به گزارش ایرنا، امروز (دوشنبه) سازمان ملی زمین و مسکن در راستای مولدسازی و مشارکت بخش خصوصی در طرح نهضت ملی مسکن، اقدام به انعقاد تفاهمنامه با شرکتهای پیشران صنعت شهرها کردند.
سازمان ملی زمین و مسکن در قالب این تفاهمنامه یک هزار و ۶۹۴ هکتار زمین را در استان یزد به شرکتهای چادرملو، جهانآباد میبد، سنگ آهن مرکزی و سنگ آهن کویر واگذار کرد تا به ساخت ۴۴ هزار و ۳۵۰ واحد مسکونی در شهرهای اردکان، میبد، بافق و مروست اقدام کنند.
میزان اراضی در نظر گرفته شده برای شهر اردکان ۴۰۰ هکتار معادل ۱۲ هزار واحد مسکونی و برای شهر میبد و بافق نیز هر کدام ۶۰۰ هکتار معادل ۱۵ هزار واحد مسکونی است. سازمان ملی زمین و مسکن در شهر مروست نیز ۹۴ هکتار زمین معادل ساخت ۲ هزار و ۳۵۰ واحد مسکونی واگذار خواهد کرد.
همچنین دو شهر بم و هرات در استان کرمان دیگر مناطق این تفاهمنامه هستند که با واگذاری ۸۰۰ هکتار زمین از سوی سازمان ملی زمین و مسکن به شرکت عمران ارگ جدید بم، ساخت ۳۷ هزار واحد مسکونی در آنها آغاز میشود.
بر اساس این تفاهمنامه ۱۲۰ هکتار زمین در استان آذربایجان شرقی، به شرکت مس مونگون واگذار خواهد شد که ۱۱۰ هکتار آن در تبریز و ۱۰ هکتار آن در شهر ورزقان قرار دارد. این اراضی ظرفیت ساخت ۲ هزار و ۲۵۰ واحد مسکونی را دارد.
قزوین، دیگر صنعت شهر این تفاهمنامه است که با واگذاری ۴.۲ هکتار زمین در محدوده توسط سازمان ملی زمین و مسکن به شرکت الماس الموت، شاهد ساخت ۴۰۰ واحد مسکونی خواهد بود.
«ارسلان مالکی» سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن در این نشست با بیان اینکه تامین مسکن یکی از مهم ترین اولویتهای دولت سیزدهم بوده و هست، گفت: هم افزایی بین مجلس و دولت برای تامین مسکن مردم در قالب قانون جهش تولید و طرح نهضت ملی مسکن تبلور پیدا کرد.
وی با اشاره به عقبماندگیهای بسیار در بخش مسکن که از قبل باقی مانده است، گفت: در طول یک سال گذشته ۲۸ هزار هکتار زمین در شرایطی که در دولتهای قبل حتی برای تامین ۱۰۰ هزار واحد مسکونی کمبود زمین داشت، موفق به تامین این میزان زمین در طول یک سال شدیم.
سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه این مقدار زمین کارهای الحاق و تصویب خود را طی کردند، گفت: در کنار تامین ۲۸ هزار هکتار زمین، ۲۲ هزار هکتار زمین دیگر در مرحله بررسی و تصویب قرار گرفتند که در مجموع ۵۰ هزار هکتار از اراضی وزارت راه و شهرسازی در اختیار طرح نهضت ملی مسکن قرار گرفته است.
مالکی تصریح کرد: در بخش مسکن مهر نیز در قالب آن ۵۹۰ هزار متقاضی باید صاحبخانه میشدند که برای تامین اراضی آن مشکل وجود داشت، اما هم اکنون با تامین ۲۸ هزار هکتار نزدیک به ۶۰۰ هزار متقاضی به این اراضی متصل میشود.
وی با اشاره به اینکه در برخی شهرها مازاد زمین داریم؛ اما متقاضی وجود ندارد، گفت: با هدف خانهدار کردن کارکنان با تمام دستگاههای اجرایی دارای زمین هستند از جمله آموزش و پرورش و جهاد کشاورزی تفاهمنامههایی امضا تا از زمینهای خودشان برای کارکنانشان خانه ساخته شود.
سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن گفت: همچنین با توجه به تاکید وزیر راه و شهرسازی در خصوص کارکنان واحدهای صنعتی، برای صاحبخانه شدن این افراد نیز اقداماتی انجام و با همکاری شرکتها در تامین آورده پرسنل به دنبال این هستیم تا این تفاهمنامهها هر چه سریعتر اجرایی شود.
نظر شما