مهدی جمالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد چهار هزار و ۸۰۰ بازدید از آثار تاریخی و بقیه هم از جاذبههای طبیعی و سیاحتی شهرستان بجستان انجام شده بود.
وی ادامه داد: بیشترین بازدید جاذبه های تاریخی و گردشگری بجستان در همین مدت به ترتیب مربوط به روستای تاریخی مزار، مسجد جامع و کاروانسرای تاریخی و کویر بجستان بوده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بجستان اظهار داشت: سه هزار و ۹۰۰ نفر از گردشگران و مسافران نوروزی طی تعطیلات نوروزی در اقامتگاهها و مهمان پذیرها و مراکز اسکان فرهنگیان این شهرستان اسکان یافتند.
وی گفت: در تعطیلات نوروزی هفت فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی و صنایع دستی در مبادی ورودی مناطق شهری و روستایی شهرستان بجستان فعال بودند که با استقبال خوب گردشگران و مسافران روبرو بودند.
جمالی ایجاد موزه باستانشناسی و مردم شناسی را ضرورت توسعه و معرفی پتانسیل های گردشگری این شهرستان جنوبی استان خراسان رضوی برشمرد.
وی تصریح کرد: بجستان با توجه به پیشینه تاریخی خود دارای جاذبه های گردشگری و تاریخی بسیاری است که با راه اندازی موزه باستان شناسی و مردم شناسی، فرهنگ و آداب و رسوم مردم این منطقه در معرض دید گردشگران قرار میگیرد و پیگیریهایی برای اختصاص اعتبار راه اندازی موزه فوق در دست انجام است که با توجه بیشتر مسوولان ذیربط در آینده نزدیک محقق می شود.
وی ادامه داد: موانع بر سر راه ثبت کاروانسرای "فخرآباد" این شهرستان در فهرست آثار جهانی یونسکو رفع شده است و امید است در آینده نزدیک شاهد ثبت جهانی این اثر باشیم.
شهرستان بجستان واقع در جنوب استان خراسان رضوی با جاذبههای کهن تاریخی خود از ظرفیت های خاصی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی و مسافران نوروزی برخوردار است.
به گزارش ایرنا، بجستان دروازه ورودی خراسان رضوی از مسیر زمینی از استانهای خراسان جنوبی، کرمان، یزد، اصفهان، فارس و هرمزگان است که در طول تاریخ بورستان، بژستان و بزستان هم خوانده شده است و بر اساس برخی روایت ها، توسط سام نریمان بنیان نهاده شده و قدمت زندگی و آبادانی این منطقه به دوران زرتشت می رسد.
از مجموع ۱۴۷ اثر تاریخی شناسایی شده در شهرستان بجستان ۴۸ اثر تاکنون در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مرکز شهرستان بجستان در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب غربی مشهد و جنوب استان خراسان رضوی واقع است.
نظر شما