دکتر «محمد فتاحی» روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: این کالاها در جریان ۲هزار و ۵۴۰ بازدید از مراکز تحت نظارت ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی ضبط موقت شد و نمونهبرداریها برای تعیین تکلیف این فرآوردهها به آزمایشگاه ارسال شده است.
وی بیان کرد: ۲ هزار و ۱۸۳ کیلوگرم فرآورده خام دامی غیربهداشتی در این مدت از مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده خام دامی در این استان کشف و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۱۶۴ مورد غیربهداشتی در جریان بازرسی از واحدهای تحت نظارت این ادارهکل امپزشکی استان در این مدت شناسایی، ۱۰ مورد نمونهبرداری و هفت مورد نیز به مراجع قضایی معرفی شد.
فتاحی گفت: هفتهزار و ۶۶ راس دام سبک در ۱۰ روز ابتدایی اجرای طرح تشدید کنترل و نظارتهای بهداشتی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در کشتارگاههای استان مرکزی کشتار و ۱۳۰ تن گوشت از کشتار این دامها استحصال شد.
وی افزود: ۸۳۵ راس دام سنگین نیز در این مدت در کشتارگاههای دام استان مرکزی کشتار و ۲۰۶ تن گوشت از کشتار این دامها استحصال شد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به ضبط تعداد ۵۹ راس لاشه دام سبک و سنگین، عنوان کرد: سه هزار و ۴۰۴ کیلوگرم لاشه دام سبک و سنگین در این مدت به دلیل وجود ضایعات مرضی و بیماری در کشتارگاههای این استان ضبط شد.
فتاحی از تولید یکهزار و ۴۷۵ تن گوشت مرغ در ۱۰ روز نخست اجرای طرح تشدید کنترل و نظارتهای بهداشتی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در استان مرکزی خبرداد و گفت: این میزان گوشت از کشتار ۷۰۴ هزار و ۲۵۵ قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی استان استحصال شد.
وی به تعداد هفت هزار و ۴۶ قطعه طیور ضبطی در کشتارگاههای طیور استان اشاره کرد و ادامه داد: ۹ هزار و ۶۶۷ کیلوگرم لاشه طیور در این مدت به دلیل ضایعات مرضی و یا لاغری در کشتارگاههای طیور استان مرکزی ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اضافه کرد: طرح ویژه نوروزی و ماه مبارک رمضان نظارت بر موادغذایی (فرآوردههای خام دامی) از روز شنبه ۱۳ اسفندماه در این استان آغاز شده و تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد.
فتاحی افزود: ۵۶ گروه متشکل از ۸۴ نفر از کارشناسان و بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان مرکزی در اجرای این طرح فعالیت دارند.
وی ادامه داد: یکهزار و ۹۶۰ واحد شامل مراکز تولید، نگهداری و عرضه مواد غذایی استان مرکزی در این طرح مورد نظارت قرار میگیرند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، برخورد قانونی میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی به شهروندان توصیه کرد: در هنگام خرید فرآوردههای خام دامی به برچسب مشخصات (تاریخ تولید و انقضاء) و مهر دامپزشکی دقت کنند و هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی شهرستان را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی ۱۵۱۲ به ادارهکل دامپزشکی برای پیگیری کارشناسان دامپزشکی اطلاعرسانی کنند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یکهزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.
نظر شما