۱۶ فروردین ۱۴۰۲، ۱۳:۰۷
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 85074341
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استانداری خراسان‌شمالی بر رفع مشکل اجتماعی کارخانه کمپوست تاکید کرد

بجنورد- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی گفت: ایجاد کارخانه کمپوست بجنورد که تاکنون درگیر مسایل اجتماعی بوده باید به زودی با اقناع سازی و مشارکت اهالی روستای نجف آباد برطرف شود.

به گزارش ایرنا، مهدی رشیدی روز چهارشنبه در کارگروه پسماند خراسان شمالی اظهار کرد: ایجاد کارخانه کمپوست بجنورد از سال های گذشته بلاتکلیف مانده است.

وی افزود: تاکنون مطالعات کتابخانه ای، اقلیمی، توپوگرافی و نمونه برداری هایی برای ایجاد آن انجام شده است اما یکی از مهمترین موضوعاتی که تاکنون رفع نشده، مسایل اجتماعی به ویژه عدم همراهی مردم در راه اندازی آن است.

رشیدی ادامه داد: نبود همکاری مردمی اصلی ترین چالش در ایجاد کارخانه کمپوست است که برای رفع آن باید اقناع سازی های لازم با مشارکت نخبگان آن محل انجام شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی تصریح کرد: دستگاه های متولی باید بازدیدی از کارخانه کمپوست سایر استان ها داشته باشند تا آنها قانع شوند که آسیبی از این جانب آنها را تهدید نمی کند.

وی افزود: همچنین باید سعی شود فرایند کمپوست با جدیدترین روش ها و مجهزترین دستگاه ها انجام شود.

رشیدی تاکید کرد: بی تردید در تسریع این پروژه و بهره برداری از این واحد تولیدی، مشکل انباشت زباله در کوه باباموسی مرتفع می شود.

وی با تاکید بر تفکیک زباله ها از مبدا، گفت: متاسفانه با وجود اقدامات و فرهنگ سازی های لازم و داشتن صرف اقتصادی هنوز شاهد تفکیک زباله از مبدا نیستیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی افزود: لازمه تحقق و اجرای تمام راهکارهای حل معضل پسماند، مشروط به تفکیک زباله از مبدا است بنابراین شهرداری های استان باید سعی کنند تا ضمانت اجرایی مناسبی برای تفکیک زباله از مبدا ارایه دهند.

کارخانه کمپوست بجنورد به عنوان بزرگترین کارخانه کمپوست شمال شرق کشور در ۱۵ کیلومتری شمال بجنورد در سال ۱۳۹۰ کلنگ خورد.

طرح کارخانه کمپوست بجنورد با هزینه کرد ۴۰ میلیارد ریال و به امید حل مشکل دفع زباله شهرهای بجنورد، شیروان، اسفراین، آشخانه و فاروج در مجاورت بجنورد ساخته و تنها ۶ ماه پس از فعالیت در سال ۹۱ به علت مشکلات زیست محیطی و اعتراض اهالی روستاهای همجوار تعطیل شد.

عمر فعالیت این کارخانه تنها چند ماه بیشتر طول نکشید و فعالیت این کارخانه که با انتشار بوی متعفن و نامناسب همراه بود با اعتراض ساکنان روستاهای اطراف روبه رو شد و بروز مشکلات اجتماعی ناشی از این اعتراض ها سبب تعطیلی این کارخانه شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha