تولید محصولات کشاورزی کیفی در کردستان نیازمند مبارزه به موقع با آفات است

سنندج-ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: تحقق اهداف کمی و کیفی تولید در بخش کشاورزی به ویژه در حوزه زراعت و باغبانی، نیازمند مبارزه دقیق و به موقع با آفات و بیماری های گیاهی است.

به گزارش ایرنا، پیمان اسکندری روز شنبه در جلسه ستاد گیاه‌پزشکی کردستان که در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان تشکیل شد، اظهار کرد: اطلاع رسانی و آگاه سازی که در ارتباط با خطرات سرمازدگی به ویژه در فضای مجازی ارائه شد بازخورد زیادی در جامعه داشت.

وی با اشاره به اینکه چگونگی ارائه مباحث ترویجی و آموزشی به کشاورزان منتقل می‌شود، افزود: این مسئله هم در افزایش کیفی و هم کمی محصولات اثرگذار است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه این سازمان وظایف گسترده ای دارد، گفت: در این ایام باید به مسائل تخصصی و مهم هم چون میزان تولید و عوامل تغذیه و مبارزه با آفات و بیماری ها توجه ویژه کرد.

اسکندری با اشاره به اینکه اگر درست و به موقع مبارزه با آفات و بیماری ها نشود اهداف کمی و کیفی محصولات کشاورزی محقق نمی شود، یادآور شد: در صورتیکه مقابله و مبارزه صحیحی با آفات و بیماری ها نشود، حدود ۳۰ درصد افت محصول خواهیم داشت.

وی اظهار کرد: نحوه فعالیت این ستاد و کارشناسان گیاه‌پزشکی در افزایش بهره وری محصولات کشاورزی و رونق صادرات آنها بسیار اثرگذار است.

یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.

۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.

بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت، یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.

از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار می‌گیرد.

۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha