به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به سازمان جهاد دانشگاهی امروز سه شنبه همزمان با روز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی میزبان علی سلاجقه رییس سازمان حفاظت محیط زیست و حسن مسلمی نائینی رییس سازمان جهاد دانشگاهی برای امضای توافقنامه «راهاندازی بانک سلولی گونههای جانوری در معرض تهدید ایران» بود.
رییس سازمان جهاد دانشگاهی در این مراسم در سخنانی، جهاد دانشگاهی را مولود انقلاب اسلامی خواند و با اشاره به اینکه، هدف این سازمان از ابتدای شروع فعالیت خود انجام کارهای بر زمین مانده بوده است، افزود: جهاد دانشگاهی هیچگاه به دنبال رقابت و انحصار نبوده است.
حسن مسلمی نائینی با اشاره هوشمندی رهبر معظم انقلاب و دستور ایجاد مراکز ملی ذخایر ژنتیکی در کشور در سال ۱۳۸۶ گفت: بر اساس همین در سال ۱۳۸۸ این مرکز در جهاد دانشگاهی راهاندازی شد.
وی با تاکیدبراینکه، سازمان جهاد دانشگاهی با همکاری دولت می تواند اقدامات بزرگی را به سرانجام برساند، گفت: جهاد دانشگاهی نخستین سازمانی بوده که در زمینه سلولهای بنیادی و ژندرمانی فعالیت کرده است.
مسلمی نائینی افزود: خوشبختانه در طول سال های گذشته اقدامات بزرگی در حوزه ناباروری، ژندرمانی، ذخیره خون بند ناف و درمان بیماریهای صعبالعلاج در جهاد دانشگاهی انجام و بینالمللی شده است و این در شرایطی بوده است که باور انجام این کارها از سوی جوانان وجود نداشت.
رییس سازمان جهاد دانشگاهی کشور در ادامه اعلام کرد این سازمان از آمادگی لازم برای همکاری با دولت برخوردار است و دولت می تواند روی پتانسیل و توان این سازمان برای همکاری و توسعه حساب کند.
بر اساس این گزارش در این مراسم که با حضور یعقوب فتح الهی، معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی؛ دکتر رضا آذربایجانی، سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، حسن اکبری، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست و محمد مدادی، مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست همراه بود، توافقنامه «راهاندازی بانک سلولی گونههای جانوری در معرض تهدید ایران» به امضای معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی و معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط رسید.
همکاری در زمینه شناسایی، حفاظت و احیای منابع ژنتیکی جانوری در معرض خطر انقراض ایران؛ بهرهمند شدن از ظرفیتها و توانمندیهای متقابل از قبیل منابع انسانی، امکانات آزمایشگاهی، کارگاهی، کتابخانهای، بانکهای اطلاعاتی، نمونههای زیستی و فضای فیزیکی؛ ایجاد شبکه ملی پاسخ سریع نمونهبرداری از منابع ژنتیکی حیات وحش در معرض خطر انقراض در واحدهای سازمان جهاد دانشگاهی در سراسر کشور در هماهنگی با ادارات کل سازمان؛ راهاندازی بانک سلولی گونههای جانوری در معرض تهدید ایران در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران؛ تدوین دستورالعملها، ضوابط و استانداردهای مورد نظر جهت نمونهبرداری سریع و استاندارد، از اهداف و اقدامات مشترک این توافقنامه عنوان شده است.
نظر شما