فاطمه محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: همچنین استاندار گلستان به تازگی ۳ میلیارد تومان از محل اسناد خزانه برای ساخت سردخانه نگهداری فرآوردههای خونی در گنبدکاووس تخصیص داد و عملیات ساخت این پروژه در روزهای آینده آغاز میشود.
وی راه اندازی دستگاه کوباس (آزمایش غربالگری خون) را از دیگر دستاوردهای سال ۱۴۰۱ اداره کل انتقال خون گلستان دانست و گفت: تا پیش از این نمونههای خونی مردم گلستان برای تستهای تخصصی به ساری ارسال میشد اما با راه اندازی این دستگاه، تمام آزمایشهای مرتبط در کمترین زمان در استان انجام میشود.
محمدی ادامه داد: در ۱۴ شهرستان گلستان متشکل از ۲۴ شهر و حدود هزار روستا فقط چهار پایگاه ثابت انتقال خون در گرگان، گنبدکاووس، بندرگز و علیآبادکتول فعال است و مردم سایر نقاط برای اهدای خون مجبور به تردد به این چهار شهر هستند.
وی اضافه کرد: با توجه به کمبود پایگاههای ثابت انتقال خون، تیمهای سیار استان در ماه مبارک رمضان هر شب با حضور در ۲ روستا از داوطلبان خونگیری میکنند.
مدیرکل انتقال خون گلستان گفت: پارسال ۶۰ هزار نفر در استان خون خود را اهدا کردند که در مقایسه با سال ماقبل ۱۷ درصد رشد را نشان میدهد که سه درصد آنان زن و ۵۸ درصد هم اهدا کننده مستمر بودند.
محمدی تاکید کرد: خونهای اهدایی علاوه بر تامین نیاز خونی مراکز بیمارستانی به مصرف دست کم هزار و ۲۰۰ بیمار مبتلا به نارسایی کلیه (دیالیزی)، تالاسمی و هموفیلی و همچنین مصدومان سوانح رانندگی و جراحیهای پزشکی میرسد.
زنان و مردان از ۱۸ سال تا سن ۶۰ سالگی و در صورت اهداکننده مستمر بودن تا سن ۶۵ سالگی میتوانند خون اهدا کنند.
جمعآوری خون از داوطلبانِ اهدای خون و آماده سازی آن برای نجات بیماران و مصدومان، ایجاد پایگاه در بیمارستانها و واحدهای سیار و ثابت جهت تهیه خون، ثبت اطلاعات لازم به منظور دعوت برای اهدای خون به هنگام ضرورت و توزیع خون و فرآوردههای آن به مراکز درمانی و بیمارستان ها از جمله وظایف سازمان انتقال خون ایران است.
نظر شما