"مهدی بهرامی" روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: درخت چنار یکی از رایجترین درختان مورد استفاده در فضای سبز شهری است که در سالهای اخیر کلروز (زرد شدن برگ)، خشکیدگی سرشاخهها و خزان زودرس درختان چنار همواره از دغدغههای اصلی این سازمان بوده است.
وی تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگیها، کاهش سطح آبهای زیرزمینی، افزایش تدریجی دما، کمبود آب آبیاری در تابستان و کاهش رطوبت نسبی محیط را از جمله عوامل موثر بر ضعف و زوال درختان چنار برشمرد و افزود: برای رفع این مشکل رایزنیهای بسیاری با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی صورت گرفت که نشان میدهد این معضل متأثر از مجموع عوامل مختلف بوده و نیازمند مدیریت چندجانبه و مستمر است.
رئیس سازمان سیما، منطر و فضای سبز شهری شهرداری ملایر با تاکید بر اهمیت حفظ درختان چنار به عنوان پوشش گیاهی غالب در شهر ملایر، بیان کرد: علیرغم اینکه کنترل بسیاری از عوامل مؤثر از جمله فاکتورهای اقلیمی، میزان بارش و تغییرات دمایی به سادگی امکانپذیر نیست، اما هرساله به منظور مدیریت کلروز درختان چنار، راهکارهای مختلف در حوزههای تخصصی متفاوت در دستور کار اجرایی این سازمان قرار داشته است.
بهرامی مهمترین اقدامات انجام شده برای رفع مشکل درختان چنار در حوزه اصلاح بستر و تغذیه درختان طی سالهای اخیر را حفر چالکود زمستانه و استفاده از کودهای حیوانی و شیمیایی بر اساس آزمایشهای متعدد و توصیه مرکز تحقیقات کشاورزی استان همدان و انجام چندین مرحله تغذیه برگی به منظور رفع علائم ناشی از کمبود عناصر غذایی درختان و کوتاه کردن فواصل آبیاری عنوان کرد.
وی ادامه داد: بر اساس رایزنیهای بعمل آمده و تفاهمنامه این سازمان با دانشگاه ملایر در سال گدشته، به منظور بهرهگیری از دانش و تجربیات اساتید این دانشگاه، طرح پژوهشی جامع مدیریت کلروز و خزان زودرس درختان چنار به صورت مشترک توسط این سازمان و دانشگاه ملایر با حضور عضو هیات علمی و مدیرگروه علوم و مهندسی باغبانی و فضای سبز دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر و کارشناسان سازمان آغاز شده است.
رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری ملایر اظهار داشت: این طرح از ابتدای اسفند ماه سال گذشته با حفر چالکود زمستانه و با هدف بهبود وضعیت تهویه خاک و افزایش جذب آب و مواد غذایی توسط ریشه گیاه از خاک در بلوار آیتاله میرشاهولد آغاز شد.
بهرامی تاکید کرد: نخستین مرحله تغذیه برگی درختان چنار نیز در این بلوار توسط سبزبانان پرتلاش سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری و با استفاده از تجهیزات لازم برای محلولپاشی کامل درختان صورت گرفت و در هفتههای آینده نیز طبق برنامه انجام خواهد شد.
بهرامی با اشاره به اینکه این مشکل مختص درختان شهر ملایر نیست و به یک معضل جدی در اکثر شهرها همچون تهران و اصفهان تبدیل شده است، گفت: با وجود قدمت و اهمیت درختان چنار سطح شهر از جنبههای مختلف، سیاستگذاریهای آتی مدیریت فضای سبز شهری در راستای استفاده از گونههای مقاوم به تغییرات اقلیمی اخیر و با اولویت حفظ درختان چنار است.
وی تاکید کرد: سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری در راستای تحقق رسالت خود و به منظور تعالی دانش فنی، از طرحهای پیشنهادی محققین و اساتید دانشگاه در عرصههای مختلف جهت مدیریت هر چه بهتر فضای سبز شهری استقبال و با تمام توان در راستای حفظ عرصههای سبز جهان شهر ملایر تلاش میکند.
به گزارش ایرنا؛ سرانه فضای سبز شهر ملایر ۲۲ مترمربع است.
نظر شما