طراحی اوریگامی مولکولی با کاربرد در تولید داروهای مبتنی بر آر اِن اِی

تهران- ایرنا- محققان با الهام از طرح‌های اوریگامی، مولکول‌های RNA را طوری طراحی کردند که به صورت مستطیل‌های نانویی، استوانه‌ای و ماهواره‌ای درمی‌آیند؛ این ذرات شگفت‌انگیز برای استفاده در داروهای مبتنی بر آر اِن اِی کاربرد دارند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، به نقل از نشریه Nature Nanotechnology، این محققان نشان دادند که چگونه این امر منجر به کشف قوانین و مکانیسم‌های تاخوردگی RNA شده است. این مولکول ها معمولاً به عنوان پیام رسان بین DNA و پروتئین شناخته می‌شوند اما می‌توانند در دستگاه‌های مولکولی پیچیده نیز قرار گیرد.

محققان با الهام از RNA طبیعی، روشی طراحی کردند که باعث می‌شود ساخت نانوساختارهای RNA مصنوعی، امکان پذیر شود. این روش از هنر تازدن کاغذ ژاپنی، یعنی اوریگامی الهام گرفته شده است.

این محققان توضیح می‌دهند که چگونه از روش اوریگامی برای طراحی نانوساختارهای RNA استفاده و با میکروسکوپ کرایو الکترونی (Cryo-EM) از آنها تصویربرداری کردند. Cryo-EM روشی برای تعیین ساختار سه بعدی بیومولکول‌ها است. تصاویر هزاران مولکول را می‌توان در رایانه به یک نقشه سه بعدی تبدیل کرد که برای ساخت یک مدل اتمی از مولکول استفاده می‌شود.

محققان برای نشان دادن شکل گیری اشکال پیچیده، مستطیل‌های RNA و سیلندری‌شکل را برای ایجاد یک نمونه «نانو ماهواره» چند دامنه، با الهام از تلسکوپ فضایی هابل ترکیب کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha