به گزارش خبرنگار ایرنا،«افشار بازیار» روز چهارشنبه در آیین بهرهبرداری از مرحله دوم فروسیلیسیم خمین، افزود: مرحله دوم فروسیلیسی دارای ظرفیت تولید سالیانه ۱۸ هزار تن است که به ظرفیت ۱۲ هزار تن مرحله نخست، افزوده میشود.
وی بیان کرد: مرحله دوم این واحد صنعتی در طی ۲۱ ماه ایجاد شد و اعتبار مورد نیاز آن از محل ۶۰ درصد کمک بانکی و ۴۰ درصد آورده سهامدار تامین شده است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تجاری شستان اظهار کرد: حاشیه سود و ایجاد در دوره مناسب و باهزینه مناسب این طرح و چشماندازهای کوتاه، میان و بلند مدت در سبد سرمایهگذاریهای شستان خوب ارزیابی میشود.
بازیار عنوان کرد: فروسیلیسیم خمین از شرکتهای شستان است که در بازار سرمایه حضور دارد و با بهرهبرداری از این مرحلخ، بهبودی در این حوزه و اتفاقات ارزشمندی برای صاحبان سهام به همراه دارد.
وی با بیان اینکه این واحد صنعتی در بازار رقابتی حضور دارد، ادامه داد: فروسیلیسیم خمین دارای برند مناسبی است و به طور حتم با کیفیت مناسب در بازارهای داخلی و خارجی موفق به ارزآوری میشود.
بازیار گفت: انتظار است مجموعه درآمدهای این واحد تولیدی ۲ برابر شود و ارزآوری آن افزایش پیدا کند.
وی تصریح کرد: از نظر اقتصاد محلی این طرح به توسعه منطقه کمک میکند چراکه به کارگیری نیروهای بومی در این واحد تولیدی برای شرکت شستان مهم است و تاکنون فروسیلیسیم این مهم را رعایت کرده است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و تجاری شستان ادامه داد: تولید پایدار و رسیدن به ظرفیت اسمی یکی از انتظارات شستان از این واحد است و برای تحقق آن باید کسری برق را در تابستان پوشش دهند و شستان آمادگی این موضوع را دارد.
وی ادامه داد: انتظار است بازارهای صادراتی جدید در کشور فعال شود و فروسیلیسیم در این بازارها با حضور پررنگ، اقدامات موثری انجام دهند.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و تجاری شستان اضافه کرد: مدیریت هزینههای تولید انتظار دیگر از این واحد است که تاکنون این مهم محقق شده است.
بازیار گفت: اهمیت به تولید در پایداری آن نقش موثری دارد، در سیمان و پتروشیمی به واسطه نهادهایی که باید وارد شود، ضعفهایی وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: نیاز است فناوری و بهبود در این واحد برای رسیدن به ظرفیت اسمی مورد توجه قرار گیرد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی هم در این آیین گفت: سه هزار و ۷۰۰ صنعت بزرگ و کوچک در زمینههای کشاورزی، صنعتی، علمی و معدنی در این استان فعالیت دارند.
«بهنام نظری » افزود: این خطه در تولید صنایع مادر جایگاه برتر در کشور دارد و واحدهای صنعتی نظیر آذرآب، صادرات و ارزآوری کشور را تامین میکند.
وی تاکید کرد: کسانی که در تولید تلاش میکنند مانند سربازان دوران دفاع مقدس هستند.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی ادامه داد: دولت سیزدهم شرایط رشد ارزآوری را برای صنایع کشور فراهم کرده است.
نظری با اشاره به اینکه استان مرکزی رتبه یک در احیای صنایع را دارد، بیان کرد: در ادوار گذشته به دلیل بی تدبیری در خصوصیسازیها مانند آذرآب مشکلاتی ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه زنجیره تولید در استان مرکزی نیازمند بازنگری است، گفت: ظرفیتهای مغفول استان در عرصههای مختلف شناسایی شود چراکه به اشتغالزایی و تامین نیازمندیها کمک میکند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اضافه کرد: با حمایت مسئولان صنایع خوبی در زادگاه امام راحل مستقر و شروع به فعالیت کرده است.
نظری تصریح کرد: استفاده از ظرفیتها و نیروهای بومی در صنایع استان امری ضروری است، چراکه این نیروها به زادگاه خود تعلق خاطر و تعهد دارند.
وی بیان کرد: نظام جمهوری اسلامی با اقتدار در حال پیشرفت است و در عرصه منطقهای و بینالملل در تصمیمگیریها تاثیرگذار است.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی افزود: ترمیم رابطه دولت و مردم از دستاوردهای دولت سیزدهم است.
مدیرعامل شرکت فروسیلیسیم خمین نیز در این آیین گفت: این شهرستان با تولید ۳۰ هزار تن فروسیلیسیم در سال، دومین تولید کننده این محصول در کشور است.
«حسن حمزه» ادامه داد: این واحد با ظرفیت تولید ۱۸ هزار تن در سال و با سرمایهگذاری ۱۸ هزار میلیارد ریال ایجاد شد و بهرهبرداری از مرحله دوم این واحد تولیدی برای ۱۲۶ نفر اشتغال مستقیم و برای ۵۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد میکند.
حمزه توضیح داد: فروسیلیسیم توانسته برای ۲۷۶ نفر فرصت اشتغال ایجاد کند و ۹۵ درصد از نیروی انسانی مشغول به کار در این واحد صنعتی از جوانان بومی خمین هستند.
فروسیلیسیم آمیژانی است از آهن و سیلیسیم که از طریق حرارت دادن، احیای و ذوب سنگ آهن و سیلیس (کوارتز) توسط کربن، بیشتر در کورههای قوس الکتریکی تولید میشود.
نسبت ترکیبی آن بیشتر از ۱۰ تا ۹۰ درصد سیلیسیم و بقیه آهن است، در همین حال عناصر ناخالصی نظیر منگنز، کرم فسفر، گوگرد و آلومینیم در مقادیر کمتر از ۵/۰ درصد در فروسیلیس میتوانند حضور داشته باشند، کربن به عنوان ناخالصی (ناخواسته) و همچنین به عنوان عنصر سوم در انواع فروسیلیسها حضور دارد.
بزرگترین مصرف کنندگان فروسیلیسیم کشور، کارخانههای فولادسازی هستند که نزدیک به ۳۸ هزار تن از کل فروسیلیس مصرفی در سال را به خود اختصاص دادهاند، ریختهگریها (مانند شرکت ریختگری پولادیر) نیز مصرف کننده این ماده هستند که با احتساب مصرف فولادسازان، کل مصرف کشور به حدود ۵۰ هزار تن میرسد.
نظر شما