکسازی صهیونیستها قوی تر شده است
معاون دبیرکل جنبش مجاهدین فلسطین گفت: امروز محور قدس و مقاومت برای پاکسازی کل فلسطین از لوث صهیونیستهای قاتل مصمم تر و مستحکم تر شده است.
«سالم عطاالله» معاون دبیرکل جنبش مجاهدین فلسطین با صدور بیانیهای افزود:از یک سو مقاومت و محور آن در امت اسلام، به رغم تجاوزات، محاصره و تروریسم غربی، آمریکایی و صهیونیستی علیه فلسطین مستحکمتر شده و از سوی دیگر رژیم صهیونیستی اکنون دچار چندپارگی و گسست داخلی شده است.
وی افزود: ملت ما در این ساعات پر برکت، روز جهانی قدس را که مبتکر آن جمهوری اسلامی ایران است، گرامی می دارد.
معاون دبیرکل جنبش مجاهدین فلسطین گفت : روز جهانی قدس در حالی از راه رسید که تجاوزات وحشیانه و بیرحمانه صهیونیستهای مورد حمایت کابینه تروریست و افراطی علیه قدس و مسجدلاقصی افزایش یافت و پایداری افسانهای مردم قدس ماشین کشتار و تروریست صهیونیستی را ناتوان کرد.
وی افزود: در این روز جهادی خجسته که مجاهدان و صادقان امت اسلام گرد هم میآیند، بر این مطالب تاکید میکنیم:
- به مسئولان روز جهانی قدس در جمهوری اسلامی ایران و همه شرکای خود در محور مقاومت و تودههای ملت که در مواضع و راه ما در قبال قدس شریک هستند، درود میفرستیم.
- فلسطین سرزمین تمام امت اسلام است و در یک وجب از آن، جایی برای صهیونیستها و بیگانگان نیست.
- مقاومت راه ماست و از آن جدا نمیشویم حتی اگر به قیمت جان ما تمام شود.
- همه آزادگان را به اتحاد فراگیر ،قرار گرفتن در صف مقابله با دشمن جنایتکار صهیونیستی و حمایت بیشتر از فلسطین و قدس شریف دعوت میکنیم.
https://irna.ir/xjMcty
**اوکراین: هیچ صلحی را بدون بازگشت سرزمینهایمان، نمیپذیریم
دمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین تاکید کرد، کییف هیچ طرح صلحی را که شامل بازگشت حاکمیت این کشور بر سرزمینهایش نباشد، نخواهد پذیرفت.
کولبا جمعه در مصاحبه با شبکه الجزیره گفت «تا زمانی جنگ علیه مردم ما ادامه دارد» اوکراین خود را به هیچ جدول زمانی برای پایان جنگ متعهد نخواهد کرد.
وزیر خارجه اوکراین در بخش دیگری از مصاحبه خود گفت: اگر ناتو در جلسه آتی سران خود در ویلنیوس لیتوانی برای یکصد و سیامین بار صرفا بر سیاست درهای باز در قبال اوکراین تاکید کند، این برای ما قابل قبول نخواهد بود.
وی افزود: اگر آنها چند گام مثبت برای تعمیق همکاری ما با ناتو پیشنهاد بدهند و در عین حال گامی برای عضویت اوکراین برندارند، این مساله برای ما قابل قبول نیست.
ولودیمیر زلنسکی در ماه سپتامبر گفت که کییف خواستار عضویت سریع در ناتو است. اما ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو ضمن تاکید بر سیاست درهای باز در قبال کییف اظهار کرد که این پیمان نظامی بر کمک به اوکراین برای دفاع از خود تمرکز دارد.
دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین پیشتر هشدار داده بود که مسکو این مساله را از نزدیک رصد میکند و یادآوری کرد که گرایش اوکراین برای عضویت در ناتو یکی از دلایل جنگ در آن کشور است.
https://irna.ir/xjMctF
**تلاش کنگره برای محدود کردن روسای جمهوری آمریکا در استفاده از تسلیحات هستهای
قانونگزاران آمریکایی لایحهای تدوین کردهاند که بر اساس آن قرار است استفاده روسای جمهوری ایالات متحده از تسلیحات هستهای بدون کسب مجوز از کنگره ممنوع شود.
دفتر مطبوعاتی «اد مارکی» سناتور دموکرات ایالت ماساچوست جمعه اعلام کرد که این لایحه توسط مارکی و «تد لیو» عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا تدوین شده است.
آنها در لایحه خود پیشنهاد کردهاند که اختیارات روسای جمهوری آمریکا برای آغاز حمله هستهای بدون کسب مجوز قبلی از کنگره ممنوع شود.
مارکی گفت: هیچ رئیس جمهوری حق ندارد یا مطابق قانون اساسی از این اختیار برخوردار نیست که یکجانبه اعلان جنگ کند.
وی افزود که آغاز حمله هستهای نیز از این قاعده مستثنی نیست.
تد لیو نیز گفت: بر اساس قانون اساسی، فقط کنگره حق اعلان جنگ را دارد و میتواند درباره ضروری بودن یا نبودن حمله هستهای تصمیمگیری کند.
این در حالی است که سنای آمریکا نهم فروردین لایحهای را برای لغو مجوزهای جنگی سالهای ۱۹۹۱ و ۲۰۰۲ به ریاست جمهوری این کشور برای استفاده از نیروی نظامی علیه عراق تصویب کرد.
این لایحه با ۶۶ رای موافق در مقابل ۳۰ رای مخالف تصویب شد و ۴۶ قانونگزار از هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه از آن حمایت کردند.
مجوز استفاده از نیروی نظامی در سال ۱۹۹۱ به آمریکا اجازه دخالت در جنگ خلیج فارس را داد و مجوز استفاده از نیروی نظامی در سال ۲۰۰۲ از حمله به عراق برای سرنگونی دولت صدام حسین حمایت کرد.
https://irna.ir/xjMctJ
**بایدن: در انتخابات ریاست جمهوری نامزد میشوم
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا گفت که وی تصمیم خود را برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ گرفته و بزودی آن را رسما اعلام خواهد کرد.
بایدن جمعه به وقت محلی اظهار کرد: ارزیابیهایم را در این باره انجام دادهام و بزودی آن را اعلام میکنم.
وی افزود: به شما میگویم، برنامهام این است که دوباره در انتخابات نامزد شود.
بایدن ماههاست که از قصد خود برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سخن میگوید اما زمانی برای اعلام رسمی آن تعیین نکرده است.
بایدن در صورت پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴، در آغاز دور دوم ریاست جمهوری ۸۲ ساله خواهد بود.
انتظار میرفت بایدن در ماه فوریه نامزدی خود را اعلام کند اما چنین نشد. پس از آن پیشبینی شد که وی در بهار تصمیم خود را اعلام کند. در روزهای اخیر برخی گزارشها حاکی از آن بود که وی تا تابستان تصمیم خود را اعلام نخواهد کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا از حزب جمهوریخواه قصد خود را برای نامزدی در انتخابات ۲۰۲۴ اعلام کرده است اما مایک پمپئو وزیر خارجه دولت وی جمعه گفت که قصد ندارد در این انتخابات نامزد شود.
https://irna.ir/xjMctP
**کاخ سفید از پیشرفت در حل دیپلماتیک جنگ یمن استقبال کرد
رویترز بامداد شنبه گزارش داد که مشاوران ارشد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا پس از دیدار با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی از پیشرفت در حل جنگ یمن استقبال کردند.
آدرین واتسون سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گف که برت مکگورک مشاور ارشد بایدن در امور خاورمیانه و تیم لندرکینگ نماینده آمریکا در امور یمن روز پنجشنبه و جمعه در عربستان دیدارهایی با مقامهای سعودی برگزار کردند.
واتسون در بیانیهای اعلام کرد: این رایزنیها بر پیشرفتهای حیاتی حاصل شده در حل دیپلماتیک مناقشه یمن که بایدن مدتهاست آن را در اولویت قرار داده است، متمرکز بود.
وی افزود: طرف آمریکایی بر حمایتها برای دفاع از عربستان سعودی در برابر تهدیدهای یمن و کشورهای دیگر تاکید کرد.
آموس هاچستاین نماینده آمریکا در امور انرژی نیز در سفر به عربستان با عبدالعزیر بن سلمان وزیر انرژی سعودی دیدار کرد اما کاخ سفید جزئیات این دیدار را منتشر نکرد.
با سرعت گرفتن مذاکرات صلح بین فرستادگان عربستان سعودی و انصارالله یمن (حوثیها)، آزادی و مبادله صدها زندانی توسط دو طرف مناقشه یمن آغاز شده است که میتواند اقدامی قابل توجه برای اعتمادسازی بین طرفین باشد.
طرفهای درگیر در مذاکرات ماه گذشته در سوئیس توافق کردند که ۸۸۷ زندانی را آزاد کنند و بار دیگر در ماه «می» برای گفتوگو درباره آزادی زندانیان بیشتر، با یکدیگر ملاقات کنند.
https://irna.ir/xjMctR
**چین به وزیر خارجه آمریکا اجازه سفر نداد
روزنامه فایننشال تایمز بامداد شنبه گزارش داد که چین به دلیل نگرانی از انتشار نتایج گزارش اف.بی.آی در مورد بالونهای چینی بر فراز ایالات متحده اجازه نداد که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به پکن سفر کند.
این روزنامه انگلیسی به نقل از چهار فرد آگاه از این موضوع نوشت: چین به آمریکا اعلام کرده است در حالیکه مشخص نیست دولت جو بایدن چه تصمیمی درباره گزارش اف.بی.آی میگیرد، پکن آماده نیست برای سفر بلینکن دوباره برنامهریزی کند.
بلینکن در ماه فوریه پس از آنکه بالونهای چینی بر فراز آمریکا پرواز کرده و منهدم شدند، برنامه سفر خود به چین را لغو کرد.
بلینکن هفته گذشته اعلام کرد در صورتی که شرایط مهیا باشد به چین سفر خواهد کرد. وی همچنین گفت که هدف وی مهار چین یا درگیر کردن آن کشور در یک جنگ سرد جدید نیست.
وزارت دفاع آمریکا چندی پیش اعلام کرد که نمیتواند گزارشها در مورد جاسوسی یک بالون چینی و انتقال اطلاعات جاسوسی آن به چین را تایید کند.
اولین بار یک بالون چینی در ۲۸ ژانویه وارد حریم هوایی آمریکا در آلاسکا شد. این بالون یک هفته در آسمان کانادا و آمریکا بود و ارتش آمریکا سرانجام آن را ساقط کرد.
https://irna.ir/xjMctW
**جمعیت هند از چین پیشی می گیرد
شبکه فرانس ۲۴ به نقل از پیشبینیهای سازمان ملل اعلام کرد که رشد جمعیت چین نرخ ثابتی رسیده و هند قرار است با پیشی گرفتن از همسایه خود به پرجمعیتترین کشور دنیا تبدیل شود.
تارنمای این شبکه نوشت که بر اساس پیشبینیهای سازمان ملل جمعیت هند ۱۴ آوریل (۲۵ فروردین) به یک میلیارد و ۴۲۵ میلیون و ۷۷۵ هزار و ۸۵۰ میرسد و چین را از عنوان پرجمعیتترین کشور دنیا پشت سر میگذارد.
این گزارش حاکی است که نرخ رشد فزاینده جمعیت چین شروع به کند شدن کرده است اما جمعیت هند همچنان رو به افزایش است.
ارزیابیها نشان میدهد که از ۱۲ سال پیش تاکنون ۲۱۰ میلیون نفر یعنی برابر با جمعیت برزیل به تعداد مردمان هند اضافه شده است.
همچنین از سال ۲۰۲۰ تاکنون هر ماه حدود یک میلیون نفر به جمعیت چین افزوده شده است.
براساس دادههای آماری دولت چین که دی ماه منتشر شد جمعیت این کشور برای نخستین بار طی ۶۰ سال گذشته کاهش یافته است و روند کاهش تولد و از طرفی کهنسال شدن جامعه به سرعت رو به افزایش است.
جمعیت چین به جز تایوان، هنگ کنگ و ماکائو تا پایان سال ۲۰۲۲ به یک میلیارد و ۴۱۱ میلیون و ۷۵۰ هزار نفر رسید که نسبت به سال قبل از آن ۸۵۰ هزار نفر کمتر شده است.
بخشی از افزایش مرگ و میر در چین بدلیل شیوع همهگیری ویروس کرونا بوده است.
چین در ماه مه سال ۲۰۲۱ تصمیم گرفت به خانوادهها اجازه داشتن فرزند سوم را نیز بدهد با وجود این کارشناسان معتقدند با توجه به مشکلات سخت اقتصادی هنوز هیچگونه تغییری در روند افزایش تولد در این کشور بوجود نیامده است.
https://irna.ir/xjMctM
**دیوان عالی برزیل: بولسونارو خود را به پلیس معرفی کند
یک قاضی دیوان عالی برزیل به ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری سابق این کشور دستور داد تا خود را به پلیس فدرال معرفی کرده و به سوالاتی درباره شورش ماه ژانویه هوادارانش پاسخ دهد.
الکساندر دی مورائس جمعه در حکم خود اعلام کرد که بولسونارو باید حداکثر تا ۱۰ روز خود را به پلیس فدرال معرفی کند.
مورائس پیشتر حکم داده بود که بولسونارو بدلیل شورش هوادارانش تحت تحقیق و بازجویی قرار بگیرد اما بولسونارو از آنجایی که آن هنگام در فلوریدای آمریکا بسر میبرد درخواست کرد تا جلسه پرسش و پاسخ به زمان دیگری موکول شود.
بولسونارو متهم به تحریک شورش است. هواداران وی پس از شکست بولسونارو در انتخابات ریاست جمهوری، هشتم ژانویه (۱۸ دی ماه) به ساختمانهای دولتی از جمله کاخ ریاست جمهوری، کنگره و دیوان عالی حمله کرده و خواستار لغو پیروزی لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا در انتخابات ریاست جمهوری شدند.
هزاران نفر از هواداران بولسونارو در حمله به این ساختمان اقدام به تخریب آثار هنری و اموال دولتی کردند و از ارتش خواستند تا برای برکناری داسیلوا مداخله کند.
بیش از ۱۸۰۰ نفر در ارتباط با آن شورش بازداشت شدند که اندرسون تورس وزیر سابق دادگستری در دولت بولسونارو هم جزو آنها بود.
بولسونارو که نقش داشتن در این شورش را رد کرده است، بیش از دو هفته پیش از آمریکا به برزیل بازگشت و وعده داد به مخالفت با دولت داسیلوا ادامه دهد.
https://irna.ir/xjMctY
**تداوم اعتصاب در بخش درمان انگلیس/پرستاران پیشنهاد مالی دولت سوناک را نپذیرفتند
پرستاران معترض به دستمزدهای پایین و کار زیاد در انگلیس، پیشنهاد دولت ریشی سوناک برای افزایش اندک حقوقهای خود را رد کرده و درحال تدارک برای برگزاری اعتصاب فلجکنندهای در این کشور هستند.
کالج سلطنتی پرستاران انگلیس اعلام کرد که اعضای آن قصد دارند تا در اقدامی بیسابقه از ارائه خدمات درمانی در بخشهای حساس مراکز بهداشتی نظیر اورژانس، مراقبتهای ویژه و بخش بیماران سرطانی دست بکشند. این حرکت اعتراضی برای ۳۰ آوریل (۱۰ اردیبهشت) و به مدت ۴۸ ساعت برنامه ریزی شده است.
رسانههای انگلیس از این اعتصاب بهعنوان شدیدترین اعتراض پرستاران یاد میکنند که ضربه دیگری بر پیکر ناتوان و در حال سقوط سازمان ملی خدمات بهداشتی این کشور (اناچاس) وارد میکند. هم زمان پزشکان جوان انگلیسی نیز که از سهشنبه گذشته، بعد از تعطیلات عید پاک تا روز جمعه دست از کار کشیدند، قصد دارند تا اعتصاب دیگری را هم زمان با اعتراض پرستاران برگزار کنند. این درحالیست که مقامات دولت لندن هشدار دادهاند که چنین اقدامی بیاحتیاطی خطرناکی است و خط قرمز محسوب میشود.
از سویی آمارهای رسمی در انگلیس نشان میدهد که شمار مرگ و میر، در جریان اعتصاب کارکنان بخش درمان این کشور، ۱۱ درصد افزایش یافته است. دادههای آمار حاکیست که مدت زمان انتظار بیماران برای دریافت خدمات درمانی در انگلیس نیز به بالاترین حد از سال ۲۰۰۷ رسیده که جمعآوری آمارها در این زمینه آغاز شده است. با این حال انجمن پزشکی انگلیس میگوید که این آمارها ارتباطی به اعتصاب کارکنان ندارد.
دولت ریشی سوناک وعده داده که خدمات درمانی انگلیس را بهبود بخشیده و زمان انتظار برای دریافت خدمات بهداشتی را کاهش دهد. اما مدیران بیمارستانها معتقدند که تحقق چنین اهدافی با توجه به اعتراضات فزاینده کادر درمان بعید خواهد بود.
پت کولن دبیر کل کالج سلطنتی پرستاران انگلیس طی نامهای به استیو بارکلی وزیر بهداشت انگلیس درخواست کرده تا مذاکرات بیشتری در مورد پرداخت کارکنان معترض صورت دهد. او تصریح کرد که پیشنهاد افزایش ۵ درصدی حقوق پرستاران کافی نیست و آن هایی که طی دوران همهگیری کرونا در خط مقدم مبارزه با این بحران بودند، انتظار دریافت پیشنهاد مالی بهتری را دارند.
این درحالیست که پرستاران معترض پارسال برای نخستین بار در طول تاریخ این کشور دست از کار کشیدند تا مراتب اعتراض خود را نسبت به وضع موجود اعلام کنند. آنها در پی دو رقمی شدن نرخ تورم، افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی و مشکلات معیشتی خواهان افزایش معنادار دستمزدهای خود هستند.
نخست وزیر انگلیس دو ماه پیش جلسه اضطراری مشترکی را با حضور وزرای دارایی، بهداشت و اتحادیه های معترض برگزار کرد اما نتیجه ملموسی را که مانع تداوم اعتصابها شود به همراه نداشت؛ در واقع این جلسه منجر به تشکیل ستادی در داخل بیمارستانها شد که بیماران در مواقع برگزاری اعتصاب کارکنان این بخش، بین مراکز درمانی توزیع شوند.
طبق گزارش رسانههای انگلیسی پرستاران معترض قصد دارند تا کریسمس امسال به تحرکات اعتراضی و اعتصابهای خود ادامه دهند. سخنگوی دولت انگلیس گفت که مخالفت معترضان با پیشنهاد ارائه شده "بسیار ناامید کننده" و اعتصاب قریب الوقوع آنها " برای بیماران نگران کننده است".
نتایج تازهترین تحقیقات صورت گرفته نیز نشان میدهد که بیشتر انگلیسیها از عملکرد نظام سلامت این کشور در بحبوحه افت شدید خدمات درمانی و اعتصاب گسترده پزشکان، پرستاران و رانندگان آمبولانسها ناراضی هستند.
یافتههای مشترک نظرسنجی موسسه معتبر یوگاو و نشریه تایمز لندن نشان میدهد که از نظر دو سوم مردم انگلیس سطح خدمات درمانی در این کشور وخیم است و ۸۰ درصد معتقدند که اوضاع طی پنج سال گذشته، یعنی پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا وخیمتر شده است.
خدمات بهداشت ملی انگلیس (ان اچ اس) برای نخستین بار در سال ۱۹۴۸ و پس از پایان جنگ جهانی دوم بهمنظور ارائه خدمات درمانی به آسیب دیدگان و مجروحان جنگی راهاندازی شد و در حال حاضر با داشتن یکمیلیون و ۶۰۰ هزار کارمند، بهصورت رایگان به مردم انگلستان خدمات بهداشتی ارائه میکند.
بودجه این سازمان در سال راهاندازیاش در سال ۱۹۴۸ میلادی، بیش از ۴۳۷ میلیون پوند (به ارزش امروزیاش در حدود ۹ میلیارد پوند) بود و این رقم در سال جاری میلادی به حدود ۱۳۶ میلیارد پوند رسیده که فشار زیادی را بر بودجه دولت این کشور وارد کرده است.
این درحالیست که شرایط اقتصادی انگلیس بر اثر چندین بحران متوالی در بدترین شرایط نیم قرن گذشته قرار دارد و دولت سوناک که در بحبوحه مشکلات مالی، با موج گسترده اعتصاب مشاغل عمومی مواجه است، توان غلبه بر وضع موجود را ندارد.
https://irna.ir/xjMcv۲
**۱۴ نماینده کنگره خواستار تغییر سیاست آمریکا در قبال اسرائیل شدند
گروهی از اعضای دموکرات کنگره آمریکا از جو بایدن رئیس جمهوری این کشور درخواست کردند تا سیاست واشنگتن در قبال مساله فلسطین و اسرائیل را تغییر داده و درباره استفاده رژیم صهیونیستی از تسلیحات ایالات متحده تحقیق کند.
چهارده نماینده پنجشنبه در نامهای به آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا تاکید کردند که دولت بایدن درباره استفاده از سلاحهای آمریکایی در نقض حقوق فلسطینیها تحقیق کند.
آنها همچنین درخواست کردند که دولت بایدن اطمینان حاصل کند که «پول رایدهندگان آمریکایی صرف پروژه های شهرکسازیهای غیرقانونی نمیشود.»
در نامه این نمایندگان کنگره آمریکا آمده است: ما از دولت شما میخواهیم که با تقویت روشهای ردیابی مالی و نظارتی اطمینان یابد که همه کمکهای خارجی آتی به اسرائیل از جمله سلاحها و تجهیزات برای حمایت از نقض آشکار حقوق بشر صرف نمیشود.
جمال باومن عضو مجلس نمایندگان و سناتور برنی سندرز از امضاکنندگان اصلی این نامه هستند و از کنگره نیز درخواست کردند تا کمکهای نظامی ۳.۸ میلیارد دلاری را که آمریکا هر ساله به اسرائیل میدهد، محدود کند.
بت میلر مدیر سیاسی گروه «صدای یهودی برای اقدام صلح» که از حقوق فلسطینیها حمایت میکند، به الجزیره گفت: نامه این چهارده نماینده بیانگر تغییر سریع دیدگاههای دموکراتها در آمریکاست.
وی افزود: آمریکاییها خواهان پایان حمایت ایالات متحده از خشونت آشکار اسرائیل علیه فلسطینیها هستند.
https://irna.ir/xjMcv۵
**تاکید شورای همکاری خلیج فارس بر حل سیاسی وضعیت سوریه/ محکومیت تعرض به مسجد الاقصی
وزارت امور خارجه عربستان در پایان نشست غیررسمی مشورتی وزاری خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه ای اعلام کرد که سوریه و فلسطین مهمترین محورهای این نشست بود و شرکت کنندگان حمله به مسجد الاقصی را محکوم و بر راه حل سیاسی وضعیت سوریه تاکید کردند.
وزارت امور خارجه عربستان در پایان نشست غیررسمی مشورتی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس همراه با اردن، مصر و عراق که در جده برگزار شد بیانیهای صادر کرد که بر اساس این بیانیه در نشست یاد شده درباره تعدادی از مسائل و تحولات منطقه تبادل نظر شد.
وزیران شرکت کننده در این بیانیه بر محوریت و اولویت آرمان فلسطین تاکید کردند و اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل که راه حل دو دولتی و شانس دستیابی به صلح عادلانه و جامع بر اساس راه حل دو دولتی که دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی مطابق با مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ میلادی و مطابق با قطعنامههای بین المللی و ابتکار صلح عربی است را تضعیف میکند، محکوم کردند.
در این نشست حملات رژیم اسرائیل به مسجد الاقصی/ حرم قدسی شریف / و هتک حرمت اماکن مقدس محکوم شد و بر لزوم احترام به موقعیت تاریخی و قانونی موجود در آن و بر اینکه مسجد الاقصی/ حرم قدسی شریف/ عبادتگاه پاک مسلمانان است، تاکید شد.
در این بیانیه آمده است که اداره اوقاف قدس و امور مسجدالاقصی (اردن) نهادی است که دارای صلاحیت انحصاری برای اداره امور مسجد و تنظیم ورود به آن در چارچوب تولیت تاریخی هاشمی بر اماکن مقدس اسلامی و مسیحی در قدس میباشد.
پایان دادن به بحران سوریه
بر اساس این بیانیه، آنها در مورد تلاشهای انجام شده جهت دستیابی به یک راهحل سیاسی برای بحران سوریه که به همه پیامدهای آن پایان داده و وحدت، امنیت، ثبات و هویت عربی سوریه را حفظ میکند و آن را به محیط عربی خود از میگرداند به گونهای که به خیر و صلاح مردم برادر خود میرسد، مشورت و تبادل نظر کردند.
وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس راه حل سیاسی را تنها راه حل بحران سوریه دانستند و بر اهمیت نقش رهبری عرب در تلاش برای پایان دادن به بحران و ایجاد سازوکارهای لازم برای این نقش و افزایش رایزنی میان کشورهای عربی برای اطمینان از موفقیت این تلاشها تاکید کردند.
آنها بر اهمیت حل بحران انسانی، فراهم کردن زمینه مناسب برای رسیدن کمکها به تمام مناطق سوریه، ایجاد شرایط لازم برای بازگشت پناهندگان و آوارگان سوری به مناطق خود، و پایان دادن به رنج آنها و امکان بازگشت امن آنها به کشورشان و همچنین انجام اقدامات بیشتر که به ثبات اوضاع در همه سرزمینهای سوریه کمک کند، توافق کردند.
وزاری خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بر اهمیت مبارزه با تروریسم در همه اشکال و سازمانهای آن، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و تجارت آن و اهمیت نهادهای دولتی برای حفظ حاکمیت سوریه بر سرزمینهای خود برای پایان دادن به حضور شبهنظامیان مسلح و مداخله خارجی در امور داخلی سوریه تاکید کردند.
عضویت سوریه از نوامبر ۲۰۱۱ در اتحادیه عرب به حالت تعلیق درآمد.
اتحادیه کشورهای عرب یک سازمان بینالمللی منطقهای شامل ۲۲ کشور عمدتا عربیِ جنوب غرب آسیا (۱۲ کشور) و شمال آفریقا (۱۰ کشور) است که در ۲۲ مارس ۱۹۴۵ با ۶ عضو موسس مصر، عربستان، عراق، سوریه، لبنان و «فرا اردن» (اردن کنونی) بنیان نهاده شد و یمن نیز چند روز بعد در ۵ مه ۱۹۴۵ به آن پیوست. این اتحادیه ۲۲ عضو اصلی و ۴ عضو ناظر دارد.
https://irna.ir/xjMctZ
**بحرینیها خواستار خروج سفیر رژیم اسرائیل از کشورشان شدند
بحرینیها با شرکت در راهپیمایی روز جهانی قدس خواستار خروج سفیر رژیم صهیونیستی از کشورشان شدند.
مناطق مختلف بحرین دیروز در آخرین جمعه از ماه مبارک رمضان شاهد تظاهرات مردمی در حمایت از مردم فلسطین و در مخالفت با رژیم صهیونیستی بود.
بر اساس این گزارش، بحرینیها بار دیگر مخالفت خود را با توافق عادیسازی روابط بین منامه و تل آویو اعلام و بر حمایت از مساله فلسطین و مقاومت مردم آن در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی تاکید کردند.
تظاهرکنندگان تاکید کردند که از مردم مظلوم فلسطین در مقابله با اشغالگری وحشیانه صهیونیستها حمایت میکنند و هرگز «قدس شریف» موضوع اصلی جهان اسلام را رها نمیکنند.
آنها با برافراشتن پرچم بحرین و فلسطین، پرچم رژیم اسرائیل را لگدمال کردند و ضمن اعلام مخالفت با توافق عادیسازی روابط با رژیم اشغالگر صهیونیستی اخراج سفیر این رژیم اشغالگر از بحرین را خواستار شدند.
منامه پست افزود: این تظاهرات مردمی در پاسخ به ندای «امام خمینی» رحمت الله علیه که از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران برای بزرگداشت «روز جهانی قدس» آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به این مناسبت نامگذاری کرد، برگزار میشود.
https://irna.ir/xjMctV
**انفجار مهیب در محل سخنرانی نخست وزیر ژاپن
رسانههای ژاپن روز شنبه گزارش دادند که در نزدیکی محل سخنرانی فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن در شهر واکایاما یک انفجار مهیب رخ داد.
یک مرد ناشناس یک بمب دودزا به سمت نخست وزیر پرتاب کرد. این فرد بازداشت شده است.
فومیو در کارزار انتخاباتی یک نامزد حزب حاکم لیبرال دموکرات سخنرانی میکرد که این حادثه رخ داد. او از محل سخنرانی خارج و به اداره پلیس واکایاما منتقل شد.
بر اساس این گزارش، وی آسیبی ندیده و سالم است.
ژوئیه سال گذشته آبه شینزو نخست وزیر پیشین ژاپن در حالی که در یک کارزار انتخاباتی سخنرانی میکرد از پشت هدف گلوله قرار گرفت و پس از شنیده شدن دو گلوله به زمین افتاد.
وی پس از اصابت گلوله به قلبش جانش را از دست داد.
https://irna.ir/xjMcvg
**سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری چین در ذخایر لیتیوم افغانستان
حکومت طالبان افغانستان می گوید یک شرکت چینی خواستار سرمایه گذاری به ارزش ۱۰ میلیارد دلار برای استخراج ذخایر عظیم لیتیوم و ساخت زیرساخت های مختلف در افغانستان است.
لیتیوم یک عنصر کلیدی باتری است که در وسایل حمل و نقل، الکتریکی مانند تلفن های همراه و لپ تاپ مورد استفاده قرار می گیرد.
بر اساس این گزارش، «شهاب الدین دلوار» وزیر معادن و پترولیوم افغانستان به تازگی با نمایندگان یک شرکت چینی موسوم به «گوچین» در خصوص سرمایه گذاری در خصوص معادن لیتوم گفتگو کرده اند.
گوچین همچنین پیشنهاد توسعه زیرساخت های دیگر از جمله یک سد هیدرو الکتریکی و یک تونل جدید را دروازه مهم سالنگ در شرق افغانستان مطرح کرده است که به نوعی این کشور را از سوی شمال به چین و روسیه متصل می کند.
در گرماگرم جنگ آمریکا در افغانستان در سال ۲۰۱۰ یک گروه کاری پنتاگون ارزیابی کرد که این کشور بیش از ۱ تریلیون دلار منابع معدنی از جمله مس، سنگ اهن، طلا, و همچنین لیتیوم دارد.
همچنین در سال ۲۰۱۲ سازمان زمین شناسی ایالات متحده نقشه ای را منتشر کرد که ذخایر عظیم معدنی و کمیاب زمین افغانستان را نشان می دهد.
چند ماه پس از خروج ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ هیاتی از شرکت های چینی برای بررسی فرصت های استخراج لیتیوم از افغانستان بازدید کردند.
این در حالیست که تاکنون ارقام عمومی قابل اعتمادی در مورد میزان ذخایر لیتیوم افغانستان منتشر نشده است، اداره زمین شناسی افغانستان رژیم قبلی در گزارشهایی اعلام کرده است که مقادیری از ذخایر لیتیوم در استان های غزنی و هرات در مرکز و شرق افغانستان شناسایی کرده است.
بنا به گزارشها افغانستان در یک یادداشت داخلی وزارت دفاع آمریکا در سال ۲۰۱۰ "عربستان سعودی لیتیوم" توصیف شده است. به این معنی که این کشور برای تامین جهانی فلز باتری به همان اندازه که عربستان برای نفت خام اهمیت دارد، میتواند مهم باشد.
لیتیوم به طور گسترده در باتریهای دستگاههای الکترونیکی استفاده میشود، این منابع در راستای سیاستهای جهانی برای کاهش تولید میزان گازهای گلخانهای حالا منابعی استراتژیک محسوب میشود.
گزارش سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ سازمان زمینشناسی آمریکا اشاره میکند که افغانستان دارای ذخایر اسپودومن است که یک ماده معدنی دارای لیتیوم است، اما تخمینی از مقدارآن اریه نشده است. همچنین در گزارش ۲۰۱۹ افغانستان اصلاً اشارهای به لیتیوم نشده است.
بر اساس این گزارش، شیلی بزرگترین ذخایر لیتیوم جهان را در خود جای داده است. این در حالیست که استرالیا یکی از بزرگترین تولید کننده لیتیوم در جهان به شمار می آید.
https://irna.ir/xjMcwp
**پیام سرایا القدس از قلب اردوگاه جنین به صهیونیستها
گردان های جنین وابسته به سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در پیامی به اشغالگران صهیونیست از قلب این اردوگاه تاکید کرد: جهاد مبارزان فلسطینی برای شهادت و پیروزی است و ما آخرین میخ ها را بر تابوت شما می زنیم.
گردان های جنین در مراسمی در اردوگاه جنین به ملت فلسطین وعده داد که همچنان به خون شهدا وفادار بماند.
این گردان ها در پیام خود تصریح کرد: ما با ملت فلسطین بار دیگر پیمان می بندیم که به خون شهدا وفادار باشیم و جهاد ما، جهاد پیروزی یا شهادت است.
در بخش دیگری از این پیام خطاب به ملت فلسطین آمده است: شما دژ مستحکمی هستید که همه توطئه ها و دسیسه های صهیونیست های جنایتکار را خنثی و در هم شکسته و در آینده نیز درهم خواهید شکست.
گردان های جنین تصریح کردند: اشغالگران از در هم شکستن وضعیت مبارزانی و انقلابی ما به منظور خط و نشان کشیدن برای ملت فلسطین دم می زنند اما به آنها می گوییم که در توهم به سرمی برید.
در بخش دیگری از این پیام آمده است: ما آخرین میخ ها را بر تابوت رژیم صهیونیستی می زنیم تا آن را به زباله دان تاریخ بفرستیم.
عملیات ضد صهیونیستی در طول ماههای اخیر در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن، بشدت افزایش یافته است؛ به گونهای که سران سیاسی و نهادهای نظامی و امنیتی این رژیم به ناتوانی خود در مقابله با این عملیاتها اذغان کرده و درباره گسترش آن هشدار میدهند.
تا پیش از این صهیونیستها فقط در جنوب سرزمینهای اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینیها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیستهای بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.
https://irna.ir/xjMcwC
**وزیر خارجه آلمان: در توسعه روابط با چین، مستقل عمل می کنیم
«آنالنا بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان وزیر خارجه آلمان روز شنبه در گفتگو با «چین گانگ» همتای چینی خود تصریح کرد: برلین در توسعه روابط با پکن مستقل عمل می کند.
وزیر خارجه چین نیز در این ملاقات گفت: از زمان برقراری روابط دیپلماتیک دو جانبه، دو کشور همواره متعهد به احترام متقابل، برابری، توسعه منافع متقابل بوده اند.
وی تصریح کرد توسعه روابط دو کشور نه تنها زمینه را برای افزایش همکاری چین با اروپا فراهم می کند بلکه به برقراری صلح و ثبات جهانی کمک می کند.
وی افزود: روابط چین و المان در سه سال گذشته با پیشرفت قابل توجهی روبرو شده است. این مساله نشان می دهد که تمدن های مختلف می توانند با یکدیگر همزیستی داشته باشند و گفت وگو، تبادل نظر و همکاری جریان اصلی و مسیر درست روابط چین و المان به شمار می آید.
چین گانگ خاطرنشان کرد: چین و المان شریک هستند نه رقیب بنابر این دو طرف باید روابط خود را به طور مستقل توسعه دهند.
وی افزود:چین متعهد به افزایش توسعه با کیفیت بالا و گشایش سطح بالا است تابتواند بازار بزرگتری را برای جهان فراهم می کند و فرصت های توسعه بیشتری را برای همه کشورها از جمله المان ایجاد کند.
وی گفت: چین مایل است مبادلات و همکاری های همه جانبه را با المان ترویج دهد و از هر دو طرف خواست زمینه را برای برگزاری گفتگوی مشترک برای مشورت بین دولتی چین و المان، انجام گفتگوی های سطح بالا و فعال کردن بیش از ۷۰ مکانیسم گفتگو بین دو کشور فراهم آورند.
وی تصریح کرد چین با هدف مقابله با چالش های جهانی از آلمان می خواهد از مفهوم جامعه ای با سرنوشت مشترک برای بشریت حمایت کنند و به طور مشترک از چندجانبه گرایی و هنجارهای اساسی حاکم بر روابط بین الملل بر اساس منشور سازمان ملل دفاع کند.
این مقام چینی گفت: چین و المان وظیفه دارند که نگهبان و پیشران جهانی شدن باشند و هر دو طرف باید با "جداسازی اقتصادها یا قطع زنجیره تامین" مخالفت کنند و المان باید یک محیط بازار عادلانه، باز و بدون تبعیض را برای شرکت های چینی فراهم کند.
وزیر امور خارجه چین تاکید کرد تنها راه حل برای حل بحران اوکراین پیشبرد مذاکرات صلح است. وی همچنین افزود چین از اروپا در دستیابی به استقلال استراتژیک برای دستیابی به صلح و ثبات بلند مدت حمایت می کند.
وزیر امور خارجه هم آلمان تصریح کرد برلین به طور مستقل روابط خود را با چین توسعه می دهد و به دنبال از سرگیری زودهنگام مبادلات و گفتگوهای دوجانبه در زمینه های مختلف است.
بائربوک همچنین افزود از پیشرفت های ا نجام شده در قطارهای سریع السیر چین شگفت زده شده است.
وی خاطرنشان کرد: طرف المانی اهمیت زیادی به امنیت زنجیره تامین می دهد و با "جدا کردن اقتصاد یا قطع زنجیره تامین" موافق نیست و به دنبال همکاری نزدیک با چین در موضوعات جهانی است.
https://irna.ir/xjMcxs
**واکنش لیبرمن به سخنان دبیرکل حزب الله/ نتانیاهو بازدارندگی اسرائیل را از بین برد
اویگدور لیبرمن وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی در واکنش به سخنان روز گذشته دبیرکل حزب الله لبنان، از کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم به شدت انتقاد کرد و گفت که نتانیاهو بازدارندگی اسرائیل را از بین برد.
اویگدور لیبرمن به سخنرانی سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان به مناسب روز جهانی قدس پرداخت و در اشاره به وحدت محور مقاومت و احتمال جنگ در چند جبهه علیه رژیم صهیونیستی گفت: نمی توان جلوی رویارویی در چند جبهه را گرفت و سخنان نصرالله در همین زمینه بود.
او افزود: کابینه بنیامین نتانیاهو قادر به رویارویی نیست. این کابینه که باید جنگ را مدیریت کند؛ اعضای آن نه از دانش، نه از توان و نه از تجربه برخوردار هستند و نمی توانند وضعیت را مدیریت کنند.
لیبرمن در اشاره به عملیات ضد صهیونیستی اخیر در تقاطع «مجیدو» در داخل سرزمین های اشغالی و واکنش ضعیف سران رژیم صهیونیستی به آن گفت: عدم پاسخ از جانب نتانیاهو، منعکس کننده موضع اسرائیل در سطح سیاسی به عملیات اخیر در تقاطع مجیدو است و بر همین اساس، او تقریبا بازدارندگی اسرائیل را از بین برد.
به گفته لیبرمن، رژیم صهیونیستی امروز در وضعیتی به مراتب بدتر از دوره قبل از جنگ ششم اکتبر سال ۱۹۷۳ میلادی است و مشکل این است که کسی نیست که این بحران را مدیریت کند.
لیبرمن ادامه داد: دشمنان هر سطر و هر کلمه (ما) را می خوانند و همه را می شنوند.
وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی همچنین خواستار بررسی احتمال رویارویی در چند جبهه نبرد توسط نهادهای ذیربط این رژیم تاکید کرد.
او همچنین با بیان اینکه مجمع اقتصادی رژیم صهیونیستی باید برای روز وقوع شرایط اضطراری تشکیل جلسه دهد، این سوال را از سران صهیونیست پرسید که آیا انبارهای کافی برای چنین رویارویی داریم؟
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان دیروز در سخنرانی خود در روز جهانی قدس گفت: اکنون در پی اختلافات داخلی صهیونیستها کاهشی جدی در روحیه جنگندگی و فداکاری نظامیان اشغالگر به خاطر رژیم صهیونیستی وجود دارد و همه تلاشها برای بازگرداندن اعتماد به این رژیم با شکست مواجه شده است.
وی گفت: همه تهدیدات دشمن، اصرار ما را بر حفظ معادلات بازدارندگی در برابر هرگونه حمله به لبنان افزایش میدهد. هرگونه حمله یا اقدام امنیتی در لبنان، پاسخ مناسب و قطعی ما را به همراه خواهد داشت. دشمنی که لبنانیها را تهدید میکند و سوریه را بمباران میکند، باید نگران و وحشتزده بماند. توازن بازدارندگی همان چیزی است که پاسخ اسرائیل را محدود و پوچ کرد. مهم ترین دروغ نتانیاهو این است که زیرساختهای حزب الله و حماس را بمباران کردند و این یک دروغ آشکار است. همه رسانهها از اماکن بمباران شده تصویر برداری کردند و این تصاویر نشان میدهند که مکانهای هدف قرار گرفته مکان های باز بودهاند.دشمن صهیونیستی هیچ زیرساخت حزب الله را بمباران نکرد و حملات آن به باغهای موز بود.
سید حسن نصرالله به رژیم صهیونیستی هشدار داد: محاسبات، گامها یا برخی از احساسات یا اقدامات احمقانه شما در بیتالمقدس، کرانه باختری، غزه، لبنان یا سوریه میتواند منطقه را به یک جنگ بزرگ بکشاند. من به دشمن می گویم این بازی خطرناک است.
https://irna.ir/xjMcxm
**مقام اوکراین: برای بازپسگیری کریمه از هر سلاح غیرممنوعی استفاده میکنیم
دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین اعلام کرد که کییف برای باز پسگیری کریمه از هر سلاح غیرممنوعی استفاده خواهد کرد.
شبکه خبری سی ان ان با انتشار این خبر افزود: الکسی دانیلوف (Oleksiy Danilov) دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین در توئیتی اعلام کرد که کی یف برای باز پسگیری شبه جزیره کریمه هرگونه سلاح غیرممنوعی را مورد آزمایش و به کار خواهد گرفت.
بنابراین گزارش دانیلوف در حسابت توئیتر خود دراین باره نوشت: کریمه جز قلمرو اوکراین بوده و ما در آنجا هرگونه سلاحی را که توسط قوانین و اصول بین الملل منع نشده برای کمک به آزاد سازی قلمروهای خود، مورد آزمایش و استفاده قرار خواهیم داد.
تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی در ادامه نوشت: ولودمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین پس از حمله روسیه به اوکراین به کرات علام کرده که اوکراین قصد بازپس گیری شبه جزیره کریمه را دارد.
بنابراین گزارش، شبه جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ میلادی و بدنبال تحولات داخلی در اوکراین که به هواخواهی از غرب آغاز و به کنار رفتن ویکتور یانوکوویچ رئیس جمهوری سابق آن کشور منجر شد، به روسیه الحاق گردید.
جنگ اوکراین پس از ماه ها هشدار مسکو و نادیده گرفتن نگرانی های امنیتی کرملین از سوی طرف غربی به سرکردگی آمریکا در پنجم اسفند ماه ۱۴۰۱ آغاز شد و طرف های غربی که مسببان بروز این جنگ بودند هرگونه مسیر دیپلماتیک برای پایان دادن به این درگیری را کنار گذارده و با تجهیز نظامی و حمایت های هنگفت مالی و تسلیحاتی، آتش این جنگ را همچنان شعله ور نگاه داشته و اکنون نیز با اقدام به تجهیزات سنگین تر همچون دادن تانک های لئوپارد آلمانی و آدامز آمریکایی و تلاش برای دادن جنگنده های پیشرفته اف-۱۶ به کییف درصدد تحریک هرچه بیشتر کرملین در این جنگ برآمده اند.
جنگ اوکراین که وارد دومین سال خود شده است و طرف های غربی به سرکردگی آمریکا که خود عامل وقوع این جنگ بوده اند تاکنون باحمایت های سنگین نظامی ازکییف مانع ازبرقراری صلح دراین کشور شدهاند.
https://irna.ir/xjMcxg
**قطرگیت؛ دیدار دیپلماتهای قطری و مراکشی با مقامات پارلمان اروپا محدود میشود
پارلمان اروپا به دنبال رسوایی ناشی از پرداخت رشوه به منظور اعمال نفوذ بر نمایندگان این پارلمان- موسوم به قطر گیت- قصد دارد دیدار دیپلماتهای قطری و مراکشی با اعضای این نهاد را دشوارتر کند.
تارنمای پولیتیکو نوشت: طبق مجموعه جدیدی از دستورالعمل ها که از سوی نمایندگان برجسته پارلمان اروپا در جلسه محرمانه روز پنجشنبه تصویب شد و به رویت پولیتیکو رسیده است، از نمایندگان پارلمان و کارکنان آن خواسته شده برای دعوت از دیپلمات های این دو کشور مجوز پارلمان اروپا دریافت شود و قانونگذاران همچنین باید روبرتا متسولا رئیس پارلمان اروپا را در هر زمانی که با این دیپلمات ها دیدار می کنند، مطلع کنند.
بر اساس گزارش پولیتیکو، با این حال، این شیوهنامه الزام آور نیست و اگر نمایندگان پارلمان اروپا به آنها پایبند نباشند، مجازات نخواهند شد.
این شیوهنامه که همزمان با تحقیقات جنایی در بلژیک درباره رشوه به نمایندگان اتحادیه اروپا از سوی قطر و مراکش طراحی شده اند بررسی نقش نمایندگان پارلمان را هدف قرار داده و به رئیس پارلمان اروپا اجازه می دهد نظارت بهتری بر دیدارهای نمایندگان پارلمان داشته باشد.
این اقدام پارلمان اروپا به غیر از اصلاحات اخلاقی و شفافیت هایی است که پارلمان اروپا به دنبال رسوایی قطرگیت به دنبال اعمال آن تا تابستان است.
این سند چهار صفحهای که «فقط برای استفاده داخلی» تهیه شده است، همچنین عنوان می کند تا زمان ادامه تحقیقات جنایی، نمایندگان پارلمان اروپا اجازه سفر رسمی به قطر یا مراکش را نخواهند داشت. با این حال، درها را برای نمایندگان پارلمان اروپا باز می گذارد تا در رویدادهای بین المللی به میزبانی قطر و مراکش، مانند مجمع پارلمانی اتحادیه مدیترانه شرکت کنند. مجمع پارلمانی اتحادیه اروپا اعضای ۴۴ پارلمان از جمله اتحادیه اروپا را گرد هم می آورد و در حال حاضر ریاست آن برعهده پارلمان مراکش است.
این سند همچنین بیان میکند که لابیهای قطری و مراکشی که در پایگاه ثبت شفافیت نام نویسی کرده اند، «بهعنوان یک اقدام پیشگیرانه وبا توجه به روند رسیدگیهای جاری» از حضور در پارلمان اروپا منع میشوند. پایگاه ثبت شفافیت، داده های سازمان هایی را فهرست می کند که تلاش می کنند بر روند قانون گذاری و اجرای سیاست نهادهای اتحادیه اروپا تأثیر بگذارند و نشان می دهد که چه منافعی، توسط چه کسی و با چه بودجه ای دنبال می شود. به این ترتیب، به شهروندان و سایر گروههای ذینفع امکان ردیابی فعالیتهای لابیگران را میدهد.
پولیتیکو نوشت سفارت قطر و مراکش پاسخی به درخواست این رسانه برای اظهارنظر در این زمینه نداده اند.
بیشتر نمایندگان پارلمان اروپا در ماه های دسامبر (آذر/دی) و فوریه (بهمن/ اسفند) ممنوعیت لابی های قطری و مراکشی از حضور در پارلمان را خواستار شدند.
پولیتیکو در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: شیوهنامه جدید پارلمان اروپا همچنین به روسیه و بلاروس مربوط می شود که توسط اتحادیه اروپا تحریم شدهاند. طبق این دستور در حالی که حمله به اوکراین همچنان ادامه دارد نمایندگان پارلمان اروپا از هرگونه سفر رسمی به این کشورها منع میشوند و نمایندگان دولتی این کشورها نیز اجازه حضور در پارلمان اروپا را ندارند.
این سند البته شامل یک مورد استثنا است. در راستای تلاش های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ اوکراین، رئیس پارلمان اروپا ممکن است اجازه حضور نمایندگان این کشورها را در نهاد بدهد.
https://irna.ir/xjMcy۶
**نگرانی از سقوط ۵۰ درصدی ارزش بازار املاک اروپا
یک رسانه آمریکایی گزارش داد: پس از تلاطم بانکی اخیر، نگرانی از بروز بحران در بخش دیگری از اقتصاد قاره سبز افزایش یافته است؛ این بار بازار املاک.
تارنمای شبکه اقتصادی «سی ان بی سی» گزارش کرد افزایش نرخ بهره هزینه استقراض را افزایش داده و موجب شده تا ارزش بازار املاک تجاری و اداری اروپا کاهش یابد.
در همین حال، بحران بانکی اخیر در آمریکا و کمک اضطراری به بانک کردیت سوئیس بیم و هراس از بروز چرخه بحران ناشی از خروج سرمایه از بانک ها و گسترش آن به بخش املاک را افزایش داده است.
در گزارش دیروز (۲۵ فروردین) این رسانه آمده است: بانک مرکزی اروپا اوایل ماه جاری میلادی هشدار داده بود که نشانههای واضحی از آسیب پذیری در بخش املاک دیده می شود. به گفته این نهاد مالی، با توجه به کاهش نقدینگی در این بخش و کاهش قیمت ها، بازار با عدم اطمینان و تردید مواجه شده است. این بانک در ادامه خواهان اعمال محدودیت در صندوق های املاک تجاری و اداری شد تا مخاطرات بحران نقدینگی کاهش یابد.
در ماه فوریه (بهمن/اسفند) سال جاری میلادی صندوق های اروپایی سرمایه گذار در بخش املاک و مستغلات خروج ۱۷۲ میلیون پوند سرمایه را ثبت کردند که با ورود بیش از ۳۰۰ میلیون پوند نقدینگی در ژانویه (دی/ بهمن)امسال در تضاد بوده است.
تحلیلگران بر این باورند که با توجه به افزایش نرخ بهره، ارزش سهام موسسات املاک اروپایی در سال های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ بین ۲۰ تا ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت. حتی در بدترین شرایط ممکن است که در سال ۲۰۲۳ ارزش بازار املاک تجاری و اداری تا ۵۰ درصد سقوط کند.
https://irna.ir/xjMczp
**مقامهای سابق آمریکایی: متحدانمان دیگر نمیتوانند به ما اعتماد کنند
مقامهای سابق آمریکایی اذعان کردند که افشای شرمآور اسناد محرمانه پنتاگون باعث میشود که متحدان ایالات متحده دیگر نتوانند به این کشور اعتماد کنند.
مقامهای سابق وزارت دفاع و کارشناسان اطلاعاتی به شبکه سیانبیسی گفتند که افشای این اسناد محرمانه روشهای اطلاعاتی را به خطر انداخته، راهبرد آمریکا را در معرض خطر قرار داده و اعتماد میان متحدان آمریکا را تضعیف کرده است.
مسئولان آمریکایی روز پنجشنبه یک جوان ۲۱ ساله که عضو گارد ملی هوایی ماساچوست است را در ارتباط با تحقیقات درباره افشای اسناد پنتاگون دستگیر کردند.
بیل لین معاون وزیر دفاع در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما و مدیر اجرایی شرکت صنایع جنگی «لئوناردو دی.آر.اس» بر این عقیده است: سخت است در رابطه با اسرارتان به ما اعتماد کنید اگر ما نتوانیم از آنها حفاظت کنیم.
لین مدعی است که این مساله به روسها چشم اندازی میدهد که چگونه واشنگتن اطلاعات را جمع آوری میکند و همین این منابع را به خطر میاندازد.
درز اسناد طبقهبندی شده که ماه گذشته میلادی اولین بار در سایت شبکه اجتماعی «دیسکورد» اتفاق افتاد، جزئیات مهمی را درباره جاسوسی آمریکا از تلاشهای روسیه در جنگ اوکراین و همچنین اطلاعات مخفیانهای درباره قدرت کییف افشا کرد.
این درز اطلاعاتی بزرگ همچنین جمع آوری اطلاعات درباره متحدان آمریکا از جمله اسرائیل و کره جنوبی را شامل میشود.
مارتی مارتین یکی از افسران سابق سیا به سیانبیسی گفت که ماهیت این درز اطلاعات و افشاگریها مبنی بر اینکه برخی از اسناد ممکن است به مدت یک سال قبل از اینکه وزارت دفاع ایالات متحده به آن دست پیدا کند منتشر شده، باعث میشود دولت ایالات متحده غیرقابل اعتماد و ناتوان به نظر برسد.
اما مارتین که تیم سازمان سیا را در ردیابی اسامه بن لادن و بسیاری از عوامل القاعده رهبری میکرد، معتقد است ایجاد محیطی که افشای چنین اطلاعاتی را امکان پذیر کرد، کار خود دولت بود.
پس از نفوذ ادوارد اسنودن به اسناد طبقه بندی شده آمریکا بیش از یک دهه پیش، اکنون کنترل آمریکا بر با ارزشترین اطلاعات محرمانه خود زیر سوال رفته است.
https://irna.ir/xjMbmn
**حضور کاردار عربستان در ضیافت افطار ایران در مصر
کاردار عربستان به همراه سفرا و دیپلمات های شمار دیگری از کشورها در ضیافت افطار جمهوری اسلامی ایران در قاهره پایتخت مصر شرکت کرد.
محمد حسین سلطانی فرد رئیس دفتر حافظ منافع ایران به مناسبت روز جهانی قدس ضیافت افطاری را جمعه شب در منزل خود با حضور شماری از سفرا، دیپلمات ها، شخصیت ها، نویسندگان و نمایندگان احزاب و جریان های سیاسی مصر برگزار کرد.
در این ضیافت، حمود بن جرمان الاسمری کاردار سفارت عربستان همگام با از سرگیری روابط بین ریاض و تهران حضور داشت.
https://irna.ir/xjMcBn
**دومین گروه از اسرای آزاد شده وارد پایتخت یمن شدند
دومین گروه از اسرای یمنی آزاد شده امروز شنبه وارد شهر صنعا پایتخت یمن شدند.
هواپیمای حامل دومین گروه از اسیران یمنی از فرودگاه «أبها» عربستان وارد فرودگاه بین المللی صنعا پایتخت یمن شد.
دیروز اولین هواپیمای حامل ۱۲۵ اسیر جنبش انصارالله یمن وارد فرودگاه صنعا شده بود و عبدالقادر المرتضی رییس کمیته امور اسرای دولت نجات ملی یمن گفت که تلاش برای تبادل همه اسرا ادامه دارد.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در یمن روز جمعه با صدور بیانیهای از تبادل اسرای جنگی میان دولت نجات ملی یمن و عربستان استقبال کرد و خواهان یک راه حل سیاسی برای جنگ در یمن شد.
به گزارش ایرنا, با سرعت گرفتن مذاکرات صلح بین فرستادگان عربستان و دولت نجات ملی یمن، آزادی و مبادله صدها زندانی توسط دو طرف آغاز شده است که میتواند اقدامی قابل توجه برای اعتمادسازی بین طرفین باشد.
طرفهای درگیر در مذاکرات ماه گذشته در سوئیس توافق کردند که ۸۸۷ اسیر را آزاد کنند و بار دیگر در ماه «می» برای گفتگو درباره آزادی اسیران بیشتر، با یکدیگر ملاقات کنند.
https://irna.ir/xjMcBL
**سفر لولا به پکن؛ ریل گذاری برای آینده روابط چین و برزیل
روسای جمهوری چین و برزیل در دیدار رسمی پیرامون روابط آینده دو کشور و زمینه های مشترک همکاری و سایر مسائل بین الملل به گفت و گو و تبادل نظر پرداختند.
شی جینپینگ رئیس جمهوری چین روز گذشته با لولا داسیلوا همتای بزریلی خود در پکن دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار رئیس جمهوری چین خاطرنشان کرد کشورش آینده ای جدید در روابط با برزیل در عصر جدید ایجاد خواهد کرد که به نفع مردم دو کشور باشد و نقشی مهم و مثبت در راستای صلح و ثبات و رفاه در منطقه و جهان داشته باشد.
رئیس جمهوری برزیل نیز با قدردانی از چین گفت باعث افتخار است که در راس هیاتی عالی رتبه برای چهارمین بار به چین سفر کرده است. این نخستین دیدار رسمی وی خارج از آمریکای لاتین از زمان انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری بوده است. بنابراین چنین انتخابی نشانگر تمایل برزیل برای روابط و تعهد به چین است.
شی جینپینگ پس از استقبال گرم از همتای خود در نخستین سفر رسمی پس از انتخابات در برزیل اشاره کرد چین و برزیل بزرگترین کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور در شرق و غرب هستند و به عنوان شرکای استراتژیک جامع طیف وسیعی از منافع مشترک را با هم به اشتراک می گذارند و نفوذ جهانی و استراتژیک چین و بزریل به رشد خود ادامه خواهد داد. چین همواره با چشم اندازی درازمدت و استراتژیک به توسعه روابط با برزیل نگاه کرده است و روابط میان دو کشور را به عنوان بالاترین اولویت در دستورکار دیپلماتیک خود قرار داده است.
وی در ادامه سخنانش افزود سال جاری سی امین سالگرد تاسیس همکاری استراتژیک میان چین و برزیل است و دو کشور پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک خود را نیز سال آینده جشن خواهند گرفت. از آنجا که چین اکنون به پیشرفت توسعه با کیفیت و استانداردهای بالا و پیشرفت جوانگرایی ملی در تمامی اشکالش در جهان از مسیر چین به مدرنیته می پردازد فرصت های جدید و زیادی برای برزیل و سایر کشورهای جهان در این راستا فراهم می شود.
در ادامه رئیس جمهوری چین خواستار حفظ ارتباطات استراتژیک منظم و افزایش تجربه های مشترک شد و تاکید کرد دو طرف باید با درنظر گرفتن یکدیگر به عنوان فرصت های پیشرفت مهم و پشتیبانی از یکدیگر در مسیر توسعه که نیاز به حفظ واقعیت های ملی دارد ثابت قدم باشند و با همبستگی قوی تر و همکاری بیشتری در میان کشورهای درحال توسعه از یکدیگر حمایت کنند. بدین منظور لازم است تا دو طرف با تقویت همکاری، پیشرفت پیوسته در پروژه های همکاری، توجه به پتانسیل در زمینه کشاورزی، انرژی، زیرساخت، فضا، صنعت هواپیمایی و ابتکار با یکدیگر تعامل داشته باشند و راه هایی برای همکاری قوی تر در موضوع انرژی های سبز و پاک و اقتصاد دیجیتالی پیدا کنند.
به علاوه شی جینپینگ با افزودن این که دو کشور باید سال آینده در پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک خود جمع آوری سرمایه، تبادلات فردی و تقویت حمایت از روابط چین و برزیل را در اولویت قرار دهند افزود: «چین از محصولات باکیفیت بزریل به بازارش استقبال می کند و به شکلی فعال به دنبال همکاری و هم افزایی میان پروژه ابتکاری کمربند و جاده و استراتژی تقویت صنعتی برزیل است. »
رئیس جمهوری برزیل نیز با تاکید براینکه جامعه برزیل و قانونگذاران این کشور نیز اشتیاقی مشابه برای ساختن روابط محکم و چندجانبه با چین دارند گفت: «چین قدرتی ضروری در سیاست ها، اقتصاد، تجارت، تکنولوژی و علوم جهانی است و نقشی حیاتی در بهبود صلح و توسعه در جهان دارد. برزیل برای ساختن روابط نزدیکتر با چین از چشم انداز استراتژیک و شکل دادن به نظم جهانی متعهد می شود.
وی همچنین با اشاره به دیدار لذت بخش از کارخانه هوآوی که در آن با نمایندگان کسب و کارهای چینی دیدار کرده بود تحسین عمیق خود را درباره روند پیشرفت تکنولوژی ۵G چینی اظهار و ابراز امیدواری کرد تا در زمینه های مربوط همکاری میان دو کشور گسترش یابد و از سرمایه گذاران چینی برای حمایت در زمینه انتقال دیجیتالی و توسعه کربن پایین استقبال کرد. وی همچنین گفت همکاری عمیق تر و بیشتر با چین به مشارکت در دوباره صنعتی کردن برزیل منجر خواهد شد و همین امر کمک به مسائلی همچون فقر خواهد کرد و برای دو کشور منافع مشترکی خواهد داشت. لولا داسیلوا تاکید کرد کشورش آماده توسعه تبادلات نزدیک تر و همکاری با چین در آموزش و تبادلات فرهنگی برای تقویت درک متقابل میان مردم است.
روسای جمهوری دو کشور تعدادی سند همکاری دوجانبه در زمینه های تجارت و سرمایه گذاری، اقتصاد دیجیتالی، نوآوری های تکنولوژی و علمی، ارتباطات و اطلاعات، کاهش فقر، فضانوردی و سایر زمینه ها امضا و بیانیه ای مشترک درباره تقویت شراکت استراتژیک جامع منتشر کردند.
رئیس جمهوری چین وعده داد تا حمایتی قاطع از کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب انجام دهد و تفاهمنامه صلح، ثبات، استقلال، همبستگی و توسعه، ائتلاف منطقه ای پیشرفته و داشتن نقشی مهم تر در مسائل بین المللی را تحکیم کند. بدین ترتیب چین و برزیل ضمانت کردند تا به پیشرفت در کارگروه چین- سی ای ال ای سی ادامه دهند و همکاری میان چین و این کشورها را به سطحی جدید برسانند تا به توسعه مشترک دست یابند.
علاوه بر این قرار است چین به همکاری با برزیل در بازار مشترک آمریکای لاتین (MERCOSUR) و اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی (UNASUR) ادامه و آنرا تقویت کند. در مواجهه با تغییرات جهانی در قرن حاضر چین و برزیل در طرف درست تاریخ می ایستند و چندجانبه گرایی واقعی را که طرفدار ارزش های مشترک انسانی، کار برای عدالت بیشتر و حکمرانی بین المللی برابر، ضمانت منافع مشترک برای کشورهای درحال توسعه و برابری و عدالت بین المللی و ساختن جامعه ای با آینده مشترک برای بشریت تمرین خواهند کرد. چین همکاری استراتژیک با برزیل در زمینه مسائل جهانی با منافع مشترک در سازمان ملل متحد، بریکس، گروه ۲۰ و سایر بنیادهای چندجانبه را آغاز خواهد کرد.
لولا داسیلوا رئیس جمهوری برزیل نیز گفت چین و برزیل دیدگاه های و منافع مشترکی را باهم درباره بسیاری مسائل بین المللی مهم به اشتراک گذاشتند و هر دو طرف چندجانبه گرایی و برابری بین المللی و عدالت را حفظ خواهند کرد. وی همچنین تاکید کرد برزیل آماده همکاری با چین برای تقویت هماهنگی در مسائل مالی بین المللی، حفاظت از محیط زیست و مسائل اقلیمی است و چین را معتمدترین کشور در روابطی برای آینده روشن تر توصیف کرد.
دو رئیس جمهوری همچنین به تبادل نظر درباره بحران اوکراین نیز پرداختند و هر دو کشور بتنها راه برون رفت از این بحران را گفت و گو و مذاکره دانستند و اعلام کردند از هرگونه تلاشی برای حل و فصل صلح آمیز حمایت خواهند کرد و از کشورهای دیگر خواستند تا نقش سازنده برای حل بحران سیاسی در جنگ اوکراین ایفا کنند. روسای جمهوری برزیل و چین همچنین توافق کردند تا درباره این موضوع در تماس باقی بمانند.
مراسم استقبال لولا داسیلوا در میدان شرقی خارج از تالار بزرگ مردم برگزار شد و روسای جمهوری دو کشور پس از رژه احترام سربازان به جایگاه رفتند و پس از پخش سرود ملی دو کشور، ۲۱ توپ در میدان تیان آن من به نشانه احترام شلیک شد. در این مراسم بانوان اول دو کشور نیز حضور داشتند.
https://irna.ir/xjMcwd
**فعالان صنعت ارتباطات: کریدور سبز تهران-مسکو تقویت شود
فعالان صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران که در نمایشگاه سویاز ۲۰۲۳ روسیه شرکت کردهاند، خواهان تقویت کریدور سبز مراودات تجاری میان تهران – مسکو هستند.
پاویون تخصصی جمهوری اسلامی ایران با حمایت معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری ۲۲ تا ۲۵ فروردین در نمایشگاه تخصصی سویاز ۲۰۲۳ همزمان با هفته فناوریهای پیشرفته روسیه در مسکو برپا شد.
در این پاویون ۱۰ شرکت منتخب از میان شرکتهای حوزه ICT متقاضی که دارای سابقه صادرات، قرارداد و یا تعاملات بین المللی بهویژه با شرکتها و اپراتورهای کشور روسیه بوده اند، به انتخاب کارگروهی متشکل از وزارت ارتباطات، معاونت علمی و مرکز همکاریهای ریاست جمهوری شرکت کردند.
خبرنگار ایرنا برای شنیدن حرف دل فعالان صنعت ارتباطات ایران در ارتباط با توسعه همکاری ها در سطح بین المللی به اکسپو مسکو رفت و نظرات آنها را جویا شد. در این میان، این فعالان خواهان حمایت در حوزه ضمانت نامه های بانکی و نیز کاهش هزینه های حمل و نقل و تقویت کریدور سبز ارتباطی دو کشور بودند.
پیشتر معاون امور گمرکی گمرک ایران گفته است: شاهد فعالیت کریدور سبز گمرکی با روسها هستیم و در این زمینه تجار بزرگ کشور به روسیه معرفی شده اند و هر دو گمرک ایران و روسیه تسهیلاتی را در قالب کریدور سبز ارائه میکنند.
کریدور سبز در توسعه مناسبات تجاری حیاتی است
محمد علی گوگانی مدیرعامل شرکت توسعه خدمات الکترونیک آدونیس که در نمایشگاه سویاز ۲۰۲۳ به عنوان بزرگترین رویداد سال صنعت ارتباطات روسیه حضور یافته است، به خبرنگار ایرنا گفت: در ایران، تجارب ارزشمند و توانایی خوبی در زمینه تولید نرم افزارها و سخت افزارهای مدیریت شبکه پرداخت بانکی وجود دارد که در شرایط تحریم روسیه، این تجارب می تواند برای این کشور مفید باشد.
وی با اشاره به جلسات کاری خود با شرکت های روسی فعال در عرصه نرم افزارهای بانکی در حاشیه نمایشگاه سویاز مسکو گفت: جلسات موفقی داشتیم و امیدواریم این جلسات به جمع بندی و توافقات خوبی منجر شوند.
این فعال صنعت ارتباطات با اشاره به نشست فعالان ایرانی حاضر در نمایشگاه سویاز با سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه گفت: جلسه خوبی با سفیر ایران در مسکو داشتیم و ایشان پذیرای شرکت کننده در نمایشگاه بودند.
وی ادامه داد: در چند حوزه مشکلاتی وجود دارد که این حوزه ها بایستی رفع شود تا بتوانیم خدمات و دستگاه هایی که در ایران داریم را به روسیه منتقل کنیم که یکی از مسائل، مسیر گمرکی است و باید مسیر سبز دو کشور تقویت شود.
گوگانی با بیان اینکه باید موانع قانونی فراروی صادرات محصولات ایرانی برداشته شود، از نبود نرخ واحد ارز به عنوان یکی از مشکلات فراروی توسعه تجارت بین المللی یاد کرد و گفت: انتظار است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هماهنگی لازم برای ارائه خدمات و تجهیزات در کشور روسیه را ارائه کند و باید توجه داشته باشیم که اگر فرصت کنونی از دست رود، ورود به این عرصه دشوار خواهد شد.
این فعال صنعت ارتباطات در ادامه توسعه روابط بانکی تهران- مسکو را خواستار شد و گفت: باید ارتباط بانکی بین ایران و روسیه شکل گیرد و شبکه بانکی ایران باید مساعدت کند و شرکت های داخلی را در تأمین نقدینگی برای حضور در مناقصه های کشور روسیه را یاری کند.
پلتفرم ایرانی شبکه موبایل، قابل رقابت در عرصه بین المللی است
محمود زنوزی راد مدیر ارشد بازاریابی و فروش شرکت ناک نیز با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی های این شرکت در خدمات رسانی به اپراتورهای تلفن همراه از جمله همراه اول گفت: پیش از این در عرصه بین المللی مراوداتی داشته ایم و در این زمینه می توانیم به اجرای شبکه فیبر نوری به طول هزار کیلومتر در کشور فیلیپین و طرح های دیگری در سایر کشورها اشاره کنیم.
وی اظهار داشت: برای نخستین بار با هدف برای بازاریابی و فروش تجهیزات به مسکو آمده ایم و به دنبال بازارهای خوب در بین اپراتورهای تلفن همراه و شرکت ارتباطی زیرساخت ارتباطی کشور روسیه هستیم.
وی اظهار داشت: در حاشیه نمایشگاه سویاز ۲۰۲۳، با تعدادی از اپراتورهای تلفن همراه روسیه و نیز روس تلگرام وارد مذاکره شدیم و این مذاکرات را با هدف دستیابی به تفاهم همکاری ادامه خواهیم داد.
زنوزی راد گفت: انتظار است که مسئولان حمایت لازم را از شرکت های ایرانی از جمله در زمینه صدور تضامین لازم برای شرکت در مناقصات بین المللی که در روسیه برگزار می شود را داشته باشند.
این فعال صنعت ارتباطات با اشاره به توانمندی های ایران در زمینه فروش و صادرات خدمات مهندسی به ویژه پلتفرم های تخصصی شبکه موبایل گفت: یکی از بهترین پلتفرم ها در شبکه موبایل را طراحی و تولید کرده ایم که قابل رقابت در سطح بین المللی است و قادر هستیم مشکلات شبکه موبایل را برای کشورهایی که خواهان دانش و تخصص ما هستند، برطرف کنیم و از این طریق امیدواریم باعث ارزآوری برای کشور عزیزمان ایران باشیم.
حمل و نقل کالا در مسیر تهران – مسکو تسهیل شود
سعید قربانی مدیر بازرگانی شرکت فناوران نیلتا از دیگر فعالان ایرانی حاضر در نمایشگاه سویاز مسکو بود. وی که شرکتش در زمینه تولید تجهیزات الکترونیک و گوشیهای هوشمند تلفن همراه فعال است، به خبرنگار ایرنا گفت: برای نخستین بار با هدف بازاریابی محصولات در کشور روسیه در این نمایشگاه حضور یافتیم و امیدوار هستیم که همکاری های را با تولیدکنندگان تلفن همراه در روسیه داشته باشیم و تبادل کالا را شکل دهیم.
وی تثبیت در تصمیم گیری ها در عرصه تجارت خارجی را مؤلفه ای مهم توصیف کرد و گفت: انتظار ما از مسئولان، حمایت و تسهیل در حمل و نقل و پشتیبانی انتقال کالاهای صادراتی است و از طرفی آسان کردن فرایند انتقال ارز که در مقطع کنونی، مشکل و زمان بر است.
استقبال خوبی از پاویون ایران شد
مسعود شکرانی مسئول گروه داده ورز جویا دیگر شرکت ایرانی حاضر در نمایشگاه سویاز ۲۰۲۳ مسکو نیز با اشاره به فعالیت های این شرکت در حوزه فناوری اطلاعات در قطار، عمان، اربیل و روسیه گفت: استقبال خوبی از پاویون ایران در این نمایشگاه را شاهد بودیم.
وی گفت: هدف ما از حضور در نمایشگاه سویاز، آشنایی بیشتر با بازار روسیه بود و با هدف تأمین سرویس مورد نیاز شرکت های روسی در این نمایشگاه شرکت کردیم.
این فعال صنعت ارتباطات گفت: طی سالیان اخیر، به دلیل اینکه تأمین کنندگان بین المللی کالا و خدمات در ایران نبودند،سرویس مورد نیاز را خودمان تهیه می کردیم.
وی با اشاره به تحولات بین المللی گفت: روس ها سالها تأمین کنندگان کالا و خدمات در کنارشان بود و در شرایط تحریم این کشور، موفق شدیم که چند قرارداد را با شرکت های روس منعقد کنیم.
شکرانی گفت: روس ها مهندسان خوبی دارند و ما نیز بخشی از خدماتمان را از این شرکت ها خریداری می کنیم.
وی اظهار داشت: علاوه بر حوزه صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرایط برای حضور ایران در دیگر بخش های بازار روسیه مناسب و مساعد است و باید از این فرصت برای کشورمان حداکثر بهره برداری را داشته باشیم.
کریدور سبز، مناسبات ایران – روسیه را جهش می دهد
محمد سنگچولی مدیر توسعه صادرات شرکت نیان الکترونیک با اشاره به گستره فعالیت این شرکت دانش بنیان در تولید مبدل های انرژی الکترونیکی و سیستم های تغذیه شرکت های مخابراتی گفت: حدود ۱۰ سال است که در روسیه فعالیت داریم و با اپراتورهای بزرگ این کشور همچون ام تی اس و مگافون همکاری های مشترکی را داشته ایم.
مدیر دفتر مسکو این شرکت ایرانی در ادامه گفت: برای حمل و نقل کالاهای صادراتی از ایران به روسیه، هزینه بالایی به تولیدکنندگان داخلی تحمیل می شود و این مساله را با سازمان توسعه تجارت و سفیر جمهوری اسلامی در مسکو مطرح کرده ایم که اگر امکانش باشد در کریدور سبز بین دو کشور این موضوع در نظر گرفته شود؛ تحقق این درخواست باعث می شود ما حضورمان در این بازار و کشورهای آسیای میانه را گسترش دهیم.
پیش از این، کاظم جلالی سفیر و نماینده تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در مسکو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به مذاکرات سطوح عالی کشورهای ایران و روسیه برای توسعه مناسبات، به سفر سال گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان به مسکو اشاره کرد و گفت: هم اکنون بستر فعالیت برخی شرکت های ایرانی در روسیه فراهم شده است و با توجه به مناسبات نزدیک دو کشور و توانمندی های داخلی، دستیابی به صادرات ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلاری به کشور روسیه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دور از دسترس نیست.
https://irna.ir/xjMcDN
**کشتیها و سکوهای گازی اسرائیل در تیررس موشکهای دریایی حزب الله
یک منبع نظامی صهیونیستی با اشاره به ضعفها و نگرانیهای نظامی و امنیتی این رژیم گفت که حزب الله لبنان توانسته است در طول سالهای گذشته توان نظامی خود را به طور کامل تقویت و موشک های دریایی بدست آورد که تهدیدی واقعی برای کشتی ها و سکوهای گازی رژیم اسرائیل به شمار میرود.
وبگاه صهیونیستی «والا» در گزارشی به نقل از یک منبع نظامی رژیم صهیونیستی بدون ذکر نام نوشت که حزب الله لبنان روی بد خود را به اسرائیل نشان داد و از طریق ایران و سوریه، موشک های پیشرفته از جمله موشک های ساحلی دریافت کرده که تهدیدی واقعی برای سکوهای گازی و کشتی های اسرائیل به شمار می رود. حزب الله توانسته است در طول سالهای گذشته توان نظامی خود را به طور کامل تقویت کند.
این منبع صهیونیستی ادامه داد که این تحولات با نگرانی های دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی همزمان شده است که معتقد است ایران، حزب الله و گروه های فلسطینی برنامه مشترکی برای عملیات نظامی علیه این رژیم در جبهه های مختلف دارند؛ همانگونه که چند هفته پیش رخ داد.
وی اضافه کرد: اسرائیل نگرانی روز افزونی درباره افزایش عملیات حزب الله برای جمع آوری داده های اطلاعاتی دریایی درباره اهداف اسرائیلی از جمله کشتی ها، دکل های گازی و زیرساخت های دیگر در سواحل سرزمین های اشغالی دارد.
این منبع نظامی گفت که «یو آو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اخیرا اطلاعاتی درخصوص تلاش حزب الله با کمک ایران و سوریه برای دستیابی به سلاح پیشرفته دریایی دریافت کرده است.
وی افزود که حزب الله به منظور تهدید کشتی های موشک انداز و جنگنده های رژیم صهیونیستی، برای دست یابی به موشک های زمین به هوا نیز تلاش می کند.
به ادعای این منبع، یکی از اهداف اصلی حزب الله، دستیابی به سامانه موشکی «یاخونت» ساخت روسیه است که در سوریه وجود دارد.
وی اضافه کرد که ارتش رژیم صهیونیستی پیش از این هم به این تلاش ها پرده برداشته بود اما اکنون منابعی در دستگاه امنیتی این رژیم می گویند که در سایه تغییرات در خاورمیانه و نزدیکی روابط ایران و روسیه، این امر ممکن شده است.
این منبع با اشاره به این نگرانی های گسترده رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم در ماه گذشته جمع آوری داده های اطلاعاتی دریایی به چند شیوه از جمله گشت زنی هوایی برای رصد فعالیت دریایی حزب الله را افزایش داده است.
بر اساس این گزارش، اخیرا شهرکها و شهرهای مرزی در شمال و غرب الجلیل در فلسطین اشغالی از خاک لبنان هدف دهها موشک قرار گرفت.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی با تأیید این حملات اعلام کرد که شلیک موشک از خاک لبنان به شهرکهای این رژیم در شمال فلسطین اشغالی را رصد کرده است.
رژیم صهیونیستی هم اکنون با بحران شدید داخلی و چند دستگی سیاسی روبرو است و به اذعان خود مقامات صهیونیست، توان و قدرت این رژیم در برابر محور مقاومت نیز دچار فرسایش شدید شده است.
https://irna.ir/xjMcBs
**وزیر سابق خزانهداری آمریکا: روابط واشنگتن- پکن در وضعیت خطرناکی قرار دارد
وزیر سابق خزانهداری آمریکا با بالا گرفتن تنش بین واشنگتن و پکن بر سر مساله تایوان هشدار داد که روابط دو کشور بر لبه پرتگاه و در وضعیت خطرناکی قرار گرفته است.
هنک پالسون در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز، گفت: رابطه بین آمریکا و چین بر لبه پرتگاه قرار گرفته و ارتباطات قطع شده است. اتفاقات زیادی در جهان در جریان است که دردسرساز است اما به عقیده من رابطه واشنگتن و پکن نگران کننده ترینشان است.
دو قدرت اقتصادی جهان در تجارت، سیاست خارجی و رقابت برای فناوری در سالهای اخیر به شدت با یکدیگر رو در رو شدهاند. درحالیکه تعرفهها و محدودیتهای تجاری از قبل اعمال شدند، سناریوی کاهش وابستگی متقابل که بر مبنای آن اقتصادهای دو کشور جدا از یکدیگر کار میکنند، میتواند تأثیر مهمی در روابط فی مابین داشته باشد.
اهمیت اقتصادی دو کشور، چالشهای رقابت و درگیری بین دو طرف را بالا میبرد و پالسون فکر میکند که آمریکا ممکن است آنچه چین میتواند انجام دهد را تضعیف کند.
وزیر خزانه داری سابق آمریکا در این مصاحبه که روز جمعه منتشر شد به فایننشال تایمز گفت: این یک وضعیت خطرناک است. من به شدت معتقد هستم که جو بایدن (رئیس جمهوری آمریکا) تمایل به ایجاد ثبات در روابط با چین دارد اما جمهوریخواهان و دموکراتها در کنگره یک خط سفت و سخت را در پیش گرفتند که مسائل را برای بایدن پیچیده میکند.
وی افزود: نگرانی من این است که کنگره قدرت نسبی چین، بقای چین و روابط چین با بسیاری از کشورهای دیگر را تضعیف کند.
به گفته پالسون، چین در حال تقویت حضور در جهان است و یک پیام واضح میدهد که پکن تمایل مجددی به تجارت دارد. بنابراین اگر آمریکا با توقف تجارت و سرمایه گذاری پاسخ دهد میتواند بیشتر منزوی شود؛ حتی درحالیکه بقیه کشورها روابط با چین را تعمیق میکنند.
یکی از شکافهای مهم در روابط پکن- واشنگتن، مساله تایوان است که چین به صورت تاریخی آن را جزو خاک خود میداند. ایالات متحده یک رابطه غیر رسمی با تایوان دارد که در سالهای گذشته با وجود هشدارهای چین، تقویت شده است.
اوایل این ماه کوین مک کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا میزبان تسای اینگ ون رئیس دولت تایوان در کالیفرنیا بود که از زمان قطع روابط بین دو طرف در سال ۱۹۷۹ اولین دیدار بین یک رهبر تایوان با رئیس مجلس نمایندگان در خاک آمریکا محسوب میشود.
پالسون فکر میکند که رویکرد لفاظی آمریکا در مورد تایوان باید تغییر کند تا شرایط واشنگتن در قبال پکن را در امان نگه دارد.
وی اظهار عقیده کرد: قدرتهای بزرگ به دنبال جنگ نیستند؛ آنها به صورت اتفاقی با ترکیبی از محاسبات اشتباه یا قضاوت نادرست یا یک حادثه دست به آن میزنند. پس فکر میکنم مهم است که لفاظی درباره تایوان را تعدیل کنیم. برغم آنچه برداشت میکنید، آخرین چیزی که (شی جینپینگ رئیس جمهوری چین) نیاز دارد جنگ برای تایوان است.
این اولین باری نیست که وزیر خزانه داری سابق آمریکا درباره روابط چین و آمریکا هشدار میدهد. در سال ۲۰۲۱، درست چند روز پس از نخستین دیدار مجازی بایدن و شی، پالسون هشدار داده بود کشورها باید بدانند که به صورت دیپلماتیک به کدام سمت میروند.
در ماه ژانویه (دی/ بهمن)، پالسون یادداشتی را برای نشریه «فارن افرز» با عنوان «سیاست آمریکا در برابر چین کار نمیکند» نوشت که در آن بر شباهت وضعیت کنونی جهان با آنچه در سال ۲۰۰۸ و حمله روسیه به گرجستان در جریان بود، تاکید کرد. تفاوت کلیدی این بود که در آن زمان، آمریکا با چین برای رسیدگی به بحران مالی سال ۲۰۰۸ برای «بازگرداندن ثبات اقتصاد کلان» کار کرد، اما به عقیده او در حال حاضر این مساله غیرقابل تصور است زیرا روابط ایالات متحده و چین در پایین ترین سطح تاریخی خود قرار دارد.
نشانهها از روابط بین دو کشور حاکی از آن است که دشمنی بین آنها در حال کاهش نیست. این مساله مایه نگرانی سازمانهای بینالمللی از جمله بانک جهانی شده که به تازگی پیش بینی کرده شکاف بین دو ابر قدرت میتواند به رشد دیگر اقتصادها نیز آسیب بزند.
https://irna.ir/xjMcCf
**کارشناس عرب: ریاض در حال دور شدن تدریجی از آمریکا است/تفاهم منطقهای با حمایت پکن و مسکو
یک کارشناس عرب مسائل بین الملل با اشاره به توافقات اخیر بین کشورهای منطقه و روی گردانی و ناامیدی کشورهای عربی از آمریکا تاکید کرد که ریاض در حال دور شدن تدریجی از واشنگتن است.
«سلیمان نمر» در گفت وگو با سایت «الخلیج آنلاین» تاکید کرد که منطقه اخیرا به ویژه بعد از توافق ایران و عربستان، شاهد گشایش هایی بوده است.
وی افزود: اولین گشایش، خروج عربستان از جنگ یمن است که سخت ترین و پیچیده ترین پرونده به شمار می رود و به دلیل اختلافات ایران و عربستان بود.
این کارشناس با بیان اینکه حل این بحران بسیار دشوار بود، ادامه داد که این امر تاثیر مثبتی بر حل دیگر بحران های منطقه از جمله پرونده سوریه دارد.
نمر اضافه کرد که توافق تهران و ریاض برای ازسرگیری روابط، منجر به بازگشت سوریه به جهان عرب شد.
وی گفت: یکی از تفاهمات عربی که به طور رسمی علنی نشد، آزادی تعدادی از زندانیان حماس توسط عربستان در مرحله اخیر است؛ موضوعی که منجر به خشم و ناراحتی آمریکا شد.
این کارشناس عرب اظهار کرد: گشایش های کشورهای عربی منجر به حل اختلافات سیاسی لبنان نیز خواهد شد و توافق در این کشور برای انتخاب رئیس جمهور در سایه تفاهم سوری- سعودی- ایرانی- فرانسوی، انجام می شود.
وی با بیان اینکه بحرین نیز به از سرگیری روابط با قطر روی آورد،تاکید کرد که عاقلانه نیست که در منطقه گشایش ایجاد شود اما منامه مشکل خود با دوحه را حل نکند، و این امر نیز بازتاب مثبتی بر اوضاع کشورهای خلیج فارس خواهد داشت.
نمر گفت که انتظار می رود توافقات منطقه ای بوجود آمده، صفحه جدیدی از تفاهمات عربی و منطقه ای مستحکم با حمایت بین المللی به ویژه روسیه و چین را ایجاد کند.
وی ادامه داد: تمام این توافقات به دور از آمریکا صورت گرفت زیرا سیاست کنونی عربستان در حال دور شدن تدریجی از آمریکا و عدم تبعیت از این کشور است.
این کارشناس تاکید کرد که در نتیجه تفاهمات عربی و منطقه ای، منطقه شاهد سیاست های عربی جدید به دور از سیطره آمریکا خواهد بود.
بر اساس این گزارش، در پی توافق ایران و عربستان اخیرا تفاهماتی میان صنعا و ریاض انجام شد.
روز گذشته (جمعه) اولین هواپیمای حامل ۱۲۵ اسیر جنبش انصارالله یمن وارد فرودگاه صنعا شده بود و «عبدالقادر المرتضی» رییس کمیته امور اسرای دولت نجات ملی یمن گفت که تلاش برای تبادل همه اسرا ادامه دارد.
امروز نیز هواپیمای حامل دومین گروه از اسیران یمنی از فرودگاه «أبها» عربستان وارد فرودگاه بین المللی صنعا پایتخت یمن شد.
از سوی دیگر وزارت امور خارجه عربستان در پایان نشست غیررسمی مشورتی وزاری خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه ای اعلام کرد که سوریه و فلسطین مهمترین محورهای این نشست بود و شرکت کنندگان حمله به مسجد الاقصی را محکوم و بر راه حل سیاسی وضعیت سوریه تاکید کردند.
آنها در مورد تلاشهای انجام شده جهت دستیابی به یک راهحل سیاسی برای بحران سوریه که به همه پیامدهای آن پایان داده و وحدت، امنیت، ثبات و هویت عربی سوریه را حفظ کند و آن را به محیط عربی خود باز میگرداند، مشورت و تبادل نظر کردند ، به گونهای که به خیر و صلاح مردم برادر خود میرسد.
https://irna.ir/xjMcF۶
**سفیر روسیه: کمکهای نظامی آمریکا به کییف درگیریها را طولانیتر میکند
سفیر روسیه در آمریکا با بیان اینکه دولت ایالات متحده قصد دارد کمکهای نظامی چند میلیارد دلاری خود را به کیف ادامه دهد، گفت: ادامه این رویکرد فقط باعث طولانی شدن درگیریها خواهد شد و تغییر معناداری در اوضاع ایجاد نخواهد کرد.
آناتولی آنتونوف افزود: ارقام بودجه نظامی آمریکا برای سال آینده (۲۰۲۴) که به تازگی منتشر شده است، افزایش تولید تسلیحات و تزریق چند میلیارد دلار به ماشین جنگی پوسیده اوکراین را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه آمریکایی ها از نزدیک اوضاع را در میدان جنگ رصد می کنند، گفت: آنها در حال تجزیه و تحلیل روشهای ما، قدرت رزمی و اثربخشی تسلیحات روسی هستند و همه این موارد را در طرحها و برنامههای عملیاتی خود در نظر میگیرند.
آنتونوف افزود: به نظر می رسد که آمریکایی ها در حال محک زدن تحمل یا تردید ما برای وارد شدن در یک رویارویی مستقیم هستند؛ به ویژه این که نازی های اوکراین بسیار علاقه مند به رویارویی مستقیم روسیه و ناتو هستند.
سفیر روسیه در آمریکا اظهار داشت: آنها با حملات تروریستی خود به دنبال تحریک روسیه برای انجام اقداماتی هستند که بر کشورهای ناتو تاثیر خواهد گذاشت.
این دیپلمات روس تاکید کرد: اکنون تعداد بیشتری سلاح های پیشرفته آمریکایی و ناتو به خط مقدم می رسند که این باعث تلفات بیشتر و طولانی تر شدن درگیری خواهد شد.
وی ادامه داد: اما انتقال این سلاح های پیشرفته تغییری در اوضاع به نفع سربازان اوکراینی که در جنگ کشته می شوند، ایجاد نخواهد کرد.
بر اساس پیش نویس بودجه فدرال ایالات متحده در سال مالی ۲۰۲۴ که در مارس گذشته منتشر شد، دولت آمریکا قصد دارد ۳.۲ درصدی بودجه دفاعی خود را افزایش دهد و آن را به ۸۴۲ میلیارد دلار برساند. دولت آمریکا به ویژه قصد دارد ۶ میلیارد دلار را برای کمک به اوکراین و متحدان ناتو اختصاص دهد.
وزارت دفاع ایالات متحده (پنتاگون) اعلام کرده که بیش از ۹۰ متخصص در زمینه نظارت بر کمک های امنیتی آمریکا به اوکراین مشغول فعالیت هستند.
دولت آمریکا ماه گذشته یک بسته کمک جدید نظامی امنیتی به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار در اختیار اوکراین قرار داد که شامل تجهیزات سامانههای موشکی، توپخانه و همچنین مهمات برای خودروهای زرهای هیمراس و هویتزر می شد.
https://irna.ir/xjMcJS
**الحوثی: مطالبات ما خارج از معمول نیست/ دنبال پایان کامل جنگ هستیم
عضو شورای عالی سیاسی یمن با تاکید بر اینکه مطالبات ما از عربستان خارج از معمول نیست، گفت که تنها خواهان گشایش حریم هوایی،رفع تحریم و پرداخت حقوق ها هستیم.
«محمد علی الحوثی» در گفت وگو با شبکه سی ان ان تاکید کرد که جنبش انصارالله به دنبال آتش بس و انحصار قدرت در یمن نیست، بلکه به دنبال توقف کامل جنگ یمن است.
وی افزود: مطالبات انصارالله از عربستان و ائتلاف متجاوز، خارج از عرف و زیاده خواهانه نیست.
عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن ادامه داد: خواهان گشایش حریم هوایی، برداشت تحریم و از سرگیری فعالیت تجاری هستیم؛ این امور مطالبه نیست بلکه حقوق ما است.
الحوثی درخصوص عدم حضور طرف بین المللی و طرف های دیگر در مذاکرات اضافه کرد: این موضوع در راستای خروج از پیچیدگی های بوجود آمده انجام شد، بویژه اینکه عربستان می داند که چه چیزی از ملت یمن می خواهد و چرا با آن می جنگد و دیگر طرف ها تنها هم پیمان هستند و در این امر تصمیم گیر نیستند.
وی درخصوص مرحله انتقالی یمن درصورت رسیدن به توافق نیز گفت: تا این لحظه درمورد این امور سیاسی صحبت نکردیم، اما موضوعات کلی را از طریق راه حل فراگیر مطرح کردیم؛ خواسته اول ما پایان دادن به مجازات ملت یمن از طریق رفع تحریم و پرداخت حقوق و دیگر امور انسانی است.
الحوثی همچنین به مساله چگونگی تضمین خروج نیروهای بیگانه از خاک یمن به جز عربستان پرداخت و گفت که این کشور رهبر ائتلاف است و دیگر کشورها را به جنگ دعوت کرد، پایان دادن به جنگ به سود عربستان است زیرا ریاض نگاه کاملا اقتصادی به امور دارد و تداوم جنگ به ضرر آن است.
وی گفت: انصارالله بر این باور است که ملت یمن باید به طور مستقل تصمیم گیری کند و این جنبش می تواند تمام ملت یمن را در قدرت و ثروت مشارکت دهد.
الحوثی همچنین تاکید کرد که مذاکرات کنونی با عربستان درخصوص پرونده انسانی یمن است از این رو از آن ها می خواهیم که گام هایی عملی در این راستا بردارند.
بر اساس این گزارش، هواپیمای حامل دومین گروه از اسیران یمنی امروز (شنبه) از فرودگاه «أبها» عربستان وارد فرودگاه بین المللی صنعا پایتخت یمن شد.
دیروز اولین هواپیمای حامل ۱۲۵ اسیر جنبش انصارالله یمن وارد فرودگاه صنعا شده بود و عبدالقادر المرتضی رییس کمیته امور اسرای دولت نجات ملی یمن گفت که تلاش برای تبادل همه اسرا ادامه دارد.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در یمن روز جمعه با صدور بیانیهای از تبادل اسرای جنگی میان دولت نجات ملی یمن و عربستان استقبال کرد و خواهان یک راه حل سیاسی برای جنگ در یمن شد.
با سرعت گرفتن مذاکرات صلح بین فرستادگان عربستان و دولت نجات ملی یمن، آزادی و مبادله صدها زندانی توسط دو طرف آغاز شده است که میتواند اقدامی قابل توجه برای اعتمادسازی بین طرفین باشد.
طرفهای درگیر در مذاکرات ماه گذشته در سوئیس توافق کردند که ۸۸۷ اسیر را آزاد کنند و بار دیگر در ماه «می» برای گفتگو درباره آزادی اسیران بیشتر، با یکدیگر ملاقات کنند.
https://irna.ir/xjMcKh
**حمله صهیونیستها این بار به مسیحیان در شهر قدس
نظامیان صهیونیست امروز به تعدادی از مسیحیان در شهر قدس حمله کردند و برخی از آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
فایل ها و ویدئوهای منتشره در شبکه های اجتماعی و رسانه های فلسطینی نشان می دهد که نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی شهروندان مسیحی در شهر قدس را در جریان تلاش برای رسیدن به کلیسای «قیامت» مورد ضرب و شتم قرار دادند.
این ویدئوها همچنین نشان می دهد که شهرک نشینان صهیونیست در جریان عبور مسیحیان، آنها را مورد اهانت قرارداده و به سمت آنها آب دهان می اندازند.
https://irna.ir/xjMcK۲
**نشست وزرای امورخارجه گروه ۷ با تمرکز بر امنیت در آسیا
وزیران امورخارجه گروه ۷ از فردا یکشنبه با تمرکز بر مسائل امنیتی اروپا و منطقه هند-اقیانوسیه در ژاپن گردهم می آیند تا پیرامون نگرانی ها درباره جنگ در اوکراین و افزایش تنش پیرامون چین به گفتگو بپردازند.
نشست ۳ روزه وزیران امورخارجه گروه ۷ که از فردا در شهر کاروئیزاوا ژاپن برگزار خواهد شد در میانه افزایش نگرانی ها پیرامون این موضوع که برخی کشورهای اروپایی گروه ۷ بویژه امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه موضعی ضعیف در قبال تهدیدهای چین در برابر تایوان داشته باشند برگزار خواهد شد.
چین طی چندین روز گذشته رزمایش های نظامی در اطراف تایوان که آنرا بخشی از خاک خود می داند برگزار کرد.
یک مقام رسمی وزارت امورخارجه ژاپن که خواست نامش فاش نشود درباره نشست پیش رو گفت: «امنیت اروپا و منطقه هند-اقیانوسیه را نمی توان به شکلی جداگانه مورد بحث و بررسی قرار داد. آنها با یکدیگر پیوند خوردند.»
در این جلسه وزیران امور خارجه کشورهای آمریکا، ژاپن، آلمان، انگلیس، فرانسه، کانادا و ایتالیا در کنار نماینده ای از اتحادیه اروپا شرکت خواهند کرد و این نشست در آستانه اجلاس رهبران این گروه به میزبانی فومیو کشیدا نخست وزیر ژاپن است که ماه اینده در هیروشیما برگزار خواهد شد.
فومیو کشیدا در ماه مارس به اوکراین رفت. همزمان با این سفر شی جینپینگ رئیس جمهوری چین نیز با ولادیمیر پوتین همتای روس خود در مسکو دیدار کرد.
از سوی دیگر یک منبع آگاه دیپلمات آمریکایی که خواست نامش فاش نشود در مصاحبه با خبرنگاران گفت واشنگتن در تلاش است تا کشورهای گروه ۷ را متعهد به انجام اقدامات بازدارنده در برابر چین کند.
ودانت پاتل معاون سخنگوی دولت آمریکا گفت : «گروه ۷ شریکی مهم برای پاسخگو کردن روسیه به خاطر حمله به اوکراین است. تردیدی وجود ندارد که این گروه به ایفای نقش مهم خود بویژه در نشست وزیران امور خارجه ادامه خواهد داد. »
باوجود حمله امروز به نخست وزیر ژاپن در غرب این کشور برنامه های امنیتی نشست وزیران گروه ۷ بدون تغییر انجام خواهد شد.
https://irna.ir/xjMcKC
**تورم آرژانتین از ۱۰۴ درصد عبور کرد
بر اساس دادههای موسسه ملی آمار و سرشماری آرژانتین (Indec)، تورم سالانه در این کشور آمریکای جنوبی با افزایش ۱.۸ درصدی نسبت به ماه فوریه (بهمن- اسفند) به ۱۰۴.۳ درصد در ماه مارس (اسفند- فروردین) رسید که بالاترین نرخ از سال ۱۹۹۲ است.
در سومین ماه از سال جاری میلادی (۲۰۲۳)، قیمتهای مصرفکننده ماهانه در آرژانتین، ۷.۷ درصد رشد کرد که نسبت به نرخ رشد تورم ۶.۶ درصدی فوریه گذشته، روند افزایشی را نشان میدهد. این رقم بالاتر از پیشبینی هفت درصدی بازار در آخرین گزارش بانک مرکزی آرژانتین بود.
قیمتهای مصرفکننده در این کشور در سال ۲۰۲۲ با روندی افزایشی به ۹۴.۸ درصد رسید که شتاب قابلتوجهی را نسبت به نرخ ۵۰.۹ درصد در سال ۲۰۲۱، نشان میدهد.
بر اساس برآوردهای صندوق بینالمللی پول، فشارهای تورمی در آرژانتین همچنان بالا باقی خواهند ماند. این نهاد در آخرین گزارش چشمانداز اقتصادی جهان، اقتصاد این کشور آمریکای جنوبی را در جایگاه دومین اقتصاد منطقه از نظر بیشترین افزایش قیمتها قرار داد.
پتیا کووا معاون بخش تحقیقات صندوق بینالمللی پول این هفته گفت: ما انتظار داریم تورم بالا و در سطوح بسیار بالا باقی بماند و بنابراین داشتن یک سیاست پولی سختگیرانه و همچنین یک سیاست مالی که مطابق با آنچه در برنامه مورد حمایت صندوق است، اهمیت ویژهای دارد.
صدور پول برای تامین کسری مالی از جمله عواملی است که طبق تاکید کارشناسان، در شرایط کمبود ارز خارجی و تقاضای پایین جامعه برای پزو (واحد پول آرژانتین)، انتظارات برای نرخهای بالای تورم را ایجاد میکند.
آخرین پیشبینیهای بانک مرکزی آرژانتین که به صورت ماهانه اعلام میکند، بالاتر از صندوق بین المللی پول بوده و نشان میدهد که تورم امسال ۱۱۰ درصد و در سال آتی میلادی ۹۰ درصد خواهد بود.
دولت آرژانتین که انتخابات ریاست جمهوری اکتبر (مهر- آبان) را پیش رو دارد، میبایست به تضمین قدرت خرید کارگران کمک کرده و به تعهد خود به صندوق بینالمللی پول مبنی بر کاهش کسری مالی به ۱.۹ درصد در سال ۲۰۲۳ عمل کند.
این میزان افزایش قیمتها در آرژانتین، بالاترین نرخ از سال ۱۹۹۲ است.
با تورم ۱۰۴.۳ درصدی در ۱۲ ماه گذشته، این شاخص در دوره دولت آلبرتو فرناندز رئیسجمهوری آرژانتین از بدترین رکورد دولت قبلی مائوریسیو ماکری (۲۰۱۵-۲۰۱۹) فراتر رفت؛ زمانی که افزایش سالانه قیمت کالاها و خدمات در ماه می ۲۰۱۹ به ۵۷.۳ درصد رسید.
https://irna.ir/xjMcKJ
**جهش سرسامآور اجارهبهای ملک در انگلیس
نشریه استاندارد انگلیس در گزارشی تکان دهنده از جهش سرسامآور اجارهبهای ملک در پایتخت این کشور خبر داد و اعلام کرد که اجاره فقط یک اتاق در بیش از یکسوم مناطق لندن، به یک هزار پوند در ماه رسیده است.
شمار مناطقی که قیمت اجاره یک اتاق از مبلغ هزار پوند در ماه تجاوز کرده طی یک سال گذشته، چهار برابر شده است.
طبق آمار پورتال موسوم به «فلتشر اسپر روم» هزینه مسکن در ۳۳ منطقه لندن طی سه ماهه نخست سال جاری، از چهار رقم فراتر رفته و این درحالیست که سال گذشته میلادی، اجاره بهای فقط هفت منطقه پایتخت در این محدوده قیمتی سیر میکرد.
استاندارد نوشت که این سطح از اجاره بها افزون بر نیمی از درآمد یک شهروند عادی ساکن لندن را که به طور میانگین ۳۰ هزار پوند درسال حقوق دریافت، جذب میکند.
در برخی مناطق مانند چلسی هم اجاره بهای یک اتاق از مرز ۱۰۰۰ پوند تجاوز کرده و تا یک هزار و ۵۱۰ پوند معادل ۱۸ هزار پوند در سال هم پیشرفته است.
براساس این گزارش اجاره بهای کمتر از۷۰۰ پوند در ماه دیگر در پایتخت انگلیس یافت نمیشود. این درحالیست که در عرض کمتر از یک سال پیش، اجاره بهای مسکن در ۳۶ منطقه لندن زیر ۷۰۰ پوند بود.
دن ویلسون کرا، مدیر پویش موسوم به نسل مستاجر با بیان اینکه که این وضع ناشی از تبعات همهگیری کروناست، گفت: «این بیماری همهگیر، زندگی را برای اجارهنشینان دشوار کرده است. رقابت برای سکونت منجر شده که خانوارهای ثروتمندتر خانههای بزرگتری را با فضای کار اشغال کنند، و این بدین معناست که فضای کمتری برای افراد با درآمد پایینتر وجود دارد.»
وی نسبت به این امر که اجاره بهای هزار پوند در ماه مردم لندن را به خارج از پایتخت میراند، هشدار داد و افزود: «اگر حقوق شما ۲.۵ برابر اجاره درخواستی نباشد، مسکن به شما اجاره نمیشود. حتی مناطقی در پایتخت وجود دارد که اجاره مسکن به افراد با درآمد کمتر از ۳۰ هزار پوند ممنوع است.»
لیام میلر، سخنگوی اتحادیه اجارهکنندگان لندن هم اظهار داشت: «یک اتاق خواب مجردی در یک خانه مشترک نباید ۱۰۰۰ پوند در ماه هزینه داشته باشد. در حالی که صاحبان ملک شاهد رشد ثروت خود هستند، میلیونها شهروند گرفتار شدهاند. برای مستاجران با درآمد متوسط، حتی وسایل اولیه هم به تجملات تبدیل شده است. این درحالیست که آمار اخراج مستاجران هم در حال افزایش است.»
براساس این گزارش، متوسط هزینه اجاره اتاق در لندن با یک پنجم افزایش به ۹۵۲ پوند رسیده است.
مت هاچینسون مدیر شبکه اتاق اضافی گفت که تقاضا برای اجاره اتاق، در کنار نرخ بهره بالا و تورم، هزینه های زندگی را افزایش داده است.
وی افزود: «متوسط اجاره بها در هر منطقه لندن در مقایسه با شروع سال ۲۰۲۲ میلادی ۱۰ درصد یا بیشتر افزایش یافته است و دولت پیش از وقوع بحران باید اقدامی صورت دهد.»
این گزارش درحالی منتشر میشود که جهش بیسابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی در انگلیس، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است.
نرخ تورم از محدوده ۲ به ۱۰ درصد رسیده و این کشور از اکتبر سال گذشته میلادی وارد دوره رکود اقتصادی شده است. نرخ بهره بین بانکی هم که با اقساط ماهانه وام مسکن میلیونها انگلیسی ارتباط مستقیم دارد ۴۲۵ واحد پایه افزایش یافته و هزینه سنگینی را به مخارج مردم تحمیل کرده است.
تازهترین دادههای آماری در انگلیس نشان میدهد که تورم ماهانه مواد غذایی به ۱۷.۱ درصد رسیده که نقطه عطفی در چارچوب بحران هزینههای زندگی در این کشور بشمار میرود.
تحقیقات پژوهشکده انگلیسی کانتار حاکیست که نرخ تورم مواد غذایی از سال ۲۰۰۸ که ثبت دادهها در این زمینه آغاز شد، به بالاترین حد رسیده و اگر مردم عادتهای خرید خود را تغییر ندهند، ۸۱۱ پوند (۹۷۸ دلار) به قبوض سالانه آنها اضافه میشود.
ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس در اظهاراتی جنجالی گفته است مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات آنها باشد و چالشهای اقتصادی امسال از بین نخواهد رفت.
https://irna.ir/xjMcLq
**روسیه در مسیر تسلط کامل بر شهر «باخموت» در اوکراین
وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد گروه نظامی «واگنر» کنترل ۲ محدوده دیگر از شهر باخموت در شرق اوکراین را به دست گرفته است.
بنابر اعلام وزارت دفاع انگلیس، نیروهای نظامی اوکراین از ۲ روز گذشته به دلیل حملات مجدد روسیه ناچار به عقب نشینی از برخی مواضع خود در شهر باخموت شدند.
بدین ترتیب وزارت دفاع روسیه امروز شنبه از تسلط گروه نظامی خصوصی واگنر بر ۲ محدوده دیگر از شهر باخموت در استان دونتسک در شرق اوکراین خبر داد.
دو هفته پیش یوگنی پریگوژین رئیس شرکت نظامی واگنر از کنترل بر باخموت در اوکراین خبر داده و گفته بود که پرچم روسیه بر فراز ساختمان اداری این شهر برافراشته شده است اما اوکراین این موضوع را تکذیب کرده بود.
وی پس از انتشار پیام تکذیب ارتش اوکراین اعلام کرده بود که باخموت از لحاظ حقوقی تصرف شده و "دشمن" تنها در مناطق غربی متمرکز شده است.
شهر باخموت در ماههای گذشته به اصلیترین جبهه درگیری نیروهای نظامی روسیه و اوکراین تبدیل شده است.
هفته گذشته، حنا مالیار معاون وزیر دفاع اوکراین درباره اهمیت دفاع از مواضع این کشور در باخموت گفته بود: سقوط این شهر به معنای اجازه دادن به روسیه برای ورود به عمق خاک اوکراین است.
در همین رابطه، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین نیز پیشتر عنوان کرده بود که آینده این کشور به نتیجه نبرد در کانونهای اصلی جنگ در شرق اوکراین از جمله باخموت بستگی دارد.
مسکو تلاش میکند باخموت را به تصرف کامل خود درآورد و هر ۲ طرف در یک جنگ فرسایشی متحمل خسارات سنگینی میشوند.
تحلیلگران میگویند باخموت ارزش استراتژیک کمی دارد اما به نقطهای حیثیتی برای فرماندهان روسی تبدیل شده است که برای رساندن اخبار مثبت به کرملین تلاش میکنند. تصرف این شهر، روسیه را به هدفش برای کنترل کل منطقه دونتسک نزدیک میکند.
https://irna.ir/xjMcLM
**جهاد اسلامی: حمله به مسیحیان، تعرض به حقوق دینی شهروندان است
سخنگوی جنبش جهاد اسلامی حمله صهیونیستها به مسیحیان در قدس اشغالی را محکوم و تاکید کرد این اقدامات صهیونیستی به منزله هتک حرمت مقدسات اسلامی و مسیحی، تعرض به حقوق شهروندان حین انجام شعائر دینی و ادامه آزار و اذیت و نژادپرستی علیه مسیحیان فلسطینی است.
«طارق عزالدین» اعلام کرد: جنایت وحشیانه رژیم صهیونیستی و تجاوز به مسیحیان که قصد حضور در کلیسای «القیامه» در قدس را داشتند تا مراسم «شنبه نور» را برگزار کنند، به شدت محکوم میکنیم.
وی تاکید کرد: این تجاوز در ادامه جنایات مداوم رژیم اشغالگر علیه ملت ما صورت گرفته است.
سخنگوی جهاد اسلامی ملت فلسطین را به مقابله با این تجاوز فراخواند و توقف اقدامات سرکوبگرانه علیه شهروندانی را که در حال برگزاری شعائر دینی هستند، خواستار شد.
عزالدین همچنین از جامعه جهانی و آزادگان جهان خواست که به مسئولیت خود برای توقف این تجاوزات مستمر عمل کنند.
به گزارش ایرنا، این اظهارات پس از آن بیان شد که نظامیان صهیونیست امروز به تعدادی از مسیحیان در شهر قدس حمله کردند و برخی از آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
فایل ها و ویدئوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی و رسانه های فلسطینی نشان می دهد که نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی، شهروندان مسیحی در شهر قدس را در راه رسیدن به کلیسای «القیامه» مورد ضرب و شتم قرار دادند.
این ویدئوها همچنین نشان می دهد که شهرک نشینان صهیونیست هنگام عبور مسیحیان، آنها را مورد اهانت قرار داده و به سمت آنها آب دهان میاندازند.
https://irna.ir/xjMcN۵
**ابراز نگرانی اتحادیه اروپا درباره اوضاع سودان
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همزمان با تشدید بحران سیاسی در سودان، پایان فوری درگیریها در این کشور را خواستار شد.
جوسپ بورل روز شنبه با انتشار پیامی در توییتر نوشت: خبرهای نگران کننده از درگیریها در سودان بهگوش میرسد.
بورل تاکید کرد «اتحادیه اروپا از همه نیروها می خواهد که به سرعت خشونت را متوقف کنند».
وی با بیان اینکه حفاظت از شهروندان در اولویت است، هشدار داد که تشدید تنشها فقط وضعیت را بدتر می کند.
به گفته وی، همه کارکنان اتحادیه اروپا در این کشور امنیت دارند.
سودان پس از کودتای نظامی که در اکتبر ۲۰۲۱ دولت سیاسی را برکنار کرد، در هرج و مرج فرو رفته است.
بیشتر اختلافات، میان معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان که فرمانده نیروهای واکنش سریع است و رئیس شورا و فرمانده ارتش وجود دارد که نگرانیها از رویارویی بین ارتش و نیروهای واکنش سریع را افزایش داده است.
در هفتههای اخیر هم ارتش و هم نیروهای واکنش سریع در خارطوم پایتخت سودان و اطراف آن، نیرو و سلاح جمعآوری کردهاند.
پیش از این ارتش حضور خود را در مرکز شهر تقویت و تقریباً در تمام تقاطعهای منتهی به کاخ ریاست جمهوری خودروهای زرهی را مستقر کرده بود.
منابع خبری امروز (شنبه) از درگیری مسلحانه شدیدی بین نیروهای عبدالفتاح البرهان فرمانده ارتش و رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان با حامیان محمد حمدان دغلو ملقب به حمیدتی معاون البرهان و فرمانده نیروهای واکنش سریع در منطقه «شهرک ورزشی» واقع در جنوب خارطوم، پایتخت سودان خبر دادند.
شماری از کشورهای غربی دیروز با صدور بیانیهای مشترک نسبت به افزایش تنشها در سودان ابراز نگرانی کرده و از رهبران نظامی و غیرنظامی این کشور خواستند برای تنشزدایی گامهای فعالی را بردارند.
https://irna.ir/xjMcNs
**موزه بریتانیا: مجسمه سرباز ساسانی ماه «مه» به ایران تحویل میشود
باستان شناس موزه بریتانیا اعلام کرد که مجسمه موسوم به سرباز ساسانی که نزدیک به هفت سال پیش از ایران به انگلیس قاچاق شده بود، در ماه «مه» به سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن برای ارسال به کشور تحویل میشود.
سنت جان سیمپسون روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در لندن از روند شناسایی این اثر و مرمت آن توضیحاتی را ارائه داد و گفت که فقط حدود ۳۰ عدد از این سنگنگارهها در جهان شناسایی شده که تقریبا همه آنها متعلق به استان فارس در ایران است.
او تاریخ و تمدن ایران را شگفتانگیز خواند و با اشاره به رابطه نزدیک همکاری میان دو موزه ملی ایران و بریتانیا ابراز امیدواری کرد که در آینده آثار باستان ایرانی بیشتری در لندن به نمایش گذاشته شود.
مشروح کامل گفتوگو با دکتر سنت جان سیمپسون از این قرار است:
شما و موزه بریتانیا چطور در ماجرای مجسمه سرباز ساسانی ورود کردید؟
ما در موزه بریتانیا نقش خیلی تاثیرگذاری را در مشورت به انگلیس در راستای اجرای قانون بین المللی بمنظور شناسایی و منشاء احتمالی آثار باستانی که از سوی آنها ضبط شده و به ما برای شناسایی ارجاع شده، برعهده داریم.
ما با نیروهای مرزی، پلیس متروپلیتین (پایتخت انگلیس) و سایر آژانسهای دولتی کار میکنیم.
درباره دریافت این اثر باستانی توضیح دهید، چه شد و در چه شرایطی دریافت کردید؟
داستان درست از ۶ سال پیش در فرودگاه استنستد آغاز شد هنگامی که مقامات مرزی این بسته را کشف کردند و به ما اطلاع دادند که احتمالا یک اثر باستانی است.
به این ترتیب من اثر را بررسی کردم، متوجه شدم که در مسیر به سمت لندن بشدت آسیب دیده و آن را به عنوان یک اثر باستانی متعلق به قرن سوم، دوره ساسانیان که احتمالا از جنوب ایران است، شناسایی کردم.
در ماه مارس ۲۰۱۶ مدیر موزه ملی ایران را در جریان گذاشتم و نظر او را جویا شدم. وی و همکارانش تائید کردند که احتمالا متعلق به دوره ساسانیان و استان فارس است و باید به ایران بازگردانده شود.
پس از آن ما وارد گفتوگو با نیروی مرزی شدیم، آن ها موضوع را به پلیس و سایر آژانسهای دولتی ارجاع دادند. آن ها نیز با سفارت شمار تماس گرفتند و روند گفتوگو و شناسایی به تدریج طی شد.
سال پیش تصمیم گرفته شد که این اثر میتواند از طریق سفارت شما به تهران بازگردانده شود.
شما چطور متوجه شدید که این اثر متعلق به ایران است؟ چون گمانهزنیهای زیادی درباره اصالت این اثر و دوره تاریخی آن مطرح شده است؟
فقط حدود ۳۰ عدد از این سنگنگارهها شناسایی شده که تقریبا همه آنها متعلق به استان فارس است. سبک این مورد هم به طور ویژه به آثار اواخر قرن سوم از محله گویم، واقع در ۳۰ کیلومتری شمال غرب شیراز نزدیک است. بنابراین از نظر سبک به احتمال زیاد متعلق به آن منطقه است.
درباره تعمیراتی که روی این اثر صورت گرفت و چیز میزان طول کشید توضیح دهید؟
مرمت این اثر، با اجازه تهران، اینجا در موزه صورت گرفت. ما احساس کردیم که شاید بازگرداندن یک اثر (باستانی) به تهران در شرایط نامناسب، اخلاقی نباشد. هنگامی که به صورت مشترک تصمیم گرفتیم آن را نخست اینجا به نمایش بگذاریم و همه بتوانند در لندن پیش از ارسال به تهران مشاهده کنند، (تصمیم گرفتیم) که باید مرمت شود.
بنابراین یک خیر خصوصی که به طور مرتب از فعالیتهای موزه حمایت میکند پیشقدم شد، هزینه مرمت این اثر را تقبل کرد، (به این ترتیب ما) قطعات را همانطور که مشاهده میکنید بهصورت نامرئی کنارهم قرار دادیم که اثر دوباره به یک قطعه تبدیل شود.
کار مرمت این اثر پارسال شروع شد و حدود ۶ هفته بعد تکمیل شد.
این اثر تا چه زمانی در معرض نمایش خواهد بود؟
این اثر از ۱۷ مارس (۲۶ اسفند ۱۴۰۱) به نمایش درآمد و در ماه «مه» نیز از معرض نمایش خارج خواهد شد؛ سپس با احتیاط بستهبندی و از طریق سفارت به تهران ارسال میشود.
شما از طرف موزه با نیروهای مرزی در ارتباط بودید، آیا درباره قاچاق این اثر اطلاعاتی در اختیار دارید؟
ما نمیتوانیم درباره مسیر قاچاق نظر بدهیم، اینها جزئیاتی است که ما به آن دسترسی نداریم. اما میدانیم که این اثر از بیش از یک کشور عبور کرده و مبدا آن ایران بوده است.
گفته میشود که آثار ایرانی قاچاق شده دیگری، در دست بررسی و بازگشت به ایران است. آیا در این زمینه اطلاعاتی دارید؟
ما نمیتوانیم درباره جزئیات اظهار نظر کنیم. اما در جریان آثار جیرفت، منبتکاری و سفال متعلق به بخشهای مختلف ایران هستیم.
بعنوان یک باستان شناس که بر تاریخ کشورهای مختلف مسلط هستید، نظر شما درباره تاریخ ایران چیست و چه بخشی برای شما بیشتر جذاب است؟
ایران دارای یک تاریخ طولانی و شگفتانگیز و یک میراث فرهنگی غنی است. به نظر من گزینش دوره خاصی از تاریخ ایران عادلانه نیست چون تمام تاریخ (ایران) پرآوازه و باشکوه است.
آیا برنامه مشترکی برای نمایش آثار باستانی ایران در دستور کار قرار دارد؟
ما پیشتر اقلام (باستانی) بصورت تکی از تهران و سایرموزهها به نمایش گذاشتهایم. امیدواریم که در آینده، هر زمان که شرایط اجازه دهد اقدام مشابهی را انجام دهیم. ما رابطه بسیار خوبی با موزه ملی ایران داریم.
https://irna.ir/xjMcHQ
**لهستان واردات غلات اوکراین را ممنوع میکند
رهبر حزب ملیگرای قانون و عدالت لهستان در سخنانی گفت که دولت این کشور تصمیم گرفته واردات غلات اوکراین را ممنوع کند.
یاروسلاو کاچینسکی سیاستمدار پرنفوذ لهستانی و رهبر حزب ملیگرای قانون و عدالت (PiS) روز شنبه گفت که دولت این کشور تصمیم گرفته است واردات غلات و سایر مواد غذایی از اوکراین را برای محافظت از بخش کشاورزی لهستان ممنوع کند.
حجم بالای غلات ارزان قیمت اوکراینی در کشورهای اروپایی به فروش محصولات کشاورزان محلی ضربه میزند.
کاچینسکی طی سخنرانی در جمع اعضای حزب قانون و عدالت لهستان ضمن اعلام این خبر از سوی مقامات دولتی گفت: در قوانین جدید دولت یک سری کالاهای کشاورزی دیگر به غیر از غلات گنجانده شده است.
وی گفت: کشور لهستان همچنان دوست و متحد اوکراین باقی خواهند ماند ولی اولویت دولت حمایت از کشاورزان لهستان و شهروندان این کشور است.
کاچینسکی گفت لهستان آماده آغاز گفت و گو با اوکراین برای حل مشکل غلات است و طرف اوکراینی پیشتر از تصمیمات دولت لهستان مطلع شده است.
https://irna.ir/xjMcP۹
**آخرین تحولات سودان؛ انفجار تانکها در خیابانهای پایتخت/ تعلیق پروازهای فرودگاه خارطوم
با ادامه درگیریهای داخلی سودان بین نیروهای ارتش و نیروهای واکنش سریع، چند تانک در خیابانهای پایتخت مستقر و منفجر شده و پروازها در فرودگاه خارطوم به حالت تعلیق درآمده است.
خارطوم و برخی دیگری از مناطق سودان از صبح امروز شنبه (۲۶ فروردین) شاهد درگیری میان ارتش این کشور و نیروهای واکنش سریع است که علت این درگیری، کندی پیشرفت در فرآیندهای مربوط به انتقال قدرت در سودان به غیرنظامیان عنوان شده است.
در پی درگیریهای مسلحانه بین بین نیروهای «عبدالفتاح البرهان» فرمانده ارتش و رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان و «محمد حمدان دغلو» ملقب به «حمیدتی» معاون البرهان و فرمانده نیروهای واکنش سریع، عصر شنبه چند تانک در خارطوم پایتخت این کشور مستقر شده است.
منابع خبری گزارش دادند که نیروهای واکنش سریع ۲ دستگاه تانک ارتش سودان را در اطراف مقر تلویزیون رسمی در خارطوم منفجر کردند.
محمد حمدان دقلو فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان، ارتش را به تلاش برای وقوع «کودتا» متهم کرد، این در حالی است که سخنگوی نیروهای مسلح سودان اعلام کرد که ارتش به هرگونه تلاش غیرمسئولانه پاسخ خواهد داد.
منابع خبری گزارش دادند که خیابانهای خارطوم به دلیل درگیریهای شدید، خالی از هرگونه عابر و خوردو است.
به گزارش سودان تریبون، پروازها در فرودگاه خارطوم به حالت تعلیق درآمده است و درگیریها داخل این فرودگاه بین نیروهای ارتش و نیروهای واکنش سریع در جریان است.
منابع بیمارستانی در سودان اعلام کردند که تاکنون ۳ نفر از غیرنظامیان سودانی در جریان این درگیریها کشته شده و دهها نفر دیگر زخمی شدند.
فرماندهی نیروهای مسلح سودان گفت که نیروهای واکنش سریع در برخی مناطق خود را تسلیم کرده و سلاحشان را به ارتش تحویل دادهاند.
وی تأکید کرد که نیروهای واکنش سریع به طور گسترده در مقر تلویزیون رسمی سودان مستقر شدهاند.
از سوی دیگر، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در سودان از نیروهای ارتش و واکنش سریع خواست تا هر چه زودتر درگیری در خارطوم و سایر مناطق کشور را متوقف کنند.
در مقابل، حمیدتی فرمانده نیروهای واکنش سریع گفت که «هرگز مبارزه خود را متوقف نمیکنیم مگر پس از سیطره بر تمام پادگانهای ارتش».
در همین حال، ارتش سودان در بیانیهای اعلام کرد که «با هرگونه تلاش غیرمسئولانه مقابله خواهیم کرد و متأسفیم که کشور ما به دلیل طمع رهبران شورشی به این مرحله رسیده است».
در این بیانیه آمده است: «ما آیندهای را برای کشور خود نمیبینیم مگر تحت یک ارتش تحت فرماندهی نظامی منظم».
ارتش سودان افزود: «اگر نیروهای شورشی حمیدتی از جاه طلبیهای شخصی خود دست می کشیدند اکنون ما به این مرحله نمی رسیدیم».
سودان پس از کودتای نظامی که در اکتبر ۲۰۲۱ دولت سیاسی را برکنار کرد، در هرج و مرج فرو رفته است. پیشتر اختلافات میان معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان که فرمانده نیروهای واکنش سریع است و رئیس شورا و فرمانده ارتش، نگرانیها از رویارویی بین ارتش و نیروهای واکنش سریع را افزایش داده بود.
در هفتههای اخیر هم ارتش و هم نیروهای واکنش سریع در خارطوم پایتخت سودان و اطراف آن، نیرو و سلاح جمعآوری کرده بودند. پیش از این ارتش حضور خود را در مرکز شهر تقویت و خودروهای زرهی را تقریباً در تمام تقاطعهای منتهی به کاخ ریاست جمهوری کشور مستقر کرده بود.
https://irna.ir/xjMcQb
**آلمان خواستار تحریم صنعت هستهای روسیه شد
وزیر اقتصاد آلمان از اتحادیه اروپا خواسته است که بسته تحریم بعدی این اتحادیه علیه روسیه، بخش غیرنظامی صنعت هستهای مسکو را هدف قرار دهد.
رابرت هابک وزیر اقتصاد آلمان روز شنبه در مصاحبه با خبرگزاری آلمان گفت که کشورش از اتحادیه اروپا خواسته است تا صنعت هستهای روسیه را تحریم کند.
وی اظهار داشت: دولت فدرال طی درخواستی رسمی به کمیسیون اروپا خواستار تحریم بخش غیرنظامی صنعت هستهای روسیه شده است.
وی گفت در بستههای تحریم بعدی اتحادیه اروپا این قضیه باید لحاظ شود.
دولت آلمان پیش از این اعلام کرده بود در نظر دارد تا پانزدهم ماه آوریل آخرین نیروگاههای هستهای خود را تعطیل کند. این تصمیم قرار بود سال گذشته اجرایی شود ولی به دلیل مشکلات تامین سوخت به تعویق افتاده بود.
پیتر سیجارتو، وزیر خارجه مجارستان درباره تحریمهای هستهای روسیه گفته بود که بوداپست هرگز با اعمال این تحریمها موافقت نخواهد کرد چون این تحریمها امنیت انرژی کشورش را به خطر میاندازد.
از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین، کشورهای غربی تحریمهای بسیاری علیه مسکو اعمال کردهاند. اتحادیه اروپا تا کنون ۱۰ بسته تحریمی علیه روسیه تصویب کرده است.
https://irna.ir/xjMcQy
**آغاز فصل دوستیها میان ریاض – دمشق
در دو ماه اخیر منطقه غرب آسیا با تحولات خوبی مواجه بوده و انتظار می رود این روند با گسترش و پیشرفت همراه باشد تا مردم منطقه بتوانند در کنار هم روزهای خوبی را سپری کنند.
هرچند این روزها مهم ترین خبر منطقه و جهان روز قدس و راهپیمایی های جهانی در حمایت از مردم فلسطین و اعتراض به اقدامات اشغالگران صهیونیست می باشد، ولی باز شدن در گفت وگو میان کشورهای منطقه مهم منطقه همچون ایران و سوریه با عربستان در کنار گفت وگوی یمنی ها و سعودی ها نشان از حرکت کشورهای منطقه به سمت دوستی و صلح دارد.
چهارشنبه گذشته بود که رسانه های منطقه ای و بین المللی از سفر "فیصل المقداد" وزیر خارجه سوریه به عربستان خبر دادند؛ خبر خوشایندی که پس از ۱۲ سال قطع رابطه میان ریاض – دمشق نشان از بازگشت دوستی ها در منطقه دارد.
در همین روز خبرگزاری رویترز یک خبر در همین راستا منتشر کرد که در آن اعلام شد که درهای سفارت ایران در عربستان برای اولین بار پس از ۷ سال دوباره گشوده شد؛ اقدامی که پیرو نشست ۱۹ اسفند ماه سال گذشته میان مقامات ایرانی و سعودی در چین روی داد.
در سفر المقداد به عربستان "ولید بن عبدالکریم الخریجی" معاون وزیر خارجه عربستان در فرودگاه جده به استقبال وزیر خارجه سوریه رفت و وی در ادامه با همتای سعودی خود دیدار و گفت وگو کرد.
در دیدار المقداد با مقامات عربستان تلاش ها برای رسیدن به راه حل سیاسی برای بحران سوریه و راه حلی که به حفظ وحدت و یکپارچگی و امنیت و ثبات این کشور منجر شود، پرداخته شد.
سفر وزیر خارجه سوریه به عربستان ابعاد دیگری نیز داشت که مهم ترین آن بررسی بازگشت دمشق به آغوش اتحادیه عرب، همچنین تسهیل بازگشت آوارگان سوری به وطنشان و رسیدن کمک های بشردوستانه به مناطق آسیب دیده از زلزله مهیب ۱۷ بهمن ماه شمال غرب سوریه بود.
حضور المقداد در عربستان ودیدار او با "فیصل بن فرحان" همتای عربستانی او اولین دیدار وزیر خارجه سوریه از عربستان پس از گذشت یک دهه از جنگ جهانی علیه سوریه به شمار میرود که ریاض هم در ائتلاف ضد سوری طی این جنگ نابرابر و تحمیلی حضور داشت. ریاض از انتهای سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) و با آغاز بحران سوریه و پس از مدتی تبدیل آن به جنگ بین المللی روابط خود با دمشق را قطع کرد و عملا در کنار تروریست ها قرار گرفت؛ جنگی که خسارت های فراوانی به مردم و کشور سوریه وارد کرد.
منابع سوری در عین حال اعلام کرده اند که وزیر خارجه سوریه در این هفته راهی چند کشور عربی از جمله تونس، عراق و الجزایر خواهد شد که بازگشایی سفارت سوریه در تونس از جمله برنامههای این سفر خواهد بود.
سنگ اندازی برخی کشورهای عربی برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب
به دنبال خبر توافق برقراری رابطه میان تهران - ریاض در ۱۹ اسفند ماه سال گذشته (۱۴۰۱) که با کمک شماری از کشورهای دوست از جمله چین، عراق و عمان تحقق پیدا کرد، امیدواری ها درخصوص حل مشکلات منطقه افزایش یافت که یکی از پیامدهای خوب آن ذوب شدن یخ کدروت ها میان دمشق – ریاض پس از ۱۲ سال بود؛ خبر خوشی که امیدواری ها برای برقراری صلح و امنیت در منطقه را افزایش داد.
انتشار این دو خبر حکایت از تحول جدید در منطقه غرب آسیا داشت، اخباری که برای دوستان امیدوار کننده و برای دشمنانی همچون رژیم صهیونیستی و آمریکا ناراحت کننده بود.
بنابر اعلام رسانه های منطقه، میانجیگری روسیه و امارات منجر به برچیده شدن موانع پیش روی دو کشور عربی سوریه و عربستان شده و قرار است کنسولگری ریاض در دمشق پس از عید فطر بازگشایی شود؛ در کنار این اقدام، سفر المقداد به عربستان زمینه خوبی برای برقراری رابطه میان دو کشور و حضور احتمالی "بشار اسد" رییس جمهور سوریه در نشست ۲۹ اردیبهشت ماه سران اتحادیه عرب در عربستان خواهد شد و سرآغاز اتفاقات خوب در منطقه خواهد بود.
اما به رغم استقبال بسیاری از کشورهای عربی از حضور دوباره سوریه در اتحادیه عرب، چند کشور عربی زیر فشار آمریکا و اروپا در روزهای اخیر اقدام به سنگ اندازی در این مسیر کرده اند.
روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" با اذعان به فشار اروپا و آمریکا به برخی کشورهای عربی برای اتخاذ موضع هماهنگ در قبال دولت سوریه گزارش داده که حداقل چهار عضو اتحادیه عرب از جمله مراکش، کویت، قطر، مصر به همراه (دولت مستعفی و فراری) یمن در مقابل پذیرش مجدد سوریه در این گروه ایستاده اند و خواسته ها و شروطی را برای بازگشت مجدد دمشق به این اتحادیه مطرح کرده اند.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، تلاش عربستان برای بازگرداندن سوریه به دنیای اعراب با مقاومت برخی از متحدانش مواجه شده است؛ این مخالفت مانعی در مقابل تلاشهای عربستان برای رهبری یک تغییر ژئوپلیتیک گستردهتر در خاورمیانه است.
وال استریت ژورنال به نقل از برخی مقامات عرب مدعی شده، «حتی مصر که در ماه های اخیر روابط خود را با سوریه احیا کرده و متحد سرسخت عربستان است، با پذیرش مجدد دمشق در اتحادیه عرب مخالف است. این کشورها از بشار اسد رییس جمهور سوریه می خواهند که ابتدا با مخالفان سیاسی سوریه ارتباط برقرار کند و به همه مردم سوریه امکان نقش آفرینی در آینده این کشور را بدهد».
این روزنامه آمریکایی همچنین نوشته که کشورهای عربی یاد شده درخواست های متفاوتی از دمشق دارند، اما اروپایی ها و آمریکا در جلسات با کشورهای عربی، آنها را تحت فشار قرار داده اند تا موضعی هماهنگ در مورد دولت سوریه اتخاذ کنند.
در این بین آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی از عادی سازی روابط کشورهای عربی با سوریه بسیار خشمگین و عصبانی هستند و از هر راهی تلاش می کنند این اتفاق صورت نگیرد و فشار به برخی کشورهای عربی هم از همین رو می باشد.
آمریکا که نتوانسته خشم خود را در این زمینه پنهان کند، همچنین اعلام کرده که تحریمهایش علیه حکومت بشار اسد پا برجاست و روابطش با این کشور را عادی سازی نمی کند.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به سفر المقداد به عربستان و در حالی که واشنگتن خود منبع صدور تروریسم و ناامنی در سراسر جهان می باشد، گفته است که «کشورها باید از این عادی سازی روابط با سوریه "نتایج ملموسی" دریافت کنند که وضعیت انسانی و امنیتی را برای مردم سوریه بهبود بخشد و در عین حال بر حکومت سوریه فشار وارد کند تا بر اساس قطعنامههای سازمان ملل، در روند سیاسی این کشور همکاری کند».
یک مقام شورای امنیت ایالات متحده نیز به رسانه ها گفته که «موضع ما روشن است: ما روابط با حکومت اسد را بدون پیشرفت واقعی به سمت راه حل سیاسی مناقشه اصلی، عادی سازی نمی کنیم».
این مقام شورای امنیت ملی دولت بایدن تاکید کرده که آمریکا به کشورهای عربی که با حکومت سوریه در ارتباط هستند اعلام کرده که گامهای معتبر برای بهبود وضعیت انسانی و امنیتی سوریها باید در محوریت هر تعامل باشد.
این مقام کاخ سفید افزوده که «ما همچنین به صراحت اعلام کردهایم که ساختار اصلی تحریمهایمان علیه سوریه به قوت خود باقی است».
پیش از این، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داده بود که "ویلیام برنز" رییس سازمان سیا در سفری اعلام نشده به عربستان، در دیدار خود با مقامات سعودی از نزدیک شدن ریاض به تهران و دمشق ابراز نارضایتی کرده است.
این روزنامه آمریکایی نوشت که رئیس سیا به محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی گفته است که «آمریکا از آشتی جویی و احیای روابط حسنه ریاض با ایران و سوریه که همچنان تحت تحریم های شدید غرب هستند، غافلگیر و شوکه شده است».
موضوع بازگشت سوریه به اتحادیه عرب را باید از دو منظر نگاه کرد، نگاه اول استقبال بسیاری از کشورهای عربی از این اقدام است و نگاه دوم مخالفت رژیم صهیونیستی، برخی کشورهای عربی، آمریکا و اروپا با این موضوع می باشد.
نکته مهم در این بین است که، از رژیم صهیونیستی، آمریکا و اروپا به دلیل خوی استکباری و ضدانسانی که دارند توقعی بیش از این نیست، اما کشورهای عربی باید به این موضوع توجه کنند که ۱۲ سال است مردم سوریه زیر انواع فشارها و اقدامات تروریستی آسیب های فراوانی دیده اند و نیاز است این روند هرچه زودتر پایان یابد که مرحله آول آن، ورود دوباره سوریه به اتحادیه عرب و مرحله دوم نیز کمک به بازسازی سوریه می باشد.
امید است کشورهای عربی با دوری از دستورات دیکته شده از سوی غرب و اتخاذ سیاست مستقل به منافع کشورهای عربی بیندیشند و از ورود سوریه به اتحادیه عرب و آغاز مرحله جدید دوستی ها استقبال کنند.
https://irna.ir/xjMcQD
نظر شما