۱۷ اسفند ۱۴۰۱، ۱۱:۴۶
کد خبر: 85051271
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

اشعار منتخب حکیم نظامی در کنگاور کتابت شد

۱۷ اسفند ۱۴۰۱، ۱۱:۴۶
کد خبر: 85051271
اشعار منتخب حکیم نظامی در کنگاور کتابت شد

کرمانشاه- ایرنا- همزمان با هفته بزرگداشت حکیم نظامی شاعر پارسی گوی قرن ششم (۱۴ لغایت ۲۱ اسفند ماه) محفل زنده نویسی و قرائت اشعار این شاعر شهیر ایرانی با حضور هنرمندان خوشنویس، شعرا و نویسندگان در سالن مطالعات کتابخانه عمومی شهید عراقی کنگاور برگزار شد.

به گزارش ایرنا؛ این محفل هنری به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کنگاور و با همکاری انجمن خوشنویسی شعبه کنگاور با حضور مسوولان و جمعی از هنرمندان و دوستداران شعر و ادب فارسی در کتابخانه عمومی شهید عراقی برپا شد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کنگاور در این محفل ادبی هنری، گفت: زبان فارسی، زبان عرفان، عشق و دوستی است و در این میان قطعاً حکیم نظامی جایگاهی کم‌نظیر دارد و کمتر شاعر بزرگی را می توان با وی قیاس کرد.

«نصرالله صفری» افزود: جانِ کلام حکیم نظامی در باب عشق، عفت و پاکدامنی است. لیلی، مجنون، شیرین و فرهاد و همه شخصیت‌هایی که در داستان‌های او آمده اند، دارای ارزش‌های اخلاقی و معنوی‌اند و نمادی از عفت و پاکدامنی به شمار می‌روند.

اشعار منتخب حکیم نظامی در کنگاور کتابت شد

وی در خصوص این شاعر سده ششم هجری‌ قمری تصریح کرد: نظامی از برجسته ترین شاعران ما است وی متعلق به ایران زمین است همچنین نظامی در بین شاعران ما نسبت به بقیه مهجورتر است و شاید این به خاطر زبان استعاره در نوشتارهای او است که برای خواننده عام سخت تر است.

فرماندار شهرستان کنگاور نیز در آیین بزرگداشت حکیم نظامی در جمع هنرمندان و شعر اظهار داشت:متأسفانه حکیم نظامی نسبت به دیگر شاعران سرشناس ما آنچنان که باید شناخته شده نبود؛ از این رو در هفته بزرگداشت این شاعر و حکیم گرانمایه فرصتی پیش آمده است که برای معرفی هرچه بیشتر و بهتر وی به ایرانیان و جهانیان اقدام شود.

«فرزاد الماسی» تصریح کرد: حکیم نظامی به عنوان فصل مشترک ایران با همسایگان و دیگر کشورهای پارسی‌زبان به عنوان یک نیاز مشترک و عاملی برای وحدت فرهنگی، برای ایرانیان و جهانیان اهمیت دارد و با معرفی حکیم نظامی به جهانیان، همه کسانی که به او تعلق خاطر دارند، می‌توانند اندیشه‌های او را مورد توجه قرار دهند و از حکمت ، شعر و آثار او بهره مند شوند.

فرماندار شهرستان کنگاور با بیان اینکه قرن ششم نقطه عطفی در تاریخ ادبیات ایران بود، اضافه کرد: چهره درخشانی چون حکیم نظامی در این قرن می زیست، نظامی بخش مهمی از تاریخ و هویت فرهنگی ما را تشکیل می دهد و بازخوانی آثار، شخصیت و هویت این شاعر بزرگ ایران زمین برای نسل امروز ضروری است.

وی با تاکید بر اینکه وظیفه هنرمندان، اساتید و رسانه ها حفظ داشته ها و شخصیت های بزرگ علمی ، ادبی و هنری است، خاطرنشان کرد: ما باید از داشته ها و مفاخر و آثاری که اندیشمندان به وجود آورده اند، پاسداری و حفاظت کنیم.

رییس انجمن خوشنویسان شعبه کنگاور نیز در حاشیه این آئین هنری اظهار داشت: امروز اساتید برجسته هنر خوشنویسی همزمان با هفته بزرگداشت عارف و شاعر نامی ایران حکیم نظامی در این محفل ادبی هنری حضور یافتند و به کتابت اشعار منتخب وی پرداختند.

اشعار منتخب حکیم نظامی در کنگاور کتابت شد

«بهرام عسگری» با بیان این‌که کارگاه خوشنویسان اشعار حکیم نظامی‌ با حضور ۳۰ هنرمند خوشنویس کنگاوری برگزار شد، افزود: هنرمندان خوشنویس با حضور در این کارگاه آثاری فاخر با محوریت اشعار نظامی خلق کردند که آثار یاد شده همزمان با هفته بزرگداشت حکیم نظامی در سالن مطالعات کتابخانه عمومی شهید عراقی به نمایش گذاشته خواهد شد

لازم به یادآوری است حکیم جمال‌الدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن زکی بن موید، متخلص به «نظامی»، شاعر معروف ایرانی قرن ششم هجری است.

وی در شعر، به ویژه در داستان‌سرایی در قالب مثنوی، صاحب سبک و در این حوزه از سرآمدان ادب فارسی ‌است. معروف‌ترین و مهم‌ترین اثر نظامی، «خمسه» یا «پنج گنج» نام دارد که شامل «مخزن الاسرار»، «خسرو و شیرین»، «لیلی و مجنون»، «هفت پیکر» و «اسکندرنامه» است.

نظامی، «مخزن الاسرار»، نخستین اثرش، را در جوانی سرود. او از شاعرانی است که تأثیر شگرفی بر شعر فارسی گذاشت به طوری که می‌توان او را در کنار شاعرانی مانند فردوسی و سعدی از استادان مسلم زبان و ادب فارسی دانست. نظامی از علوم ادبی و اسلامی، نجوم و فلسفه آگاهی کافی داشته و این آگاهی‌ها در شعر او به روشنی پیداست

در این محفل ادبی هنری جمعی از نوجوانان به خوانش اشعار حکیم نظامی پرداختند و در پایان با اهداء لوح سپاس از هنرمندان و نوجوانان علاقه مند به ادبیات کهن ایران زمین تقدیر به عمل آمد.

شهرستان کنگاور با بیش از ۸۵ هزار نفر جمعیت در ۹۰ کیلومتری شرق کرمانشاه واقع شده است.

اشعار منتخب حکیم نظامی در کنگاور کتابت شد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha