عملیاتی کردن ۱۱۵ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری سفر رئیس جمهور گام مهم اقتصاد امسال بوشهر است

بوشهر - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر گفت: یکی از مهمترین گام‌های حوزه اقتصادی استان در سال جاری عملیاتی‌کردن ۱۱۵ طرح سرمایه‌گذاری است که در دومین سفر رئیس جمهور به این استان مورد تفاهم قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی باستین روز دوشنبه در دیدار با مسئولان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر اظهار کرد: در نشست رئیس‌جمهور با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در بوشهر ۱۱۵ طرح با حجم سرمایه‌گذاری بیش از ۷۶۰ هزار میلیارد تومان مورد تفاهم قرار گرفت که بیشتر در حوزه‌های صنعت، معدن و خدمات است.

وی افزود: این طرح‌های سرمایه‌گذاری می‌تواند محرک خوبی برای تولید و اشتغال این استان باشد و باید با همدلی، همراهی و خرد جمعی کارشناسان و دستگاه‌های مرتبط عملیاتی شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر اظهار کرد: اختیار دادن به بخش خصوصی و برداشتن چتر دولتی از فعالیت‌های اقتصادی رمز موفقیت کشورهای توسعه‌یافته است چرا که بهره‌وری در بخش خصوصی بسیار بیشتر از اقتصاد دولتی است.

باستین تاکید کرد: اگر بخش خصوصی اقدام به سرمایه‌گذاری در استان بوشهر کرد، باید به عنوان یک نعمت نگاه شود و تا هنگام‌ بهره‌برداری طرح مورد حمایت قرار گیرد.

وی ادامه داد: کارشناسان اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر باید پس از صدور موافقت اصولی برای طرح‌های سرمایه‌گذاری آنها را تا رسیدن به سرانجام پایش کنند و از آنها حمایت و تسهیل‌گری کنند.

وابستگی تولید ناخالص بوشهر به نفت، گاز و پتروشیمی، تهدید است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر گفت: در زمان حاضر این استان سهم ۶.۲ درصدی در تولید ناخالص داخلی کشور دارد اما اگر حوزه نفت و گاز و پتروشیمی را از آن جدا کنیم سهم بسیار اندکی می‌شود و به کمتر از یک درصد می‌رسد که این یک تهدید به شمار می‌رود.

باستین افزود: علت اصلی اینکه استان بوشهر با این‌همه ظرفیت و فرصت سرمایه‌گذاری از این نظر جایگاه شایسته‌ای در کشور ندارد، این است که چنانکه باید به تکمیل و توسعه زنجیره ارزش توجه نشده است.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر نزدیک به ۶۰ درصد اشتغال بوشهر در حوزه خدمات است درحالی که سهم این بخش در تولید ناخالص کشور تنها سه درصد است.

باستین در ارتباط با رونق صادرات غیر نفتی استان بوشهر بیان کرد: در پایان سال گذشته بوشهر رتبه سوم کشور را در صادرات غیرنفتی کشور کسب کرد و امسال نیز باید در این حوزه برنامه‌محور عمل کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر با اشاره به اقدامات مدیرکل صمت در کارگروه صادرات غیر نفتی، از او خواست تا برنامه‌ای برای صادرات غیرنفتی استان در سال جاری تهیه کند تا در نخستین جلسه این کارگروه در سال جاری بررسی و برنامه‌ریزی شود.

سازمان صمت خط نخست تحقق ۲ رکن شعار امسال است

باستین اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر را در خط نخست تحقق ۲ رکن شعار امسال یعنی رشد تولید و مهار تورم دانست .

وی یادآور شد: در سطح کشور ۲۵ درصد تولید ناخالص، ۴۵ درصد اشتغال و ۴۰ درصد اقتصاد کشور در حوزه صمت است و بیشترین نقش‌آفرینی را در تحقق شعار سال دارد.

باستین تاکید کرد: در نخستین گام برنامه مهار تورم و رشد تولید که بتوان بر اساس آن اقدام کرد و عملیاتی باشد از سوی اداره کل صمت، صنوف و اتحادیه‌ها و بخش خصوصی استان تدوین و برنامه زمان‌بندی اجرای آن نیز ارائه شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با بیان اینکه فعالیت این اداره کل به طور مستقیم با معیشت مردم در ارتباط است و نزدیک به ۵۰ درصد ارتباط مردم با دستگاه‌های اجرایی نیز در ارتباط با آن است، اضافه کرد: صمت در برنامه عملیاتی خود مشخص کند که چه دستگاه‌هایی می‌توانند در کنار او برای مهار تورم و رشد تولید نقش‌آفرینی کنند.

باستین یادآور شد: هر چند تورم متاثر از سیاست‌های کلان است اما اینکه بوشهر توانسته جایگاه خود را در این زمینه از ۱۵ به دومین استان کشور در کمترین میزان تورم برساند نشان‌دهنده این است که اقدامات در حوزه نظارت و تنظیم بازار موثر است.

وی با بیان اینکه صمت به عنوان دبیرخانه سه کارگره اساسی در استان بوشهر ، جایگاه برجسته‌ای در تحقق شعار سال دارد، بیان کرد: دبیرخانه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در سالی که گذشت عملکرد خوبی داشت؛ ۶۴ جلسه این کارگروه در ۱۴۰۱ نزدیک به ۶۰۰ مصوبه داشت و ۸۰ درصد این مصوبه‌ها اجرایی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha