به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی، کامران پیرزادی با اشاره به اهمیت مرحله داشت گندم، جو و کلزا و ضرورت پایش این محصولات، اظهار کرد: عوامل خسارت زا، آفات و بیماری های گیاهی در محصولات زراعی و باغی استان پایش شده اند.
وی افزودد: ۶۹ شبکه مراقبت در سطح استان با ۳۸۲ نفر کار پایش مزارع را انجام می دهند و کارشناسان و مدیران مجموعه تولیدات گیاهی مستقر در ستاد و شهرستان ها برای پایش عوامل خسارت زا، آفات و بیماری های گیاهی در حال آماده باش هستند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه عوامل خسارتزا، علف های هرز، بیماری ها و آفات هستند، گفت: با توجه به دمای مناسب و بارندگی های صورت گرفته، مهمترین بیماری در مزارع گندم و جو، زنگ غلات است که کارشناسان به محض مشاهده علائم، اطلاع رسانی های لازم را انجام می دهند.
وی افزود: انتظار بر این است که کشاورزان به محض اطلاع از این موضوع و اینکه مزرعه دچار بیماری شده است اقدام به سم پاشی کنند چون این بیماری خیلی سریع اپیدمی و گسترش پیدا می کند توصیه های سازمان جهاد کشاورزی و حفظ نباتات را جدی بگیرند.
پیرزادی تصریح کرد: علف های هرز هر ساله چیزی در حدود ۴۰ درصد می تواند باعث افت عملکرد شود زیرا هم سفره و میزبان اصلی محصول است و با مبارزه با علف های هرز می توانیم میزان خسارت ها را کاهش دهیم.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: مهمترین آفات گندم، سن غلات است که در استان سن غلات مشاهده شده است و در صورتی که میزان آن به نرم مبارزه برسد توسط کارشناسان اطلاع رسانی می شود تا با مبارزه به موقع شاهد خسارت نباشیم.
پیرزادی گفت: بر اساس پیش بینی های سازمان هواشناسی قراراست روزهای ۱۱ و ۱۲ فروردین توده سرما به استان وارد شود و احتمال دماهای زیر صفر را داریم و احتمال خسارت به باغات و مزارع وجود دارد.
وی ادامه داد: باغداران، گلخانه داران و کشاورزان سعی کنند با به کار بردن توصیه های لازم از خسارت جلوگیری کنند.
پیزادی اظهار کرد: شناخت درست آفات و بیماری های گیاهی وعلف های هرز، انتخاب سم مناسب و توصیه های صحیح به بهره برداران همراه با استفاده ازادوات مناسب، باعث افزایش کیفیت و عملکرد محصول می شود.یکی از این توصیه ها مبارزه به موقع با عوامل خسارت زا است.َ
نظر شما