**پولیانسکی: انگلیس مانع پخش اینترنتی نشست شورای امنیت در مورد کودکان اوکراینی شد
دیمیتری پولیانسکی معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که انگلیس مانع پخش اینترنتی نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد کودکان اوکراینی شد.
پولیانسکی در پیام توییتری نوشت: (نماینده انگلیس در سازمان ملل) پخش اینترنتی نشست غیررسمی شورای امنیت فردای ما در مورد «کودکان و درگیریهای مسلحانه: بحران اوکراین» را مسدود کرد.
پولیانسکی در ادامه افزود: کشورهای غربی به وضوح می ترسند که بسیاری از مردم بالاخره حقیقت را در این زمینه بشنوند.
معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل همچنین خاطر نشان کرد که مسکو راهی برای پخش آنلاین جلسه خود از طریق پلتفرم هایی غیر از WebTV سازمان ملل پیدا خواهد کرد.
پولیانسکی تاکید کرد که روسیه همچنین پخش اینترنتی تمامی جلسات مشابه را با استناد به "بند سانسور انگلیس" مسدود خواهد کرد.
نشست خروج کودکان از مناطق درگیری در اطراف اوکراین پس از آن برگزار می شود که دادگاه کیفری بین المللی حکم بازداشت ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را به اتهام اخراج غیرقانونی کودکان از این کشور صادر کرد.
https://irna.ir/xjM7J4
**طالبان فعالیت زنان در یوناما، نهاد وابسته به سازمان ملل را ممنوع کرد
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل از ممنوعیت فعالیت زنان در دفتر یوناما در افغانستان انتقاد کرد و آن را غیرقابل قبول خوانده است.
دوجاریک سهشنبه گفت: دفتر «هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان» (یوناما) از مقامهای افغانستان دستوری مبنی بر ممنوعیت فعالیت کارکنان زن افغان در این نهاد دریافت کرده است.
یوناما سهشنبه اعلام کرد که طالبان فعالیت کارکنان زن این نهاد در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان را ممنوع کرده است.
طالبان در ماه دسامبر فعالیت کارکنان زن خارجی و افغان در سازمانهای مردمنهاد را ممنوع کرد اما سازمان ملل از این دستور مستثنی شد.
دوجاریک گفت که سازمان ملل هنوز دستور مکتوبی درباره ممنوعیت فعالیت زنان در یوناما دریافت نکرده است و روز چهارشنبه در کابل جلسهای با طالبان برگزاری میشود.
وی افزود که از نظر آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل «هر گونه ممنوعیتی، غیرقابل قبول است.»
«رزا اوتونبایفوا» رئیس یوناما ماه گذشته در شورای امنیت هشدار داد که طالبان ممکن است که فعالیت زنان در این نهاد را نیز ممنوع کند.
یوناما سهشنبه در توئیتی نسبت به دستور جدید طالبان ابراز «نگرانی جدی» کرد.
https://irna.ir/xjM7J8
**اردوغان: شورای امنیت ناتوان از تعیین سرنوشت جهان است
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه سهشنبه شب تأکید کرد که از آن جایی که شورای امنیت نمی تواند سرنوشت بشریت را رقم بزند، نیازمند اصلاح است.
اردوغان که در ضیافت شام با حضور سفرای [خارجی] در آنکارا سخن میگفت، اظهار کرد: شورای امنیت نیازمند اصلاحات فوری و جامع است، چرا که شرایط کنونی به آن این اجازه را نمیدهد که سرنوشت بشریت را رقم بزند.
اردوغان در مراتب مختلف به ساختار کنونی سازمان ملل متحد و بویژه شورای امنیت این سازمان اعتراض کرده بود.
وی پیشتر گفته بود: نبود ثبات در سوریه، فلسطین، یمن، افغانستان و سایر نقاط جهان مصداق بارز ایجاد مانع برای برقراری نظام جهانی عدالت است، اما برخلاف معیارهای تعیین شده، سیستم سازمان ملل در زمینه جلوگیری و پایان دادن به درگیریها موثر نبوده است.
اردوغان افزود: همه میدانند ساختار این سازمان که مطابق نیازهای قرن گذشته تشکیل شده است، دیگر توان پاسخگویی به آزمونهای امروزی را ندارد.
https://irna.ir/xjM7J7
**حمله به کاروان نظامی آمریکا در عراق
منابع رسانهای مقاومت عراق بامداد چهارشنبه گزارش دادند که کاروان لجستیکی نظامیان آمریکا در استان بابل در مرکز عراق هدف حمله قرار گرفت.
کانال تلگرامی صابرین نیوز وابسته به نیروهای مثاومت اعلام کرد: در چند روز اخیر کاروانهای آمریکایی در مناطق مختلف عراق بارها هدف بمبهای کنار جادهای قرار گرفتند.
آمریکاییها اعلام کردهاند که همه نظامیان خود را از خاک عراق خارج کردهاند اما برخی منابع می گویند که ۲ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی با عناوین مختلف در خاک عراق همچنان حضور دارند.
پارلمان عراق دی ماه ۹۸ قانون خروج نیروهای اشغالگر آمریکا را از این کشور تصویب کرد، ولی آمریکاییها به بهانههای مختلف نظیر افزایش اقدامات تروریستی همچنان تلاش دارد حضور خود را در عراق ادامه دهند.
کارشناسان معتقدند که آمریکا با حمایت از گروههای تروریستی در عراق تلاش دارد تا به بهانه اقدامات آنان در این کشور همچنان حضور نظامی داشته باشد.
https://irna.ir/xjM7Jb
**دادستان منهتن پس از دادگاه ترامپ: رفتار مجرمانه را عادی سازی نمیکنیم/مهم نیست کی هستید
آلوین براگ، دادستان منهتن نیویورک پس از محاکمه دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا گفت: ما رفتار مجرمانه را عادی سازی نمی کنیم، مهم نیست چه کسی هستید.
آلوین براگ دادستان منهتن نیویورک روز سه شنبه به وقت محلی پس از نخستین جلسه دادگاه ترامپ در جمع خبرنگاران افزود: بر اساس قوانین ایالت نیویورک، جعل سوابق تجاری به قصد کلاهبرداری و به قصد پنهان کردن جرم دیگری، جرم است. این دقیقاً همان امری است که در این پرونده مشاهده می کنیم: ۳۴ اظهار نظر نادرست برای پنهان کردن سایر جرایم. این اقدامات در ایالت نیویورک جرم جنایی است.
براگ گفت: "مهم نیست که شما چه کسی هستید، ما نمی توانیم رفتار جنایی جدی را عادی سازی کنیم."
دادستان منهتن ادامه داد که ترامپ و دیگران برای ساکت نگه داشتن افرادی که ادعا میکردند اطلاعات منفی درباره ترامپ دارند، سه پرداخت انجام داد که یکی از این پرداختها به بازیگر فیلمهای مستهجن یعنی استورمی دانیلز انجام شد.
براگ گفت: "طرح شرکت کنندگان در این اقدام غیرقانونی بود. این طرح قانون انتخابات نیویورک را نقض کرد. نیویورک توطئه برای تبلیغ نامزدی با روش های غیرقانونی را جرم می داند."
علنی شدن بخش هایی از کیفرخواست ترامپ و ۳۴ فقره اتهام
نخستین جلسه دادگاه کیفری دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی (چهارم آوریل/ ۱۵ فروردین ) برگزار شد و جلسه بعدی دادگاه او قرار است چهارم دسامبر (۱۳ آذرماه ) یعنی در پایان سال ۲۰۲۳ برگزار شود.
بخش هایی از کیفرخواست و اتهامات ترامپ نیز همزمان با پایان یافتن دادگاه او علنی و منتشر شد.او در مجموع به ۳۴ فقره اتهام در ارتباط با دستکاری اسناد مالی برای پرداخت حقالسکوت به دو زن متهم شده است.
به گزارش سی ان ان، ترامپ به "توطئه غیرقانونی" برای تضعیف یکپارچگی انتخابات ۲۰۱۶ و تلاش برای مخفی کردن اخبار منفی متهم شد.
در کیفرخواست علیه دونالد ترامپ که روز سه شنبه علنی شد، آمده است رئیس جمهور سابق آمریکا در توطئه ای برای تضعیف یکپارچگی انتخابات ۲۰۱۶ دست داشته است.
دادستان های دادگاه منهتن مدعی شدند که ترامپ بخشی از یک طرح غیرقانونی برای سرکوب اطلاعات منفی از جمله پرداخت غیرقانونی ۱۳۰ هزار دلار برای سرکوب اطلاعات منفی برای کارزار انتخاباتی ترامپ بوده است.
در کیفرخواست ادعا شده است که دلیل ارتکاب جرم جعل سوابق تجاری تا حدی برای "ترویج نامزدی ترامپ" بوده است.
بر اساس برخی گزارش ها، یکی از اتهامات مطرحشده علیه ترامپ مخفی کاری او برای پرداخت ۱۵۰ هزار و ۱۳۰ هزار دلار حقالسکوت به دو زن است. ترامپ همچنین متهم است به نگهبان برج خود نیز ۳۰ هزار دلار به عنوان رشوه پرداخت کرده است.
وکیل ترامپ این کیفرخواست را " ناامید کننده و غمانگیز" توصیف کرد و افزود، این کیفرخواست نشان میدهد حاکمیت قانون در ایالات متحده مرده است.
تمامی اتهامات علیه ترامپ مربوط به سوابق مالی سازمان ترامپ
بر اساس کیفرخواست ترامپ، همه اتهامات جنایی که ترامپ با آن مواجه است، مربوط به سوابق تجاری و مالی سازمان ترامپ است.
دادستانهای منهتن، ترامپ را متهم کرده اند که مکرراً در سوابق مالی خود اطلاعات نادرست ثبت کرده است.
طبق کیفرخواست، اطلاعات نادرست مربوط به صورتحسابهای مایکل کوهن، «دفتر کل اطلاعات مالی برای دونالد جی. ترامپ» و صندوق مالی او، یا حساب دونالد جی. ترامپ است. بر اساس کیفرخواست، همه این سوابق توسط سازمان ترامپ نگهداری می شود.
کیفرخواست میگوید همه ثبت داده ها در سال ۲۰۱۷ انجام شدهاند.
https://irna.ir/xjM7Jf
**وزیر امورخارجه صنعا: آمریکا ادعای خود درخصوص صلح در یمن را ثابت کند
هشام شرف وزیر امور خارجه دولت نجات ملی یمن سه شنبه شب درخصوص سخنان مقامات آمریکایی درباره برقراری صلح در یمن گفت: واشنگتن باید ادعاهای خود را بصورت عملی و با اقدامات ملموس در واقعیت اثبات کند.
هشام شرف وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن به خبرگزاری رسمی یمن (سبا) گفت که این کشورها که مدعی هستند که تمایل به برقراری صلح در یمن دارند، باید در مقاصد خود صادق باشند.
وی افزود که صداقت آن ها زمانی مشخص می شود که حمله ائتلاف عربی و محاصره ۹ ساله به یمن را محکوم کنند، تجهیز تسلیحاتی و اعزام کارشناس نظامی به کشورهایی را که به یمن حمله کردهاند، متوقف کنند و به این کشورها فشار آورند تا در موضوع بشردوستانه پیشرفتی به ویژه در خصوص پرداخت حقوق و بازگشایی فرودگاه صنعا و بندر الحدیده [در غرب یمن] پیشرفتی حاصل شود.
وزیر امورخارجه دولت نجات ملی یمن در واکنش به سخنان جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا که مدعی شده بود که وی برای تحقق صلح دائم در یمن تمایل دارد، گفت: این سخنان با اقدامات عملی آمریکا همخوانی ندارد؛ چرا که واشنگتن سرپوشی برای کشورهای متجاوز به یمن را ایجاد کرده است.
شرف افزود: آمریکا تلاش می کند تا با این گونه اظهارات از یک طرف بعنوان نماد صلح مطرح شود و از طرف دیگر از مسؤولیتهای خود بعنوان کشوری که در حملات و محاصره در یمن حضور داشته است، طفره رود، اقداماتی که بزرگ ترین بحران انسانی در تاریخ معاصر جهان را رقم زده است.
وی در پایان از آمادگی صنعا برای دفاع از مردم یمن با همه ابزارهای قانونی خبر داد که دولت نجات ملی توانایی دارد در صورت شکست راههای مسالمتآمیز، مطالبات مشروع ملت یمن را محقق کند.
بایدن یکشنبه گذشته مدعی شد که امیدوار است که تلاش با همه متحدان آمریکا در منطقه برای پایان دادن دائمی جنگ یمن ادامه یابد.
وی ادعا کرد: حفظ آتش بس و پیشرفت صلح، محور تمرکز اصلی دولت واشنگتن با متحدان آن در خاورمیانه است.
به دنبال رایزنی های سازمان ملل متحد و حسن نیت صنعا، ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ آتش بسی دو ماهه در یمن برقرار شد که پس از دو دوره تمدید دو ماهه ۲ اکتبر گذشته (۱۰ مهرماه) بدون دستیابی به توافقی جدید به پایان رسید.
محمد عبدالسلام سخنگو و رئیس هیأت مذاکره کننده انصارالله نیز درخصوص شروط این گروه برای آتش بس دوباره در یمن اعلام کرد که هرگونه راهحل جنگ یمن باید مستلزم پرداخت حقوق کارکنان از درآمدهای نفتی و گاز براساس بودجه سال ۲۰۱۴، بازگشایی فرودگاهها و بنادر و جادهها و نیز آزادی تمام اسیران و حل کامل موضوع بشردوستانه باشد.
https://irna.ir/xjM7Jh
**چین : حضور نظامی آمریکا در جنوب شرق آسیا افزایش یافته است
"مائو نینگ" سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت که آمریکا به طور مداوم حضور نظامی خود را در جنوب شرق آسیا برای پیشبرد منافع خود افزایش می دهد.
نینگ در کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به سوال خبرگزاری فرانسه مبنی بر افزایش حضور نیروهای ارتش آمریکا در فیلیپین گفت: حقایق بسیار واضح است که آمریکا استقرار نظامی خود در منطقه را با دنبال کردن منافع خودخواهانه خود افزایش داده است که تنها منجر به تنش های بیشتر و کاهش صلح و ثبات در منطقه می شود.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه چین، کشورهای منطقه (جنوب شرقی آسیا) باید به این فکر کنند که چه چیزی برای منطقه مناسب و برای هر دو طرف سودمند است تا انتخابی داشته باشند که در خدمت صلح و ثبات منطقه و همچنین منافع خود باشد.
به گفته خبرگزاری فرانسه، فیلیپین به ارتش آمریکا اجازه داده است تا چهار پایگاه جدید در خاک این کشور باز کند که مکان های مشخص آنها دیروز اعلام شد.
یکی از پایگاه های جدید آمریکا در فیلیپین درست در لبه دریای چین جنوبی است.
https://irna.ir/xjM7Jk
**مدیر کانال سوئز: برخورد دو نفتکش خللی در رفت و آمد کشتیها ایجاد نکرد
مدیر کانال سوئز مصر سهشنبه شب گفت که برخورد دو نفتکش در منطقه "دریاچههای بزرگ" هیچ اخلالی در گذر کشتیها در کانال ایجاد نکرده است.
ربیع تأکید کرد که حرکت کشتیها در کانال سوئز تحت تأثیر این برخورد قرار نگرفته است.
مدیر کانال سوئز مصر افزود: این برخورد میان یک نفتکش ۶۵ هزار تنی و ۴۴ هزار تنی روی داده بطوری که یکی از آنها در منطقه انتظار قرار داشته و دیگری در حرکت بوده است.
ربیع گفت که سرعت ورزش باد در برخورد میان دو نفتکش تاثییر داشتهاست.
وی بدون اشاره به مشخصات نفتکشها گفت:به محض برخورد دو نفتکش، تیم نجات دریایی وابسته به کانال سوئز راهی منطقه شده و اعلامکرد که برخورد این نفتکش هیچ خسارت عمده نداشته و آلودگی در منطقه نیز ایجاد نکرده است.
ربیع در پایان اظهار کرد: دو نفتکش پس از تکمیل معاینه فنی حرکت خود را روز چهارشنبه از سر می گیرند.
https://irna.ir/xjM7Jm
**سازمان ملل: بیش از یک میلیون نفر در عراق ناپدید شده اند
سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که در طول پنجاه سال اخیر که دوران دیکتاتوری صدام حسین، اشغال کشور به رهبری آمریکا و ظهور شبهنظامیان داعش را شامل می شود، بیش از یک میلیون نفر در عراق ناپدید شدهاند.
کمیته ناپدید شدن اجباری سازمان ملل که گزارش بیش از یک میلیون نفر در نیم قرن اخیر را منتشر کرده است از دولت عراق خواسته است تا به دنبال قربانیان و مجازات عاملان باشد.
کمیته ناپدید شدن اجباری سازمان ملل همچنین از عراق خواست فوراً راهکاری برای پیشگیری، ریشه کنی و جبران این جنایت شنیع ایجاد کند.
در گزارش سازمان ملل آمده است که بین سالهای ۱۹۶۸ تا ۲۰۰۳، بیش از ۲۹۰ هزار نفر از جمله حدود ۱۰۰ هزار شهروند کرد به اجبار توسط "کارزار نسل کشی" توسط رژیم صدام حسین در کردستان ناپدید شدند.
به گزارش سازمان ملل، ناپدید شدنها عراقی ها پس از تهاجم به آمریکا در سال ۲۰۰۳ که با دستگیری حداقل ۲۰۰ هزار عراقی هراه بود، ادامه یافت که تقریباً نیمی از آنها در زندانهای تحت اداره آمریکا و یا انگلیس نگهداری میشدند.
سازمان ملل از دولت عراق خواست تا یک کارگروه مستقل تشکیل دهد تا اطمینان حاصل شود که اسرا در لیست قرار دارند و خانواده ها از وضعیت و مکان آنها مطلع شوند.
https://irna.ir/xjM7Jp
**شرکت پست رژیم صهیونیستی هک شد
یک رسانه صهیونیستی سه شنبه شب گزارش داد که هکرها شرکت پست این رژیم را هدف حمله سایبری قرار داده و سیستمهای اطلاعاتی آن را هک کردهاند.
روزنامه "یدیعوت آحارانوت" چاپ سرزمینهای اشغالی مدعی شد: برآوردها تا این لحظه حکایت از آن دارد که ظاهرا خسارتی به شرکت پست وارد نشده و هکرها به اطلاعات این شرکت دسترسی پیدا نکردهاند.
رسانههای رژیم صهیونیستی صبح سه شنبه نیز از حمله سایبری به ۱۰ دانشگاه این رژیم خبر دادند.
رادیوی ارتش رژیم صهیونیستی روز سه شنبه اعلام کرد: سایتهای دانشگاه "عبری"، دانشگاه "تل آویو" و دانشگاه "بار ایلان" هدف حمله سایبری قرار گرفت.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» نیز اعلام کرد: گروه "انانیموس سودان" این حمله سایبری را انجام داد که باعث از کار افتادن سایتهای ۱۰ دانشگاه اسرائیل شد.
به نوشته این روزنامه، گروه انانیموس سودان این حمله سایبری را برای گرفتن انتقام فلسطینیها از رژیم صهیونیستی انجام داد.
پیش از این نیز بارها مراکز اقتصادی، سامانههای حمل و نقل و تاسیسات مختلف این رژیم هدف حمله سایبری قرار گرفته بود.
https://irna.ir/xjM7Jr
**ایران خواستار جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در فضای ماورای جو شد
دیپلمات ایران در سازمان ملل با ابراز نگرانی در مورد تهدید فزاینده استقرار تسلیحات در فضای ماورای جو و تاکید بر استفاده صلح آمیز و به نفع همه کشورها از این فضا گفت: جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در این فضا می تواند اولین گام برای دستیابی به این هدف و جلوگیری از تهدید صلح و امنیت بین المللی باشد.
حیدرعلی بلوجی، رایزن اول جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی در نشست محتوایی کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل، مواضع ایران در خصوص خلع سلاح و عدم اشاعه هسته ای و نیز مساله شفافیت و اعتماد سازی در فضای ماورا جو را تبیین کرد.
وی با اشاره به تداوم تهدید حیاتی ناشی از سلاحهای هسته ای تصریح کرد که متاسفانه تلاش های بین المللی برای خلع سلاح هسته ای در حال فرسایش بوده و حتی تابوی منع استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح های هسته ای در حال محو شدن است. زیرا تشدید تنشهای سیاسی و نظامی، افزایش بودجه نظامی و مسابقه تسلیحات هستهای مداوم از طریق جایگزینی یا ارتقای زرادخانههای هستهای، همگی خبر از آیندهای خطرناک برای امنیت بینالمللی می دهند.
وی افزود: بر این اساس، افزایش کمیت و کیفیت زرادخانههای هستهای، اشتراک هستهای همراه با دکترینهای نظامی که آستانه استفاده از سلاحهای هستهای را پایین میآورد، به این معنی است که خطر یک فاجعه هستهای بیش از هر زمان دیگری نزدیک شده است. برای مثال، هم ایالات متحده و هم انگلیس بودجه و زرادخانه سلاح های هسته ای خود را افزایش داده اند.
این دیپلمات ایرانی با اشاره به دو شکست متوالی کنفرانسهای بازنگری ان پی تی و با تاکید بر لزوم پاسخگویی و اراده سیاسی توسط کشورهای هسته ای جهت رعایت تعهدات قانونی صریح خود در مورد خلع سلاح هستهای بر اساس ماده ششم ان پی تی تصریح کرد که جامعه بین المللی باید از این کشور ها بخواهد تا یک برنامه اقدام به روز شده خلع سلاح هسته ای را در یک چارچوب زمانی مشخص تدوین و اجرا کنند.
وی اضافه کرد: چنین طرحی باید شامل توقف تحقیق، توسعه، آزمایش و تولید سلاحهای هستهای و سیستمهای حمل و نقل و همچنین برچیدن قابل راستیآزمایی و غیرقابل برگشت همه سلاحهای هستهای باشد. این الزامات می تواند و باید از طریق یک کنوانسیون جامع انجام شود، که مذاکرات آن باید هر چه زودتر در کنفرانس خلع سلاح آغاز شود. علاوه بر این، تا زمان دستیابی به حذف کامل سلاحهای هستهای، که تنها تضمین مطلق در برابر استفاده یا تهدید به استفاده از آنها می باشد، تدوین و اجرای یک سند جهانی، بدون قید و شرط، بدون تبعیض و الزامآور حقوقی برای تضمین مؤثر همه کشورهای فاقد سلاح هستهای در برابر استفاده یا تهدید به استفاده از سلاحهای هستهای تحت هر شرایطی از سوی کشورهای هسته ای باید از اولویت بالایی برخوردار باشد.
این دیپلمات ایران در سازمان ملل با وجود تلاش نماینده رژیم صهیونیستی برای قطع سخنرانی هیات ایران، با اشاره به لزوم تاسیس مناطق عاری از سلاح هسته ای، از جمله در خاورمیانه، و لزوم حمایت کشورهای هسته ای، عنوان کرد که حدود ۵۰ سال پیش، ایران چنین پیشنهادی را برای خاورمیانه مطرح کرد و مایه تاسف است که این هدف عالی که در بسیاری از مجامع بینالمللی از جمله در سال ۱۹۹۵ در کنفرانس بازنگری ان پی تی تأیید گردیده، هنوز محقق نشده و با موانعی بهویژه از سوی رژیم اسراییل با حمایت امریکا مواجه است.
وی افزود: این رژیم دارای انواع سلاح های کشتار جمعی از جمله سلاح های هسته ای است و کشورهای منطقه را تهدید به استفاده از آنها می کند. علاوه بر این،رژیم مزبور حملات تروریستی مختلفی را علیه دانشمندان هستهای و حملات خرابکارانه متعددی را علیه تأسیسات هستهای انجام داده است. این رژیم باید بدون هیچ پیش شرطی مجبور به پیوستن به تمام اسناد مرتبط از جمله ان پی تی شده و به عنوان یک عضو غیرهستهای باید تمامی تأسیسات و فعالیتهای هستهای خود را تحت پادمانهای جامع آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دهد.
رایزن نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل با اشاره به موضع اصولی ایران در خصوص فضای ماورای جو و سایر اجرام آسمانی به عنوان میراث مشترک بشریت تاکید کرد که این حوزه فقط برای اهداف صلح آمیز و به نفع همه کشورها استفاده شود. در این رابطه، جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در فضای ماورای جو می تواند اولین گام برای دستیابی به این هدف و جلوگیری از تهدید صلح و امنیت بین المللی باشد. بنابراین، اقدامات بیشتر، از جمله یک سند الزام آور قانونی با مقررات راستی آزمایی مناسب و مؤثر، باید به سرعت توسط کنفرانس خلع سلاح تدوین شود.
وی تاکید کرد که ما عمیقاً در مورد تهدید فزاینده استقرار تسلیحات در فضای ماورای جو، از جمله پیامدهای منفی توسعه و استقرار سامانه های دفاع موشکی ضد بالستیک و پیگیری فناوری های نظامی پیشرفته ای که قادر به استقرار در فضا هستند، نگران هستیم. فعالیت های ایالات متحده و سایر بازیگران به تضعیف بیشتر جو بین المللی کمک می کند که برای ترویج خلع سلاح و تقویت امنیت بین المللی مفید باشد.
این دیپلمات ایرانی همچنین رد ادعاهای بیاساس آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی درباره برنامه هستهای ایران و برنامه موشکی دفاعی کشور تاکید کرد که صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران بارها توسط آژانس تایید شده است.
نشست محتوایی سه هفته ای جاری کمیسیون خلع سلاح پس از بحث و مذاکره گزارش نهایی خود را به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه خواهد کرد. با توجه به شرایط سیاسی حاکم بر نظام بین الملل و اختلاف نظر کشورها در خصوص مباحث خلع سلاح هسته ای و شفافیت و اعتماد سازی در فضای ماورای جو، حصول اجماع و تائید سند نهایی کمیسیون خلع سلاح به عنوان یک نهاد جهانشمول خلع سلاحی، نقش مهمی در صلح و امنیت بین المللی خواهد داشت.
https://irna.ir/xjM7Jt
**نروژ تحریم های جدید علیه روسیه اعمال کرد
دولت نروژ در پیروی از دهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا، سه شنبه شب مجموعه جدیدی از تحریم ها را علیه ولادیمیر پوتین و دولت روسیه وضع کرده است.
"آنیکن هویتفلد" وزیر امور خارجه نروژ در بیانیه ای اعلام کرد: "ضروری است که فشار را بر دولت روسیه و حامیان آن ادامه دهیم، تحریمها بر اقتصاد روسیه تأثیر میگذارد و مانع از رسیدن ادوات به صنعت جنگ روسیه میشود".
وی در ادامه افزود: نروژ با بقیه اروپا متحد است و خود را با تمام بسته های تحریمی اتحادیه اروپا هماهنگ کرده است، ما در همبستگی با مردم اوکراین ایستاده ایم و کاملاً از مبارزه آنها برای آزادی حمایت می کنیم.
وزیر خارجه نروژ خاطر نشان کرد: تحریمها بطور فزایندهای جامعتر میشوند و نشاندهنده یک پاسخ قوی و واضح اروپا به جنگ تجاوزکارانه روسیه در اوکراین است. فرصت های مشارکت در فعالیت های تجاری با روسیه به طور قابل توجهی محدود شده است و ریسک بالایی دارد.
وزارت امور خارجه نروژ در توضیح تحریم های جدید اعلام کرد که ۸۷ شخص حقیقی و ۳۴ شخص دیگر از روسیه به فهرست اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول اقدامات محدودکننده اضافه شدند.
همچنین در تحریم های جدید نروژ ترانزیت کالاهای دارای کاربرد دوگانه و سلاح گرم از طریق خاک روسیه و ارائه ظرفیت ذخیره سازی گاز طبیعی به اتباع و نهادهای روسیه ممنوع شده است.
علاوه براین واردات کالاهایی مانند قیر، آسفالت، لاستیک مصنوعی و کربن سیاه که درآمد قابل توجهی برای روسیه ایجاد می کنند نیز به لیست ممنوعیات نروژ اضافه شده است.
https://irna.ir/xjM7Jz
**اعتراف رئیس دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی: ۲۰۰ عملیات علیه تل آویو صورت گرفت
«رونین بار» رئیس سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) سه شنبه شب اعتراف کرد که ۲۰۰ عملیات در ماههای اخیر علیه تل آویو صورت گرفته است.
رئیس دستگاه امنیت داخلی صهیونیستها ادعا کرد: این عملیات شامل ۱۵۰ مورد تیراندازی، ۲۰ مورد استفاده از مواد منفجره، زیرگیری، آدم ربایی و سایر موارد میشد.
وی در عین حال اعتراف کرد که در این ۱۵ تن از نیروهای شاباک جان خود را از دست دادند.
وی نسبت به افزایش تنش امنیتی پیش از عید پاک هشدار داد و افزود: کادر "تکیلا" شاباک که وظیفه خنثی کردن تهدیدات فوری را بر عهده دارد، از ابتدای سال تاکنون ۱۴ بار فراخوانده شده است.
وی گفت: ما در یک دوره پر چالش از درون و بیرون اسرائیل بسر میبریم.
مرکز اطلاعات فلسطین موسوم به "معطی" پیشتر گزارش داده که در ماه فوریه (بهمن/ اسفند) نیروهای مقاومت فلسطین یکهزار و ۱۷۷ عملیات علیه صهیونیستها در کرانه باختری و قدس اشغالی انجام دادند که منجر به کشته شدن هشت صهیونیست و زخمی شدن ۴۳ سرباز و شهرک نشین شده است.
در ماه ژانویه (دی/بهمن) نیز در عملیات گروههای فلسطینی هفت صهیونیست کشته و ۴۸ تن دیگر زخمی شدند و ۳۵ فلسطینی نیز به شهادت رسیدند.
سرزمینهای اشغالی و بطور خاص کرانه باختری در شرایط بحرانی بسر می برد و رزمندگان فلسطینی با هر وسیلهای پاسخ جنایات بیشمار صهیونیستها را میدهند و شرایط ویژهای را برای صهیونیستهای غاصب رقم زده اند.
https://irna.ir/xjM7Jx
**عمران خان با سپر و کلاهخود ضدگلوله به دادگاه رفت
عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان با سپر و کلاهخود ضدگلوله وارد «دادگاه ضدتروریسم» در شهر لاهور شد.
عمران خان روز سهشنبه در میان تدابیر شدید امنیتی وارد دادگاه شد تا وثیقه خود را در سه پرونده متفاوت تمدید کند.
دادگاه با تمدید آزادی وی که به قید وثیقه حاصل شده است، تا ۱۳ آوریل (۲۴ فروردین) موافقت کرد.
عمران خان رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان(PTI) سال گذشته در جریان یک تجمع سیاسی هدف حمله مسلحانه قرار گرفت و از آن پس تحت تدابیر شدید امنیتی سفر میکند.
از همین رو، وی روز سهشنبه در حالی به دادگاه رفت که تیم حفاظت در اطراف وی سپر ضدگلوله قرار داده بودند. او همچنین کلاهخود ضدگلوله بر سر داشت.
https://irna.ir/xjM7JM
**زلزله ۶.۳ ریشتری پاناما را لرزاند
مرکز زمینشناسی آمریکا بامداد چهارشنبه اعلام کرد که یک زلزله قدرتمند ۶.۳ درجه در مقیاس امواج درونی زمین ( ریشتر) سواحل پاناما در آمریکای لاتین را لرزاند.
این زلزله در ۷۱ کیلومتری جنوب شهر «بوکا چیکا» و در عمق ۱۳ کیلومتری زمین رخ داد.
مقامهای پاناما اعلام کردند که تاکنون گزارشی در مورد خسارات و تلفات احتمالی این زلزله دریافت نکردهاند اما در حال بررسی اوضاع در سواحل این کشور در قسمت اقیانوس آرام هستند.
پاناما کشوری در آمریکای مرکزی و شانزدهمین کشور جهان از لحاظ وسعت است. این کشور از شمال به دریای کارائیب (اقیانوس اطلس)، از شرق به کشور کلمبیا، از جنوب به اقیانوس آرام و از غرب به کشور کاستاریکا محدود است.
منطقه پاناما دارای باریکترین خشکی در آمریکای مرکزی است که دو نیمقاره آمریکای شمالی و جنوبی را به یکدیگر متصل میکند.
https://irna.ir/xjM7JT
**حمله راکتی مقاومت فلسطین به سرزمینهای اشغالی
رسانههای رژیم صهیونیستی بامداد چهارشنبه از حمله راکتی نیروهای مقاومت به شهرکهای رژیم صهیونیستی در اطراف نوار غزه خبر دادند.
صدای شلیک راکت در شهرک نشینهای اطراف غزه بویژه منطقه "سدیروت" در جنوب این باریکه به گوش رسیده است.
این حملات راکتی به دنبال یورش وحشیانه رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی و بیرون راندن معتکفان فلسطینی و ضرب و جرح آنان صورت می گیرد.
در آستانه عید پاک یهودیان نظامیان صهیونیست به مسجد الاقصی یورش برده و جوانان معتکف فلسطینی را بازداشت و با ضرب و جرح بیرون کردند.
پیش از این، گروه مقاومت عرین الاسود (کنام شیران) در بیانیهای رژیم صهیونیستی را تهدید کرد و خطاب به اشغالگران گفت: اینها هرگونه حماقتی که در مسجد الاقصی انجام دهند، بهای سنگینی برای شما به همراه خواهد داشت که اصلا فکر آن را هم نمیکنید.
نظامیان صهیونیست بامداد امروز به معتکفان داخل مصلی القبلی در مسجد الاقصی حمله کرده و تلاش کرد تا معتکفان را از مسجد بیرون کنند.
براساس گزارش رسانه ها، ارتش رژیم صهیونیستی با شکستن شیشههای مصلی القبلی، اقدام به پرتاب بمبهای صوتی به داخل مسجد کرد.
رسانه های گزارش دادند که نظامیان صهیونیست وارد مصلی القبلی شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مصلی القبلی، شماری از فلسطینیان زخمی شدند.
پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دهها فلسطینی را در داخل مصلای قبلی در مسجد الاقصی بازداشت کرده است.
از سوی دیگر هلال احمر فلسطین گزارش داد که رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجد الاقصی می شود.
برخی منابع غیر رسمی نیز گزارش دادند که در حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مصلای قبلی در مسجد الاقصی تا این لحظه بیش از ۱۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی شدند.
https://irna.ir/xjM7JV
**واشنگتن پست تفهیم اتهام ترامپ را یک اتفاق تاریخی رقتبار خواند
روزنامه واشنگتن پست جلسه تفهیم اتهام دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا را یک اتفاق تاریخی «رقتبار» توصیف و پیشبینی کرد که اتهامات جدیتری علیه وی در پیش است.
واشنگتن پست بامداد چهارشنبه در تحلیلی نوشت: دونالد ترامپ: یک پرونده مبتذل و ملتی متعجب از اینکه چطوری به اینجا رسید.
بر اساس این گزارش، آمریکا در مقایسه با هشت سال پیش که ترامپ مبارزات انتخاباتی برای ریاست جمهوری را آغاز کرد، کشور متفاوتی شده است: عصبانیتر، متشتتتر و بردباری کمتر افراد در مقابل یکدیگر.
واشنگتن پست نوشت که تفهیم اتهام ترامپ یک اتفاق تاریخ بود اما «از نوع رقتبار.»
این روزنامه در توصیف حضور رئیس جمهوری پیشین آمریکا در دادگاه نوشت: وقتی ترامپ به دادگاه رسید بیشتر شبیه فردی بود که باید از خود دفاع کند اما شاید تحقیرشده، یاغی و بدون شک عصبانی. کاملا آشکار است که این یک اتفاق جدید و متزلزلکننده برای ترامپ است.
واشنگتن پست یادآوری کرد: ترامپ پیشتر استیضاح شده بود. یکبار بخاطر تلاش برای فشار بر اوکراین برای افشای اسناد علیه جو بایدن پیش از انتخابات ۲۰۱۶؛ و یکبار دیگر بخاطر دامن زدن به حمله هوادارانش به ساختمان کنگره در ششم ژانویه ۲۰۲۱. او استیضاح اما تبرئه شد.
این روزنامه آمریکایی هشدار داد: ممکن است که اتهامات جدیتری علیه وی در راه باشد؛ بخاطر نگهداری اسناد طبقهبندی شده در عمارت مارالاگو در فلوریدا و نقشی که در حمله به ساختمان کنگره داشت.
واشنگتن روزهای پرالتهابی را برای رئیس جمهوری پیشین آمریکا پیشبینی کرد و نوشت: به نظر میرسد که اتفاق روز سهشنبه نرمش و گرم کردنی برای حوادث دیگر باشد.
نخستین جلسه دادگاه کیفری ترامپ روز سه شنبه به وقت محلی (چهارم آوریل/ ۱۵ فروردین) برگزار شد و جلسه بعدی دادگاه او قرار است چهارم دسامبر (۱۳ آذرماه) یعنی در پایان سال ۲۰۲۳ برگزار شود.
ترامپ در این پرونده ۳۴ اتهام درباره جعل اسناد مالی برای پرداخت حقالسکوت به بازیگر فیلمهای مستهجن در سال ۲۰۱۶ دارد که همه آنها را رد کرده است.
https://irna.ir/xjM7JJ
**هنیه: حوادث جاری در مسجد الاقصی، جنایت بی سابقه است
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بامداد چهارشنبه گفت: حوادث و رخدادهای جاری در مسجد الاقصی جنایتی بیسابقه است که پیامدهای زیادی خواهد داشت.
وی تأکید کرد که همه طرفهای فلسطینی، عربی و اسلامی باید به مسؤولیت و وظایف خود عمل کنند.
وی همچنین گفت: از تمام فلسطینیان ساکن کرانه باختری و اراضی اشغالی ۱۹۴۸ می خواهیم که به یاری مسجد الاقصی بشتابند.
حازم قاسم سخنگوی جنبش حماس نیز در این باره گفت: تعدی نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی به مصلی القبلی علیه معتکفان فلسطینی جنایتی شنیع و بخشی از جنگ مذهبی آنها علیه مسجدالاقصی است.
زیاد النخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطینی نیز ساعاتی پیش در واکنش به یورش وحشیانه رژیم اشغالگر قدس به معتکفان فلسطینی از تمام آحاد ملت فلسطین خواست که با صهیونیست ها مقابله کنند.
وی با بیان این که آنچه در مسجد الاقصی اتفاق می افتد، تهدیدی جدی برای مقدسات فلسطین است، افزود:ملت فلسطین باید با همه توان خود را برای رویارویی با اشغالگران اسرائیلی در روزهای آینده آماده کند.
جبهه خلق برای آزادی فلسطین نیز ضمن محکومیت شدید حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به نمازگزاران فلسطینی در داخل مصلای قبلی در مسجد الاقصی، تاکید کرد که این جنایت قطعا بیپاسخ نمیماند.
این گروه فلسطینی بیان کرد که ملت فلسطین با خون خود از سرزمین و مقدساتش پاسداری و دفاع خواهد کرد.
جبهه خلق از تمامی کسانی که میتوانند خود را به مسجد الاقصی برسانند، دعوت کرده سریعا به یاری نمازگزاران و اعتکاف کنندگان در داخل این مسجد بشتابند.
از سوی دیگر، گروه مقاومت گردان عقبه جبر طی بیانیهای جوانان فلسطینی را به رویارویی با اشغالگران صهیونیست فراخواند.
این گروه خواستار درگیری با نظامیان و شهرکنشینان اشغالگر اسرائیلی و انجام عملیاتهای مقاومتی اعم از تیراندازی، حمله با سلاح سرد و به آتش کشیدن خودروهای صهیونیستها در حمایت از مسجد الاقصی و نمازگزاران فلسطینی شده است.
گردان عقبه جبر تاکید کرد مادامی که مسجد الاقصی و نمازگزاران زن و مرد فلسطینی در داخل آن مورد حمله قرار گیرند، اشغالگران امنیت و آرامش نخواهد داشت.
نظامیان صهیونیست بامداد امروز به معتکفان داخل مصلی القبلی در مسجد الاقصی حمله کرده و تلاش کرد تا معتکفان را از مسجد بیرون کنند.
براساس گزارش رسانه ها، ارتش رژیم صهیونیستی با شکستن شیشههای مصلی القبلی، اقدام به پرتاب بمبهای صوتی به داخل مسجد کرد.
رسانه های گزارش دادند که نظامیان صهیونیست وارد مصلی القبلی شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مصلی القبلی، شماری از فلسطینیان زخمی شدند.
پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دهها فلسطینی را در داخل مصلای قبلی در مسجد الاقصی بازداشت کرده است.
از سوی دیگر هلال احمر فلسطین گزارش داد که رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجد الاقصی می شود.
برخی منابع غیر رسمی نیز گزارش دادند که در حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مصلای قبلی در مسجد الاقصی تا این لحظه بیش از ۱۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی شدند.
https://irna.ir/xjM7JP
**ترامپ: آمریکا به سمت جهنم میرود
دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا ساعاتی پس از تفهیم اتهام در دادگاهی در نیویورک با بیان اینکه این «پرونده جعلی» باید کنار گذاشته شود، گفت که ایالات متحده به سمت جهنم میرود.
ترامپ ترامپ پس از تفهیم اتهام در دادگاهی در منهتن نیویورک به عمارتش مارالاگو در فلوریدا بازگشت و در سخنانی گفت: هرگز فکر نمیکردم چنین چیزی در آمریکا رخ دهد.
وی اتهامات علیه خود را «پرونده جعلی» خواند و گفت که این پرونده «صرفا برای دخالت در انتخابات ۲۰۲۴» مطرح شده و باید «فورا کنار گذاشته شود.»
رئیس جمهوری سابق آمریکا مدعی شد: تنها جرمی که مرتکب شدهایم این است که بدون ترس از کشورمان در مقابل کسانی که خواهان نابودی آن هستند، دفاع کردهایم. این اهانت به کشور ماست.
ترامپ با بیان اینکه «این کشور به سمت جهنم میرود» اظهار کرد: ابری بسیار تاریک بر فراز کشور عزیر ما قرار گرفته است.
وی افزود: نظام قضایی ما بیقانون شده و اینک از این بیقانونی برای پیروزی در انتخابات استفاده میکند.
ترامپ مدعی شد که دادستانهای «چپ رادیکال» در سراسر کشور «به هر قیمتی» علیه او وارد عمل شدهاند.
نخستین جلسه دادگاه کیفری ترامپ روز سه شنبه به وقت محلی (چهارم آوریل/ ۱۵ فروردین) برگزار شد و جلسه بعدی دادگاه او قرار است چهارم دسامبر (۱۳ آذرماه) یعنی در پایان سال ۲۰۲۳ برگزار شود.
ترامپ در این پرونده ۳۴ اتهام درباره جعل اسناد مالی برای پرداخت حقالسکوت به بازیگر فیلمهای مستهجن در سال ۲۰۱۶ دارد که همه آنها را رد کرده است.
https://irna.ir/xjM7K4
**کنعانی: یورش به مسجد الاقصی بیانگر خوی ضد بشری رژیم صهیونیستی است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: حمله وحشیانه نظامیان رژیم غاصب صهیونیستی به معتکفان و عبادت کنندگان فلسطینی در مسجدالاقصی، یکبار دیگر خوی جنایت پیشگی و ضدحقوق بشری این رژیم را در مقابل چشم جهانیان به تصویر کشید.
ناصر کنعانی بامداد چهارشنبه در حساب توئیتری خود نوشت : جنایت رژیم صهیونیستی در مسجد الاقصی قویا محکوم است.
وی افزود : شایسته است که جهان اسلام، آزادگان جهان و مجامع مسؤل بینالمللی در برابر این جنایت واکنش فوری داشته باشند.
نظامیان رژیم صهیونیستی بامداد امروز چهارشنبه به بهانه های واهی به مصلی القبلی در مسجدالاقصی حمله کرده و چندین فلسطینی معتکف و درحال نیایش در ماه مبارک رمضان را بازداشت کردند.
https://irna.ir/xjM7K5
**تشکیلات خودگردان فلسطین : حمله به نمازگزاران جنگ کور علیه ملت فلسطین است
نبیل ابوردینه سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین با هشدار به رژیم صهیونیستی مبنی بر این که از خط قرمزها در اماکن مقدس عبور نکند، گفت : حمله به نمازگزاران مسجد الاقصی یک جنگ کور علیه ملت فلسطین است.
ابوردینه گفت که اقدام صهیونیستها در هتک حرمت به مقدسات همانگونه که اکنون در مسجد الاقصی جریان دارد و نیز تعدی تل آویو به نمازگزاران بیانگر یک جنگ کور علیه ملت فلسطین و ملل عرب است که آتش جنگ را در منطقه شعله ور خواهد کرد.
وی رژیم صهیونیستی را مسؤول کامل هرگونه بحرانی شدن شرایط دانست و گفت که تل آویو باید مسؤولانه عمل کند و به این کار بیهوده پایان دهد که پیامدهای بسیار خطرناکی برای همه گروهها به همراه خواهد داشت.
سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین گفت که ملت فلسطین توانایی دفاع از مقدسات و خاک خود را دارد و اسرائیل اشتباه می کند قدرت و اراده ملت ما در پایداری را دستکم می گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش از دولت آمریکا خواست که تنها نظارهگر این آتش جنگی نباشد که اشغالگران در سرزمینهای اشغالی برافروختهاند.
محمد اشتیه نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در این باره گفت که آنچه که در قدس جریان دارد، یک جنایت بزرگ درحق نمازگزارن فلسطینی است.
نظامیان صهیونیست بامداد امروز به معتکفان داخل مصلی القبلی در مسجد الاقصی حمله کرده و تلاش کرد تا معتکفان را از مسجد بیرون کنند.
براساس گزارش رسانه ها، ارتش رژیم صهیونیستی با شکستن شیشههای مصلی القبلی، اقدام به پرتاب بمبهای صوتی به داخل مسجد کرد.
رسانه های گزارش دادند که نظامیان صهیونیست وارد مصلی القبلی شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مصلی القبلی، شماری از فلسطینیان زخمی شدند.
پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دهها فلسطینی را در داخل مصلای قبلی در مسجد الاقصی بازداشت کرده است.
از سوی دیگر هلال احمر فلسطین گزارش داد که رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجد الاقصی می شود.
برخی منابع غیر رسمی نیز گزارش دادند که در حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مصلای قبلی در مسجد الاقصی تا این لحظه بیش از ۱۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی شدند.
به دنبال این اقدام گروه های مقاومت شهرکهای صهیونیستی اطراف نوار غزه را هدف راکتی و موشکی قرار دادند که ۱۰ موشک تاکنون تأیید شده است.
https://irna.ir/xjM7K6
**دیدار کمسابقه وزیر دفاع یونان از ترکیه
«نیکوس پاناگیوتوپولوس» وزیر دفاع یونان در سفری کمسابقه به ترکیه رفت و در ملاقات با همتای ترکیهای خود نسبت به ایجاد فضای همکاری و ثبات میان دو کشور ابراز امیدواری کرد.
خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه و پاناگیوتوپولوس سهشنبه از مناطق زلزلهزده در ترکیه و استان هاتای که بیشترین خسارات را دیده است، بازدید کردند.
بر اساس این گزارش، سفر وزیر دفاع یونان به ترکیه بخشی از تلاشها کاهش منازعات دو کشور از جمله مرزهای دریایی و حق حفاری در شرق مدیترانه است.
یونان از جمله اولین کشورهایی بود که در پی زلزله ویرانگر جنوب ترکیه و شمال سوریه آمادگی خود را برای کمک اعلام کرد.
وزیر دفاع ترکیه درباره سفر همتای یونانی خود گفت: امیدواریم و انتظار داریم فضای مثبت و سازندهای که پس از فاجعه زلزله تجربه کردیم ادامه پیدا کندو درهای گفتوگو باز بماند.
وزیر دفاع یونان نیز گفت: هدف ما ایجاد فضای همکاری و ثبات میان دو کشور است.
در همین حال، «تونیس میتاراچی» وزیر مهاجرت و پناهجویی یونان از یک اردوگاه آوارگان در مرز ترکیه و سوریه بازدید کرد.
https://irna.ir/xjM7JX
**رسانه صهیونیست: ۱۰ راکت به شهرکهای اسرائیلی شلیک شد
یک پایگاه خبری یهودی بامداد چهارشنبه گزراش داد که ۱۰ موشک به سوی شهرکهای صهیونیست نشین جنوب نوار غزه شلیک شده است.
پایگاه خبری خدشوت سکوبیم رژیم صهیونیستی گزارش داد که در موج اول شلیک راکت به سوی سدیروت و شهرک نشینان اطراف غزه ، یک فروند از موشک های مقاومت به یک کارخانه در منطقه سدیروت در جنوب نوار غزه اصابت کرده است.
پیش از این رسانه های رژیم صهیونیستی از به صدا در آمدن آژیر خطر شلیک راکت در شهرک نشینهای اطراف غزه بویژه منطقه "سدیروت" در جنوب این باریکه خبر داده بودند.
این حملات راکتی به دنبال یورش وحشیانه رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی و بیرون راندن معتکفان فلسطینی و ضرب و جرح آنان صورت می گیرد.
در آستانه عید پاک یهودیان نظامیان صهیونیست به مسجد الاقصی یورش برده و جوانان معتکف فلسطینی را بازداشت و با ضرب و جرح بیرون کردند.
پیش از این، گروه مقاومت عرین الاسود (کنام شیران) در بیانیهای رژیم صهیونیستی را تهدید کرد و خطاب به اشغالگران گفت: اینها هرگونه حماقتی که در مسجد الاقصی انجام دهند، بهای سنگینی برای شما به همراه خواهد داشت که اصلا فکر آن را هم نمیکنید.
نظامیان صهیونیست بامداد امروز به معتکفان داخل مصلی القبلی در مسجد الاقصی حمله کرده و تلاش کرد تا معتکفان را از مسجد بیرون کنند.
براساس گزارش رسانه ها، ارتش رژیم صهیونیستی با شکستن شیشههای مصلی القبلی، اقدام به پرتاب بمبهای صوتی به داخل مسجد کرد.
رسانه های گزارش دادند که نظامیان صهیونیست وارد مصلی القبلی شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مصلی القبلی، شماری از فلسطینیان زخمی شدند.
پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دهها فلسطینی را در داخل مصلای قبلی در مسجد الاقصی بازداشت کرده است.
از سوی دیگر هلال احمر فلسطین گزارش داد که رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجد الاقصی می شود.
برخی منابع غیر رسمی نیز گزارش دادند که در حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مصلای قبلی در مسجد الاقصی تا این لحظه بیش از ۱۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی شدند.
https://irna.ir/xjM7JW
**ترامپ: چین، روسیه، ایران و کره شمالی یک ائتلاف رعبآور تشکیل دادهاند
دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا گفت که کشورهای چین، روسیه، ایران و کره شمالی یک ائتلاف رعبآور تشکیل دادهاند.
ترامپ چهارشنبه در سخنانی در فلوریدا مدعی شد: ائتلاف چین، روسیه، ایران و کره شمالی مخرب است.
او همچنین ادعا کرد: اگر من رئیس جمهوری بودم هرگز حمله روسیه به اوکراین اتفاق نمیافتاد، همه جانها نجات پیدا میکرد و همه آن شهرهای زیبا سر جایشان بودند.
ترامپ این اظهارات را پس از آن اعلام کرد که در پروندهای جنجالی در ۳۴ اتهام درباره جعل اسناد مالی برای پرداخت حقالسکوت به بازیگر فیلمهای مستهجن در سال ۲۰۱۶ در دادگاهی در نیویورک تفهیم اتهام شد.
وی اتهامات علیه خود را «پرونده جعلی» خواند و گفت که این پرونده «صرفا برای دخالت در انتخابات ۲۰۲۴» مطرح شده و باید «فورا کنار گذاشته شود.»
در همین حال، شبکه ان.بی.سی نیوز چهارشنبه در گزارشی نوشت که مقامهای اطلاعاتی آمریکا در حال رصد کارزارهای نفوذ چین و روسیه پس از تفهیم اتهام ترامپ، با هدف تشدید شکافهای سیاسی جاری ایالات متحده یا دامن زدن به ناآرامی میان آمریکاییها هستند.
بر اساس این گزارش، مقامهای آمریکایی تاکنون نشانههای قابل توجهی از دخالت روسیه و چین در این مساله ندیدهاند.
اما یک مقام آمریکایی پس از تفهیم اتهام ترامپ گفت که جامعه اطلاعاتی آمریکا هر گونه نشانهای از دخالت را از نزدیک دنبال میکند.
https://irna.ir/xjM7Kb
**فرانسه علیه سه مقام سوری اعلام جرم کرد
قضات فرانسوی علیه سه مقام سوری به دلیل آنچه که جنایت علیه بشریت خواندهاند، اعلام جرم کردند.
بر اساس اسنادی که سهشنبه رویت خبرگزاری فرانسه رسیده است، سه مقام سوری به همدستی در جنایت علیه بشریت و جرایم جنگی متهم شدهاند.
این کیفرخواست چهارشنبه هفته گذشته امضا شده و اتهاماتی علیه علی مملوک رئیس اداره امنیت ملی حزب بعث سوریه، جمیل حسن رئیس سابق دفتر اطلاعات نیروی هوایی سوریه و عبدالسلام محمود یک مقام ارشد اطلاعات نیروی هوایی سوریه مطرح شده است.
دادستانهای فرانسوی میگویند که انتظار ندارند این افراد در جلسه دادگاه حاضر شوند یا وکلای خود را به محکمه بفرستند.
بنا به کیفرخواست این دادستانها، سه مقام مذکور مسئول مرگ دو تبعه فرانسوی-سوری به نامهای مازن دباغ و پسرش پاتریک هستند که سال ۲۰۱۳ دستگیر شدند.
پس از آن خبری درباره این افراد بدست نیامد و دولت در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که پاتریک در سال ۲۰۱۴ و پدرش در سال ۲۰۱۷ فوت کرده است.
بر اساس اظهارات شاهدانی که کارشناسان و کمیسیون مسئولیت و عدالت بینالمللی گردآوری کردهاند این دو فرد مرد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفتهاند.
https://irna.ir/xjM7K8
**نقض آتش بس در شمال سوریه توسط گروههای تروریستی مخالف دولت
یک مقام نظامی بلندپایه روسی بامداد چهارشنبه از حمله عناصر گروه تروریستی "جماعت حزب اسلامی ترکستانی" به منطقه کاهش تنش در شمال سوریه خبر داده است.
اولیگ ایگوروف معاون رئیس مرکز آشتی روسیه در سوریه در بیانیهای اعلام کرد که سه نوبت نقض آتش بس از گروه تروریستی "جماعت حزب اسلامی ترکستانی" را ثبت کرده که یک مورد آن در استان ادلب و ۲ حمله در استان لاذقیه انجام شده است.
این مقام روسی اعلام کرد که در نتیجه حمله تک تیراندازهای نیروهای مسلح به پایگاه ارتش سوریه در استان لاذقیه در شمال این کشور دو نظامی سوری زخمی شدند.
ایگوروف پیشتر اعلام کرد که پنج نوبت نقض آتش بس از گروه جبهه النصره را ثبت کرده که ۲ مورد آن در استان ادلب و ۲ حمله در استان لاذقیه و حمله دیگر در استان حماه انجام شده است.
معاون مرکز آشتی روسیه در سوریه ۲۷ دی ماه نیز اعلام کرد که حمله خمپارهای تروریستها از منطقه «برزه التحطانی» به مواضع ارتش سوریه در روستای «نخشبه» در استان لاذقیه منجر به کشته شدن سه سرباز سوری شد.
مرکز آشتی میان گروه های متخاصم و کنترل بر تحرک پناهجویان در سوریه وابسته به وزارت دفاع روسیه در فوریه ۲۰۱۶ تأسیس شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که ادلب استانی در شمال غربی سوریه و مناطقی چون لاذقیه، حما و حلب را در بر می گیرد، هنوز در دست گروه های تروریستی قرار دارد و گفته می شود کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی جبهه النصره است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران مسکو و آنکارا در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد بدون خونریزی تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که تا به امروز رخ نداده است و تروریست ها در این منطقه هر از چندگاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می کنند.
https://irna.ir/xjM7Kg
**نایب رئیس حماس: ملت و مقاومت فلسطین زمین را زیر پای رژیم صهیونیستی بهآتش می کشند
صالح العاروری نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس بامداد چهارشنبه گفت: حمله نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مسجد الاقصی جنایتی بزرگ است که قطعا ملت و مقاومت فلسطین با قدرت آن را پاسخ خواهند گفت.
این مقام بلندپایه حماس گفت: عموم ملت فلسطین بویژه ساکنان اراضی اشغالی ۱۹۴۸ که در معرض حملات و سرکوبگریهای وحشیانه دشمن صهیونیستی قرار دارند و ساکنان کرانه باختری و قدس را به پاسخ سخت و قاطع به جنایت وحشیانه علیه مسجد الاقصی را فرا می خوانم.
وی ادامه داد همه و در مقدمه آن دولت تندرو و جنایتکار رژیم صهیونیستی بدانند هرگونه تعرض علیه مقدسات اسلامی بهای سنگینی در پی خواهد داشت و ملت فلسطین زمین را زیر پای اشغالگران به آتش خواهد کشید.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز گفت: حوادث و رخدادهای جاری در مسجد الاقصی جنایتی بیسابقه است که پیامدهای زیادی خواهد داشت.
وی تأکید کرد که همه طرفهای فلسطینی، عربی و اسلامی باید به مسؤولیت و وظایف خود عمل کنند.
هنیه همچنین گفت: از تمام فلسطینیان ساکن کرانه باختری و اراضی اشغالی ۱۹۴۸ می خواهیم که به یاری مسجد الاقصی بشتابند.
حازم قاسم سخنگوی جنبش حماس نیز در این باره گفت: تعدی نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی به مصلی القبلی علیه معتکفان فلسطینی جنایتی شنیع و بخشی از جنگ مذهبی آنها علیه مسجدالاقصی است.
زیاد النخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطینی نیز ساعاتی پیش در واکنش به یورش وحشیانه رژیم اشغالگر قدس به معتکفان فلسطینی از تمام آحاد ملت فلسطین خواست که با صهیونیست ها مقابله کنند.
وی با بیان این که آنچه در مسجد الاقصی اتفاق می افتد، تهدیدی جدی برای مقدسات فلسطین است، افزود:ملت فلسطین باید با همه توان خود را برای رویارویی با اشغالگران اسرائیلی در روزهای آینده آماده کند.
نظامیان صهیونیست بامداد امروز به معتکفان داخل مصلی القبلی در مسجد الاقصی حمله کرده و تلاش کرد تا معتکفان را از مسجد بیرون کنند.
براساس گزارش رسانه ها، ارتش رژیم صهیونیستی با شکستن شیشههای مصلی القبلی، اقدام به پرتاب بمبهای صوتی به داخل مسجد کرد.
رسانه های گزارش دادند که نظامیان صهیونیست وارد مصلی القبلی شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
برخی منابع غیر رسمی نیز گزارش دادند که در حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مصلای قبلی در مسجد الاقصی تا این لحظه بیش از ۱۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی شدند.
همچنین هیأت امور اسرای فلسطین اعلام کرد که در حمله صهیونیست ها به مسجد الاقصی تاکنون ۴۰۰ تن توسط نظامیان رژیم اپارتاید تل آویو بازداشت شدند.
به دنبال این اقدام صهیونیستها نیروهای مقاومت نیز با شلیک چندین فروند راکت به شهرکهای اطراف غزه، پاسخ این هتک حرمت صهیونیستها را دادند.
https://irna.ir/xjM7Kk
**حمله توپخانه ای و هوایی مجدد به غزه/ مقابله پدافند هوایی و پاسخ موشکی مقاومت
جنگنده های رژیم صهیونیستی صبح امروز چهارشنبه بار دیگر به نوار غزه حمله کردند و در مقابل، واحد پدافند هوایی مقاومت به مقابله با این جنگنده ها پرداخت و شهرک های صهیونیست نشین با موشک هدف قرار گرفت.
هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی در حمله جدید خود به نوار غزه یک مرکز متعلق به مقاومت در مرکز این منطقه را هدف قرار دادند.
در مقابل، واحد پدافند هوایی مقاومت فلسطین نیز به مقابله با حمله هوایی ارتش رژیم صهیونیستی اقدام کرد.
واحد توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی نیز یک مرکز مراقبت و کنترل را در شمال غرب شهر بیت لاهیا در شمال نوار غزه و یک موضع دیگر در شرق منطقه الفخاری در شهر خانیونس در جنوب این منطقه هدف قرار داد.
یک مرکز مراقبت و کنترل در شرق شهر دیرالبلح در مرکز نوار غزه نیز هدف حمله توپخانه ای ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
گروههای مقاومت فلسطین در نوار غزه نیز شهرک های صهیونیست نشین اطراف مرز نوار غزه با سرزمین های اشغالی از جمله شهرک «سدیروت» را با موشک هدف قرار دادند و به دنبال آن، آژیر خطر در این شهرک ها به صدا درآمد.
مقاومت فلسطین طی شب گذشته نیز شهرک های صهیونیست نشین را در پاسخ به جنایات جدید صهیونیست ها در مسجد الاقصی موشک باران کرد. نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی شب گذشته به نمازگزاران و اعتکاف کنندگان فلسطینی در مسجد الاقصی حمله ور شده و آن را مورد ضرب و شتم قرار دادند. آنها همچنین دستکم ۴۰۰ نفر از آنها را بازداشت کردند.
https://irna.ir/xjM7Ld
**تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران؛ نمک بر زخم کودکان پروانه ای
تحریم های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا نه تنها اقتصاد و معیشت مردم ایران را هدف قرار داده است، بلکه به ابزاری مرگبار برای بیماران از جمله کودکان مبتلا به بیماری پروانه ای تبدیل شده و به تعبیر خبرگزاری چینی شینهوا، این تحریم ها همچون پاشیدن نمک بر زخم های دردناک این کودکان پروانه ای است.
خبرگزاری رسمی چین «شینهوا» در گزارشی تفصیلی در این خصوص نوشت:
کارشناس حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد تحریم ها و تحریم های ثانویه در شکل های متفاوت علاوه بر تاثیر منفی بر اقتصاد ایران منجر به تخطی های جدی حقوق بشر در چالش های انسانی از جمله حقوق بیماران در ایران شده است.
کاظم غریب آبادی معاون ارشد قوه قضاییه ایران در امور بین الملل گفت تحریم های آمریکا منبع اصلی درآمد ایران یعنی فروش نفت و بخش بانکداری را هدف قرار داده است که در نهایت حق مردم ایران برای توسعه و رفاه است. براساس گفته های یک کارشناس حقوق بشر سازمان ملل متحد این تحریم ها به علاوه تحریم های ثانویه در اشکال مختلف نه تنها بر اقتصاد ایران بلکه بر چالش های بیماران ایرانی نیز تاثیر گذاشته است.
«اپیدرمولیزیس بولوسا» که به بیماری پروانه ای معروف است یکی از نادرترین بیماری ها و اختلالات پوستی است که کودکان ایرانی از آن رنج می برند و تحریم های آمریکا نمک پاشیدن بر زخم این بیماران است. بیماری پروانه ای بیماری موروثی است که در پوست و غشای مخاطی ایجاد تاولهای خونریزی دهندهٔ دردناک میکند. شیوع این بیماری ۱ در ۵۰ هزار نفر است و واگیردار نیست. به این بیماران به دلیل نازک شدن پوستشان که به نازکی بال های پروانه می شود کودکان پروانه ای گفته می شود. تاول ها و خونریزی ها ممکن است در واکنش به جراحتی کوچک و حتی سوختگی یا خاریدن موضع ایجاد شود. این اختلال بسیار دردناک است و احساس درد این بیماران مشابه سوختگی های درجه ۳ است.
آنچه داستان بیماران پروانه ای ایران را ناراحت کننده تر می کند این است که اکثریت آنها را کودکان تشکیل می دهند. یکی از این کودکان به نام محمد رضایی در مصاحبه با خبرنگاران گفت پوستش به سرعت زخم و جراحات عفونی بسیار دردناک می شود. وی باوجود این که کودک است علاوه بر آگاهی از بیماری خود دلیل رنج مضاعفش را نیز که تحریم های آمریکاست می داند.
در ادامه این گزارش آمده است برای این کودکان لباس های مناسب وجود ندارد و یک تولیدکننده سوئدی به نام مپیلکس که یکی از شاخه های شرکت سوئدی مولنیلک است می تواند لباس های مناسب برای این افراد را تولید کند تا از درد و رنج آنها بکاهد.در واقع بقای این بیماران کاملا بستگی به استفاده در زمان مناسب از این لباس هاست. با وجود این تحریم های آمریکا برای بیماران ایرانی این فرصت را از بین برده است.
این موضوع زمانی مطرح شد که ده ها بیمار پروانه ای در ایران بدلیل فقدان داروهای لازم و مورد نیازشان جان خود را از دست دادند و بسیاری دیگر از جراحت های فیزیکی جدی از جمله قطع عضو رنج می برند.
ایران در ۴ دهه گذشته تحت فشار تحریم های آمریکا بوده است و این تحریم ها اکنون بدلیل خروج آمریکا از برنامه اقدام مشترک (برجام) در ماه مه سال ۲۰۱۸ تشدید شده است. به رغم ادعای ریاکارانه آمریکا درخصوص موارد حقوق بشری از جمله مواد غذایی و دارو که در فهرست تحریم ها نیستند، ممنوعیت های صادرات نفت و بخش بانکداری ایران در عمل، ایران را از واردات چنین کالاهایی محروم کرده است.
مادر یکی دیگر از بیماران ایرانی نیز گفت افراد پشت پرده تحریم ها و آنها که دسترسی به لباس های مپیلکس را در ایران غیرممکن کرده اند لحظه ای خودشان را به جای بیماران ایرانی بگذارند. اگر کودکان، آشنایان و بستگان خودشان دچار این بیماری بودند و بخاطر تحریم ها رنج مضاعف می بردند چه می کردند؟ اصلا همه این سخنان را کنار بگذاریم آیا یک انسان تا این اندازه باید رنج بکشد تا به لباسی که به راحتی امکان فراهم کردنش وجود دارد دست یابد.
باتوجه به تاثیرهای منفی تحریم های آمریکا، حمیدرضا هاشمی گلپایگانی روحانی که موسس خانه بیماران پروانه ای به عنوان سازمان غیردولتی برای کودکان پروانه ای است در مصاحبه با خبرنگاران گفت: « پیش تر ما به راحتی به لباس های مپیلکس دسترسی داشتیم. به هرحال به دلیل تحریم ها و خروج یکجانبه آمریکا از برجام تشدید فشارهای تحریم به ویژه برای بیماران قابل مشاهده است.»
وی که دخترش به مدت ۲۱ سال از این بیماری رنج می برد افزود لباس های مپیلکس طوری طراحی شده اند که بر روی زخم ها قرار می گیرند و به بیماران این امکان را می دهند که بدون آسیب به جراحات و زخم ها لباس ها را بپوشند و از تن دربیاورند تا به پوست و بافت های بدنشان نچسبند و درد کمتری بوجود آورد.این لباس ها به بیماران این امکان را می دهند تا به پشت دراز بکشند و شب ها بخوابند در عین حال خارش کمتری داشته باشند.
هاشمی گلپایگانی تصریح کرد در نامه ای که از سوی بنیاد خانه بیماران پروانه ای به مولنیلیک نوشته بوده، این شرکت دارویی در پاسخ اعلام کرده به دلیل تحریم های آمریکا امکان تامین لباس های لازم برای بیماران ایرانی را ندارد.
طی سالهای گذشته مقامات ایرانی بارها تاثیر منفی تحریم های آمریکا در مسائل حقوق بشری را نکوهش کردند و تلاش کردند تا آگاهی جامعه بین الملل را دراین باره افزایش دهند.
کاظم غریب آبادی معاون ارشد قوه قضاییه ایران در امور بین الملل و دبیر شورای عالی حقوق بشر ایران اخیرا ادعای آمریکا را به عنوان دروغ بزرگ که دارو و مواد غذایی در فهرست تحریم ها قرار ندارند رد کرد و افزود چین ادعاهایی برپایه واقعیت نیست. وی با اشاره به اینکه تحریم های آمریکا مستقیما منابع اصلی درآمدهای ایران را هدف قرار داده گفت تحریم فروش نفت و بخش بانکداری ایران در نهایت به رفاه و آسایش مردم ایران ضربه می زند.
وی در پایان سخنانش گفت این موضوع جان بیماران ایرانی را که حق زندگی و سلامتی دارند در معرض خطر جدی قرار داده است.
پس از اینکه در ماه مه سال ۲۰۲۲ آلنا دوهان گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد به ایران سفر کرد و تاثیرات منفی اقدامات یکجانبه آمریکا شامل تحریم ها و تحریم های ثانویه و اشکال دیگر آن بر روی اقتصاد ایران که منجر به تخطی های جدی درباره چالش های حقوق بشری بود دیده شد، فریاد ایران از سوی کارشناسان حقوق بشر در سازمان ملل متحد به صدا درآمد.
وی در گزارش خود نوشت نگرانی های ویژه ای درباره چالش مهم خریداری و تحویل داروهای نجات بخش و مهم که از سوی شرکت های خارجی تولید می شوند و برای بیماری های خاص، جدی و نادر وجود دارد. گزارش دوهان همچنین ادعاهای واشنگتن درباره معافیت های بشردوستانه را به چالش کشید. این کارشناس سازمان ملل دریافت باوجود اینکه اسناد تحریم ها نشان می دهند داروها و تجهیزات پزشکی معافیت دارند اما تحویل آنها به ایران به شدت تحت تاثیر تحریم های آمریکا در تجارت، سرمایه گذاری، حمل و نقل و شرکت های بیمه و محدودیت های پرداخت های بین المللی از سوی کسب و کارهای خارجی تضعیف می شوند و این موضوع موانع جدی برای حقوق انسانی در بدست آوردن بالاترین استاندارد سلامت ایرانیان ایجاد می کند.
https://irna.ir/xjM76h
**تصویب ۲ قطعنامه در سازمان ملل به نفع فلسطین
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ۲ قطعنامه را به نفع فلسطین به تصویب رساند.
اولین قطعنامه در مورد شهرکهای صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین از جمله بخش شرقی قدس بود که ۳۸ کشور به آن رای موافق، ۵ کشور رای ممتنع و ۴ کشور هم رای مخالف دادند.
قطعنامه دوم نیز در مورد حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین است که با رای موافق ۴۱ کشور، ۳ رای ممتنع و ۳ رای مخالف به تصویب رسید.
در همین رابطه، وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین از کشورهایی که به این ۲ قطعنامه رای مثبت دادند، تقدیر و تشکر کرد.
مجمع عمومی سازمان ملل هم اخیرا با اکثریت آرا به پنج قطعنامه به نفع مردم فلسطین بویژه موضوع آوارگان فلسطینی، رای موافق داد.
این تصمیمات هر ساله توسط مجمع عمومی متشکل از ۱۹۳ عضو صادر می شود و الزام آور نیست.
https://irna.ir/xjM7LF
**چراغ سبز پاریس و واشنگتن به میانجیگری پکن در جنگ اوکراین
سران فرانسه و آمریکا در گفتوگویی تلفنی با ایفای نقش چین در پایان دادن به جنگ اوکراین موافقت کردند.
خبرگزاری رویترز به نقل از بیانیه امروز کاخ الیزه نوشت که امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، و جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، با تعامل با چین برای تسریع در پایان جنگ روسیه علیه اوکراین موافقت کردند.
دفتر مکرون در بیانیه ای اعلام کرد: دو رهبر به آمادگی مشترک خود برای تعامل با چین برای تسریع روند پایان جنگ در اوکراین و مشارکت در برقرای صلح پایدار در منطقه اشاره کردند.
الیزه گفت که مکرون و بایدن امیدوارند چین بتواند در تلاش برای همبستگی شمال و جنوب مشارکت کرده و دستور کار مشترکی برای آب و هوا و تنوع زیستی ایجاد کند. این بیانیه توضیح بیشتری در این مورد نداده است.
رئیس جمهوری فرانسه در سفری سه روزه امروز به چین می رود. به گفته وزارت امور خارجه چین، شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور قصد دارد با وی در مورد ترسیم مسیری برای روابط دو جانبه گفت و گو کند.
لازم به ذکر است که اورسلا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، مکرون را در سفر به چین همراهی می کند.
وی به تازگی در مصاحبه با فایننشال تایمز اظهار داشت: اتحادیه اروپا نگران روابط دوستانه چین با روسیه است اما پکن باید از روابط خود با مسکو برای مهار جنگ اوکراین که بیش از یک سال از آغاز آن می گذرد، استفاده کند.
رئیس کمیسیون اروپا در این مصاحبه گفت چین می تواند به شیوه ای سازنده بر روسیه اعمال نفوذ کند بنابراین آنها مسئولیتی در این زمینه دارند.
این روزنامه به نقل از یک مقام الیزه نیز نوشت: تنها کشوری که می تواند مسکو را به تغییر محاسبات خود وادارکند، چین است.
مقام کاخ الیزه بر ظرفیت منحصر به فرد چین برای تاثیرگذاری بر تغییر روند جنگ روسیه و اوکراین تاکید کرد اما گفت این موضع بسته به انتخاب پکن، می تواند مفید یا مضر باشد.
https://irna.ir/xjM7Md
**همکاری های اقتصادی صنعا با تهران و دمشق
وزیر شیلات دولت نجات ملی یمن از افزایش همکاری های اقتصادی این کشور با ایران و سوریه خبر داد.
«عبدالعزیز بن حبتور» نخست وزیر دولت نجات ملی یمن اخیرا گزارشی از «محمد الزبیری» وزیر شیلات این دولت درخصوص سفرش به ایران و سوریه دریافت کرده است.
بر اساس این گزارش، الزبیری اخیرا دیدارهایی با مسئولان ایرانی و سوری داشته و درخصوص همکاری های دوجانبه در زمینه شیلات و راه های تقویت آن داشته است.
وزیر شیلات یمن اعلام کرد که با «رضا احمدی میانجی» عضو کمیته توسعه شیلات ایران و «محمد سامر الخلیل» وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه درباره همکاری های اقتصادی و تجاری و سرمایه گذاری در زمینه شیلات رایزنی هایی داشته است.
از سوی دیگر، عبدالعزیز بن حبتور از نتایج مثبت سفر وزیر شیلات دولتش به ایران و سوریه که در راستای روابط برادرانه میان طرفین است، تمجید کرد.
وی همچنین بر اهمیت این دو سفر در سایه تحریم ها و تجاوزها علیه یمن تاکید کرد.
نخست وزیر دولت نجات ملی یمن اضافه کرد که تحکیم روابط دوجانبه یمن با کشورهای محور مقاومت در زمینه های مختلف از اولویت هایی است که سران این دولت و شورای عالی سیاسی یمن از آن حمایت می کنند.
بر اساس این گزارش، دولت نجات ملی یمن ۱۷ آگوست ۲۰۱۹ «ابراهیم محمد الدیلمی» را به عنوان سفیر خود در تهران تعیین کرد.
چند ماه بعد نیز در ۱۱ نوامبر ۲۰۲۰ «عبدالله صبری» به عنوان سفیر صنعا در دمشق انتخاب شد.
https://irna.ir/xjM7Mt
**شیوع ویروس "ماربورگ" / هشدار کشورهای عربی درباره سفر به تانزانیا و گینه استوایی
وزارت بهداشت گینه استوایی اعلام کرد که تعداد قربانیان ویروس ماربورگ که از دو ماه پیش در این کشور آفریقایی و تانزانیا شیوع پیدا کرده است، به ۱۰ مورد تایید شده رسیده است.
وزارت بهداشت این کشور آفریقای مرکزی در صفحه توییتر خود، اعلام کرد که طی ۴۸ ساعت منتهی به روز یکشنبه هفته جاری هیچ موردی ثبت نشده است، با این حال ۱۴ مورد حاد وجود دارد. همچنین ۱۰ نفر در بیمارستان بستری شدند و ابتلای دو نفر از آنها تایید شده است و هشت نفر نیز مشکوک به ابتلا به این بیماری هستند.
بر اساس این گزارش، بتازگی یک مورد فوتی جدید در اثر ویروس ماربورگ ثبت شد تا تعداد قربانیان این بیماری به ۱۰ نفر برسد.
وزارت بهداشت گینه استوایی اعلام کرد که تاکنون در مجموع ۶۰۴ نفر که با افراد مبتلا به این ویروس در تماس بودند، را زیرنظر و بررسی دارد. تعداد این افراد در پایان ماه مارس (۹ اسفند) به ۸۲۵ نفر رسیده بود.
سازمان بهداشت جهانی نیز هفته پیش، از گینه استوایی خواسته بود تا آمار دقیق مبتلایان به ویروس ماربورگ را به این سازمان اعلام کند چرا که نگران است شیوع آن وسیع تر از آنچه باشد که تاکنون اعلام شده است. این سازمان همچنین نسبت به احتمال وقوع یک «اپیدمی گسترده» که کشورهای همسایه از جمله گابن و کامرون را نیز تحت تاثیر قرار دهد، ابراز نگرانی کرد.
دو هفته پیش، تانزانیا نیز اعلام کرده بود که ویروس ماربورگ در این کشور شیوع پیدا کرده و پنج کشته بر جای گذاشته است.
کشورهای عربی از جمله امارات، قطر، عربستان، کویت، سلطان نشین عمان و بحرین از اتباع خود خواسته اند تا از سفر به تانزانیا و گینه استوایی خودداری کنند.
وزارت بهداشت امارات از مسافرانی که از این دو کشور میآیند خواسته تا خود را از دیگران قرنطینه کرده و به نزدیکترین مرکز بهداشتی یا بخشهای اورژانس در بیمارستانها بروند و به کادر پزشکی اعلام کنند که به منطقهای سفر کردهاند که بیماری ویروس ماربورگ در آن شیوع یافته یا در آنجا بودهاند و یا علائم آن را دارند.
ویروس ماربورگ توسط خفاش های میوه خوار به انسان منتقل می شود و میان انسانها نیز از طریق تماس مستقیم با مایعات بدن یا سطوح و مواد آلوده سرایت می کند.
تاکنون هیچ واکسن یا درمان تایید شده ای برای این بیماری وجود ندارد اما مراقبت های بهداشتی از طریق تامین آب از دست رفته بدن از طریق مصرف محلول های مخصوص و یا از طریق تزریق داخل وریدی و درمان برخی علائم، شانس بقای این دسته از بیماران را افزایش می دهد.
https://irna.ir/xjM7N6
**مخاطب عضویت فنلاند در ناتو؛ روسیه یا چین
اگرچه در ظاهر قضیه، هدف اصلی عضویت فنلاند و گسترش ناتو، انزوای روسیه است ولی نباید از تمرکز پیمان آتلانتیک شمالی بر پکن غافل ماند؛ موضوعی که در سند راهبردی اخیر این ائتلاف نظامی به چشم میخورد و در آن قدرت اقتصادی و نظامی چین به چالشی برای منافع، امنیت و ارزش های ناتو ارزیابی شدهبود.
همان طور که انتظار می رفت، فنلاند پیش از سوئد به قطار ناتو سوار شد تا شمار اعضای پیمان آتلانتیک شمالی به ۳۱ کشور برسد؛ خبری که از رسما سوی دفتر ریاستجمهوری فنلاند و «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو تایید شد.
بنابراین چهارم آوریل یعنی در هفتاد وچهارمین سالروز تاسیس ناتو، شاهد الحاق این عضو جدید بودیم. لازم به ذکر است که این ائتلاف نظامی چهار سال بعد از جنگ جهانی دوم در تاریخ ۴ آوریل ۱۹۴۹ میلادی (۱۵ فروردین ۱۳۲۸) پایهگذاری شد.
الحاق فنلاند به پیکره ناتو ارتباط تنگاتنگی با بحران اوکراین دارد؛ بحرانی که بی تردید برایند تحریکات غرب به ویژه ناتو بود تا با بهره گیری از آن چالشها درونی خود مرتفع و روسیه را به عنوان بزرگترین رقیب خود به یک بحران فرسوده وارد سازد.
در این میان، وعدههای غرب مبنی بر الحاق اوکراین به ناتو و حتی اتحادیه اروپا بی سرانجام ماند ولی ناتو همزمان با پیشبرد پروژه «روس هراسی»، آغوش خود را بر روی کشورهایی که از این بحران دور بودند همچون فنلاند و سوئد گشود.
اگر اوکراین در این برهه به ناتو ملحق می شد، به استناد بند ۵ اساسنامه ناتو که تاکید می کند، حمله به یکی از اعضا به منزله حمله به تمامی اعضا است، ناتو چاره ای جز ورود مستقیم به جنگ نداشت؛ موضوعی که باعث شده تا کنون کی یف به رغم تبدیل شدن به زمین جنگ نیابتی، پشت درهای ناتو و حتی اتحادیه به انتظار بنشیند.
در همین ارتباط چندی پیش لاوروف اظهار کرد که به دلیل ارسال تجهیزات نظامی از سوی کشورهای غربی عضو پیمان آتلانتیک شمالی به اوکراین، روسیه اساسا در حال جنگ با ناتو است و در همان حال سران اوکراین را متهم کرد که با درخواست از ناتو برای دخالت در جنگ، روسیه را تحریک می کنند.
از این رو به جرات می توان گفت که در این مدت اوکراین به نیابت از ناتو با روسیه جنگیده است. همزمان با سیل کمک های مالی و سلاح های غربی به اوکراین، درهای ناتو نیز بر روی کشورهای ثالث باز شده که البته الحاق این دو کشور حوزه اسکاندیناوی تا کنون با سد ترکیه مواجه بوده است.
از آغاز بحران اوکراین، ۲۸ کشور از ۳۰ عضو ناتو با الحاق فنلاند و سوئد به ناتو موافقت کرده بودند و با رای مثبت ۲ عضو باقی مانده یعنی مجارستان و ترکیه پازل الحاق آنها به پیمان آتلانتیک شمالی تکمیل می شد که الحاق رسمی فنلاند به ناتو نشان داد برخلاف سوئد، مقامات هلسینکی در این زمینه بهتر عمل کرده اند.
اختلافات ترکیه با سوئد و فنلاند یکسان نبود و با هتک حرمت اخیر قرآن کریم در سوئد آن هم مقابل سفارت ترکیه، عضویت این کشور در ناتو متوقف شد. اردوغان به صراحت گفت که «استکهلم نمیتواند به حمایت آنکارا امیدوار باشد» و در مقابل، «توبیاس بیلستروم» وزیر خارجه سوئد نیز در مصاحبه با روزنامه سوئدی «اکسپرسن» اعلام کرد پیوستن کشورش به ناتو به دلیل اقداماتی که با سوزاندن قرآن انجام شده، به حالت تعلیق درآمده است.
در اینجا بود که فنلاند زیرکانه راه خود را از سوئد جدا کرد. بنابراین بعد از واکنشهای منفی گسترده جهانی به اقدام سیاستمداران سوئدی در هتک حرمت قرآن کریم در ملأ عام، پلیس فنلاند از رویکرد خود برای جلوگیری از تکرار این اقدام شنیع و ضد اسلامی خبر داد.
در مجموع غرب با دامن زدن به بحران اوکراین و گسترش ناتو به مرزهای شرقی اهداف چندگانه ای را دنبال می کند که یکی از این اهداف، تقویت اتحاد و پر کردن شکاف های درونی است.
در وهله بعد، هدف کشاندن روسیه در بحران فرسوده و تضعیف و انزوای این رقیب است که برای پیشبرد این هدف از تاکتیک «روس هراسی» بهره گرفته و این گونه القا می شود که مسکو شریکی قابل اعتماد نیست و تنها فضای امن، عضویت در ائتلاف های غربی است.
از طرفی، گسترش ناتو به کشورهای همجوار روسیه، طبیعتاً بر دامنه تنش ها خواهد افزود. همان گونه که «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین بعد از الحاق فنلاند به ناتو، در اظهاراتی گسترش پیمان آتلانتیک شمالی را حمله به امنیت و منافع ملی روسیه خواند و گفت پیوستن فنلاند به ناتو، روسیه را مجبور میکند تدابیر متقابلی را برای حفاظت از امنیت خود اتخاذ کند.
هدف مهم دیگر ناتو که بسیاری از آن غافل اند، پیشبرد پروژه «مهار چین» است؛ بازیگری با پتانسیل بالا که توانسته جای پای خود را در کشورهای عربی منطقه و بین متحدان دیرینه آمریکا همچون عربستان سعودی محکم و با موفقیت اختلاف ۷ ساله تهران و ریاض را با میانجیگری خود، حل فصل کند. همچنین چین اولین کشوری است که طرح مدونی برای پایان دادن به بحران اوکراین ارائه کرد؛ میانجیگری هایی که بر وزن سیاسی چین در جهان خواهد افزود.
هراس آمریکا از چین به عنوان کشوری که بر پایه بسیاری از ارزیابی ها تا سال ۲۰۵۰ به قدرت بلامنازع جهان بدیل می شود، در سند راهبردی ماه ژوئن ناتو آشکارا به چشم می خورد. در این سند، چین به عنوان قدرت اقتصادی و نظامی که از نظر راهبردی، اقتصاد و تقویت نظامی خود شفافیت ندارد، چالشی برای منافع، امنیت و ارزش های این ائتلاف ارزیابی شده است. در حالی که در سندهای قبلی همچون سند راهبردی ۲۰۱۰ حتی نامی از چین برده نمی شد.
در فضای پسابحران اوکراین، تهدیدات مشترک از سوی غرب به ائتلاف نانوشته بین روسیه و چین و شرکای دیگر همچون ایران منجر شده است؛ بنابراین تهدیدات جدید همچون گسترش ناتو و ماجراجویی های نظامی غرب، هر روز این شرکا را به یکدیگر نزدیک تر و ائتلاف های شرقی را محکم تر می کند.
فنلاند و سوئد پارسال پس از حمله روسیه به اوکراین درخواست پیوستن به ناتو را مطرح کردند. فنلاند یک هزار و ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با روسیه دارد.
پیوستن فنلاند به ناتو، اولین گسترش مرزهای این ائتلاف دفاعی از زمان پیوستن مقدونیه شمالی در سال ۲۰۲۰ است. روسیه پیشتر در واکنش به این تحول هشدار داده بود که عضویت فنلاند در ناتو «تازه ترین مورد از تشدید و وخامت اوضاع است».
مقامات روسیه اعلام کرده اند که گسترش ناتو حمله به امنیت و منافع ملی روسیه است و پیوستن فنلاند به ناتو، روسیه را مجبور به اتخاذ تدابیر متقابل برای حفاظت از امنیت خود خواهد کرد و مسکو از نزدیک اقدامات ناتو برای استقرار تسلیحات و زیرساخت های نظامی در فنلاند را زیر نظر خواهد داشت.
https://irna.ir/xjM7FJ
**روسیه و تاجیکستان رزمایش مشترک نظامی در نزدیکی مرز افغانستان را آغاز کردند
روسیه و تاجیکستان رزمایش مشترک نظامی پنج روزه را در میدان آموزشی «خرب میدون» در نزدیکی مرز افغانستان آغاز کردند.
روسیه و تاجیکستان رزمایش نظامی مشترک پنج روزهای را در نزدیکی مرز افغانستان آغاز کردند. نیروهای روس و تاجیک، این رزمایش را در میدان آموزشی «خرب میدون» تاجیکستان، در ۲۰ کیلومتری مرز افغانستان، آغاز کردهاند.
در این رزمایش، نظامیان روسیه و تاجیکستان اجرای عملیات مشترکی را در مناطق کوهستانی برای گشتزنی در نوار مرزی افغانستان، آمادهسازی نیروهای خود برای پاسخگویی به تهدیدها و از بین بردن باندهای مسلح غیرقانونی، تمرین خواهند کرد.
رسانه های روسی گزارش دادند یگانهایی از پایگاه نظامی ۲۰۱ مربوط روسیه با بیش از ۳۰۰ پرسنل در این رزمایش شرکت کردهاند که شامل نیروهای زرهی، توپخانه و نیروهای مقابله با حملههای شیمیایی و بیولوژیکی است.
پایگاه نظامی ۲۰۱ مستقر در تاجیکستان، بزرگترین مرکز نظامی روسیه در خارج از مرزهای این کشور است. این پایگاه به موتورهای حامل سلاحهای زرهی، توپخانه، واحدهای شناسایی، نیروهای پدافند هوایی، نیروی مقابله با حملههای شیمیایی و بیولوژیکی و نیروهای سیگنالدهنده مجهز است.
روسیه و تاجیکستان این پایگاه را حدود یک دهه پیش احداث کردند و قرار است تا ۲۰۴۲ فعال باشد.
از زمان بهقدرت رسیدن طالبان در افغانستان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱، این چندمین بار است که نیروهای روسیه و تاجیکستان رزمایش مشترک در نزدیکی مرز با افغانستان برگزار میکنند.
کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی از افزایش تهدیدها از جانب افغانستان نگرانند و بر همکاری مشترک برای دفع این تهدیدها تاکید دارند. تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان، بلاروس و روسیه در سازمان پیمان امنیت جمعی عضویت دارند.
تاجیکستان و روسیه بیش از هر عضو دیگر سازمان پیمان امنیت جمعی، تحولات افغانستان را دنبال میکنند. در ماههای اخیر، گروه موسوم به «شاخه خوراسان دولت اسلامی» (داعش)، به حملههایی در شمال افغانستان اقدام کرده است. ماه گذشته داوود مزمل، والی بلخ بر اثر حملهای انتحاری در دفتر کارش کشته شد. مسئولیت این حمله را گروه داعش بر عهده گرفت.
همچنین در حمله گروه تروریستی داعش به دفاتر مرکز تبیان و خبرگزاری آوا در مزار شریف در سال گذشته همراه با دو خبرنگار این خبرگزاری، حدود چهل تن شهید و زخمی شدند.
طالبان نگرانی از نفوذ تروریستها از افغانستان را به کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، بیاساس میخواند و می گوید که به هیچ گروهی اجازه نمی دهد که از خاک افغانستان علیه کشوری دیگری استفاده کند.
دو روز پیش هم رییس اطلاعات طالبان با نشر ویدیویی از بازداشت یکی از اعضای گروه تروریستی داعش که از عاملان حمله بر مرکز تبیان و خبرگزاری آوا و انفجارهای اخیر بلخ است، خبر داد.
https://irna.ir/xjM7NC
**حماس: غزه شمشیر و سپر قدس باقی خواهد ماند
سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تاکید کرد که حملات رژیم صهیونیستی ما را نمی ترساند و غزه، شمشیر و سپر قدس باقی خواهد ماند.
«حازم قاسم» در اظهاراتی گفت که حملات صبح امروز (چهارشنبه) رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه تلاشی ناکام برای ممانعت از همبستگی غزه با مردم قدس و کرانه باختری است.
وی تاکید کرد که مردم و مقاومت شجاع ما در نوار غزه و تمام فلسطین، شمشیر و سپر قدس باقی خواهد ماند.
سخنگوی حماس اضافه کرد: این بمباران ها ما را نمی ترساند، بلکه پایبندی ما در دفاع از مسجد الاقصی را بیشتر می کند.
جنگنده های رژیم صهیونیستی صبح امروز بار دیگر به نوار غزه حمله کردند و واحد پدافند هوایی مقاومت نیز به مقابله با این جنگنده ها پرداخت و شهرک های صهیونیست نشین را با موشک هدف قرار داد.
رسانه های فلسطینی اعلام کردند، هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی در حمله جدید خود به نوار غزه، یک مرکز متعلق به مقاومت در مرکز این منطقه را هدف قرار دادند.
واحد توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی نیز یک مرکز مراقبت و کنترل را در شمال غرب شهر بیت لاهیا در شمال نوار غزه و یک موضع دیگر در شرق منطقه الفخاری در شهر خانیونس در جنوب این منطقه هدف قرار داد.
یک مرکز مراقبت و کنترل در شرق شهر دیرالبلح در مرکز نوار غزه نیز هدف حمله توپخانه ای ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
گروههای مقاومت فلسطین در نوار غزه نیز شهرک های صهیونیست نشین اطراف مرز نوار غزه با سرزمین های اشغالی از جمله شهرک «سدیروت» را با موشک هدف قرار دادند و به دنبال آن، آژیر خطر در این شهرک ها به صدا درآمد.
https://irna.ir/xjM7PW
**ژاپن تجهیزات نظامی به کشورهای همسو را افزایش میدهد
ژاپن امروز چهارشنبه اعلام کرد تامین تجهیزات نظامی به کشورهایی با دیدگاه و ارزش های مشترک با خود را در راستای بهبود ظرفیت های دفاعی شان افزایش می دهد.
هیروکازو ماتسونو رئیس کابینه دولت ژاپن در کنفرانس خبری در حالی که به نام کشورهایی که کمک های نظامی جدید از ژاپن را دریافت خواهند کرد اشاره نکرد گفت ژاپن تامین تهجیزات نظامی به کشورهایی که عقیده و ارزش های مشترک با ژاپن دارند را افزایش می دهد. در این میان منابع آگاه دولتی ژاپن گفتند احتمالا فیلیپین و مالزی در میان این کشورها قرار دارند.
کارگروه جدیدی که به نام کمک امنیتی رسمی(OSA) نامیده شده است برپایه اهدافی که در راستای استراتژی امنیت ملی پایه گذاری شده که براساس راهنمای سیاست درازمدت ژاپن است که از سوی دولت فومیو کشیدا در ماه دسامبر سال میلادی گذشته به روز رسانی شده است.
وزارت امورخارجه ژاپن اعلام کرد برمبنای قوانین این کارگروه جدید ژاپن از کشورهای در حال توسعه در منطقه حمایت خواهد کرد. این برنامه بخش های نظارت دریایی و هوایی، پاسخ به بلایای طبیعی و سایر اشکال کمک های بشردوستانه را در کنار فعالیت های مرتبط با عملیات صلح سازمان ملل متحد دربردارد.
قرار است توکیو کمک هایی در قالب این کارگروه جدید با محدودیت های ۳ اصل ژاپن در نقل و انتقال تجهیزات دفاعی و تکنولوژی که شرایط جدی برای صادرات سلاح دارد، پیشنهادهای حمایتی داشته باشد. دولت کشیدا ۲ میلیارد ین معادل ۱۵ میلیون دلار در بودجه سال مالی ۲۰۲۳ برای کارگروه کمک امنیتی رسمی اختصاص داده است.
https://irna.ir/xjM7NT
**گلوبال تایمز: دلار رو به افول و هیمنه آمریکا در حال فروپاشی است
روزنامه «گلوبال تایمز» افول جایگاه دلار به عنوان یک ارز جهانی را به دلیل فروپاشی هیمنه آمریکا، اجتناب ناپذیر توصیف کرد و نوشت که دلار در حال از دست دادن جایگاه خود است.
چین و برزیل به تازگی با کنار گذاشتن دلار آمریکا، برای مبادلات تجاری به توافق رسیدند.
ناظران گلوبال تایمز همچنین گزارش دادند: هند که سیاستمداران آمریکایی آن را شریک خود میدانند، برای استفاده از دلار آمریکا به عنوان ارز جهت مبادلات تجاری سرد شده و دهلی نو از برنامههایی برای استفاده از روپیه در معاملات تجاری خود با مالزی صحبت کرده است.
این منبع با اشاره به اینکه چین نیز اولین خرید گاز مایع (LNG) را از شرکت توتال انرژی فرانسه با یوان چین انجام داد، افزود: بسیاری از کارشناسان پیش بینی میکنند که ایده کنار گذاشتن دلار همچنان حامیان دیگر را به خود جذب خواهد کرد.
همچنین، «دونگ دینگین» مدیر موسسه مالی ووهان با بیان اینکه فاصله گرفتن از دلار در سطح جهان رو به افزایش است، گفت: آمریکا در طول دو دهه گذشته، به طور مداوم از دلار به عنوان یک ارز ذخیره بینالمللی سوء استفاده کرده و به سایر ارزها و اقتصادها آسیب زده است.
وی ادامه داد: گرایش جهان به سمت چندقطبی شدن و دور شدن آمریکا از جایگاه بزرگترین اقتصاد تجاری جهان در حال افزایش است؛ امری که فرو ریختن تدریجی هیمنه دلار را به همراه دارد و این یک روند اجتناب ناپذیر است.
گلوبال تایمز با اشاره به اینکه جنگ اوکراین و روسیه و تعدادی دیگر از تحولات ژئوپلیتیکی، بسیاری از کشورها را وادار کرد که در موضع خود در آمریکا تجدید نظر کنند، افزود: روسیه بیش از همه، سطح اعتماد به پول آمریکا را کاهش داده زیرا این کشور پس از اعمال تحریمهای مالی آمریکا علیه مسکو، طوفان رهایی از دلار را ایجاد کرد و بدین ترتیب همه متوجه شدند که حفظ پسانداز به صورت دلار امن نیست.
بانکهای مرکزی برزیل و چین با ایجاد یک مرکز تسویه حساب فرامرزی (مرکز تسویه حساب منظور مکانی است که در آن نرخ های مرجع برای ارز مورد نظر درج شده و پرداخت های بین بانکی به این ارز در آنجا تسویه می شود.) در معاملات خود موافقت کردند.
به نوشته «لو فیگارو»، کنار گذاشتن دلار در روابط اقتصادی جهانی یک فرآیند برگشت ناپذیر است که به ویژه با استفاده از آن به عنوان ابزار فشار برای سایر کشورها قابل توجیه است.
این روزنامه افزود: آمریکا با تبدیل واحد پولی خود به ابزار فشار سیاسی بر سایر کشورها، ناخواسته حرکتی جهانی برای سرنگونی دلار را آغاز کرده هرچند حذف دلار از معاملات جهانی به یکباره اتفاق نمی افتد، اما روند آغاز شده برای کنار گذاشتن آن غیرقابل اجتناب و برگشت ناپذیر خواهد بود.
https://irna.ir/xjM7LL
**واکنش کنعانی به درخواست آمریکا از ایران
سخنگوی وزارت خارجه به درخواست آمریکا از ایران برای حمایت از روند صلح در یمن واکنش نشان داد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در تویئتی نوشت: «خبرگزاریها: نماینده ویژه آمریکا در امور یمن از ایران خواست تا با حمایت از روند صلح به پایان جنگ در یمن کمک کند.
پ. ن: جای خرسندی است که نماینده دولت آمریکا از روند صلح در یمن صحبت میکند، روندی که جمهوری اسلامی ایران از ابتدای آغاز جنگ یمن بر آن تأکید داشته و برای آن تلاش کرده است.»
گفتنی است، جمهوری اسلامی ایران از ابتدای تجاوزات نظامی برخی کشورهای منطقه به یمن، خواهان آتش بس و صلح در آن کشور بوده و تا به امروز اقدامات گسترده دیپلماتیکی را نیز انجام داده است که از جمله آن می توان به «برنامه ۴ ماده ای ایران» برای صلح و ثبات در یمن اشاره کرد.
https://irna.ir/xjM7Ry
**جنگ نیابتی آمریکا در اوکراین/ تهدید واشنگتن برای نظم بینالمللی
تارنمای هیل با زیر سوال بردن حضور آمریکا در جنگ نیابتی در اوکراین، سیاستهای واشنگتن را تهدیدی برای نظم بینالمللی و عامل نابودی جایگاه این کشور در جهان ارزیابی کرد.
این رسانه آمریکایی افزود: دولت جو بایدن به جای این که به دنبال توافق آتش بس برای متوقف کردن جنگی فرسایشی باشد به همراه برخی از متحدانش در حال آموزش هزاران نظامی جدید اوکراینی و مسلح کردن اوکراین برای دور جدید حملات در بهار امسال است.
غرب با ارسال تسلیحات از ماه دسامبر (آذر/دی) به اوکراین، جریان انتقال تسلیحات را با شدت بیشتری ادامه داده است. یک تهاجم بزرگ بهاری توسط نیروهای اوکراینی (با تکیه بر تجهیزات تازه تامین شده غربی و با نیروهای تازه جذب شده) می تواند به تلفات گسترده منجر شود.
این رسانه ادعا کرد با طولانی شدن جنگ اوکراین دو تحول ممکن است رخ دهد: روسیه و چین ممکن است همکاری راهبردی خود را علیه غرب تقویت کنند و شی جین پینگ رئیس جمهوری چین حملات علیه تایوان را آغاز کند.
هیل نوشت: یک دولت آینده نگر در آمریکا از رویارویی همزمان با چین و روسیه پرهیز می کند. سیاست آمریکا به تبدیل دو رقیب طبیعی این کشور به شرکای راهبردی کمک کرده و در نتیجه آمریکا به طور جدی با خطر زوال نسبی مواجه شده است.
این رسانه آمریکایی با ناموثر دانستن سیاست تحریم آمریکا نوشت: چنین سیاستی به مشارکت سودمند دوجانبه بین روسیه و چین کمک کرده است. در حالی که تمرکز اصلی چین بر مناطق پیرامونی خود از ژاپن و در سراسر آسیای جنوب شرقی تا هند است توجه روسیه عمدتاً بر اروپای شرقی و مرکزی متمرکز شده است. در حالی که روسیه به دنبال حفظ نفوذ در میان کشورهای هم مرز با جبهه غربی خود است، چین ایجاد «هژمونی به ویژه در مورد تایوان، دریای چین جنوبی و هند» را هدف قرار می دهد.
هیل نوشت، غرب مدعیست تهاجم روسیه به کی یف، پایه های نظم بین المللی را متزلزل کرده است اما اقدامات آمریکا می تواند با کمک به برتری چین، آغازگر نظم جدیدی شود و این مسیر قرن بیست و یکم را به شیوه ای تغییر دهد که جنگ جهانی اول، قرن بیستم را متحول کرد.
https://irna.ir/xjM7R6
**اتحادیه عرب: اسرائیل با حمله به مسجدالاقصی به دنبال صدور بحران داخلی است
دبیرکل اتحادیه عرب یورش وحشیانه صهیونیست ها به معتکفان در مسجد الاقصی را به شدت محکوم و تاکید کرد که رژیم صهیونیستی با این اقدام به دنبال صدور بحران داخلی است.
«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب یورش نظامیان صهیونیست به مسجد الاقصی و حمله به نمازگزاران و معتکفان را به شدت محکوم کرد.
وی تاکید کرد که این اقدامات غیرمسئولانه در اماکن مقدس به ویژه در ماه مبارک رمضان، احساسات میلیون ها مسلمان در سطح جهان را جریحه دار می کند.
دبیر کل اتحادیه عرب از جامعه بین المللی و کشورهای عضو شورای امنیت خواست که اقدامات فوری در راستای توقف تجاوزهای رژیم صهیونیستی اتخاذ کنند.
ابوالغیط همچنین از رژیم صهیونیستی خواست که حرمت این ماه مبارک را نگه دارد و این اقدامات تحریک آمیز که می تواند منجر به التهاب و خشونت شود، را متوقف کند.
وی نسبت به صدور بحران سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی به ملت فلسطین هشدار داد و تاکید کرد که رویکردهای افراطی کابینه صهیونیستی در صورت متوقف نشدن، منجر به درگیری های گسترده با فلسطینی ها خواهد شد.
نظامیان صهیونیست بامداد امروز به معتکفان داخل مسجد القبلی در مسجد الاقصی حمله و تلاش کردند تا معتکفان را از مسجد بیرون کنند.
بر اساس گزارش رسانه ها، ارتش رژیم صهیونیستی با شکستن شیشههای مسجد القبلی، اقدام به پرتاب بمبهای صوتی به داخل مسجد کرد.
نظامیان صهیونیست وارد مسجد القبلی شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مسجد القبلی، شماری از فلسطینیان زخمی شدند.
پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دهها فلسطینی را در داخل مسجد القبلی در مسجد الاقصی بازداشت کرده است.
از سوی دیگر هلال احمر فلسطین گزارش داد که رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجد الاقصی می شود.
برخی منابع غیر رسمی نیز گزارش دادند که در حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مسجد القبلی در مسجد الاقصی تا این لحظه بیش از ۱۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی شدند.
https://irna.ir/xjM7ST
**جهاد اسلامی: شلیک موشک اولین پیام به تل آویو بود/دفاع از مسجدالاقصی در قالب «وحدت میادین»
سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین شلیک موشک به اهداف صهیونیستی را اولین پیام به صهیونیستها توصیف کرد و گفت که دفاع از مسجدالاقصی همه جانبه و در قالب «وحدت میادین» نبرد است.
«طارق سلمی» سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین امروز چهارشنبه تصریح کرد: مقاومت با شلیک موشک موضع خود در قبال تجاوزات رژیم اشغالگر اسرائیل به مسجد الاقصی را اعلام کرد و این شلیک موشک ها چیزی جز یک پیام هشدار اولیه به اشغالگران درخصوص عواقب حملات آنها به معتکفان و نمازگزاران در مسجدالاقصی نبود.
وی افزود: این پیام همزمان با چند عملیات تیراندازی علیه اهداف صهیونیستی در کرانه باختری ارسال شد تا نشان دهد که نبرد برای دفاع از مسجد الاقصی تمام مناطق کرانه باختری، غزه، قدس و مناطق داخلی اشغالی را شامل خواهد شد.
سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین اضافه کرد: این بدان معناست که مردم فلسطین آماده و میهای دفاع از مسجد الاقصی هستند و بدون توجه به اینکه جان خود را از دست دهند [ با اشغالگران ] مقابله خواهند کرد.
نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی شب گذشته به مسجد الاقصی در شهر اشغالی قدس یورش برده و با حمله به اعتکاف کنندگان و نمازگزاران، آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند و تلاش کردند که نمازگراران را از مسجد القبلی واقع در محوطه مسجد الاقصی بیرون کنند. این نیروها همچنین دستکم ۴۰۰ شهروند فلسطینی را بازداشت کردند.
براساس گزارش رسانه ها، ارتش رژیم صهیونیستی با شکستن شیشههای مسجد القبلی، اقدام به پرتاب بمبهای صوتی به داخل مسجد کرد. رسانههای گزارش دادند که نظامیان صهیونیست وارد مسجد القبلی شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
جمعیت هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مسجد القبلی، شماری از فلسطینیان زخمی شدند و رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجد الاقصی شد.
برخی منابع غیر رسمی نیز گزارش دادند که در حمله وحشیانه شب گذشته نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مسجد القبلی در محوطه مسجد الاقصی بیش از ۱۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی شدند.
در پاسخ به این حملات و جنایات رژیم صهیونیستی،گروه های مقاومت فلسطین طی شب گذشته و صبح امروز دستکم سه بار شهرک های صهیونیست نشین اطراف مرز نوار غزه را با موشک هدف قرار دادند و به دنبال آن آژیر خطر به صدا درآمد.
گروه تندروی صهیونیستی موسوم به «بازگشت به کوه هیکل» برای یورش شهرکنشینان و خانوادههایشان به مسجد الاقصی و قربانی کردن حیوانات در این مکان مقدس برای امروز چهارشنبه به بهانه عید «پسح» یهودی فراخوان داده بود.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) دیروز در بیانیهای در خصوص طرح شهرک نشینان برای ذبح قربانی در داخل مسجدالاقصی به بهانه عید یهودی پسح و هرگونه حماقت و تعرض صهیونیستها به مسجد الاقصی به شدت هشدار داد.
پیش از این، گروه مقاومت عرین الاسود در کرانه باختری نیز در بیانیهای رژیم صهیونیستی را تهدید کرد و خطاب به اشغالگران گفت: اینها (شهرک نشینان صهیونیست) هرگونه حماقتی که در مسجد الاقصی انجام دهند، بهای سنگینی برای شما به همراه خواهد داشت که اصلا فکر آن را هم نمیکنید.
https://irna.ir/xjM7Rh
**پشیمانی بیل کلینتون از خلع سلاح هستهای اوکراین
بیل کلینتون، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، گفت که از فشار بر اوکراین برای کنار گذاشتن کلاهک های هستهای خود پشیمان است.
بیل کلینتون در مصاحبه با رادیو و تلویزیون ایرلند گفت که اگر جنگ افزارهای هسته ای هنوز در اوکراین وجود داشت، روسیه در سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۲۲ به این کشور حمله نمی کرد.
آمریکا در سال ۱۹۹۴ با بوریس یلتسین و لئونید کراوچوک سران وقت روسیه و اوکراین به توافق رسید و "تفاهم نامه بوداپست" امضا شد. بر اساس این توافق، کلاهک های هسته ای که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در خاک اوکراین مستقر بودند، از این کشور خارج شدند.
به زعم کلینتون، توافق های آمریکا و روسیه در جهت احترام مسکو به حاکمیت و مرزهای اوکراین نیز کوته بینانه بود. به طور خاص، روسیه در سال ۲۰۱۴ وعده خود مبنی بر عدم به چالش کشیدن مرزهای اوکراین را پس از حمله به کریمه نقض کرد.
روزنامه وال استریت ژورنال پیشتر گزارش کرده بود که کلینتون در سال ۱۹۹۴ مبلغ ۷۰۰ میلیون دلار و "ضمانت های امنیتی قوی" را برای خلع سلاح هسته ای به کراوچوک پیشنهاد کرده بود.
کلینتون در مصاحبه با رسانه ایرلندی گفت: می دانستم که پوتین از توافق یلتسین برای عدم تغییر مرزهای اوکراین حمایت نمیکند. اوکراینی ها می ترسیدند که سلاح های هسته ای خود را از دست دهند زیرا فکر می کردند این تنها چیزی است که آنها را در برابر توسعه طلبی روسیه محافظت می کند.
بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، پس از امضای تفاهم نامه سال ۱۹۹۴، کراوچوک گفته بود: اگر فردا روسیه وارد کریمه شود، هیچ کس خم به ابرو نمی آورد.
https://irna.ir/xjM7Th
**هشدار یک تابستان خشک دیگر برای اروپا
گزارش جدید رصدخانه خشکسالی اروپا از شرایط نامطلوب زمستان سال جاری و تشابه آن با وضعیت سال گذشته که تابستانی خشک را برای اروپاییها به دنبال داشت، دانشمندان را از ورود زودتر از انتظار قاره سبز به شرایط خشکسالی ناشی از تغییرات اقلیمی، نگران کرده است.
رصدخانه خشکسالی اروپا (EDO) در گزارش ویژه و فوری خود از خشکسالی اروپا در ماه مارس (اسفند و فروردین) هشدار داده که وضعیت اواخر زمستان امسال مشابه شرایط سال گذشته است.
تابستان گذشته، اروپا شاهد موجی از خشکسالی بود که به کاهش شدید آب رودخانهها از جمله در آلمان، آتشسوزیهای شدید جنگلی در اسپانیا و تخلیه مخازن تولید انرژی برق آبی به ویژه در ایتالیا و همچنین آسیب جدی به زمینهای کشاورزی از جمله در فرانسه منجر شد.
اکنون دانشمندان درباره تابستانی خشک مشابه سال گذشته و شاید هم وخیمتر هشدار میدهند.
در همین رابطه، آندریا تورتی دانشمند ارشد در رصدخانه خشکسالی اروپا هشدار داد: برخی از بخشهای اروپا همچنان از خشکسالی سال گذشته به طور کامل بهبود نیافتهاند و ورود مجدد یا ادامه چنین شرایطی میتواند اثرات آن را تشدید کند.
وی با ابراز نگرانی نسبت به تداوم شرایط خشکسالی در اروپا تصریح کرد: بزرگترین ترس من این است که اروپا امسال نیز مانند سال گذشته یک دوره خشک شدید و شدیدتر را تجربه کند.
بنابر اعلام رصدخانه خشکسالی اروپا، سطح آب ذخیره به صورت یخ در کوههای برفی آلپ در حال حاضر حتی کمتر از زمان مشابه در سال گذشته است که افت شدید ذخایر آب را نشان میدهد.
کشورهای سراسر قاره اروپا حتی در فصل زمستان با کمبود آب مواجه بودند. کاهش بارش برف و باران همین حالا هم به معنای کاهش منابع تامین آب است که به طور معمول در فصل مرطوب سال ذخیره می شوند.
گزارش جدید مرکز تحقیقات مشترک اتحادیه اروپا درباره خشکسالی در قاره اروپا نشان میدهد که وضعیت عرضه آب برای استفاده انسانی، کشاورزی و تولید انرژی در شمال ایتالیا، فرانسه و اسپانیا نگران کننده است.
این گزارش میافزاید: اکنون یک نگرانی دیگر دانشمندان این است که خشکسالی ناشی از بحران آب و هوا و تغییرات اقلیمی، سختتر و زودتر از آنچه که قبلا پیشبینی کرده بودند، به وقوع بپیوندد.
تورتی در این رابطه توضیح داد: چند سال پیش تخمین زده شد که خشکسالی شدید و مداوم مانند آنچه سال گذشته مشاهده شد، در بدبینانهترین شرایط تا اواسط قرن حاضر به یک رویداد عادی تبدیل شود.
وی ادامه داد: اما اکنون به نظر میرسد که ما از حالا وارد آن موقعیت شده ایم. زیرا خشکسالی شدید در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ رخ داده و اکنون در ۲۰۲۳ نیز پیشبینی میشود. بنابراین معتقد هستم این اتفاق [خشکسالی ناشی از بحران آب و هوایی] زودتر از انتظار در حال وقوع است.
https://irna.ir/xjM7Qr
**پرونده فرار مالیاتی صدراعظم آلمان در دستور کار پارلمان
شماری از اعضای پارلمان آلمان قرار است به زودی تحقیقات درمورد دستداشتن اولاف شولتس در یک رسوایی فرار مالیاتی را آغاز کنند که پیش از این نیز دردسرهایی را برای این مقام اروپایی ایجاد کردهبود.
پس از تعطیلت عید پاک (اواخر ماه جاری میلادی) قرار است تحقیقات پارلمانی در مورد "اولاف شولتس" صدراعظم آلمان انجام گیرد که می تواند پیامدهای سیاسی جدی برای وی در پی داشته باشد.
پولیتیکو نوشت: حزب اپوزیسیون راست میانه آلمان قصد دارد تحقیقات پارلمانی بر سر ادعاهای مطرح شده در خصوص ارتباط شولتس با رسوایی بزرگ فرار مالیاتی را آغاز کند.
پرونده رسوایی شولتس به پنج سال قبل باز می گردد، زمانی که وی هنوز شهردار هامبورگ بود که بر اساس آن بیش از ۳۰ میلیارد یورو از دولت آلمان کلاهبرداری شده است.
این رسوایی پیش از این هم در زمان کارزار انتخاباتی این سیاستمدار سوسیال دموکرات در سال ۲۰۲۱ مطرح شد، اما در نهایت تاثیر چندانی بر انتخاب شولتس به عنوان صدراعظم نداشت. اما اینبار با آشکار شدن جزئیاتی تازه از این ماجرا وضعیت به گونه ای دیگر رقم می خورد.
سخنگوی دولت آلمان در واکنش به از سرگیری تحقیقات بوندستاگ علیه شولتس اعلام کرد که به عنوان یک اصل، برلین درباره تصمیمات اعلام شده توسط نمایندگان اظهار نظر نمی کند.
گفته می شود از جمله ادعاهای مطرح شده علیه شولتس ارتباط وی با دو بانک مستقر در هامبورگ (بانک ام. ام واربورگ و کوبانک ) بوده که در طرح فرار مالیاتی دخیل بوده اند.
صدراعظم آلمان نیز در واکنش به از سرگیری این تحقیقات هرگونه مداخله در فرار مالیاتی را تکذیب کرده، اما در مورد آنچه در جلسات خصوصی مطرح شده نیز پاسخی نداده است. وی در دو سال و نیم گذشته چندین بار گفته است که نمی تواند محتوای بحث ها را به خاطر بیاورد.
اما اظهارات شولتس به دلیل آنکه وی پس از دیدار با اعضای بوندستاگ در ژوئیه ۲۰۲۰ (تیر ۱۳۹۹) جزئیات نشست ها را به یاد آورد، زیر سوال رفت.
صدراعظم آلمان و حامیانش انتقادها به خود را همراه با انگیزه سیاسی دانسته و همواره اعلام کرده اند که هیچ تخلفی مرتکب نشده اند. شولتس همچنین استدلال می کند به دلیل آنکه بانک ۴۷ میلیون یورو را بازپرداخت کرده دیگر دلیلی بر ادامه تحقیقات وجود ندارد.
هرچند این امر مخالفان را از تلاش برای کاوش بیشتر ناامید نکرده است.
https://irna.ir/xjM7Tr
**حکیم: حمله اسرائیل به مسجدالاقصی نقض حریم مقدسات مسلمانان است
رهبر جریان حکمت ملی عراق با محکوم کردن حمله ددمنشانه نیروهای اشغالگر اسرائیل به مسجد الاقصی و حمله به نمازگزاران، این حمله را اقدامی عامدانه در نقض حریم مقدسات مسلمانان دانست.
«سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق گفت: حمله ددمنشانه نیروهای اشغالگر اسرائیل را که در پی اخراج نمازگزاران اعتکافکننده با استفاده از خشونت شدید از داخل شبستان مسجد الاقصی در ماه مبارک رمضان برآمدند، به شدت محکوم میکنیم.
رهبر جریان حکمت ملی عراق این اقدام را اقدامی عامدانه در نقض حریم مقدسات مسلمانان و تعرض آشکار به حقوق پیروان ادیان دانست.
حکیم از سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب و فعالان دینی و سیاسی و ملتهای آزاد خواست که این حمله را محکوم کنند.
وی گفت که از سازمان ملل و شورای امنیت انتظار داریم که برای حمایت از ملت مظلوم و روزهدار فلسطین و حقوق مشروع آنها موضع قاطع بگیرند.
نظامیان صهیونیست بامداد امروز به معتکفان داخل مسجد القبلی در مسجد الاقصی حمله و تلاش کردند تا معتکفان را از مسجد بیرون کنند.
بر اساس گزارش رسانه ها، ارتش رژیم صهیونیستی با شکستن شیشههای مسجد القبلی، اقدام به پرتاب بمبهای صوتی به داخل مسجد کرد.
نظامیان صهیونیست وارد مسجد القبلی شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مسجد القبلی، شماری از فلسطینیان زخمی شدند.
پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دهها فلسطینی را در داخل مسجد القبلی در مسجد الاقصی بازداشت کرده است.
از سوی دیگر هلال احمر فلسطین گزارش داد که رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجد الاقصی می شود.
برخی منابع غیر رسمی نیز گزارش دادند که در حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مسجد القبلی در مسجد الاقصی تا این لحظه بیش از ۱۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی شدند.
https://irna.ir/xjM7TZ
**ناتو در کشاکش تغییر دبیرکل
درحالیکه اخباری در مورد تمدید دوره ریاست دبیرکل فعلی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به گوش میرسد، مساله جانشینی او توسط رئیس فعلی کمیسیون اروپا نیز مطرح شده است.
نشریه نیوزویک امروز چهارشنبه گزارش داد که به تازگی با وجود انتشار گزارشهایی در مورد تمدید دبیر کلی ینس استولتنبرگ که دوره ریاستش در ماه سپتامبر (شهریور/مهر) به پایان میرسد، مطالبی در مورد انتخاب اورسلا فون درلاین رئیس فعلی کمیسیون اروپا در این سمت مطرح شده است.
به نوشته نیوزویک، این گزینه منطقی به نظر میرسد زیرا فون درلاین رابطه کاری خوبی با واشنگتن دارد و پیشتر وزارت دفاع آلمان را نیز برعهده داشته است. همچنین به عنوان رئیس کمیسیون اروپا با اغلب سران ناتو تجربه کاری دارد. به علاوه در صورت انتخاب، وی به عنوان اولین زنی را از آن خود خواهد کرد که در این سمت جای دارد.
بااینحال طبق گفته مقامهای ناتو و کمیسیون اروپا، زمزمهها در این مورد بیشتر گمانه زنی است و هیچ شواهدی وجود ندارد که فون درلاین علاقهای به این سمت داشته باشد. از طرفی هم مقامهای بروکسل انتظار ندارند که وی پیش از پایان دوره ریاستش بر کمیسیون اروپا در سال ۲۰۲۴، کناره گیری کند.
شایعاتی در مورد انتخاب مارک روته نخست وزیر هلند که تاکید کرده دبیرکلی این ائتلاف نظامی را نمیخواهد، به میان آمده است. روته در ماه ژانویه (دی/بهمن) به خبرنگاران گفت که میخواهد عرصه سیاست را ترک کند و کاری کاملا متفاوت انجام دهد. سخنگوی نخست وزیر هلند این هفته تاکید کرد که نظر او تغییر نکرده است.
روته تجربه قابل توجهی در همکاری با سران کشورهای عضو ناتو دارد و میتواند روابط فرا آتلانتیک را تحکیم بخشد. هلند به نسبت هزینه دفاعی خوبی را تدوین کرده و یکی از بزرگترین کمکهای نظامی اروپا به اوکراین به این کشور تعلق دارد اما حس جنگ طلبی را در سیاستهای خود ندارد.
این گمانه زنیها نشان میدهد که جنگ بین روسیه و اوکراین ناتو را به فکرتغییر انداخته و چشم انداز جدیدی پیش روی آن قرار داده که سمت ریاست بر این ائتلاف را به لحاظ سیاسی حساستر و مهمتر از قبل کرده است. از این رو متحدان ناتو نسبت به اینکه چه کسی میخواهد سخنگوی آنها در این سمت باشد، بسیار محتاطتر شدند.
مقامهای اروپایی گفتند که دبیر کل بعدی ناتو باید یک اروپایی باشد که بتواند به صورت نزدیک با هر کسی در کاخ سفید کار کند.
طبق نوشته نشریه نیوزویک، این، همه ماجرا نیست، دبیر کل بعدی ناتو باید کسی باشد که از اوکراین حمایت میکند اما آنقدر جنگ طلب نباشد که کشورها را نگران تحریک روسیه کند. این شخص باید موقعیتی داشته باشد که بتواند حمایت ۳۱ عضو از همه مهتر آمریکا را داشته باشد.
نامهای دیگری برای انتخاب به عنوان دبیر کلی ناتو مطرح شدند که از جمله آنها میتوان به کایا کالاس نخست وزیر استونی و پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا اشاره کرد. احتمال کمی هم در مورد بن والاس وزیر دفاع انگلیس، کریستیا فریلند معاون نخست وزیر کانادا، کلاوس یوهانیس رئیس جمهوری رومانی و زوزانا چاپوتووا رئیس جمهور اسلوواکی مطرح شده است.
اما برغم شایعات، مقامهای آگاه گفتند که انتخاب بسیاری از این نامها به لحاظ سیاسی در این مرحله شدنی نیست.
https://irna.ir/xjM7QW
**تجمع اعتراضی اردنیها مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در امان
مردم اردن در محکومیت یورش نظامیان صهیونیست به مسجد الاقصی و حمله به معتکفان و نمازگزاران در این مکان مقدس، مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در امان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
مردم اردن صبح امروز (چهارشنبه) در مقابل ساختمان سفارت رژیم صهیونیستی در امان پایتخت اردن تجمع اعتراضآمیز برگزار و تجاوزات اخیر نظامیان رژیم اسرائیل و یورش صهیونیستها به مسجد الاقصی و هتک حرمت این مکان مقدس مسلمانان را به شدت محکوم کردند.
بر پایه گزارش رسانههای عربی، بر اساس تصاویری که از این تجمع اعتراضآمیز در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، اردنیها خواستار اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از کشور خود شدند.
اردنیهای تجمع کننده مقابل سفارت رژیم اسرائیل در امان شعارهایی با عنوانهای «سفارتی برای این رژیم اشغالگر در اردن وجود ندارد»، «سکوت، تسلیم است» و «نه به سکوت اعراب» سردادند.
نظامیان صهیونیست بامداد امروز نیز وارد مسجد القبلی شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
هلال احمر فلسطین اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مسجد القبلی، شماری از فلسطینیان زخمی شدند.
پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ۴۰۰ فلسطینی را در داخل این مسجد در مسجد الاقصی بازداشت کرده است.
از سوی دیگر هلال احمر فلسطین گزارش داد که رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجد الاقصی میشود.
برخی منابع غیر رسمی نیز گزارش دادند که در حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مسجد القبلی در مسجد الاقصی تا این لحظه بیش از ۱۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی شدند.
https://irna.ir/xjM7Tg
**پاکستان: جهان جلوی حملات وحشیانه اسرائیل را بگیرد
دولت پاکستان یورش نظامیان صهیونیستی به مسجدالاقصی و سرکوب نمازگزاران فلسطینی را به شدت محکوم و از جامعه جهانی مطالبه کرد که جلوی اقدامات وحشیانه رژیم اسرائیل را بگیرد.
وزارت امور خارجه این کشور در واکنش به یورش رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی، طی بیانیهای آن را محکوم و با آسیب دیدگان ابراز همدردی کرد.
در این بیانیه آمده است: اسرائیل همواره مرتکب به وحشیگری و سرکوب افراد بی دفاع از جمله توهین به اعتقادات مسلمین شده و ما شاهد تشدید این اقدامات شنیع در طول ماه مبارک رمضان در سرزمینهای اشغالی فلسطین هستیم.
وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که تشدید خشونتهای در فلسطین از سوی اسرائیل صلح و امنیت منطقهای را به خطر انداخته لذا جامعه جهانی باید جلوی اقدامات وحشیانه این رژیم را بگیرد.
رسانه های گزارش دادند که نظامیان صهیونیست وارد مصلی القبلی شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مصلی القبلی، شماری از فلسطینیان زخمی شدند.
پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ۴۰۰ فلسطینی را در داخل مصلای قبلی در مسجد الاقصی بازداشت کرده است.
هلال احمر فلسطین گزارش داد که رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجد الاقصی می شود.
برخی منابع غیر رسمی نیز گزارش دادند که در حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مصلای قبلی در مسجد الاقصی تا این لحظه بیش از ۱۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی شدند.
https://irna.ir/xjM7Qc
**بورل: برای حل چالشهای جهانی به چین نیاز داریم
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همزمان با سفر مقامهای ارشد اروپایی به چین، ضمن اشاره به اهمیت نقش این کشور در مناسبات بینالمللی تصریح کرد که اتحادیه اروپا برای حل چالشهای جهانی به چین نیاز دارد.
جوسپ بورل روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری نشست وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو به خبرنگاران گفت: اتحادیه اروپا به ادامه تعامل سازنده با چین به منظور حل چالش های جهانی متعهد است.
وی با بیان اینکه «ما برای حل چالش های جهانی به چین نیاز داریم» افزود: می خواهیم تعامل سازنده ای را با چین ایجاد کنیم. اما انتظار داریم که این کشور به عنوان یک بازیگر مثبت و سازنده جهانی، به ویژه در مقابل تجاوز روسیه به اوکراین، که نقض منشور سازمان ملل بشمار میرود، رفتار کند.
ترافیک سفر مقامهای اروپایی به چین در روزهای اخیر افزایش یافته است. امانوئل مکرون رئیس جمهوری چین امروز وارد پکن شد و اورسولا فوندرلاین رئیس کمیسیون اروپا نیز تا ساعاتی دیگر به او ملحق خواهد شد. نخست وزیر اسپانیا نیز هفته پیش به چین سفر کرده بود و بورل نیز هفته آینده راهی این کشور میشود.
وی دیروز در جمع خبرنگاران ادعا کرد که موضع چین در قبال جنگ اوکراین، کیفیت روابط اروپا با پکن را تعیین میکند. وی افزود که چین بلحاظ اخلاقی در قبال جنگ اوکراین مسئول است.
او در حالی این مطلب را بیان کرد که غرب، طرح پیشنهادی چین برای برقراری صلح میان اوکراین و روسیه را نپذیرفت و با تجهیز اوکراین به اسلحه پیشرفته بر آتش درگیریها دامن میزند.
رئیس کمیسیون اروپا هفته پیش با ایراد سخنانی در اندیشکده مرکز سیاست اروپا مدعی شد؛ هر پیشنهادی که «الحاق روسیه به خاک اوکراین را تحکیم کند، به سادگی قابل اجرا نیست».
وی ادعا کرد که چگونگی ادامه تعامل چین با جنگ اوکراین عامل تعیین کننده ای در روابط با اتحادیه اروپا است اما تصریح کرد که پکن همچنان یک شریک تجاری حیاتی بشمار میرود.
گفتنی است که حجم مراودات تجاری میان اتحادیه اروپا و چین افزون بر یک میلیارد و یکصد میلیون دلار تخمین زده میشود و چین بزرگترین بازار واردات اتحادیه اروپا محسوب میشود.
https://irna.ir/xjM7W4
**رسانه چینی: هژمونی دلار آمریکا عامل هرج و مرج جهانی است
رسانه چینی در گزارشی نوشت جهان درحالی نفس را در سینه محبوس کرده است که شاهد جوش و خروش بحران بانک در آمریکا با فروپاشی بانک های سیلیکون ولی و سیگنچر آمریکاست که بر بحران های مشابه بانکی در سراسر جهان تاثیر دارد.
بانک های اروپایی از جمله بانک سوئیس کردیت سوئیس به بحرانی مشابه با بحران بانک های مهم آمریکا یعنی سیلیکون ولی و سیگنجر نزدیک شده است و نگرانی ها درباره اینکه بحران منطقه ای به بحرانی سیستماتیک تبدیل شود در حال افزایش است. مقصر اصلی در بدتر شدن بحران سیاست پولی خزانه داری فدرال آمریکاست که بر مبنای هژمونی دلار آمریکا که بر پایه غارت ثروت جهانی است شکل گرفته است.
پس از جنگ جهانی دوم آمریکا تعمدا هژمونی دلار را به راه انداخت. در ۳ ماهه آخر سال ۲۰۲۲ دلار نزدیک ۶۰ درصد ارز خارجی جهانی را تشکیل داده است. در ژانویه ۲۰۲۳ دلار حدود ۴۰ درصد پرداخت های جهانی را از آن خود کرد. با قرار دادن دلار در سیستم بین المللی مبادلات و نقل و انتقال پول، آمریکا آن را به ابزاری برای سر بریدن کشورهای دیگر با جمع آوری آن به عنوان درآمد اصلی تبدیل کرده است. با چاپ یک اسکناس ۱۰۰ دلاری که تنها ۱۷ سنت خرج چاپ آن است آمریکا می تواند معادل صدها دلار پول بابت کالاها و خدماتش از کشورهای دیگر بدست آورد.
همان طور که شارل دوگل رئیس جمهوری سابق فرانسه بیش از ۵۰ سال پیش گفته بود آمریکا از " برتری مفرط " لذت می برد و " کسری بودجه بدون دردسر " را توسط دلارش ایجاد کرده و از کاغذی بی ارزش برای غارت منابع و کارخانه های سایر کشورها استفاده می کند.
آمریکا طی دهه های گذشته از دلار طلا، دلار نفت به دلار اعتباری و اکنون به بدهی دلاری رسیده است و جهان شاهد واحد دلار به عنوان ارز بین المللی تصعیف کننده است. برای نجات دادن هژمونی و تسلط دلار آمریکا به شکلی بی پروا از تمامی مسائل نظامی، مالی و ابزارهای تجاری استفاده کرده است و در تلاش برای به خطر انداختن و بهره بردن از کشورهای دیگر از طریق کسب و کارهای سودآور دلاری است.
آمریکا برای تقویت اقتصاد داخلی خود در دوره های انبساط اقتصادی معمولا پول اضافی به بازارهای جهانی تزریق و توهم رونق جهانی ایجاد می کند. پس از بحران مالی بین المللی در سال ۲۰۰۸، خزانه داری آمریکا چندین دور کاهش کمی تصویب کرد. در پی شیوع همه گیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ نیز کاهش کمی نامحدود را اجرایی کرد و تورم جهانی را به تورمی بی سابقه در ۴۰ سال گذشته تبدیل کرد و حباب دارایی های عظیم را شکل داد که خطری برای اقتصاد جهان است.
کارشناسان هشدار دادند خزانه داری آمریکا حباب های دارایی را در سراسر جهان تا سطح خطرناکی بالا برده است و نخستین نشانه های آن در حال ظهور است. درحالی که صنعت بانکداری غربی بر لبه فاجعه ایستاده است به نظر نمی رسد خزانه داری آمریکا افزایش نرخ خود را متوقف کند. از ماه مارس سال گذشته میلادی خزانه داری آمریکا نرخ بهره را ۹ برابر افزایش داده است و اکنون نرخ بهره به بالاترین رقم خود از سپتامبر ۲۰۰۷ رسیده است. افزایش نرخ بهره منجر به انقباض مالی جهانی و خروج و تنزل ارز در بازارهای نوظهور می شود.
https://irna.ir/xjM7Rn
**اصلاحات قانون بازنشستگی؛ «شکست» مذاکرات دولت فرانسه با اتحادیهها
نمایندگان اتحادیههایی که امروز (چهارشنبه) با نخست وزیر فرانسه درمورد اعتراضشان به اصلاحات قانون بازنشستگی دیدار کردند، از «شکست» مذاکرات با دولت و فراخوان تازهای برای اعتراض سراسری در این کشور خبر دادند.
رسانههای فرانسه که دیدار اتحادیههای کارکنان و کارگران با الیزابت بورن نخست وزیر فرانسه را بهطور زنده گزارش میکردند در اخباری فوری شکست این مذاکرات را اعلام کردند.
نمایندگان اتحادیهها در پایان این نشست، «شکست مذاکرات» را اعلام کردند؛ نشستی که گفته میشود در جریان آن نخست وزیر بر ضرورت اجرای اصلاحات مدنظر دولت، تاکید کرده است.
رهبران اتحادیهها با محکوم کردن شدید «لجاجت» دولت، پس از دیدار با الیزابت بورن، اعتراضات خیاباتی گسترده در خیابانها را خواستار شدند.
لوران برژه (Laurent Berger) رهبر کنفدراسیون فرانسوی دمکراتیک کار (CFDT) به خبرنگاران گفت: باید بدون خشونت، قدرت دمکراسی اجتماعی را نشان دهیم.وی که پیشتر از بروز «بحران سیاسی» در فرانسه سخن گفته بود در سخنان امروز از «بحران دمکراتیک» در کشورش صحبت کرد.
به این ترتیب اتحادیهها برای برگزاری اعتراض های گستردهای در ۶ آوریل (فردا/ ۱۷ فروردین) فراخوان دادند.
شبکه خبری «فرانس ۲۴» نیز عکس دسته جمعی نمایندگان اتحادیهها در پایان نشست با دولت فرانسه را نشانهای از اتحاد آنان و مصمم بودنشان به ادامه اعتراضات خواند.
هرچند امید چندانی به نتیجه این نشست که پیشتر دولت حاضر به برگزاری آن نشده بود، وجود نداشت اما همچنان به یافتن راهی برای سازش میان اتحادیههای با دولت و پایان یافتن هفتهها اعتراض خیابانی و اعتصاب سراسری فرانسویان به افزایش سن بازنشستگی امیدی اندک داشتند.
مردم فرانسه ماههاست که در اعتراض به اصلاحات دولتی قانون بازنشستگی که این سن را از ۶۲ به ۶۴ می رساند به خیابانها می آیند. علاوه بر ۱۰ روز اعتراض و اعتصاب سراسری (آخرین آنها روز ۹ فروردین برگزار شد) که با دعوت اتحادیههای کارکنان و کارگران و بهویژه کنفدراسیون عمومی کار (CGT) برگزار شده، فرانسه دو هفته گذشته تجمعات خودجوش را نیز شاهد بود که در برخی موارد به درگیری معترضان با پلیس و بازداشت گسترده منجر شد.
اصلاحات قانون بازنشستگی و اعتراض گسترده به آن مهمترین چالش دوره دوم ریاست جمهوری امانوئل مکرون محسوب میشود. دولت وی این اصلاحات را با توسل به ابزارهای قانونی بدون رای گیری عادی در مجلس سنا و مجلس ملی به تصویب رساند و همین امر، خشم گروههای سیاسی مخالف دولت و مردم را بیشتر کرد.
https://irna.ir/xjM7XG
**گردشگران منتظر اعلام مبادی قانونی سفر به مصر باشند/ مراقب تورها باشید
معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد: تا زمانی که امکان سفر از طریق مبادی قانونی به مصر اعلام نشده و وضعیت حقوق گردشگران ایرانی و نحوه پیگیری آن در مقصد مشخص نیست، برگزاری هرگونه سفر گروهی و اجرای تور گردشگری به این کشور توصیه نمیشود و مورد تایید نیست.
روابطعمومی معاونت گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در اطلاعیهای اعلام کرد: نظر به اینکه در حال حاضر روابط سیاسی رسمی بین دو کشور ایران و مصر برقرار نیست، بنابراین تا زمانی که امکان سفر به آن کشور از طریق مبادی قانونی اعلام نشده و وضعیت حقوق گردشگران ایرانی و نحوه پیگیری آن در مقصد مشخص نیست، برگزاری هرگونه سفر گروهی و اجرای تور گردشگری به مقصد مذکور توصیه نمیشود و مورد تایید نیست.
در این اطلاعیه آمده است: موضوع روابط سیاسی رسمی بین دو کشور ایران و مصر از سوی وزارت امور خارجه در حال پیگیری بوده و در صورت تایید به اطلاع دفاتر خدمات مسافرتی و عموم خواهد رسید. بنابراین در شرایط کنونی و تا مشخص شدن وضعیت، عواقب و پیامدهای احتمالی برگزاری هر گونه سفر گروهی به مقصد کشور مصر، به عهده دفاتر و شرکتهای خدمات مسافرتی مجری و مسافران این تورها خواهد بود.
هفته گذشته پایگاه خبری مصراوی به نقل از احمد عیسی وزیر گردشگری مصر از صدور روادید برای شهروندان ایرانی خبر داد. وزیر گردشگری مصر در یک نشست خبری اعلام کرد که «کشورش تسهیلات جدیدی برای کسانی که خواهان سفر به مصر هستند داده است.»
عیسی اعلام کرد که قاهره به شهروندان، چین، هند،رژیم صهیونیستی، ترکیه، ایران، مراکش و الجزایر روادید گردشگری و تسهیلات دیگر می دهد.
وزیر گردشگری مصر همچنین اعلام کرد که شهروندان ایرانی تنها از طریق شرکت های گردشگری می توانند وارد مصر شوند و در حال حاضر تنها می توانند به جنوب سینا سفر کنند.
روابط سیاسی ایران و مصر به مدت چهار دهه قطع بوده است، در این مدت قاهره و تهران روابط خود را در سطح دفاتر حافظ منافع حفظ کرده اند؛ اخیرا و بعد از توافق ایران و عربستان برای از سرگیری روابط دیپلماتیک، گزارشهایی مبنی بر تحرکات تهران و قاهره برای احیای روابط میان دو کشور تا روابط مطلوب سیاسی منتشر شده است. این مناسبات قطعا در حوزه گردشگری میان دو کشور که جزو کشورهای صاحب تمدن فرهنگی، تاریخی و اسلامی در جهان هستند، موثر خواهد بود.
https://irna.ir/xjM7Wm
**ترکیه: حمله به مسجدالاقصی بیاعتنایی به آزادی عبادت در اماکن دینی است
وزارت امور خارجه ترکیه با صدور بیانیهای، یورش نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی و بازداشت تعداد زیادی از نمازگراران و معتکفان را محکوم و تاکید کرد که این اقدام نیروهای اشغالگر بیاعتنایی به قداست این مسجد و آزادی عبادت در اماکن دینی است.
وزارت خارجه ترکیه در این بیانیه با غیرقابل قبول خواندن حمله نظامیان رژیم اشغالگر قدس به مسجد القبلی در صحن مسجدالاقصی و نقض حرمت این مکان مقدس اسلامی را محکوم و اعلام کرد: حمله به نمازگزاران در مسجدالاقصی در ماه مبارک رمضان به هیچ وجه قابل قبول نیست.
وزارت خارجه ترکیه همچنین در بیانیه خود ضمن ابراز نگرانی شدید از تشدید تنشها در سرزمینهای اشغالی و گسترش سرایت این تنشها به ویژه در غزه اعلام کرد: کابینه رژیم صهونیستی باید فوراً انواع تحریکات، اقدامات و حملاتی را که ممکن است منجر به تشدید بیشتر تنشها در منطقه شود، متوقف کند.
وزیر خارجه ترکیه نیز پس از نشست وزیران خارجه ناتو در بروکسل در مصاحبه با خبرنگاران با محکوم کردن حملات نظامیان رژیم صهیونیستی به اماکن مقدس اسلامی گفت: اقدامات نظامیان رژیم صهیونیستی در حمله دیروز به مسجد الاقصی، حرمت شکنی و زیر پاگذاشتن مقدسات دینی و غیرقابل قبول است.
«مصطفی شنتوپ» رئیس مجلس ملی ترکیه نیز جنایات نیروهای امنیتی اسرائیل علیه نمازگزاران فلسطینی را محکوم کرد و این اقدام نیروهای اشغالگر قدس را بیاعتنایی به قداست مسجد الاقصی و آزادی عبادت در اماکن دینی خواند.
وی در واکنش به اقدام نظامیان صهیونیستی در صفحه خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: آزار و اذیت بیوقفه اسرائیل علیه برادران بیگناه فلسطینی در ماه رمضان و در ایام مقدس مسلمانان ادامه دارد. وحشیگری نیروهای امنیتی اسرائیل علیه برادران فلسطینی ما ادامه دارد. این وظیفه انسانی و اخلاقی ماست که این جنایت غیرانسانی را محکوم کنیم و از آرمان عادلانه مردم فلسطین حمایت کرده و در کنار آنها باشیم.
نظامیان صهیونیستی بامداد امروز به معتکفان داخل مسجد القبلی در صحن مسجد الاقصی حمله و تلاش کردند تا معتکفان را از مسجد بیرون کنند.
بر اساس گزارش رسانهها، نظامیان رژیم صهیونیستی با شکستن شیشههای مسجد القبلی، اقدام به پرتاب بمبهای صوتی به داخل مسجد کرده و در ادامه این حملات وارد مسجد القبلی شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مسجد القبلی، شماری از فلسطینیان زخمی شدند ولی نظامیان رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجد الاقصی شدند.
پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دهها فلسطینی را در داخل مسجد القبلی در مسجد الاقصی بازداشت کرده است.
منابع فلسطینی گزارش دادند که در حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مسجد القبلی بیش از ۲۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی و ۴۰۰ نفر دیگر بازداشت شدند.
https://irna.ir/xjM7Yq
**گزافهگویی فرمانده بیلشکر علیه ایران
رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی که با چالش گسترده تمرد نیروهای ذخیره در سایه برکناری وزیر جنگ این رژیم مواجه است، جمهوری اسلامی ایران را تهدید کرد.
هرزی هالوی روز چهارشنبه بدون توجه به وضعیت بحران زده همه جانبه رژیم صهیونیستی و ضعف آن در سطوح مختلف و اشاره ضمنی به همراهی نکردن واشنگتن با تل آویو گفت: ما آماده اقدام علیه ایران هستیم. اگرچه حمایت آمریکا مفید است اما اسرائیل به تنهایی توان مدیریت هرگونه چالش امنیتی را دارد.
وی تصریح کرد: ما مستقل هستیم و حق تصمیم گیری برای خود را داریم.
این مقام صهیونیست درباره تمرد نظامیان ذخیره از حضور در ارتش به خاطر اختلاف نظر با کابینه حاکم رژیم صهیونیستی درباره لایحه تغییرات قضائی نیز گفت: بیشتر نظامیان اسرائیلی در قالب واحدهای ذخیره سازماندهی شده اند و آنها باید بدون قیدوشرط، برای انجام وظیفه آماده باشند.
این در حالی است که هالوی پیش از این گفته بود: اگر نظامیان ذخیره ارتش اسرائیل را به علت تمرد مجازات کنیم، این امر باعث گسترش نافرمانی نظامیان خواهد شد.
سرزمین های اشغالی در هفته های اخیر عرصه تظاهرات مخالفانِ تصمیمات کابینه بنیامین نتانیاهو بویژه لایحه تغییرات در دستگاه قضایی بوده است. مخالفان این تغییرات را «کودتا» علیه دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی می دانند. شدت اعتراضات بیش از پیش شکاف و چند دستگی در بین صهیونیستها را نمایان کرده است.این شکاف باعث بروز نافرمانی در درون نیروهای مختلف ارتش رژیم صهیونیستی از جمله نیروهای ذخیره شده است. نتانیاهو زیر فشارهای داخلی و خارجی در نهایت مجبور شده است تا فرایند تصویب این تغییرات قضایی را در کِنِست (پارلمان) را به تعویق بیاندازد تا شاید سران صهیونیست بتوانند راهکاری برای آن پیدا کنند.
اولین قربانی جنگ قدرت در رژیم صهیونیستی، وزیرِ جنگ این رژیم است که نتانیاهو، وی را اخیرا به دلیل انتقاد از سیاستهایش از کار برکنار کرد.
نتانیاهو به گالانت گفته بود که دیگر اعتمادش را به وی از دست داده است زیرا علیه ائتلاف حاکم به ریاست نتانیاهو عمل میکند.
برپایه برخی گزارشها، گالانت هنوز به طور رسمی متن حکم برکناری خود را دریافت نکرده است و سران صهیونیست هم اکنون تلاش می کنند که او در پست خود باقی مانده و اختلافات بین گالانت و نتانیاهو حل و فصل شود.
سیاستمداران و ناظران سیاسی، نیت نتانیاهو برای به تعویق انداختن رای گیری درباره لایحه تغییرات قضایی را زیر سوال برده و گفته اند که وی در سایه افزایش تظاهرات و خودداری نظامیان از خدمت نظامی که به رژیم اسرائیل ضربه زده است، به تعلیق روند تصویب این لایحه متوسل شد.
در حالی که بیشتر گروههای مخالف از پس گرفتن این لایحه توسط نتانیاهو استقبال کردند، «آویگدور لیبرمن» رئیس حزب «إسرائیل بیتنا» (اسرائیل خانه ما) نظر متفاوتی داشته است. او در توییتر خود نوشت: نمیخواهم منادی اخبار بد باشم اما من واقعا "بیبی "(نتانیاهو) را میشناسم. او نمیتواند من را فریب دهد و میدانم چه چیزی او را هدایت میکند.
لیبرمن افزود: از دوستانم در اپوزیسیون میخواهم که دچار توهم نشوید، نباید در دام بیفتید و به او اجازه دهید که صادقانهترین اعتراض تاریخ را درهم بشکند.
معترضان میگویند لایحه تغییرات قضایی تأثیر دیوان عالی (بالاترین نهاد قضایی رژیم صهیونیستی) بر روند تصویب "قوانین پایه" را محدود میکند و به اعضای کنست (پارلمان) اجازه میدهد که مصوبات آن را تعویق بیندازد.
این لایحه به کابینه اجازه میدهد بر کمیتهای که قضات را منصوب میکند، سیطره یابد. مخالفان نتانیاهو یکی از اهداف او برای تصویب این لایحه را فرار از محاکمه می دانند زیرا او در سه پرونده رشوه خواری و کلاهبرداری درحال محاکمه است.
https://irna.ir/xjM7XY
**حجم مبادلات تجاری ایران و قزاقستان افزایش یافت
در دیدار سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آلماتی قزاقستان با مدیرکل جدید اتاق بازرگانی این استان اعلام شد که حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته میلادی با ۲۰ درصد افرایش به ۵۲۸ میلیون دلار نسبت به سال ما قبل آن رسید.
محسن فغانی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آلماتی قزاقستان در دیدار «اووز تایمبتوف» مدیر کل جدید اتاق بازرگانی آلماتی با وی گفت که حجم مبادلات فی مابین قزاقستان و ایران در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ حدود ۲۰ درصد افزایش یافته و از ۴۴۰ میلیون دلار به ۵۲۸ میلیون دلار رسید.
وی با اشاره به سفرهای متقابل روسای جمهور دوکشور به تهران و آستانه تصریح کرد: وظیفه ما این است که برای رساندن حجم مبادلات دوکشور به سه میلیارد دلار که مورد تفاهم روسای جمهور ایران و قزاقستان رسیده است تلاش نماییم.
فغانی با اشاره به ۲ بار برگزاری کمسیون مشترک اقتصادی فیمابین دوکشور در کمتر از یک سال اخیر در تهران و آستانه متذکر شد در دوسال اخیر شاهد روند افزایش حجم مبادلات دوکشور هستیم به نحوی که در سال گذشته، حجم مبادلات فی مابین قزاقستان و ایران در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ حدود ۲۰ درصد افزایش یافته و از ۴۴۰ میلیون دلار به ۵۲۸ میلیون دلار رسید. همچنین روابط تجاری بین ایران و فقط شهر آلماتی با بیش از ۲ برابر افزایش، به ۱۵۵ میلیون دلار رسیده است.
سرکنسول کشورمان در آلماتی با اشاره به برگزاری نمایشگاه اختصاصی کالاهای ایرانی در آلماتی در سال گذشته با حضور ۶۸ شرکت ایرانی و مشارکت شرکتهای مختلف ایرانی در نمایشگاههای تخصصی قزاقستان، تاکید نمود تمایل داریم شرکتهای قزاقی نیز متقابلا با حضور در نمایشگاههای برگزار شده در ایران، با ظرفیتها و توانمندیهای شرکتهای ایرانی آشنا شوند.
در همین راستا، وی پیشنهاد کرد مدیرکل اتاق بازرگانی آلماتی به همراه جمعی از مدیران شرکتهای بزرگ آلماتی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ که اردیبهشت ماه سال جاری در زمینه های صنایع غذایی، کشاورزی، دام و طیور، چرم و پوشاک، گردشگری، صنعت و معدن در تهران برگزار می شود، شرکت نمایند.
فغانی همچنین با اشاره به برگزاری همایش بین المللی پتروشیمی که قرار است ۱۲-۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ با ابتکار وزارت نفت ایران و حضور شرکت های بزرگ پتروشیمی جهان در تهران برگزار شود، اعلام کرد پانزدهمین نمایشگاه بین المللی پوشاک و نساجی نیز از ۴-۷ خرداد ماه سال جاری در اصفهان برگزار می شود.
تایمبتوف مدیرکل اتاق بازرگانی آلماتی نیز ضمن ابراز خرسندی از همکاری های فی مابین و برگزاری شش دوره نشست تجاری در سال قبل به ابتکار سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در آلماتی گفت، دوکشور ایران و قزاقستان شریک استراتژیک هستن و قزاقستان می توانند از طریق راه آهن و از مسیر ترکمنستان و ایران به خلیج فارس دسترسی پیدا کند.
مدیرکل اتاق بازرگانی آلماتی تصریح کرد تا قبل از سال ۲۰۱۴ حجم تجارت بین دو طرف حدود یک میلیارد دلار بود و بعد از آن به دلایل مختلف، این میزان کاهش یافت ولی در سال های اخیر، میزبان مبادلات بین دوکشور باردیگر رو به افزایش است.
وی تاکید کرد : هدف ما نیز این است که حجم تجارت بین دو کشور به سه میلیارد دلار برسد و برای رسیدن به این هدف تلاش خواهیم کرد.
https://irna.ir/xjM7Y9
**ابراز نگرانی عمیق اتحادیه اروپا از حوادث مسجدالاقصی
سخنگوی ارشد سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا با اعلام نگرانی عمیق این اتحادیه از یورش وحشیانه رژیم اشغالگر قدس علیه معتکفان فلسطینی در مسجدالاقصی، خواستار پرهیز از تشدید تنشها شد.
پیتر استانو روز چهارشنبه در نشست روزانه خبری از بروکسل گفت: «ما از نزدیک تحولاتی که در اسرائیل و اراضی اشغالی فلسطین صورت میگیرد دنبال میکنیم.»
وی افزود: «اتحادیه اروپا عمیقا نگران افزایش تنشها و بروز خشونتهایی است که دیشب در مسجدالاقصی شاهد بودیم.»
سخنگوی اتحادیه اروپا با تاکید بر ضرورت حفظ وضع موجود در اماکن مقدس تصریح کرد: ما از تمام طرفها میخواهیم خویشتنداری بهخرج داده و از هرگونه اقدامی که میتواند به تشدید تنشها منجر شود پرهیز کنند؛ بهویژه در این دوره که با ایام مذهبی (مسلمانان) مقارن شده است.
نظامیان رژیم صهیونیستی بامداد امروز چهارشنبه به بهانههای واهی به مصلی القبلی در مسجدالاقصی حمله و چندین فلسطینی معتکف و در حال نیایش در ماه مبارک رمضان را بازداشت کردند. گفته میشود که در جریان حمله صورت گرفته بیش از ۱۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی شدند.
محمد اشتیه نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در این باره گفت: آنچه که در قدس جریان دارد، یک جنایت بزرگ در حق نمازگزارن فلسطینی است.
نبیل ابوردینه سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با هشدار به رژیم صهیونیستی مبنی بر این که از خط قرمزها در اماکن مقدس عبور نکند، تصریح کرد: حمله به نمازگزاران مسجد الاقصی یک جنگ کور علیه ملت فلسطین است.
سایر کشورهای اسلامی نیز به این حادثه واکنش نشان داده و آن را محکوم کردهاند و سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره گفت: حمله وحشیانه نظامیان رژیم غاصب صهیونیستی به معتکفان و عبادت کنندگان فلسطینی در مسجدالاقصی، یک بار دیگر خوی جنایت پیشگی و ضدحقوق بشری این رژیم را در مقابل چشم جهانیان به تصویر کشید.
ناصر کنعانی ضمن محکوم کردن جنایت رژیم صهیونیستی تصریح کرد: شایسته است که جهان اسلام، آزادگان جهان و مجامع مسئول بینالمللی در برابر این جنایت واکنش فوری داشته باشند.
https://irna.ir/xjM7Z7
**اسلام آباد: پاکستان و ایران برای تقویت روابط در تلاشند
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفت که این کشور برای تقویت همکاریهای مشترک مرزی با جمهوری اسلامی ایران از طریق تمامی کانالهای موجود در تماس است.
«ممتاز زهرا» در پاسخ به پرسشهای خبرنگاران در کنفرانس خبری هفتگی خود در اسلامآباد گفت ایران و پاکستان همواره با یکدیگر در ارتباط هستند.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان با محکومیت حمله اخیر به نظامیان این کشور در ایالت بلوچستان، بر تقویت همکاریهای تهران و اسلامآباد برای غلبه بر تروریسم تاکید کرد.
در این بیانیه تاکید شد: تروریسم درد مشترک دو کشور است و دو ملت مسلمان ایران و پاکستان جان های ارزشمندی را در راه مبارزه با این طاعون فدا کرده اند.
سفارت کشورمان افزود: بدون تردید تقویت همکاریهای مشترک ایران و پاکستان، گروهک های تروریستی را در دستیابی به اهداف شوم خود ناکام خواهد گذارد.
براساس این گزارش، ارتش پاکستان شنبه گذشته اعلام کرد که درپی حمله تروریستها به کاروان نیروهای امنیتی در یکی از نقاط مرزی واقع در ایالت بلوچستان ۴ نظامی این کشور کشته شدند.
https://irna.ir/xjM7Yv
**نشست اضطراری اتحادیه عرب درباره مسجدالاقصی
منابع خبری اعلام کردند که اتحادیه عرب بعد از ظهر امروز نشست اضطراری درخصوص یورش صهیونیست ها به مسجد الاقصی برگزار می کند.
وزارت خارجه اردن پیش از این خواستار برگزاری نشست اضطراری اتحادیه عرب درخصوص بررسی تجاوزهای رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی شد.
وزرات خارجه اردن در بیانیه خود همچنین خواستار تداوم تحرکات کشورهای عربی برای توقف تجاوزهای رژیم صهیونیستی شد و این اقدامات را نقض آشکار قوانین بین المللی توصیف کرد.
در بیانیه وزارت خارجه اردن آمده است که تجاوزهای رژیم صهیونیستی محکوم و غیرقابل پذیرش است و هدف آن ها تغییر وضعیت تاریخی و قانونی شهر قدس و مقدسات آن است.
در این بیانیه با تاکید بر لزوم اتخاذ گام ها و اقدامات لازم برای توقف تنش های رژیم صهیونیستی آمده است: مسئولیت کامل پیامدهای این تنش ها که تهدیدی برای صلح وامنیت منطقه است، بر عهده رژیم اسرائیل است.
نظامیان صهیونیستی بامداد امروز به معتکفان داخل مسجد القبلی در صحن مسجد الاقصی حمله و تلاش کردند تا معتکفان را از مسجد بیرون کنند.
بر اساس گزارش رسانهها، نظامیان رژیم صهیونیستی با شکستن شیشههای مسجد القبلی، اقدام به پرتاب بمبهای صوتی به داخل مسجد کرده و در ادامه این حملات وارد مسجد القبلی شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مسجد القبلی، شماری از فلسطینیان زخمی شدند ولی نظامیان رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجد الاقصی شدند.
پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دهها فلسطینی را در داخل مسجد القبلی در مسجد الاقصی بازداشت کرده است.
منابع فلسطینی گزارش دادند که در حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مسجد القبلی بیش از ۲۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی و ۴۰۰ نفر دیگر بازداشت شدند.
https://irna.ir/xjM7Z6
**سفیر چین: پکن و پاریس تضاد منافع ندارند
سفیر چین در پاریس در گغت وگو با روزنامه نوول دواروپ فرانسه می گوید که هرچند روابط چین و فرانسه با مشکلاتی روبه رو به بوده اما منافع و همکاری های مشترک دو طرف می تواند صلح و ثبات جهانی را تقویت کند.
«لو شای» سفیر چین در فرانسه در گفت و گو با روزنامه نوول دواروپ خاطرنشان کرد: این سفر سیگنال مثبتی به جهان خارج ارسال کرد مبنی بر اینکه دو کشور در حال همکاری نزدیک در زمینه های مختلف و پاسخ مشترک به بحران های جهانی هستند و انگیزه زیادی برای توسعه مشارکت های استراتژیک جامع چین-فرانسه و چین-اتحادیه اروپا در دوره جدید وجود دارد.
لو گفت: اعتقاد بر این است که سفر مکرون به محرک مهمی برای از سرگیری روابط چین و فرانسه در دوران پس از همه گیری تبدیل خواهد شد و الگویی جدید برای توسعه روابط چین و فرانسه ایجاد خواهد کرد.
امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه، به دعوت شی جین پینگ، از ۵ تا ۷ آوریل (۱۶ تا ۲۱ فروردین) به چین سفر خواهد کرد. این سومین سفر مکرون به چین و اولین سفر در دوره دوم ریاست جمهوری وی است.
به گفته لو، «ژان پیر رافارن»، نخست وزیر سابق فرانسه، «لوران فابیوس»، رئیس شورای قانون اساسی فرانسه، چندین وزیر و نمایندگان پارلمان فرانسه و همچنین بیش از ۶۰ نفر از روسای شرکت های بزرگ و بیش از ۲۰ نماینده فرهنگی، رئیس جمهور را همراهی خواهند کرد.
در این سفر سران دو کشور درباره روابط دوجانبه و مسائل بین المللی و منطقه ای مورد علاقه مشترک گفتگو خواهند کرد.
روابط چین-فرانسه و چین-اروپا در دو سال گذشته با مشکلاتی روبرو بوده است، لو درباره این موضوع گفت: چین و فرانسه و چین و اروپا در قاره اوراسیا از یکدیگر جدا هستند و هیچ تضاد منافع یا تضاد اساسی بین دو طرف وجود ندارد. تقویت همکاری ها بر اساس برابری و اعتماد متقابل مطابق با منافع مشترک دو طرف است و برای صلح و ثبات جهانی نیز مفید است.
ناظران خاطرنشان می کنند که در حالی که چین و فرانسه هر دو گفتگو و گفتگوهای صلح را برای رسیدگی به بحران اوکراین تلاش می کنند، موضع هر دو طرف یکسان نیست. لو در پاسخ به این سوال که آیا دو طرف در سفر مکرون، زمینه های مشترک بیشتری در مورد بحران اوکراین پیدا خواهند کرد، پاسخ داد: چین و فرانسه هر دو کشورهای بزرگ با نفوذ جهانی و قدرتهای بزرگی برای حفظ صلح هستند. در مواجهه با تغییرات پیچیده و عمیق در وضعیت بین المللی، ارزش استراتژیک و اهمیت ویژه روابط چین و فرانسه بیشتر برجسته شده است. چین مایل است با فرانسه در مورد بحران اوکراین ارتباط برقرار و همه طرف های مربوطه را تشویق کند تا به طور جدی در مورد آن فکر کنند.
لو گفت: درسهای عمیق بحران اوکراین این است که به مسیر صحیح مذاکرات صلح پایبند باشید و واقعاً یک ساختار امنیتی متعادل، مؤثر و پایدار در اروپا بسازید.
در این بازدید، اقتصاد نیز یک نکته مهم خواهد بود. لو گفت: هر دو طرف موافقت نامه های همکاری گوناگونی را برای ارتقای همکاری در زمینه های هوافضا، انرژی هسته ای غیرنظامی، کشاورزی و حفظ ثبات زنجیره های صنعتی و تامین جهانی امضا خواهند کرد و میتوانند در زمینههای نوظهور مانند انرژیهای جدید و خودروهای برقی، موقعیت برجسته همکاری را ایجاد کنند.
به گفته لو، مقیاس سرمایه گذاری چینی ها در فرانسه بسیار کمتر از مقیاس سرمایه گذاری فرانسوی ها در چین است. شرکت های چینی مایل به گسترش سرمایه گذاری در فرانسه و کمک به رونق اقتصاد فرانسه و ایجاد مشاغل محلی هستند.
وی از طرف فرانسوی خواست تا بر نفوذ شخص ثالث غلبه کند و به طور فعال محیط تجاری باز، منصفانه، شفاف و بدون تبعیض را به شرکت های چینی به ویژه در زمینه های مخابرات و فناوری پیشرفته ارائه دهد.
لو گفت: چین بازار بزرگی دارد و فضای وسیعی برای توسعه برای شرکت های کوچک و متوسط فرانسوی فراهم می کند. ما از شرکت های کوچک و متوسط فرانسوی برای فعالیت استقبال می کنیم.
به استناد گزارش های خبری، مکرون در این سفر تلاش خواهد کرد چین را بیش از پیش برای کمک به حل بحران اوکراین ترغیب کند. چین در سال جاری میلادی فصل جدیدی از توسعه روابط با اروپا را در برنامه دارد. پادشاه اسپانیا هم روزهای اخیر به چین سفر کرد.
آنالنا بربوک وزیر خارجه آلمان هم روزهای آینده به چین سفر خواهد کرد.
خانم اورزولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا نیز همزمان به سفر مکرون به چین، به پکن سفر خواهد کرد.
https://irna.ir/xjM7Ty
**اردوغان: آتش زدن قرآن کریم یک جنایت نفرت انگیز است
رئیس جمهور ترکیه در واکنش به سوزاندن قرآن کریم در دانمارک و انگلیس، این اقدام را اهانت به مقدسات دینی مسلمانان و یک جنایت آشکار، نفرت انگیز و غیرقابل قبول خواند و خواستار متوقف شدن این گونه اقدامات شنیع در کشورهای غربی شد.
«رجب طیب اردوغان» در گردهمایی فعالان حزب عدالت و توسعه، اسلامهراسی روزافزون در جهان را غیرقابل بخشش عنوان و اضافه کرد: کسانی که اجازه این اقدام را میدهند، مفهوم دموکراسی را تضعیف می کنند.
وی خواستار پایان دادن به همه اشکال اسلام هراسی و توهین به مقدسات دینی شد و تأکید کرد: اهانت به قرآن کریم، آزادی بیان نیست بلکه اقدامی نفرت برانگیز است.
رئیس جمهور ترکیه اظهار کرد: جهان امروز نیاز فوری به اصلاح ساختار شورای امنیت سازمان ملل با تفاهم فراگیر دارد.
وی افزود: نظم جهانی که سرنوشت بشریت را در اختیار پنج کشور عضو دائمی شورای امنیت قرار دهد، پایدار نخواهد بود و بر همین اساس لازم است که ساختار این شورا اصلاح شود.
اردوغان میانجیگری و دفاع از اقدامات بشردوستانه را موضع رسمی دولت ترکیه در جنگ بین روسیه و اوکراین اعلام کرد و گفت: آنکارا همواره درصدد یافتن راه حلی برای مشکل بین دو همسایه بوده است.
وی با اشاره به ابتکار ترکیه برای ایجاد کریدور غلات و انتقال غلات تولید شده در اوکراین به مقصد کشورهای نیازمند گفت: ما از طریق جلب همکاری روسیه و این اقدام از بحران جهانی غذا جلوگیری کردیم و تلاش لازم برای ادامه توافق غلات نیز ادامه دارد.
رئیس جمهور ترکیه با اشاره به تماس مستمر خود با روسای جمهور روسیه و اوکراین از ابتدای شروع درگیری و امکان برقراری صلح عادلانه بین دو کشور گفت: همچنان به تلاش خود برای پایان دادن به جنگ ادامه خواهیم داد.
وی اضافه کرد: درگیری و بحران به قیمت جان میلیونها نفر تمام می شود و همه ما کودکانی را دیدهایم که به دلیل بی توجهی به این مساله، به سمت مرگ کشانده شدهاند، بر این اساس تلاش می کنیم که دنیای جدیدی را به فرزندان آینده ارائه دهیم.
بر اساس برخی گزارش ها، چند روز پیش در انگلیس و دانمارک اقدام به سوزاندن قرآن کریم شده و همزمان در ایام ماه مبارک رمضان چند حمله نیز به مسلمانان و مساجد در اروپا صورت گرفته است.
https://irna.ir/xjM7ZV
**شیخ عکرمه صبری: کشورهای اسلامی برای حفاظت از مسجد الاقصی وارد عمل شوند
خطیب مسجد الاقصی به دنبال یورش نظامیان رژیم صهیونیستی و شهرکنشینان تندروی این رژیم به مسجد الاقصی و حمله به نمازگزاران و معتکفان فلسطینی، خواهان اقدام کشورهای اسلامی برای حفاظت از این مکان مقدس شد.
«شیخ عکرمه صبری» در سخنانی اظهار داشت: آنچه دیروز و صبح امروز در مسجد الاقصی رخ داد، تکرار اتفاقات سال گذشته و قبل از آن و مهر تأییدی بر این مسئله است که دشمن نیت شوم خود را نسبت به این مکان مقدس تغییر نداده است.
وی گفت: تعرض به تحصن کنندگان، بازداشت و ضرب و شتم آنها، جنایتی شنیع و مغایر با موازین بینالمللی و آزادی عبادت است.
خطیب مسجد الاقصی تاکید کرد که مسئولیت حفاظت از مسجد الاقصی بر عهده همه است، اهالی قدس اشغالی را نباید تنها گذاشت و کشورهای اسلامی باید اقدام کنند زیرا این مسجد تنها برای فلسطین نیست و دفاع از آن؛ دفاع از ایمان و دین است.
این اظهارات پس از آن بیان شد که نظامیان صهیونیستی بامداد امروز به معتکفان داخل مسجد القبلی در صحن مسجد الاقصی حمله و تلاش کردند تا معتکفان را از مسجد بیرون کنند.
بر اساس گزارش رسانهها، نظامیان رژیم صهیونیستی با شکستن شیشههای مسجد القبلی، اقدام به پرتاب بمبهای صوتی به داخل مسجد کرده و در ادامه این حملات وارد مسجد القبلی شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مسجد القبلی، شماری از فلسطینیان زخمی شدند ولی نظامیان رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجد الاقصی شدند.
پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دهها فلسطینی را در داخل مسجد القبلی در مسجد الاقصی بازداشت کرده است.
منابع فلسطینی گزارش دادند که در حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مسجد القبلی بیش از ۲۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی و ۴۰۰ نفر دیگر بازداشت شدند.
https://irna.ir/xjM82q
**فرمانده نیروهوایی پاکستان:توسعه همکاریها با ایران اطمینان بخش است
فرمانده نیروی هوایی پاکستان با ابراز خرسندی از روابط دوجانبه این کشور با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینهها تاکید کرد توسعه تعاملات میان نیروهای هوایی دو همسایه اطمینان بخش است.
ارتشبد خلبان «ظهیر احمد بابر» امروز در مقر فرماندهی نیروی هوایی در اسلامآباد میزبان «سید محمدعلی حسینی» سفیر ایران در پاکستان و همچنین سرهنگ «مصطفی قنبرپور» وابسته نظامی کشورمان بود.
فرمانده نیروی هوایی پاکستان با اشاره به سفر رسمی خود به ایران در سال گذشته، نسبت به توسعه روابط دو کشور به ویژه رشد قابل توجه همکاریهای نظامی و آموزشی نیروهای هوایی ایران و پاکستان ابراز اطمینان کرد.
وی با تمجید از تلاشهای سفیر کشورمان در راستای تقویت همکاریهای دوجانبه ایران و پاکستان، تاکید کرد: نیروی هوایی پاکستان متعهد به تقویت بیش از پیش همکاریهای فعلی با جمهوری اسلامی ایران است.
ارتشبد ظهیر احمد بابر اظهار داشت: پاکستان برای روابط قوی دیپلماتیک، اقتصادی و دفاعی خود با ایران که مبتنی بر همگرایی در همه موضوعات مهم مربوط به صلح، امنیت و ثبات منطقه میباشد، ارزش قائل است.
روابط عمومی نیروی هوایی پاکستان نیز با صدور بیانیهای اعلام کرد: دیدار فرمانده نیروی هوایی با سفیر جمهوری اسلامی ایران گواهی بر دوستی ریشهدار و تعهد تزلزل ناپذیر دو ملت برای تلاش در جهت ایجاد منطقهای آرام و با ثبات است.
طرفین آخرین تحولات مرتبط با همکاریهای ایران و پاکستان و اوضاع منطقه را مورد بررسی قرار دادند. آنان همچنین آمادگی متقابل برای توسعه همکاریهای مشترک در زمینه آموزش و تبادل هیاتهای دانشجویی را اعلام کردند.
فرمانده نیروی هوایی پاکستان در این جلسه، خطوط گسترده ای از طرح نوسازی نیروی هوایی این کشور را به اشتراک گذاشت که شامل خریدهای هوشمند از کشورهای همپیمان، ارتقای زیرساخت ها و نوسازی آموزش است.
وی بر تعهد تزلزل ناپذیر خود برای تقویت روابط دوجانبه موجود در همکاری های نظامی به نظامی و حوزه آموزشی تاکید کرد.
نشست امروز بخشی از دیدارهای خداحافظی سفیر کشورمان در پایان ماموریت وی در پاکستان محسوب میشود.
فرمانده نیروی هوایی پاکستان هشتم شهریور ۱۴۰۱ به دعوت فرمانده نیروهی هوایی ارتش جمهوری اسلامی و دیدار با دیگر مقامهای بلندپایه نظامی کشورمان، به تهران سفر کرد.
گسترش همکاریهای نظامی و دفاعی ایران و پاکستان همزمان با بهبود امنیت مرزهای مشترک به عنوان یک مطالبه جدی و طولانی مدت جمهوری اسلامی ایران از کشور همسایه شرقی، تحولی قابل توجه است که در طول چند سال اخیر در دستور کار دو کشور قرار گرفته و این همکاریها با رفت و آمد متقابل مسوولان نظامی دو کشور ، بروز رسانی شده و راهکارهای تازهای برای تقویت آن مطرح میشود.
https://irna.ir/xjM832
**چاووش اوغلو: دور بعدی نشست چهارجانبه در مسکو برگزار خواهد شد
وزیر امور خارجه ترکیه از حصول توافق اولیه برای برگزاری دور بعدی نشست چهارجانبه با موضوع سوریه در مسکو خبر داد.
«مولود چاووش اوغلو» در مصاحبه خبری پس از نشست وزیران خارجه ناتو در بروکسل، بدون اعلام زمان برگزاری این نشست گفت: چهار کشور ایران، روسیه، ترکیه و سوریه با ادامه رایزنیها موافقت کردهاند.
وی در این مصاحبه به نتیجه نشست قبلی معاونان وزیران خارجه ترکیه، روسیه، سوریه و ایران در نشست اخیر مسکو نیز اشارهای نکرد.
نشست چهارجانبه معاونان وزرای خارجه ایران، روسیه، سوریه و ترکیه طی دو روز گذشته به میزبانی مسکو برگزار شد تا آغازی بر پایان ۱۲ سال چالش در روابط آنکارا - دمشق باشد.
ایران و روسیه به عنوان کشورهای موثر در فرمت آستانه در نشست روز سهشنبه مسکو تلاش کردند تا سوتفاهم و چالش پیشروی روند عادیسازی روابط ترکیه و سوریه را تسریع و تسهیل کنند.
وزرای دفاع سه کشور ترکیه، روسیه و سوریه هشتم بهمنماه سال گذشته در مسکو دیدار کردند تا روند عادیسازی روابط آنکارا -دمشق را پیگیری کنند.
در ادامه قرار بود که دور بعدی نشست نیمه ماه مارس (۲۴-۲۵ بهمن ۱۴۰۱) برگزار شود که به گفته منابع آگاه، به دلایل فنی لغو شد تا در اوایل آوریل (این هفته) مسکو میزبان هیأتهای دیپلماتیک ایران، ترکیه و سوریه باشد.
پایان دادن به حضور نظامی ترکیه در مرزها و خاک سوریه، مبارزه با تروریسم و تأکید بر خودداری از دخالت در امور سوریه از مهمترین محورهای مورد نظر دمشق در این دوره از مذاکرات بوده است.
آنکارا هم تلاش میکند تا اقدامات لازم برای مبارزه با تروریسم را با سه کشور دیگر هماهنگ کرده و با تمرکز بر روند مذاکرات سیاسی، برای بحران پناهجویان و بازگشت آبرومندانه آنها به سوریه رایزنی و برنامهریزی کند.
معاون وزیر خارجه سوریه در نشست چهارجانبه مسکو با تاکید بر لزوم مبارزه با تروریسم و پرهیز از دخالت در امور داخلی کشورش گفته بود که هنوز هیچ نشانه مثبتی در زمینه خروج نظامیان ترکیه از سوریه دیده نشده است.
«ایمن سوسان» تاکید کرد «هنوز هیچ نشانه مثبتی در خصوص خروج نیروهای ترکیه از سوریه یا مبارزه با تروریسم در شمال غرب سوریه به ویژه در منطقه ادلب مشاهده نکردهایم».
وی گفته بود که اعلام رسمی ترکیه درباره خروج همه نیروهایش از سوریه و آغاز عقب نشینی، «دروازه برقراری مجدد ارتباط بین دو طرف» خواهد بود.
سوسان تأکید کرد که بازگشت اوضاع در شمال شرق و شمال غرب سوریه به وضعیت سابق خود مستلزم حفظ حاکمیت ملی و وحدت سوریه، خروج همه نیروهای غیر قانونی و مبارزه با تروریسم و اعمال مجدد حاکمیت ملی دولت سوریه بر همه اراضی خود است.
https://irna.ir/xjM82V
**گروههای مقاومت فلسطین: زمین را زیر پای صهیونیست ها به لرزه درمی آوریم
گروههای مقاومت فلسطین به دنبال یورش نظامیان رژیم صهیونیستی و شهرکنشینان تندروی این رژیم به مسجد الاقصی و حمله به نمازگزاران فلسطینی، در فراخوانی اعلام کردند که زمین را زیر پای صهیونیست ها به لرزه درمی آوریم.
در بیانیه گروههای مقاومت فلسطین آمده است: تجاوزات مستمر به مسجد الاقصی، تهاجم افراطگرایان صهیونیست و حمله به تحصن کنندگان، یک تجاوز جدی توسط صهیونیستهاست که مستلزم خیزش فراگیر مردمی و جناحی است تا زمین زیر پایشان را به لرزه درآوریم.
گروههای مقاومت در این بیانیه تأکید کردند: این تهاجم و تجاوز منجر به تغییر واقعیت تاریخی و محو هویت اسلامی بیت المقدس و مسجدالاقصی نخواهد شد.
در این بیانیه همچنین آمده است: اگر اشغالگران تصور میکنند که یورش صهیونیستها به صحنهای مسجد الاقصی و حمله به تحصن کنندگان و نمازگزاران در آنجا ممکن است بدون پاسخ بماند، سخت دچار توهم شدهاند و دیر یا زود توسط فلسطینیها مجازات خواهند شد.
گروههای مقاومت فلسطین همچنین خواستار تشدید تحصن در مسجد الاقصی با هدف ناکام گذاشتن طرحهای شوم صهیونیستها علیه این مکان مقدس اسلامی شدند.
این بیانیه پس از آن صادر شد که نظامیان صهیونیستی بامداد امروز به معتکفان داخل مسجد القبلی در صحن مسجد الاقصی حمله و تلاش کردند تا معتکفان را از مسجد بیرون کنند.
بر اساس گزارش رسانهها، نظامیان رژیم صهیونیستی با شکستن شیشههای مسجد القبلی، اقدام به پرتاب بمبهای صوتی به داخل مسجد کرده و در ادامه این حملات وارد مسجد القبلی شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مسجد القبلی، شماری از فلسطینیان زخمی شدند ولی نظامیان رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجد الاقصی شدند.
پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دهها فلسطینی را در داخل مسجد القبلی در مسجد الاقصی بازداشت کرده است.
منابع فلسطینی گزارش دادند که در حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مسجد القبلی بیش از ۲۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی و ۴۰۰ نفر دیگر بازداشت شدند.
https://irna.ir/xjM82W
**انجمن علمای یمن: دولت های سازشکار روابط خود را با اسرائیل قطع کنند
انجمن علمای یمن ضمن محکوم کردن یورش صهیونیستها به مسجدالاقصی، از کشورهای سازشکار با اسرائیل خواست تا روابط خود را با این رژیم جنایتکار قطع کنند.
انجمن علمای یمن با صدور بیانیهای از ملتها و رژیمهای عربی و اسلامی خواست که موضع عملی قاطعانهای در برابر جنایات صهیونیستها اتخاذ کنند، مانع از ادامه جنایات این رژیم اشغالگر شوند و به صدور بیانیههای شرمآور بسنده نکنند.
انجمن علمای یمن در این بیانیه بر لزوم آمادگی و افزایش قدرت نظامی برای تحقق وعده الهی و اخراج اشغالگران از سرزمینهای فلسطین و پاکسازی مسجد الاقصی از لوث صهیونیستها تاکید کرد.
آنها با مهم خواندن بسیج جهادی، تقویت روحیه برادری و یکپارچهسازی میدانهای جهاد و مقاومت برای مقابله با دشمن صهیونیستی، از کشورهای اسلامی سازشکار با رژیم صهیونیستی خواستند تا روابط خود را با این رژیم اشغالگر قطع کنند.
نظامیان صهیونیستی بامداد روز چهارشنبه به معتکفان داخل مسجد القبلی در صحن مسجد الاقصی حمله و تلاش کردند تا معتکفان را از مسجد بیرون کنند.
بر اساس گزارش رسانهها، نظامیان رژیم صهیونیستی با شکستن شیشههای مسجد القبلی، اقدام به پرتاب بمبهای صوتی به داخل مسجد کرده و در ادامه این حملات وارد مسجد شده و به معتکفان حمله و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مسجد القبلی، شماری از فلسطینیان زخمی شدند ولی نظامیان رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجد الاقصی شدند.
پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دهها فلسطینی را در داخل مسجد القبلی در مسجد الاقصی بازداشت کرده است.
منابع فلسطینی گزارش دادند که در حمله وحشیانه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به مسجد القبلی بیش از ۲۰۰ نفر از نمازگزاران فلسطینی زخمی و ۴۰۰ نفر دیگر بازداشت شدند.
https://irna.ir/xjM7YK
**مسکو وارد جنگ هستهای نخواهد شد/روسیه و آمریکا در مرحله درگیری مستقیم قرار دارند
معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که کشورش به هیچ وجه در جنگ هستهای وارد نخواهد شد چون هیچ برندهای ندارد.
سرگئی ریابکوف روز چهارشنبه در مصاحبهای با رادیو اسپوتنیک اظهار داشت: روسیه و آمریکا از مرحله جنگ سرد عبور کرده و در حال حاضر در مرحله درگیری مستقیم قرار دارند.
وی گفت: من فکر میکنم ما دوره جنگ سرد را پیش از این پشت سر گذاشتیم و اکنون در مرحله گرماگرم جنگ قرار داریم و به نوعی شاهد درگیری مستقیم ۲ کشور در یک جنگ ترکیبی هستیم.
ریابکوف برخی از اشکال این جنگ ترکیبی را که توسط آمریکاییها استفاده می شود کاملاً بی سابقه خواند که در دوران جنگ سرد وجود نداشته است.
وی با اشاره به اخبار منتشر شده در بروز احتمالی جنگ هستهای در منطقه خاطر نشان کرد: بروز جنگ هستهای یک موضوع نسبتاً دراماتیک است. دولت روسیه از ورود به جنگ هستهای خودداری خواهد کرد چون در این جنگ هیچ برندهای وجود ندارد و نباید آن را آغاز کرد.
ویریابکوف آمریکا را به تحریک و تشدید جنگ در منطقه متهم کرد و افزود: با وجود اینکه رفتارهای آمریکا نشان میدهد آنها از عقل سلیم بیبهره هستند ولی مخالفان روسیه باید بدانند که با آتش بازی میکنند.
وی گفت: آنها باید بدانند که هرگونه تجاوز به حاکمیت و تمامیت ارضی کشور ما چه خواهد شد. اگر این روند ادامه یابد، ما آماده خواهیم بود تا همه اقدامات را انجام دهیم و از همه ابزارهای موجود برای دفاع از خود استفاده کنیم.
https://irna.ir/xjM83j
نظر شما