فرید اصغری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: چوبکشی، هفت سنگ و طنابکشی، رشتههای پیشنهادی برای مسابقات جام رمضان روستایی سال ۱۴۰۲ است و علاقمندان بعد از افطار میتوانند با انجام این بازیها ساعات شاد و فرخی را برای خود رقم بزنند.
وی افزود: در سه روز نخست فروردین تا قبل از آغاز ماه مبارک رمضان جشنوارههای متنوع نوروزی همراه با نوروزخوانی و برگزاری مسابقات سنتی مانند کشتی گورش و فوتوالی، هفت سنگ و چوبکشی در روستاهای مختلف استان برگزار خواهد شد.
رییس هیات ورزشهای روستایی و بازیهای بومی محلی گلستان با بیان اینکه گورش نوعی از سبک کشتی با شال است که به غیر از مسابقات رسمی، در بین ترکمنها در مراسم و جشنهای شادی و عروسی همراه با جوایز نفیس برگزار میشود، ادامه داد: مسابقات کشتی گورش به صورت دورهای در شهرستانهای ترکمننشین و کشتی با شال در کردکوی برگزار میشود.
اصغری گفت: با شروع ماه مبارک رمضان امسال برخلاف سالهای گذشته که اولویت برگزاری فوتبال و والیبال بود این هیات تصمیم گرفته برای معرفی بیشتر بازیهای بومی محلی به نسل جدید، در ماه رمضان پیش رو مسابقات چوب کشی، هفت سنگ و طناب کشی را برگزار کند.
وی افزود: حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از هزار و ۱۵۰ روستای استان گلستان درگیر بازیهای بومی محلی هستند که از جمله آنها میتوان به روستای آق آباد گنبدکاووس و نصرآباد گرگان اشاره کرد.
رییس هیات ورزشهای روستایی و بازیهای بومی محلی گلستان با اشاره به وجود 4 هزار و ۵۰۰ بیمه شده ورزشهای روستایی در استان، ادامه داد: روستاها آق آباد و نصرآباد همواره پای ثابت برگزاری مسابقات با حضور روستاهای همجوار و حتی سایر شهرستانها هستند.
در استان ۲ میلیون نفری گلستان ۲۵ هزار ورزشکار سازماندهی شده فعالیت دارد.
نظر شما