به گزارش ایرنا ، زیرزمین ضلع جنوبی باغموزۀ نارنجستان قوام پس از مرمت و تعمیر، به موزۀ پارچه اختصاص یافت.
حمیدرضا کونجانی، رئیس موزۀ نارنجستان روز شنبه درباره این موزه گفت: پروژۀ مرمت زیرزمین ضلع جنوبی باغ موزهی نارنجستان قوام که بههمت دانشگاه شیراز از سال ۱۳۹۷ آغاز شد؛ با اعتباری بالغبر ۶۰۰میلیون تومان به بهرهبرداری رسیده است.
وی با اشاره به اینکه زیرزمین ضلع جنوبی باغ موزهی نارنجستان قوام بیش از ۵۰سال مرمت نشده بود،افزود: اعتبار این طرح در زمینۀ مرمت، تعمیر، نورپردازی و ویترین هزینه شده است.
رئیس موزۀ نارنجستان ادامه داد: پس از اتمام مرمت این پروژه در موزۀ نارنجستان، تصمیم گرفتیم این بخش را برای رونمایی و نمایش پارچههای یافتشده از قدیم در این باغ و همچنین دیگر پارچههای جمعآوری شده طی سالیان گذشته، به موزۀ پارچه اختصاص دهیم.
بهگفتۀ مهندس کونجانی، این پارچهها که امروز در ویترین موزۀ پارچۀ نارنجستان به نمایش گذاشته شده و تعدا آنها به حدود ۲۰ نمونه میرسد، از سراسر ایران، طی سالیان جمعآوری شده است.
وی اظهار کرد: مجموعۀ حاصلشده، شامل پارچههای بسیارنفیس و ارزشمندی است که بهگفتۀ پژوهشگران، قدمت بیشتر آنها در این موزه، باتوجه به بررسیهای اولیه به دورۀ قاجار بازمیگردد.
رئیس موزۀ نارنجستان گفت: این پارچهها از طرح و نقش بسیارزیبا و ارزشمندی برخوردار است و علاوهبر نمایش هنر، فن و مهارت صنعتگران ایرانی در ادوار گذشته، میتواند الهامبخش صنعتگران و هنرمندان فعال در صنعت نساجی و پوشاک کشور نیز باشد.
وی از عموم هموطنان و گردشگران خارجی دعوت کرد تا ضمن حضور در باغ موزهی نارنجستان قوام، بهویژه در ایام نوروز، از موزۀ پارچه در این مکان نیز بازدید کند.
مدیریت باغ موزۀ نارنجستان قوام برعهدۀ دانشگاه شیراز است.
خاندان قوام، والیان فارس و بنیانگذار نارنجستان بودهاند و در دوران قاجار در ایران میزیستند. طرح ساخت زیبا و فوقالعاده نارنجستان یکی از زیباترین معماری بناهای شیراز است. در دوران قوام بخش شرقی بنای عمارت بهعنوان مکتبخانه مورد استفاده بوده است.
در معماری نارنجستان از انواع هنرهای ایرانی اسلامی استفاده شده است. آرتور پوپ مورخی آمریکایی بوده است که به ایران آمد و محل اقامت خود در نارنجستان قوام را تبدیل به مؤسسه آسیایی دانشگاه شیراز کرد.
نظر شما