به گزارش ایرنا، این دره در ضلع جنوبی جزیره قشم و در نزدیکی غار نمکدان قرار دارد و مردم محلی این مکان را با نام «تنگ مکینه» یا «هو باد» می شناسند.
این دره بسیار وسیع و مساحت آن به حدود ۱۲ کیلومتر مربع می رسد که وجود چشمه های سولفور نیز نقش و نگاری شگرف به این دره داده گویی هنرمندی چیره دست آن را به تصویر کشیده است.
این منطقه در محل تاقدیس سلخ قرار دارد و بر همین اساس تحت تاثیر جنبش ها و نیروهای پیرامونی این تاقدیس قرار گرفته است که این ویژگی موجب تاثیر سریع تر و قوی تر فرسایش بر روی سازندهای منطقه شده است.
دره شور، از آبراهه های موازی و شاخه ای فراوانی شکل گرفته که فرسایش ناشی از آب باران و همچنین شیب زیاد، آنها را پدید آورده و یکی از عناصر موثر در زیبایی چشم انداز هستند.
در بخش مرکزی دره شور، چند دهانه چشمه معدنی جاریست که این یکی از زیباترین پدیده های زمین شناسی است و خاصیت درمانی آنها سالیانه هزاران نفر از بومیان منطقه و گردشگران داخلی و خارجی را برای درمان بیماری های پوستی و مشکلات مفصلی و استخوانی به سوی خود می کشاند.
این چشمه های معدنی از جمله پدیده های بسیار مهم زمین شناسی به لحاظ جذب گردشگر محسوب می شوند که می توانند کمک به رونق اقتصادی یک منطقه و همچنین افزایش آگاهی مردم به طبیعت کنند.
همچنین افراد به دلایل مختلفی نظیر درمان، تفریح، حس کنجکاوی، از این چشمه های آبگرم بازدید می کنند چرا که از جزیره نشینان قشمی شنیده اند که ارزش درمانی استفاده از آب این چشمه ها از زمان های بسیار قدیم شناخته شده و مطرح بوده است.
همچنین بلندترین قله جزیره قشم با ارتفاع ۴۰۰ متر در این دره قرار گرفته است که می توان قدیمی ترین سنگ های رسوبی (آهک گوری) را در اطراف آن مشاهده کرد.
بنابر اظهارات جامعه محلی زمانی که در دره شور (هو باد) ایستاده باشید و سکوت حکمفرما باشد می توانید صدای عبور باد از دیوارهای این دره را بشنوید.
از ویژگی های دیگر تنگ مکینه این است که در این دره پوشش گیاهی وجود ندارد، اما به رغم این موضوع دره شور، طبیعتی متفاوت از جزیره قشم است.
به دلیل زحمات بی شائبه بیژن دره شوری کارشناس محیط زیست، پژوهشگر و بوم شناس طبیعت ایران برای شناسایی و تحقیقات در این منطقه، نام دره شور به طور رسمی برای آن انتخاب شده است.
همه ساله با آغاز تعطیلات نوروزی، جزیره قشم مملو از جمعیت گردشگری است که از اقصی نقاط میهن اسلامی با هدف استفاده از هوای کاملا بهاری، سایت های منحصر به فرد گردشگری، سواحل زیبا و بازار مناسب خرید آن، راهی این منطقه در جنوبی ترین نقطه کشور می شوند.
قشم این روزها میزبان انبوه مهمانان و گردشگران از اقصی نقاط ایران و مسافران خارجی است.
مردم ایران زمین همه ساله در ایام مختلف با سفر به جزیره قشم به عنوان سرزمین زیباییها از شگفتیهای عالم خلقت در قالب سایتهای مهم گردشگری قشم همچون طولانی ترین غار نمکی جهان، دره ستارهها، دره و تنگه چاهکوه، دره تندیسها، موزه ژئوپارک، چاههای تلا و بادگیرهای بندر تاریخی لافت، جزایر ناز، سواحل زیبا، سایت تخمگذاری لاک پشتهای پوزه عقابی، جنگلهای دریایی حرا، خلیج دلفینهای هنگام، غارهای خوربس، بام قشم و دهها پدیده دیگر زمین شناختی دیدن میکنند.
ارتباط با مردمان شریف و میهمان دوست جزیره قشم، استفاده از خانه های بوم گردی در روستاهای هدف گردشگری، بازدید از موزه لنج سازی گوران، استفاده از سواحل زیبا، خرید از بازارها و مجتمع های تجاری، استفاده از مدارس غواصی برای تماشای شگفتی های زیبای زیر آب، شنا در سواحل و بهره بردن از ورزش های مختلف آبی به همراه خرید صنایع دستی بانوان هنرمند جزیره هم از دیگر امتیازات سفر به این جزیره شگفتی ها است.
سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بینالمللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق بندر پهل بندرعباس به بندر لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از بندر شهید حقانی بندرعباس به بندر شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.
جزیره زیبای قشم با فرصت های عالی تجاری، دارای مساحتی ۲.۵ برابر بزرگتر از سنگاپور و بحرین می باشد.
این جزیره با سواحل آرام و پوشیده از شن های طلایی و نقره ای و غروب منحصر به فرد به عنوان نگین خلیج فارس شناخته می شود.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما