موزه شهر تاریخی حریره کیش بازگشایی شد

۶ فروردین ۱۴۰۲، ۸:۲۲
کد خبر: 85066219
موزه شهر تاریخی حریره کیش بازگشایی شد

کیش - ایرنا - موزه شهر تاریخی حریره کیش متشکل از مجموعه آثاری از دوره های اسلامی کشف شده در این جزیره همزمان با نوروز ۱۴۰۲ بازگشایی شد.

به گزارش ایرنا، معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: هم اکنون در این موزه ۳۶ اثر تاریخی کشف شده از شهر تاریخی حریره این جزیره با قدمت های مختلف تا یک هزار سال به نمایش گذاشته است.

مرتضی رمضانی گالشی یادآورشد: این آثار شامل گلوله توپ های جنگی، سر ستون، سفالینه ها، گچ بری ها، کوزه، خمره های سفالی با نقش برجسته کوفی، ابریق، انواع سلادن، گچبری، سرستون و ظروف مختلفی مربوط به دوره های سلجوقی، تیموری و ایلخانی است.

وی اضافه کرد: آثار مکشوفه طی کاوش های مختلف شهر تاریخی حریره بیش از یک هزار اثر تاریخی کشف شده که آثار به نمایش گذاشته شده تنها بخشی از آن است.

رمضانی گفت: سازمان منطقه ازاد کیش در نظر دارد به منظور فراهم ساختن مقدمات ثبت جهانی شهر تاریخی حریره، تنوع بخشی به جاذبه های گردشری و توسعه گردشگری تاریخی این جزیره در سال های آتی وسعت سایت موزه حریره را افزایش دهد.

جزیره کیش در طول سالیان متمادی مرکز تجارت‌های بین المللی بوده و اشیاء تاریخی از سراسر دنیا از جمله از کشورهای چین، هند، اروپای شرقی در کیش کشف شده است.

شهر تاریخی حریره با ۱۲۰ هکتار وسعت در شمال جزیره کیش قرار دارد و یکی از ۶ اثر تاریخی ثبت شده این جزیره در فهرست آثار تاریخی و میراث فرهنگی کشور است.

جزیره کیش دارای ۶ اثر تاریخی و محوطه باستانی ثبت شده در فهرست آثار تاریخی کشور بوده که شهر تاریخی حریره، کاخ مرجان، بازار فرانسوی ها، کاخ الیت، مسجد امیر و ماشه آثار باستانی ثبت شده ای جزیره است.

کیش از جزیره های خلیج فارس در شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان است، این جزیره بیضی شکل ۹۱ کیلومتر مربع وسعت دارد که در سال ۱۳۴۹ هیاتی از مشاوران ایرانی و آمریکایی این منطقه را مورد بازدید قرار دادند و به دلیل ویژگی های طبیعی، سواحل زیبای مرجانی و آب زلال اطراف، آن را به عنوان مرکز گردشگری بین المللی ایران انتخاب کردند.

این جزیره از زمان هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان تحت تسلط ایران بوده و با گسترش اسلام این جزیره به دست خلفای اموی افتاده است اما حاکمیت معنوی ایران بر کیش از نامه های نگاشته شده توسط ایشان به زبان پهلوی در دوران مختلف کاملا مشهود است.

از دوران حکومت آل بویه کیش مجددا به حکومتی ایرانی بر می گردد و بعدها در زمان سلجوقیان، اتابکان فارس، ملکوک هرمز آل مظفر و تیموریان این وضع ادامه دارد و در دوره سلجوقیان کیش به بزرگترین مرکز تجاری خالیج فارس تبدیل می شود.

جزیره کیش هم اکنون حدود ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و در ۱۸ کیلومتری کرانه باختری ایران واقع به عنوان یکی از جزایر ۱۸ خانه ایران در خلیج همیشه فارس از سال ۱۳۶۹ به عنوان منطقه آزاد شناخته شده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha