روحالله فلاح روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: در ماه رمضان حتما افطار را باید با یک نوشیدنی که درجه حرارت آن متناسب با درجه حرارت بدن باشد، شروع کنیم و از جمله گزینه های مناسب میتوان به آب یا شیر گرم و چای کمرنگ ولرم اشاره نمود.
وی اضافه کرد: نوشیدن آب کمک میکند دستگاه گوارش مقدار آب لازم را داشته باشد و اگر همراه با چند خرما و مقداری عسل باشد، انرژیبخش خواهد بود.
وی با تاکید بر نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب بین افطار تا سحر، ادامه داد: همراه با غذای افطار و سحر نباید آب زیاد مصرف شود و بهتر است از زمان افطار تا قبل از سحر مایعات مورد نیاز بدن را تامین نماییم.
فلاح افزود: در هنگام سحر میزان مصرف آب در حد یک تا ۲ لیوان کافی است و بهتر است همراه با خاکشیر و تخم شربتی باشد.
وی خاطرنشان کرد: اگر مصرف آب بیش از اندازه معمول باشد، آب در بدن ذخیره نمیشود و از طریق ادرار دفع میشود؛ با توجه به اینکه چای و هندوانه نیز ادرارآور است، مصرف آنها در سحر میتواند تشنگی ایجاد کند و بهتر است بین افطار تا سحر باشد.
به گفته وی، مصرف کاهو و خیار در وعده سحر به رفع تشنگی در طول روز کمک میکند؛ ولی مصرف زیاد مواد پروتیینی، شیرین، سرخکردنی و چرب باعث تشنگی میشود.
کارشناس مرکز بهداشت قم اضافه کرد: کمآبی در فعل و انفعالات و متابولیسم بدن مشکل ایجاد میکند و باعث کاهش متابولیسم، حجم خون و فشار خون میشود.
نظر شما