علی اکبر لبافی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: ۳۰ درصد از این دستاوردها در حوزه زیرساختها، ۴۰ درصد در حوزه اصلاح قوانین و مقررات و بخشنامه ها و رویه های اداری و باقی نیز مربوط به سایر بخشها بوده است.
وی بیان کرد: سال گذشته دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ۵۲ جلسه برگزار کرد که ۲۶ درصد موضوعات مطرح شده در آن مربوط به بخش صنعت، ۲۸ درصد مربوط به بخش کشاورزی، ۱۱ درصد مربوط به بخش حمل و نقل جاده ای و ریلی، پنج درصد مربوط به حوزه تعاون، پنج درصد مربوط به حوزه اصناف و ۹ درصد مربوط به حوزه فنی و مهندسی و پیمانکاران و مشاوران و گردشگری و بازرگانی بود.
مسوول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: از نظر دستگاهی نیز اداره کل صنعت معدن و تجارت، شرکت شهرکهای صنعتی، اداره کل امور مالیاتی، اداره کل تامین اجتماعی و شبکه بانکی به ترتیب بیشترین موضوعات مطرح در کمیته حمایت از کسب و کار، دبیرخانه و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان در سال گذشته را به خود اختصاص دادند.
لبافی به برخی از مهمترین دستاوردهای شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در سال گذشته پرداخت و افزود: تامین زمین برای استقرار شرکتهای دانش بنیان در قالب عمل به مصوبه هیات وزیران مبنی بر توسعه شهرکهای صنعتی توس و ماشین سازی مشهد که بیش از ۱۰ سال از تصویب آن گذشته بود و همچنین حل موضوع مالیات شرکتهای دانش بنیانی که در شهرکهای صنعتی مستقر هستند، از جمله این دستاوردها بود.
وی اظهار داشت: رفع معضل توقف بیش از حد کامیونهای صادراتی در پشت مرز دوغارون که برای دولت هزینه ساز شده بود، از دیگر توفیقات بدست آمده شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سال گذشته است .
به گفته وی، در این راستا عملیات اجرایی طرح جامع پایانه مرزی دوغارون آغاز شد، هوشمندسازی سیستم نوبت دهی ناوگان تجاری انجام گرفت، ضوابط حمل یکسره ناوگان تجاری ابلاغ شد و عملیات اجرایی طرح بخش مسافری پایانه مرزی دوغارون به اجرا درآمد.
مسوول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: موضوع راه آهن خواف - هرات که عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۹۶ با سرمایه گذاری بیش از ۲ هزار میلیارد تومان اجرا و به بهره برداری رسیده بود، بعد از نخستین حرکت خود در مسیر ریلی به دلیل تغییرات سیاسی در افغانستان متوقف شد.
لبافی ادامه داد: در چندین نشست شورا پیگیری و بررسی شد و در نهایت مقرر گردید عملیات ترمیم خط آسیب دیده انجام و از ابتدای امسال برای حمل و نقل ریلی آماده سازی شود.
وی اظهار داشت: راه اندازی پنج شهرک صنفی - صنعتی با سرمایه گذاری سه هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی برای هفت هزار نفر از دیگر مواردی بود که در سال گذشته در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مورد بررسی قرار گرفت که هم اکنون مشکلات آن در حال رفع شده است.
وی ایده مربوط به ایجاد شوراهای سازش و حل اختلاف کارگران و کارفرمایان در محیط کار، اجرای طرح آموزش در محیط واقعی کار (طرح استاد - شاگردی) در سطح ملی، رفع موانع اخذ انشعاب برق تعاونی "یاران ثامن معلم" در مشهد، رفع مشکلات مربوط به معارضین زمین ها و تامین زیرساختهای (آب، برق و گاز) شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد از دیگر دستاوردهای شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان برشمرد.
مسوول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی بیان کرد: یکی از مهمترین مواردی که در این شورا مورد بررسی قرار گرفت، وصول مالیات بر عملکرد براساس محل فعالیت و تعیین سهم درآمدهای مالیاتی برای استان بود که در نشستی با وزیر اقتصاد مطرح شد.
لبافی گفت: این شورا همچنین موفق شد یک سری از چالشهای مربوط به شرکتهای ساختمانی و تاسیساتی استان در حوزه پیمانکاری موضوع تبصره پنج قانون بودجه سال ۱۳۹۹ را در سطح ملی پیگیری کند تا برخی از این چالشها حل و فصل شود.
به گزارش ایرنا، شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در راستای اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و نیز قانون مربوطه، همسو با بخش اقتصادی سیاستهای کلی برنامه پنجم ابلاغی مقام معظم رهبری شکل گرفت و مجالی برای تعامل بیشتر ارکان حاکمیت به خصوص قوه مجریه با بخش خصوصی است که از یک سو بتواند نسبت به رفع موانع کسب و کار و تسهیل فعالیت اقتصادی تشریک مساعی بیشتر نماید و از سوی دیگر به منطقی کردن اندازه دولت و توسعه سهم بخش خصوصی در اقتصاد کشور بیانجامد.
دبیرخانه این شورا در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران و اتاقهای بازرگانی استانها مستقر است. مصوبات دبیرخانه شورا برای تایید نهایی به "نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به ریاست استاندار هر استان" ارجاع میشود.
نظر شما