به گزارش ایرنا، «سعد عبدالله الحامد» در گفت وگو با شبکه "اسپوتنیک" اظهار کرد: پیوستن عربستان به این سازمان که شماری از کشورها با رشد اقتصادی بالا و موفق به آن پیوستهاند، عوائد زیادی برای ریاض دارد.
وی ادامه داد : این مساله در کنار چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان و بهره مندی از شراکت با کشورهای موجود در این سازمان که سبب می شود برنامههای چشم انداز و توسعه و اهداف پایدار عربستان با عضویت در این سازمان محقق شود.
الحامد به موفقیت چین در تقویت روابط خود با عربستان پس از موفقیت در میانجیگری تهران و ریاض اشاره کرد و گفت که این اقدام بازتاب مثبتی بر مسائل منطقه داشت و تأثیر زیادی برای روابط عربستان با پکن ایجاد کرد.
این تحلیلگر گفت که پیوستن عربستان به سازمان همکاریهای شانگهای روابط ریاض با آمریکا و منافع و شراکت متقابل میان آنها را تحت الشعاع قرار نخواهد داد، همچنان که روابط با تهران که رابطهای با آمریکا ندارد، نمی تواند روابط عربستان و واشنگتن را تحت الشعاع قرار دهد، چرا که روابط این دو کشور با یکدیگر بسیار مستحکم است و شراکت قوی راهبردی، نظامی و امنیتی با یکدیگر دارند.
وی افزود: پیوستن عربستان به سازمان شانگهای با وجود عضویت کشورهایی چون ایران، ترکیه، چین و روسیه می تواند موجب بهبود امنیت، ثبات و صلح شود.
شورای وزیران عربستان نهم فروردین، الحاق این کشور به سازمان همکاری شانگهای به عنوان "شریک گفت و گو" را تصویب کرد؛ اقدامی که می تواند گام نخست ریاض برای طی کردن مسیر عضویت در این سازمان بین المللی با ظرفیت های بزرگ اقتصادی و تجاری باشد.
سازمان همکاری شانگهای (SCO) یک سازمان بینالمللی و اوراسیایی است که در قالب یک ائتلاف سیاسی، اقتصادی و نظامی در شهر شانگهای چین در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ توسط ۶ کشور چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان پایه گذاری شد. این کشورها، به استثنای ازبکستان، اعضای «مجموعه پنجگانه شانگهای» بودند که در ۲۶ آوریل ۱۹۹۶ در همین شهر تاسیس شد.
پس از آن، هند و پاکستان نیز در ۹ ژوئن ۲۰۱۷ در نشست آستانه به عنوان اعضای کامل به این سازمان پیوستند.
در خصوص جمهوری اسلامی ایران نیز، در جریان اجلاس سران این سازمان که در دوشنبه پایتخت تاجیکستان در ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱ برگزار شد، اعضا با تغییر وضعیت ایران در سازمان از عضو ناظر به عضو کامل موافقت کردند.
نظر شما