سیده ندا موسوی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عادت های غذایی نامناسب در ماه مبارک رمضان می تواند به سلامت فرد روزه دار آسیب وارد کند و این موضوع اهمیت ویژه ای دارد.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال حذف وعده ها، نخوردن سحری، مصرف آب ناکافی در این دوره، مصرف چای فراوان، خواب ناکافی و مصرف فست فودها و مواد غذایی خیلی چرب شیرین و شور میتواند به سلامت فرد روزه دار آسیب وارد کند.
این کارشناس ادامه داد: در واقع بجای اینکه از روزهداری به عنوان فرصتی برای ارتقای سلامتی استفاده کنیم با تغذیه نامناسب به سیستم بدنی و سلامتی فردی آسیب وارد می کنیم.
موسوی با تاکید بر اینکه ماه مبارک رمضان فرصت مناسب برای کاهش وزن است افزود: نکته مورد توجه این است که هر چقدر میزان دریافت غذا یعنی تعداد وعده های غذایی کاهش پیدا کند سوخت و ساز بدن نیز کاهش پیدا میکند.
وی اظهار داشت: بدن سعی میکند وقتی که تعداد وعده های غذایی کاهش می یابد، کوچکترین مواد غذایی دریافتی را به چربی تبدیل کند و بخاطر اینکه قرار است دوره های گرسنگی طولانی مدتی باشد و این را تبدیل به چربی می کند تا به عنوان ذخیره در مواقع مورد نیاز مورد استفاده قرار دهد.
این متخصص تعذیه ادامه داد: نکته مهم این است که ۲ تا سه هفته بعد از روزهداری فعالیت غده تیروئید کم می شود یعنی ترشح هورمون هایی که متابولیسم بدن را برعهده دارد، با کاهش ترشح هورمون های تیروئیدی کاهش پیدا میکند و این به خاطر شرایط روزه داری در بدن اتفاق میافتد.
وی خاطرنشان کرد: بر این اساس پس از سه هفته دوباره ترشح هورمون ها و متابولیسم به حالت طبیعی و عادی برمی گردد، به خاطر اینکه بسیاری از افراد وقتی می خواهند کاهش وزن را تجربه کنند تا سه هفته ممکن است کاهش وزن را روی ترازو نبینند، اما بعد از این مدت به خاطر برگشت وضعیت هورمون های تیروئیدی به حالت نرمال متابولیسم بدن هم به حالت عادی برگشته و روند کاهش وزن ادامه دار خواهد شد.
نظر شما