به گزارش ایرنا از دبیرخانه همایش بین المللی الهیات زیارت، هدف از برگزاری این همایش، روشن کردن ابعاد مختلف الهیات زیارت، گسترش مباحث میان رشته ای در این عرصه، ایجاد زمینه گفت و گو میان اسلام و دیگر ادیان و همچنین امامیه و دیگر مذاهب اسلامی از منظر زیارت و به طور کلی پرداختن به ظرفیت ها، امتیازها و آسیب ها در حوزه الهیات زیارت است.
به منظور زمینه سازی علمی برای مشارکت هرچه بیشتر پژوهشگران در این همایش، برگزاری حدود ۲۰ پیش نشست تخصصی به صورت مجازی و حضوری به زبان های فارسی، عربی و انگلیسی توسط دبیرخانه علمی همایش در نظر گرفته شده است.
محورهای این همایش شامل زیارت و مفاهیم دینی (ایمان، باور، تجربه معنوی، عمل)، مطالعات میان رشته ای الهیات زیارت (روان شناسی، اخلاق، رسانه، اقتصاد، علوم سیاسی، مردم شناسی، جامعه شناسی، تعلیم و تربیت)، الهیات عملی زیارت (خانواده، زنان، سالمندان، معلولان، بیماران، خیریه)، رویکردهای مختلف مطالعاتی به الهیات زیارت (رویکرد تاریخی، پدیدارشناختی) و زیارت در ادیان و فرهنگ های مختلف است.
از دیگر محورهای این همایش می توان به آسیب شناسی الهیاتی زیارت، زیارت و روابط میانفرهنگی، زیارت و انسان شناسی الهیاتی، توپولوژی (مکان شناسی) زیارت، چالش های زیارت در دوره معاصر و الهیات تطبیقی زیارت اشاره کرد.
پژوهشگران تا ۱۵ تیر فرصت دارند چکیده مقالات خود را به دبیرخانه بفرستند و مقاله کامل را تا ۳۰ شهریور ارسال کنند که آثار فارسی از طریق سامانه داخلی همایش و آثار عربی و انگلیسی از سامانه بین المللی همایش قابل ارسال است. البته فقط دارندگان مدرک دکتری و دانشجویان تحصیلات تکمیلی مجاز به ارسال چکیده و مقاله هستند.
این همایش به همت انجمن علمی فلسفه دین ایران و بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی با مشارکت مراکز متعدد دانشگاهی در آبان ۱۴۰۲ به صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.
نظر شما