رییس مرکز پیشبینی هواشناسی استان کرمانشاه روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: ارتقای سطح هشدار هواشناسی از نارنجی به قرمز در پی تقویت سامانه ناپایدار در جو منطقه و احتمال بارش شدید باران به ویژه در نیمه شرقی و نواحی شمالی استان انجام گرفته است.
«سعید قاسمی» افزود: برهمین اساس و پیرو هشدار سطح نارنجی بارش سامانه مذکور به ویژه در نیمه شرقی و شمالی استان سنگین خواهد بود.
وی یادآور شد: شروع فعالیت این سامانه از صبح چهارشنبه تا صبح پنجشنبه خواهد بود که با بارندگی همراه با وزش باد شدید، رعدوبرق و احتمالاً تگرگ همراه خواهد بود.
رییس مرکز پیشبینی هواشناسی استان کرمانشاه گفت: برهمین اساس جاری شدن رواناب، سیلابی شدن مسیل ها و احتمال طغیان برخی رودخانه ها، انسداد برخی از راههای روستایی، خسارت به برخی از زیرساختها مانند خطوط انتقال برق، گاز و آب پیش بینی می شود.
قاسمی نسبت به لایروبی و پاک سازی کانال ها، آبروها، راه های خروج آب ساختمان ها و دهانه پل ها، پرهیز از تردد و توقف در حاشیه رودخانه ها و مسیل ها، کنترل حجم آب سدها، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه ها، آمادگی ناوگان حمل و نقل و راهداریها، هشدار به موقع از طریق رسانه های محلی و انجام سایر اقدامات پیشگیرانه توصیه کرد.
وی تاکید کرد: وزش باد حاصل از این سامانه که طی ساعاتی از امروز و فردا (چهارشنبه) شدید خواهد بود؛ علاوه بر گردوخاک محلی، ممکن است بتدریج سبب نفوذ غبار به جو استان شده هوا را عمدتاً در نیمه غربی غبارآلود کند.
قاسمی افزود: این سامانه همچنین با آبگرفتگی معابر عمومی، رواناب و احتمالاً سیلاب های محلی نیز همراه می گردد که در صبح جمعه و در نواحی سردسیر، ممکن است به شکل رگبار برف نیز مشاهده شود.
وی افزود: همچنین دمای هوا از روز چهارشنبه تا شنبه هفته آینده روندی رو به کاهش می یابد. کاهش دما در روزهای جمعه و شنبه، بخصوص در نواحی سردسیر محسوس خواهد بود.
به گزارش ایرنا، هشدارهای هواشناسی دارای سه سطح زرد، نارنجی و قرمز است، زمانی که سازمان هواشناسی هشدار زرد رنگ صادر میکند به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند، این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد، داشته باشند و از سوی دیگر مسوولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
هشدار نارنجی شدت بیشتری از هشدار زرد رنگ دارد و در این نوع از هشدار پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود، هشدار نارنجی رنگ جهت آمادهباش دستگاههای مسوول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود.
هشدار قرمز رنگ نیز بالاترین سطح هشدار است که پیشبینی میشود یک پدیده جوی خسارتهای وسیعی را به دنبال داشته باشد، از اینرو با صدور هشدار قرمز به دستگاههای مختلف اعلام میشود که وارد عمل شوند و اقداماتی را برای کاهش خسارات وقوع پدیدههای جوی انجام دهند.
ادارهکل هواشناسی کرمانشاه دارای ۲۴ ایستگاه هواشناسی است که از این تعداد پنج ایستگاه (سینوبتیک) اصلی است.
نظر شما