محمد میربابایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان شیر تولیدی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته که ۷۳۶ هزار تن بوده کاهش جزیی داشته که این کاهش با توجه به تعدیل نرخ ارز خصوصا در واحدهای دامداری روستایی اتفاق افتاده است.
وی، مهم ترین عوامل قابل توجه بودن تولید شیر در استان قزوین را وجود واحدهای پرورش گاو شیری صنعتی با ظرفیت بالا و وجود دام های ارزشمند پر تولید دانست و گفت: قزوین با میانگین تولید ۴۲ کیلوگرم شیرخام رتبه اول میانگین تولید این محصول را در کشور داراست.
میربابایی یادآور شد: استان قزوین رتبه پنجم تولید شیر در کشور را دارد و بیشترین میزان تولید شیر در شهرستان قزوین با ۳۱ درصد و آبیک با ۲۷ درصد تولید شده است.
این مسوول افزود: حدود ۷۰ درصد شیر تولید شده در دامداری های استان قزوین به سایر استان ها عرضه می شود.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در خصوص اهمیت تولید شیرخام گفت: بهترین منبع برای جلوگیری از پوکی استخوان، تامین کننده کلسیم و فسفر، پروتئین حیوانی ارزان قیمت و بعنوان تنها غذای بدون جایگزین باعث شده تا این ماده غذایی اهمیت بیشتری در سبد غذایی مردم داشته باشد که این مهم ایجاب می کند تا میزان تولید شیر نیز متناسب با تقاضا افزایش یابد.
وی اضافه کرد: استان قزوین از قطب های تولید شیر در کشور به شمار می رود و شیر مورد نیاز بسیاری از کارخانجات لبنی را تامین می کند.
به گفته این مسوول، مهم ترین خصوصیات شیر قزوینحجم بالای تولید صنعتی است که به لحاظ استاندارد بالا مورد استفاده کارخانجات فرآورده های لبنی قرار می گیرد.
نظر شما