ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

تهران - ایرنا - شکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران،ادعای فایننشال‌تایمز در مسیر توجه ویژه غرب به همکاریهای نظامی ایران و روسیه، خانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی و حمایت نظامی بیشتر آمریکا از رژیم اشغالگر صهیونیستی مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**آغاز نشست شورای حکام/شکست پروژه جنجال‌آفرینی درباره جهش سطح غنی‌سازی در ایران
نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حالی در پایتخت اتریش آغاز به‌کار کرد که تلاش‌ طرف‌های غربی در آستانه برگزاری این نشست، برای جنجال‌آفرینی درباره جهش ادعایی میزان غنی‌سازی در ایران به سطح نزدیک به تولید سلاح اتمی، شکست خورد.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

نخستین نشست ۳۵ کشور عضو شورای حکام در سال جدید میلادی (۲۰۲۳)، دقایقی پیش در ساختمان موسوم به «مرکز بین‌الملل وین» گشایش یافت. در این نشست که تا روز جمعه ادامه دارد طیف مختلفی از مسائل هسته‌ای و موضوعات اجرایی آژانس، در دستور کار قرار دارد.

طبق گزارش آژانس شرکت کنندگان درباره مسائل مرتبط با ایمنی هسته‌ای، تقویت فعالیت‌های آژانس در حوزه علم، فناوری و کاربردهای هسته‌ای، کارکرد پادمان در جمهوری دموکراتیک خلق کره، راستی اجرای توافقنامه پادمان در سوریه، ایمنی، امنیت و پادمان‌های هسته‌ای در اوکراین؛ انتقال مواد هسته‌ای و بررسی تمام جنبه‌های پادمانی در چارچوب پیمان امنیتی آکوس بحث و گفت‌وگو خواهند کرد.

فعالیت‌های هسته‌ای ایران و برجام از دیگر موضوعات عنوان شده در دستور کار اعضای شورا است و طبق برنامه اعلام شده راستی آزمایی و بازرسی فعالیت‌های اتمی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و اجرای توافقنامه پادمان در دستور کار قرار دارد.

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته پیش با انتشار گزارشی که در اختیار اعضای شورای حکام قرار گرفت مدعی شد که میزان ذخائر اورانیوم غنی‌شده ایران ۱۸ برابر سقف تعیین‌شده در برجام است.

براساس برآورد صورت گرفته، میزان ذخایر اورانیوم غنی شده با خلوص ۶۰ درصد طی سه ماه ۳ برابر افزایش یافته و به ۸۷.۵ کیلوگرم در قالب هگزافلوراید اورانیوم و ۲ کیلوگرم در اشکال دیگر رسیده است. همچنین میزان ذخائر اورانیوم غنی‌شده در ایران با خلوص ۲۰ درصد ۴۳۴.۷ کیلوگرم در قالب هگزافلوراید اورانیوم و ۳۷.۷ کیلوگرم در قالب اشکال دیگر است. به این ترتیب آژانس انرژی اتمی نتیجه گرفته است که ذخائر اورانیوم غنی‌شده ایران ۱۸ برابر سقف مشخص شده در برجام است.

ایران دو سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرف‌های اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گام‌هایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش برداشت تا توازن در اجرای این توافق را برقرار کند. مقامات کشورمان بارها اعلام کرده‌اند که تدابیر صورت گرفته برگشت پذیر و منوط به اجرای کامل تعهدات طرف مقابل است.

مدیر کل آژانس اتمی در بخش دیگری از این گزارش، ادعاهای سیاسی درباره مسائل پادمانی ایران را تکرار کرد. این ادعاها نخستین بار از سوی نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی مطرح و سپس توسط رسانه‌ها، مقام‌های غربی و در گزارش‌های آژانس دامن زده شد.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده تاکید دارد که آژانس نباید بر مبنای اسناد ساختگی رژیم صهیونیستی که با اهداف خاص سیاسی در اختیار این سازمان قرار داده می‌شود، قضاوت و براساس آنها اعلام نظر کند.

اما در بخش دیگری از گزارش مدیرکل آژانس اتمی، به موضوع ادعایی غنی‌سازی ۸۴ درصدی در ایران اشاره شده و آمده است که رایزنی‌ها برای شفاف‌سازی در این زمینه جریان دارد. این ادعا را نخستین بار نشریه آمریکایی بلومبرگ به نقل از دو مقام دیپلمات ناشناس مطرح کرد و مدعی شد که مقادیری اورانیوم غنی‌شده با غلظت نزدیک به سطح مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی کشف شده است.

همان زمان بهروز کمالوندی معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در این باره تصریح کرد که ادعای بلومبرگ «سیاه‌نمایی و تحریف حقایق است و وجود ذره یا ذرات اورانیوم بالاتر از ۶۰ درصد در فرآیند غنی‌سازی به معنی غنی‌سازیِ بالای ۶۰ درصد نیست.» وی خاطر نشان کرد: «مایه تأسف است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان به عنوان ابزار سیاسی برای فشار بر جمهوری اسلامی ایران مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد.»

اما از اواخر هفته پیش زمزمه تحرکات برخی طرف‌های غربی، برای اهرم سازی از این ادعا علیه ایران در نشست شورای حکام مطرح شد. نشریه وال‌استریت ژورنال به نقل از دیپلمات‌هایی که نام آن‌ها را اعلام نکرده است مدعی شد که تروئیکا خواستار انتقاد علنی از ایران هستند؛ اما قرار شد که تصمیم‌گیری نهایی در این زمینه پس از سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران صورت گیرد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان هفته پیش در کنفرانس خلع سلاح در ژنو تصریح کرد: برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران کاملا صلح‌آمیز است و صلح آمیز باقی خواهد ماند. جمهوری اسلامی ایران مصمم است، همانطور که تاکنون نیز نشان داده است، به طور کامل به تعهدات خود تحت موافقتنامه پادمان جامع خود پایبند باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین نسبت به هرگونه تحرک منفی طرف‌های غربی در نشست شورای حکام هشدار داد و تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران حق پاسخ متقابل را برای خود محفوظ می‌دارد.

وی به برنامه سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران هم اشاره و خاطر نشان کرد: چنانچه آژانس رویکرد سیاسی خود را کنار بگذارد، به راه حل فنی بسیار نزدیک هستیم.

بر همین اساس رافائل گروسی روز جمعه (۱۲ اسفند) وارد تهران شد و مورد استقبال رسمی بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی قرار گرفت. وی طی این سفر دو روزه با رییس سازمان انرژی اتمی، وزیر امور خارجه و رئیس جمهوری کشورمان دیدار کرد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری روز شنبه در جلسه با مدیرکل آژانس اتمی توصیه کرد که این سازمان رفتار حرفه‌ای، منصفانه و بی‌طرفانه داشته و تحت‌تأثیر مقاصد سیاسی قدرت‌ها قرار نگیرد.

گروسی هم در بازگشت از سفرش به تهران، دیدار با مقامات بلند پایه کشورمان را مهم ارزیابی کرد و در جمع خبرنگاران مستقر در وین گفت که یک درک روشن درباره ادامه همکاری‌ها برای حل‌وفصل مسائل پادمانی حاصل شده است.

وی درباره ادعای بلومبرگ هم تصریح کرد که درنتیجه بررسی‌های به عمل آمده از سوی بازرسان آژانس، غنی سازی و انباشت مواد هسته‌ای با غنای بالاتر از ۶۰ درصد در ایران صورت نگرفته است. مدیرکل آژانس با بیان اینکه علت کشف ذرات یادشده در دست بررسی قرار دارد خاطر نشان کرد که ایران به سطح غنی‌سازی اعلام شده پایبند است.

به این ترتیب انتظار می‌رود که طرف‌های غربی در نشست شورای حکام از سیاسی‌کاری درباره پرونده ایران خودداری کرده و رویکرد مسئولانه‌ای را در پیش بگیرند.
https://irna.ir/xjLSHh

**آمریکا به دنبال حمایت نظامی بیشتر از رژیم اشغالگر صهیونیستی
نزدیک به ۵۰ عضو کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به پنتاگون خواستار افزایش حمایت نظامی از رژیم صهیونیستی شدند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

این نامه دو حزبی که خطاب به لوید آستین وزیر دفاع آمریکا نوشته شده است و توسط ۴۷ عضو کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان این کشور به امضا رسیده است، ادعا می‌کند که "تهدیدهای مربوط به اسرائیل می‌تواند با همکاری‌های بهتر در زمینه فن آوری برطرف شود. "

در این نامه آمده است: همکاری در زمینه برنامه‌های دفاعی موشکی مانند سامانه‌های گنبد آهنین، تیرکمان و پیکان دیوید برای اطمینان از آمادگی اسرائیل در مواجه با تهدیدهای رو به رشد بسیار اهمیت دارد.

در ادامه این نامه آمده است: با توجه به تهدیدات پیچیده فزاینده برای اسرائیل، ما نگران دستکم گرفته شدن نیاز این رژیم به تسلیحات هستیم.

پیش از این ۲۹۰ سازمان آمریکایی و بین المللی در نامه‌ای به جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خواستار توقف کمک‌های نظامی این کشور به رژیم صهیونیستی شده بودند.

همچنین هفته گذشته، ایلهان عمر عضو کنگره آمریکا حمله شهرک نشینان اسرائیلی به فلسطینیان در شهرک حواره در کرانه باختری را محکوم کرد و خواستار پاسخگو کردن این رژیم به دلیل نقض قوانین بین المللی از سوی آمریکا شد و تاکید کرد که مالیات‌های مردم آمریکا نباید نقض حقوق بشر رژیم صهیونیستی را تامین کند.

ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز جمعه در سفری از پیش اعلام نشده به سرزمین‌های اشغالی رفت آماده‌سازی لازم برای سفر لوید آستین وزیر دفاع دولت بایدن را انجام دهد.

سخنگوی پنتاگون روز پنجشنبه به وقت محلی به خبرنگاران در واشنگتن اعلام کرد، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در روزهای آینده به خاورمیانه از جمله اسرائیل، مصر و اردن سفر خواهد کرد.
https://irna.ir/xjLVdB
**نخست وزیر یونان باپذیرش مسوولیت حادثه ریلی این کشور از مردم عذرخواهی کرد
کایریوکاس میتستاکیس نخست وزیر یونان روز یکشنبه با پذیرفتن مسولیت, از وقوع حادثه مرگ بار ریلی در این کشور که ۵۷ کشته و ده ها زخمی برجای گذاشت ، عذرخواهی کرد.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

میتسوتاکیس در بیانیه اولیه خود که روز چهارشنبه منتشر شد, اعلام کرده بود که این سانحه ناشی از "خطای غم انگیز انسانی" است.

پس از این اظهارات, احزاب مخالف وی را متهم به تلاش برای فرار از مسولیت پذیری و مقصر جلوه دادن یک مسوول بی‌تجربه ریل آهن کردند.

میتسوتاکیس در پیامی در فیس بوک خود نوشت: من به همه و بویژه خانواده‌های قربانیان یک عذرخواهی بزرگ از طرف همه مقامات دولتی بدهکارم. این غیرقابل تصور است که در سال ۲۰۲۳, دو قطار در جهات مخالف در یک ریل به سمت هم حرکت کنند و کسی متوجه آن نشود. ما نمی‌توانیم پشت خطای انسانی پنهان شویم.

رسانه‌های یونانی گزارش داده‌اند که سیستم خودکار پیام و هشدار در منطقه سانحه کار نمی‌کرده است و این امر منجر به اشتباه مسوول ریل شده است.

نخست وزیر یونان قول تحقیقات سریع در مورد این تصادف را داد و گفت وزیر جدید حمل و نقل این کشور یک طرح در زمینه بهبود ایمنی را معرفی خواهد کرد.

به گزارش ایرنا, نخست وزیر یونان درحالی روز یکشنبه عذرخواهی کرد که معترضان به فاجعه برخورد ۲ قطار در یونان که ۵۷ کشته و ده‌ها زخمی برجا گذاشت پس از چند روز تظاهرات، امروز (یکشنبه) بار دیگر به خیابان‌های آتن آمدند و این بار درگیری بین مردم و نیروهای پلیس رنگ خشونت گرفت.

فاجعه برخورد این ۲ قطار باری و مسافربری در یونان، کل این کشور را به هم ریخته و خشم بی‌اندازه‌ای را برانگیخته است؛ خشمی که معترضان منشا آن را بی‌توجهی‌ها و کوتاهی‌هایی عنوان می‌کنند که مسئولان یونان طی سال‌ها نسبت به حوزه راه‌آهن داشته‌اند.

فرسودگی شبکه ریلی، مشکلات متعدد در سیستم سیگنالینگ و ایمنی در راه‌آهن از جمله مواردی است که معترضان در کوتاهی مسئولان یونانی به آن اشاره دارند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، مردم یونان برای دانستن حقایق کامل در مورد علت برخورد مرگبار این قطار، خواستار پاسخگویی شفاف دولت هستند.

چند روز پیش نیز یک تظاهرات اعتراضی در آتن برگزار شد و هزاران نفر هم در شهرهای دیگر یونان به خیابان‌ها آمدند.
https://irna.ir/xjLVdY
**اولیانف: برنامه هسته ای ایران دوشنبه در نشست شورای حکام بررسی می شود
میخائیل اولیانف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین روز یکشنبه در حساب توییتری خود نوشت که فردا (دوشنبه) برنامه هسته ای ایران در نشست شورای حکام بررسی می شود.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

در پیام توییتری این دیپلمات روس آمده است: جسله ماه مارس شورای حکام آژانس بین المللی اتمی فردا آغاز خواهد شد. موضوعاتی چون پیمان هسته ای آکوس, برنامه هسته ای ایران و ایمنی هسته ای, امنیت و مسایل پادمانی در اوکراین در مرکز توجه خواهد بود.

اولیانف پیش از این در توییتی دیگر اعلام کرده بود که برچیدن دوربین‌های نظارتی آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران را ناشی از خطای راهبردی واشنگتن و کشورهای اروپایی دانست که جبران آن آسان نیست.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی، امروز در گفت ‌و گوی اختصاصی با ایرنا در مورد نصب دوربین‌های جدید در تاسیسات هسته‌ای نیز تاکید کرد که در مورد نصب دوربین ها صحبت یا توافقی با رافائل گروسی انجام نشده است.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ۱۲ اسفند برای سفری دو روزه وارد تهران شد و مورد استقبال رسمی بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون امور بین ‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی قرار گرفت. وی با محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی ایران، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری کشورمان دیدار کرد.

گروسی پس از بازگشت به وین سفر به تهران و دیدار با مقامات بلند پایه کشورمان را مهم ارزیابی و تصریح کرد که یک درک روشن درباره ادامه همکاری‌ها برای حل‌ و فصل مسائل پادمانی حاصل شده است.
https://irna.ir/xjLVf4
**اروپایی‌ها وزیردارایی صهیونیست را تحریم کردند
یک رسانه صهیونیستی یکشنبه شب فاش کرد که مقامات بلندپایه اروپایی هرگونه دیدار با "بزالل اسموتریچ" (Bezalel Smotrich) وزیر دارایی تندرو صهیونیست‌ها که خواستار محو روستای "حواره" در جنوب نابلس شده بود، رد کرده‌اند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

پایگاه خبری "ریشت کان" صهیونیستی در این باره نوشت: مقامات عالی رتبه اروپایی اعلام کردند که به دنبال اظهارات اخیر اسموتریچ که خواهان محو روستای حواره فلسطین شده است، هیچ گونه دیدار قریب الوقوعی با وی را انجام نخواهند داد.

این اقدام چند روز پس از آن روی می دهد که تارنمای آمریکایی آکسیوس آمریکا نیز از تردید آمریکا برای صدور روادید برای اسموتریچ پرده برداشت.

این تارنما نوشت که صادر نشدن احتمالی روادید این وزیر ارشد دولت تل آویو، حرکتی بی سابقه در تاریخ روابط رژیم صهیونیستی و آمریکا خواهد بود.

تردید در صدور روادید برای اسموتریچ پس از آن رخ می دهد که بیش از ۵ هزار شهروند آمریکایی با امضای دادخواستی، خواستار ممانعت از ورود به آمریکا و لغو ویزای او شده بودند.

همچنین ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز سخنان اسموتریچ را تقبیح کرده و آن را "غیر مسؤولانه و زننده" خوانده بود.

گر چه هنوز تصمیمی درمورد صدور روادید برای این وزیر اتخاذ نشده، با این حال آکسیوس به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی نوشت که مقام های وزارت امور خارجه آمریکا در روزهای اخیر به همتایان اسرائیلی خود گفتند که اگر اسموتریچ سفر خود را لغو کند، خوشحال خواهند شد.

پیشتر بیش از پنج هزار شهروند آمریکایی با امضای دادخواستی، خواستار ممانعت از ورود وزیر مذکور به آمریکا و لغو ویزای او شده بودند.

در این دادخواست آمده که وزارت خارجه آمریکا باید گام هایی فراتر از محکومیت اظهارات اسموتریچ، مبنی بر قتل عام مردم فلسطین اتخاذ کند.

شهروندان آمریکایی در دادخواست خود به حملات منظم و برنامه ریزی شده شهرک نشینان صهیونیست علیه شهرها و روستاهای فلسطینی، ایجاد رعب و وحشت و همچنین به آتش کشیدن خانه های مردم فلسطین در مناطق حواره، بورین و زعتره اشاره کرده اند.

وزیر دارایی تندرو رژیم صهیونیستی و رهبر حزب راست افراطی صهیونیسم مذهبی که یکی از متحدان بنیامین نتانیاهو است طی سخنانی در همایشی روز چهارشنبه (۱۰ اسفندماه) گفت: از حملات گسترده شهرک‌نشینان یهودی علیه فلسطینیان در منطقه حواره در جنوب نابلس در ۲۶ فوریه، حمایت می‌کنم، خواستار پاکسازی قومی در منطقه هستم.

وی اظهار کرده بود: منطقه حواره باید از روی زمین محو شود.
https://irna.ir/xjLVdZ
**روزنامه صهیونیستی: نتانیاهو برای فرار از بحران داخلی دست به اقدامات خارجی می زند
یدیعوت آحارانوت بامداد دوشنبه نوشت: نگرانی امنیتی و سیاسی دولت آمریکا آن است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای فرار از بحران داخلی دست به اقدامی در موضوع فلسطین یا ایران بزند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

روزنامه "یدیعوت آحارانوت" چاپ سرزمین‌های اشغالی در این باره نوشت: بیم امنیتی و سیاسی دولت آمریکا این است که نتانیاهو دست به یک اقدام غیر موزون در موضوع فلسطین یا علیه ایران بزند تا بتواند از بحران داخلی فرار کند.

افشای این نگرانی درحالی رخ می دهد که سرزمین‌های اشغالی از زمان روی کارآمدن نتانیاهو همواره صحنه اعتراض علیه وی و کابینه تندرو او است.

براساس اعلام رسانه‌های صهیونیستی شنبه شب بیش از ۴۰۰ هزار نفر در فلسطین اشغالی از جمله ۱۶۰ هزار نفر در تل آویو علیه نتانیاهو و کابینه وی برای نهمین هفته متوالی تظاهرات کردند.

بر اساس گزارش‌ها، پلیس رژیم صهیونیستی برای پراکنده کردن تظاهرات کنندگان از نیروهای اسب سوار و همچنین ماشین‌های آب پاش استفاده کرد.

براساس این گزارش در جریان تظاهرات علیه کابینه نتانیاهو در تل آویو شماری بازداشت شدند و معترضان نیز سعی داشتند موانع پلیس را کنار بزنند و تظاهرات خود را ادامه دهند.

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نیز اعلام کرد که ده‌ها شهرک‌نشین صهیونیست تظاهراتی را علیه طرح «اصلاحات قضایی» کابینه نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برگزار کردند.

برپایه این گزارش، این تظاهرات در منطقه «تل عراد» در النقب برگزار شد و معترضان با سر دادن شعارهایی طرح اصلاحات قضایی را محکوم کردند.

اعتراضات صهیونیست‌ها علیه قانون اصلاحات قضایی همچنان ادامه دارد و معترضان خواستار توقف روند تصویب این قانون هستند.

در طرح کابینه نتانیاهو موسوم به "اصلاح قانون قضایی" که ساکنان سرزمین‌های اشغالی از آن به کودتای "قانون اساسی" تعبیر می‌کنند، از اختیارات دستگاه قضایی این رژیم کاسته و در مقابل قدرت و جایگاه قوه مجریه و مقننه در این رژیم تقویت خواهد شد.

در این طرح همچنین، اختیارات مشاور قضایی کابینه رژیم صهیونیستی و اختیارات مشاوران قضایی دیگر وزارتخانه‌های این رژیم گرفته خواهد شد و وزیر این امکان را خواهد داشت هر مشاور قضایی را که بخواهد در دفتر خود برکنار یا منصوب کند.

این لایحه در جلسه کنست که به تازگی برگزار شد، در قرائت اول با ۶۳ رأی موافق و ۴۷ رأی مخالف، به تصویب رسید.

لایحه مذکور برای آن که به قانون تصویب شود، باید در قرائت‌های دوم و سوم نیز به رأی گذاشته شود و در کمیسیون های تخصصی رأی آورد و در در صورت تصویب نهایی به قانون تبدیل خواهد شد.

نتانیاهو که از سال‌ها پیش به اتهام فساد، رشوه و خیانت در امانت تحت محاکمه قضایی قرار دارد، بنا دارد با همین طرح موسوم به «اصلاح نظامی قضایی» از محاکمه فرار کند.
https://irna.ir/xjLVf6
**وزیر جنگ پیشین صهیونیست: نتانیاهو اسرائیل را به سمت ویرانی سوق می دهد
آویگدور لیبرمن وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی بامداد دوشنبه به نتانیاهو هشدار داد و گفت: تو، اسرائیل را به سمت ویرانی پیش می بری.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

روزنامه "یدیعوت آحارانوت" در این باره نوشت: دولت در دو ماهی که روی کار آمده است، هیچ گونه دعوتی برای سفر نخست وزیر و وزیر امورخارجه از سوی آمریکا دریافت نکرده است، این ناکامی سیاسی است که به یاد ندارم که پیش از این روی داده باشد.

وی خطاب به نتانیاهو تأکید کرد: تو اسرائیل را به ویرانی معبد سوم یهود سوق می دهی.

ویران شدن معابد اصطلاحی است که در تاریخ یهودیان به وقوع دو حادثه تاریخی اشاره دارد که در آن دو معبد متعلق به آنها ویران شد.

ویرانی معبد نخست که به معبد مقدس سلیمان (ع) شهرت دارد، در سال ۵۸۶ پیش از میلاد به دست نبوکدنصّر (بخت نصّر) پادشاه بابل صورت گرفت و معبد دوم موسوم به "معبد هرودوت" است که در محل مسجد الاقصی کنونی در زمان معبد دوم وجود داشت و جایگزین معبد سلیمان شد، اما آن معبد نیز در سال ۷۰ میلادی توسط رومی‌ها ویران شد.

سخنان لیبرمن که پیشتر ریاست وزارتخانه‌هایی چون جنگ و دارایی را در کارنامه دارد، به دنبال آن صورت می گیرد که رژیم صهیونیستی در نتیجه طرح حکومت موسوم به اصلاح دستگاه قضایی دچار چند دستگی و تشتت شده است.

شنبه شب این هفته بیش از ۲۵۰ هزار تن از ساکنان سرزمین‌های اشغالی در تل آویو و دیگر شهرهای اسرائیل در اعتراض به طرح اصلاح نظام قضایی در کنست به خیابان‌ها آمده و علیه نتانیاهو و کابینه وی شعار دادند.

مخالفان از این طرح به کودتا علیه دستگاه قضایی اسرائیل یاد می کنند درحالی که نتانیاهو مدعی است که این طرح با هدف بازگشت توازن میان قوه‌های موجود در این رژیم صورت می گیرد.
https://irna.ir/xjLVfg
**زمین لرزه ۵.۴ ریشتری جزایر میندانائو فیلیپین را لرزاند
مرکز لرزه نگاری اروپا - مدیترانه گزارش داد، زمین لرزه ای به بزرگی ۵.۴ درجه در مقیاس امواج درونی زمین " ریشتر" روز دوشنبه جزیره میندانائو فیلیپین را لرزاند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

مرکز لرزه نگاری اروپا - مدیترانه افزود: کانون این زمین لرزه در ۲۳ کیلومتری جنوب شرقی شهر کامپوستلا با جمعیتی حدود ۴۲ هزار نفر بوده است.

این زمین لرزه در در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده است.

هیچ گزارشی از تلفات یا خسارات احتمالی این زمین لرزه ارایه نشده‌است.
https://irna.ir/xjLVfq
**جنبش فتح فلسطین: نیازمند توسعه همکاری با چین هستیم
صبری صیدم معاون دبیر اول جنبش فتح یکشنبه شب اعلام کرد: نیازمند توسعه همکاری با چین هستیم.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

صیدم افزود که باید زمینه همکاری با چین گسترش یابد و شامل بخش‌های فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، انرژی‌ پاک و صنایع مختلف مدرن شود.

معاون دبیر اول جنبش فتح همچنین از چین به خاطر آنچه وی کمک به فلسطین خواند، تشکر و قدردانی کرد.

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین آذرماه سال جاری تاکید کرد، کشورش همواره و قاطعانه از مردم فلسطین به خاطر اعاده حقوق ملی مشروع شان حمایت می کند.

رئیس جمهوری چین تاکید کرد، کشورش همواره و قاطعانه از مردم فلسطین برای احقاق حقوقشان در بازگرداندن حقوق ملی مشروعشان و مذاکرات صلح آمیز و ترویج صلح حمایت می کند. همچنین چین از تقویت قدرت و اختیار مقام های ملی فلسطین و تحکیم یکپارچگی میان تمام احزاب فلسطینی نیز پشتیبانی می کند.

همچنین ژانگ جون سفیر و نماینده چین در سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل با هشدار درباره وضعیت سرزمین های اشغالی فلسطین گفت: چین بشدت نگران وخامت مداوم وضعیت امنیتی در سرزمین های اشغالی فلسطین است.

سفیر چین در سازمان ملل افزود: طبق آمار سازمان ملل، سال ۲۰۲۲ مرگبارترین سال برای فلسطینیان در کرانه باختری از سال ۲۰۰۵ است.

این دیپلمات ارشد کشور چین در سازمان ملل تاکید کرد: چین تمام حملات بی‌پروا علیه غیرنظامیان را محکوم و نقض حقوق کودکان را تقبیح می‌ کند.

نماینده چین در نشست شورای امنیت افزود، کشورش با استفاده از قوه قهریه توسط نیروهای امنیتی مخالف و خواستار تحقیقات درباره خشونت و پاسخگویی است.
https://irna.ir/xjLVfk
**هند موشک مافوق صوت آزمایش کرد
نیروی دریایی هند موشک کروز مافوق صوت میان برد براهموس (BrahMos) را با موفقیت در دریای عرب پرتاب کرد.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

سخنگوی نیروی دریایی هند یکشنبه شب در پیام توییتری نوشت: " موشک پرتاب شده براهموس با طراحی نوین اتکا به خود حمله دقیق موفق نیروی دریایی هند در دریای عرب را تقویت می کند."

موشک براهموس با سرعت ۲.۸ ماخ یا تقریباً سه برابر سرعت صوت پرواز می کند.

نسخه ضد کشتی موشک کروز مافوق صوت بطور مشترک توسط نیروی دریایی هند و فرماندهی آندامان و نیکوبار در آوریل سال گذشته با موفقیت آزمایش شد.

هند همچنین موشک‌های براهموس را صادر می‌کند، در سال گذشته این کشور قراردادی ۳۷۵ میلیون دلاری با فیلیپین برای تامین سه باتری از این موشک امضا کرد.

شرکت هوا و فضا براهموس یک شرکت روسی-هندی است که موشک های کروز مافوق صوت را با قابلیت پرتاب از زیردریایی ها، کشتی ها، هواپیماها یا سکوهای مستقر در زمین تولید می کند.

این شرکت در سال ۱۹۹۸ تاسیس شد و نام آن از رودخانه های برهماپوترا و مسکو گرفته شد.
https://irna.ir/xjLVfv
**ترکیه: برای تمدید قرارداد غلات دریای سیاه تلاش می کنیم
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه گفت که آنکارا تلاش می کند تا ابتکار مورد حمایت سازمان ملل برای صادرات غلات از بنادر اوکراین را تمدید کند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

چاووش اوغلو در سخنرانی خود در کنفرانس سازمان ملل متحد درباره کشورهای کمتر توسعه یافته که در دوحه قطر برگزار می شود، گفت: ما سخت در حال کار برای اجرای آرام و گسترش بیشتر قرارداد غلات دریای سیاه هستیم.

وزیر امور خارجه ترکیه در ادامه افزود که وی همچنین درباره تلاش‌ها برای تمدید توافق با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت و گو کرده است.

به گزارش مرکز هماهنگی مشترک در ترکیه که بر اجرای قرارداد غلات دریای سیاه نظارت دارد، تقریباً ۲۳ میلیون تن غلات و سایر مواد غذایی از طریق ابتکار غلات دریای سیاه صادر شده است.

اوغلو در کنفرانس سازمان ملل درباره کشورهای کمتر توسعه یافته تصریح کرد: ما به دنبال نوعی همکاری هستیم که سیستم اقتصادی و مالی جهانی را از تعمیق بیشتر نابرابری باز می دارد و در این زمینه از تلاش های برجسته قطر و سازمان ملل قدردانی می‌کنیم.

چاووش اوغلو با اشاره به اینکه کشورهای کمتر توسعه یافته جزو اولین کشورهایی بودند که پس از زلزله‌های بزرگ ششم فوریه ترکیه اعلام همبستگی کردند، افزود: از همه این کشورها قدردانی می کنیم و نمی‌توانیم کشورهای کمتر توسعه یافته را به سرنوشتشان بسپاریم.

وی با اشاره به اینکه این نشست در دوحه مصادف با دوره‌ای است که نظام بین الملل با سرعتی سرسام آور در حال تغییر است، افزود: کشورهای کمتر توسعه یافته در آسیب پذیرترین وضعیت در برابر این تغییرات قرار دارند و حمایت از توسعه آنها مسئولیت مشترک همه کشورهاست.
https://irna.ir/xjLVfC
**طرح بن گویر برای بستن مسجد الاقصی فاش شد
لو رفتن فایل صوتی "ایتامار بن گویر" وزیر امنیت داخلی و تندرو رژیم صهیونیستی که از زمان روی کارآمدن دولت راستگرای افراطی تل آویو از هیچ اقدامی برای زیرفشار قرار دادن فلسطینی‌ها دریغ نکرده است، نشان می دهد که وی به دنبال بستن مسجد الاقصی در ماه مبارک رمضان است.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

در این فایل صوتی لو رفته، مشخص شده است که بن گویر درحالی که با فرماندهان پلیس رژیم صهیونیستی سخن می گوید، می افزاید که وی قصد دارد که مسجد الاقصی را به مدت ۱۰ روز در ماه مبارک رمضان ببندد.

وی به جزییات بیشتر و تاریخ دقیق بستن مسجد الاقصی در ماه مبارک رمضان هیچ اشاره‌ای نکرده است.

بن گویر ۱۳ دی ماه نیز به همراه شماری از شهرک‌نشینان صهیونیست تحت تدابیر شدید امنیتی به صحن‌های مسجد الاقصی یورش برده بود.

این اقدام بن گویر واکنش‌ها و مخالفت‌های بسیاری از کشورهای مختلف جهان و منطقه از جمله مصر و اردن را به دنبال داشته است.

فلسطینی‌ها اعلام کردند که یورش وزرای اسرائیلی به مسجد الاقصی به معنی نقض وضعیت حقوقی این مکان مقدس است.
https://irna.ir/xjLVfm
**وال استریت ژورنال: بایدن رهبران کشورهای بالتیک را تحت فشار قرار داده است
روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا رهبران کشورهای بالتیک را برای تغییر مواضع تند علیه روسیه در مورد جنگ اوکراین تحت فشار قرار داده است.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

این رسانه آمریکایی به نقل از منابع خود نوشت: بایدن در جریان سفرش به لهستان به دلیل درخواست‌های مکرر کشورهای بالتیک برای شکست دادن روسیه در درگیری با اوکراین، بر تغییر مواضع رهبران کشورهای بالتیک فشار آورد.

براساس این گزارش، بایدن پیشنهاد کرد که پس از موفقیت کی یف در جریان ضد حمله، پایان دادن به درگیری اوکراین از طریق دیپلماسی امکان پذیر است.

به نوشته وال استریت ژورنال، با این حال متحدان اوکراین در شرق اروپا از این بیم دارند که غرب تلاش کند ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین را برای مذاکره با طرف روسی متقاعد کند.

لتونی، لیتوانی و استونی و همچنین لهستان بارها از اقدامات محدودکننده‌تر علیه روسیه از جمله از طریق اعمال تحریم‌های جدید حمایت کرده‌اند.

کشورهای حوزه بالتیک و همچنین لهستان و جمهوری چک در سال گذشته قطعنامه هایی را تصویب کردند که دولت روسیه را تروریستی اعلام کرد.
https://irna.ir/xjLVfG
**هنیه انتخاب اعضای جدید دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی را تبریک گفت
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس یکشنبه شب به جنبش جهاد اسلامی انتخاب دفتر سیاسی و دبیرخانه آن را تبریک گفت.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

هنیه در این تماس تلفنی با شیخ "نافذ عزام" عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی ضمن تبریک این انتخابات گفت که حماس به روند انتخابات و ائتلاف با جهاد اسلامی برای آزادسازی فلسطین مفتخر است.

شیخ عزام نیز ضمن تقدیر از این تماس تلفنی هنیه تأکید کرد که برگزاری انتخابات برای انتخاب اعضای جنبش جهاد برای تقویت و توان این گروه برای ادامه پرچم داری مبارزه و مقاومت در فلسطین صورت گرفته است.

این عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی گفت که دفتر سیاسی جدید این گروه تلاش می کند که روابط خود را با جنبش حماس تقویت کند.

وی هدف این کار را در راستای منافع ملت فلسطین و آرمان آن دانست و گفت که تلاش می شود که یک الگویی از مقاومت در فلسطین ارائه شود که مشوقی برای کل امت اسلامی باشد تا به پا خیزند و در مقام پشتیبانی از ملت فلسطین برآیند.

«احمد المدلل» عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین یکشنبه شب خبر داد که انتخابات دفتر سیاسی جنبش با انتخاب زیاد النخاله به مدت چهارسال به پایان رسیده است.

المدلل با بیان اینکه النخاله دو عضو دیگر را در دفتر سیاسی منصوب خواهد کرد، تصریح کرد: برهه آینده شاهد انتخابات ویژه شورای مرکزی جنبش خواهد بود.

وی توضیح داد، جنبش جهاد، ۵ عضو دفتر سیاسی را برای نمایندگی داخل غزه انتخاب کرده است که شامل احمد المدلل، یوسف حساینه، محمد حمید، نافذ عزام و ولید القططی است، ۴ عضو هم برای نمایندگی خارج از فلسطین انتخاب شدند که شامل اکرم العجوری، محمد الهندی، علی شاهین و احسان عطایا است.

النخاله در سال ۲۰۱۸ به عنوان دبیر کل جنبش جهاد اسلامی انتخاب و جانشین «رمضان شلح» شد که از سال ۱۹۹۵ ریاست این جنبش را بر عهده داشت.
https://irna.ir/xjLVfr
**اتحادیه اروپا از عدم حمایت و پشتیبانی از مقاومت مسلحانه در افغانستان خبر داد
توماس نیکلاسون نماینده ویژه اتحادیه اروپا در افغانستان اعلام کرد که اروپا از هیچ مقاومت مسلحانه در افغانستان پشتیبانی نمی‌کند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

نیکلاسون طی سخنانی در نشست خبری گفت که افغانستان سال‌ها خشونت را تجربه کرده و اکنون فرصت آماده شده است تا این خشونت‌ها پایان یابند.

نماینده ویژه اتحادیه اروپا با نگران خواندن اوضاع انسانی در افغانستان اعلام کرد که در عین حال باید به همه افغان ها فرصت داده شود تا برای پیشرفت افغانستان صدای خود را بلند کند.

نماینده اتحادیه اروپا خاطر نشان کرد که در طول بازدید از افغانستان ما بحث‌های خود را در مورد حقوق بشر و در گام نخست در مورد حقوق زنان و دختران متمرکز کردیم که به آنان حق تحصیل حق کار و مشارکت در زندگی اجتماعی و سیاسی را می‌دهد.

نیکلاسون همچنین تاکید کرد که با مقام‌های حکومت سرپرست طالبان درباره ایجاد حکومت فراگیر گفت‌وگو کرده است.

به گفته نماینده اتحادیه اروپا، گفت‌وگوهای میان افغان‌ها باید در افغانستان شکل بگیرد.
https://irna.ir/xjLVfJ
**رژیم صهیونیستی یک باب مسجد را در کرانه باختری تخریب کرد
رژیم صهیونیستی یکشنبه شب یک مسجد و یک کلبه را در کرانه باختری رودن اردن ویران کرده است.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

این مسجد و کلبه در جنوب شرق بیت لحم و به ادعای این که مجوز ساخت نداشته تخریب شده است.

براساس این گزارش نظامیان صهیونیست با یورش به منطقه "ام سعید" واقع در میان دو دهستان "بیت فجار" و روستای "مرح معلا"، مسجدی را ویران کردند که در زمین یک فلسطینی بنا شده بود.

علاوه بر این مسجد، یک کلبه کوچکی که مخصوص فروش چتر بوده نیز در روستای "بیت تمار" ویران شده است.

این اقدام صهیونیست‌ها درحالی رخ می دهد که کارشناسان مستقل سازمان ملل متحد فوریه گذشته (بهمن/ اسفند) از جامعه جهانی خواسته بودند که علیه تخریب ساختمان‌های فلسطینی در کرانه باختری توسط اسرائیل که بصورت هدفمند رخ می دهد، اقدامی صورت دهند.
https://irna.ir/xjLVfL
**صادرات تسلیحات کره جنوبی ۱۴۰ درصد افزایش یافت
نیویورک تایمز گزارش داد، صادرات تسلیحات کره جنوبی در سال گذشته ۱۴۰ درصد افزایش یافت و به رکورد ۱۷.۳۳ میلیارد دلار رسید.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

از آغاز عملیات نظامی ویژه فدراسیون روسیه در اوکراین، مقامات کره جنوبی به طور سیستماتیک از ارائه تسلیحات به مقامات کی یف خودداری کرده اند، در عوض سئول بر "پر کردن شکاف جهانی در تسلیحات متمرکز شده است.

لهستان با قراردادی ۱۲.۴ میلیارد دلاری با خرید تسلیحاتی مانند تانک، هویتزر، جت های جنگنده و موشک انداز بزرگترین مشتری کره جنوبی در سال گذشته بود.

این نشریه نشان می دهد که سلاح های کره جنوبی توجه بسیاری از کشورهای اروپای شرقی را به خود جلب کرده است.

به نوشته این روزنامه، از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، صنعت دفاعی کره جنوبی بهترین نتایج رشد را در میان ۲۵ کشور بزرگ صادرکننده تسلیحات نشان داد. سازندگان تسلیحات کره جنوبی نیز به دنبال فرصت های تولید داخلی برای سرعت بخشیدن به تولید هستند.

این روزنامه افزود: به عنوان مثال، Hanwha Defense قصد دارد کارخانه ای برای تولید هویتزرهای خودکششی تندر K۹ در استرالیا بسازد. علاوه بر این، انتظار می رود بیشتر هویتزرهای عرضه شده توسط سئول به ورشو در لهستان با همکاری شرکت های محلی مونتاژ شوند.
https://irna.ir/xjLVfK
**لاپید تهدید کرد که دروغ‌ نتانیاهو درخصوص توان مقابله با ایران را برملا می کند
یائیر لاپید نخست وزیر پیشین و رهبر اپوزیسیون کنونی کابینه رژیم صهیونیستی یکشنبه شب بنیامین نتانیاهو نخست وزیر کنونی را تهدید کرد که دروغ‌های وی در خصوص توان مقابله تل آویو علیه ایران را برملا خواهد کرد.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

لاپید در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت: اگر نتانیاهو دست از دروغ درخصوص آمادگی در موضوع ایران نکشد، مجبور خواهم شد که تمام شکاف‌ها و کم کاری‌هایی که وی مسؤول آن بوده و ما آن را تغییر دادیم، تشریح کنم.

اشاره لاپید به شکست نتانیاهو در انتخابات در سرزمین‌های اشغالی و روی کارآمدن دولت چرخشی "تغییر" در سال ۲۰۲۱ است که براساس آن به نوبت "نفتالی بنت" و لاپید پیش از بازگشت دوباره بی بی در اواخر ۲۰۲۲ به قدرت و تشکیل دولت ائتلاف راست گرا، دولت رژیم تل آویو را در دست داشتند.

لاپید افزود: پیشنهاد می کنم نتانیاهو درباره آمادگی در مقابله با ایران زیاد سخن نگوید، پیش از هرچیز باید کار بیشتری انجام دهد.

پیشتر نتانیاهو در مصاحبه با شبکه ۱۴ رژیم صهیونیستی و گزارش ادعایی خبرگزاری بلومبرگ مبنی بر دستیابی ایران به سطح غنی شده بالای اورانیوم ادعا کرد: اطمینان دارم که اسرائیل توان مقابله با ایران را دارد.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه ادعای خود که تحلیلگران از آن برای فرار از بحران داخلی یاد می کنند، افزود: آنچه که مردم نمی دانند این است که در چند هفته گذشته، هشت تا ۹ جلسه جداگانه داشته‌ام و می توانم به روشنی بگویم که ما آنچه ضروری و لازم باشد انجام خواهیم داد تا مانع از آن شویم که ایران بتواند به قدرتی دست یابد که از نابودی نجات یابد.

نشریه آمریکایی بلومبرگ هفته پیش با انتشار گزارشی ادعایی، به نقل از دو مقام دیپلمات ناشناس اعلام کرد که در نتیجه بازرسی‌های اتمی صورت گرفته در ایران طی هفته گذشته، مقادیری اورانیوم غنی‌شده با غلظت بالا کشف شده است.

جمهوری اسلامی ایران این ادعا را سیاه‌نمایی و تحریف حقایق خوانده و تاکید دارد که وجود ذره یا ذرات اورانیوم بالاتر از ۶۰ درصد در فرآیند غنی‌سازی به معنی غنی‌سازیِ بالای ۶۰ درصد نیست.
https://irna.ir/xjLVfN
**انگلیس و عربستان درخصوص همکاری نظامی و دفاعی گفت وگو کردند
"بن والاس" وزیر دفاع انگلیس روز یکشنبه با "طلال العتیبی" معاون وزیر دفاع عربستان، همکاری مشترک در زمینه نظام و دفاعی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

این دیدار در استان "العلا" در شمال غرب عربستان رخ داد، جایی که والاس به آنجا سفر کرده است.

وزارت دفاع عربستان نوشت: وزیر دفاع انگلیس به استان العلا سفر کرده و دیدار وی از این منطقه درچارچوب سفر وی به عربستان صورت گرفته است.

براساس گزارش وزارت دفاع عربستان، العتیبی وی را در این سفر تاریخی به العلا همراهی می کرده است.

وزارت دفاع عربستان نوشت: دو طرف در العلا نشستی برگزار کرده و راه‌های همکاری مشترک در زمینه نظامی و دفاعی را بررسی کردند.

این وزارتخانه به جزییات بیشتر در خصوص این دیدار هیچ اشاره‌ای نکرده است.

همکاری لندن با ریاض درحالی رخ می دهد که انگلیس در هفته گذشته ادعایی مبنی بر توقیف یک کشتی که عازم یمن بوده را مطرح کرد.

به دنبال این ادعا، «فهمی الیوسفی» معاون وزیر اطلاع‌رسانی در دولت نجات ملی یمن ضمن رد این ادعا درخصوص قاچاق سلاح از ایران به کشورش گفت: این خود انگلیس بود که تحریم‌ها علیه یمن را تمدید کرد، این بدان معناست که لندن بازیگر کلیدی در نظامی کردن دریای سرخ به کمک چهار بازیگر دیگر (آمریکا، اسرائیل، عربستان و امارات) است.

وی افزود: دلیلی برای ادعای نیروی دریایی انگلیس وجود ندارد و اگر غیر از این بود چرا لندن مستقیما با ایران صحبت نکرد.

الیوسفی خاطرنشان کرد: این قبیل اتهامات عجیب و جدید نیست، ما در زمینه سلاح خودکفا هستیم و نیاز به سلاح نداریم بلکه نیاز ما مواد غذایی و دارویی و برچیده شدن محاصره است حال آنکه این کشورها با طرح چنین ادعاهایی به دنبال تداوم محاصره هستند.

علی القحوم عضو دفتر سیاسی «انصارالله» نیز چندی پیش اعلام کرد: ما به آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها می‌گوییم که پروژه‌های استعماری شما در یمن هیچ جایی نخواهد داشت، دست‌های شما قطع می‌شود و مجبور به خروج خواهید شد، اشغال شما به پایان می‌رسد، رویاهای شما محو و توطئه‌های شما محدود خواهد شد.

وی افزود: ملت یمن به خطر گرایش‌های اهریمنی آمریکا و انگلیس واقف است و این قدرت را دارد که مقابله و دفاع کند و پیروز شود.

القحوم با تکرار هشدارهای عبدالمالک الحوثی، رهبر «انصارالله» به آمریکا و انگلیس، گفت: رهبر انقلاب اعلام کرد و به شما گفت قبل از اخراج بروید و به صندوق‌های مرگ برگردید. آنطور که تصور می کنید یمن لقمه چرب و نرمی نیست که بتوانید آن را به راحتی قورت دهید.

وی با تاکید بر اینکه توانمندی های نظامی یمنی‌ها در حال افزایش است و صنعتی شدن نظام ادامه دارد و شاهد تحولاتی است، افزود: نگرانی شما [منظور آمریکا و انگلیس] در مورد این توانمندی‌ها واضح و روشن است.
https://irna.ir/xjLVfP
**مولفه های «آزادی بیان» غربی
توهین به قرآن و اسلام با حدود ۱میلیارد و۸۰۰ میلیون نفر پیرو در حالی از نگاه غرب آزادی بیان محسوب می‌شود که کوچکترین صدای اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی و موضوع هولوکاست در نطفه خفه می‌شود؛ فرقی نمی‌کند که صدای«راجر واترز» خواننده معروف انگلیسی باشد یا«ایلهان عمر»نماینده کنگره آمریکا.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

انتقاد به نسل کشی و جنایت های رژیم صهیونیستی درجهان غرب با هر نماد و ابزاری که باشد، با شدیدترین محدودیت ها ومجازات از سوی مقامات اروپا و آمریکا رو به رو می شود؛ کشورهایی که در ظاهر لباس حمایت تمام قد از دموکراسی و آزادی بیان بر تن کرده اند.

چند روز پیش کنسرت «راجر واترز» خواننده سابق گروه «پینک فلوید» در فرانکفورت آلمان به دلیل انتقاد آشکار از نسل کشی رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی لغو شد. لغو کنسرت واترز به دلیل تحریم رژیم اشغالگر قدس از سوی «واترز»، مقایسه این رژیم با آپارتاید آفریقای جنوبی و گنجاندن بالونی به شکل خوک که با نماد این رژیم مرتبط است، بر می گردد.

این اولین برخورد خصمانه سران برلین با فرد مخالف سیاست های صهیونیسم نیست و آخرین آن هم نخواهد بود. چند سال پیش نیز دادگاهی در آلمان «ریچارد ویلیامسون» اسقف کلیسای کاتولیک را به دلیل زیر سوال بردن تعداد کشته‌شدگان یهودی جنگ جهانی دوم، به پرداخت ۱۲ هزار یورو جریمه محکوم کرد.

حمایت بی چون و چرا از نسل کشی رژیم صهیونیستی تنها محدود به مرزهای اروپا نمی شود، ماه گذشته شاهد اخراج «ایلهان عمر» نماینده دموکرات کنگره از کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا بودیم. آمریکا به عنوان کشوری که بیش از دیگر بازیگران جهان داعیه حمایت از آزادی بیان را دارد بار دیگر پرده از شعار پوشالی آزادی بیان آمریکایی برداشت.

جرم این نماینده سیاهپوست و مسلمان کنگره، نقد جنایات رژیم صهیونیستی بود؛ موضوعی که نشان داد حتی قانونگذاران آمریکا تاب تحمل نقد این رژیم را ندارند و آغوش آنها برای آزادی بیان تنها در انتقاد از اسلام و مسلمانان باز است که نمونه آن پیشبرد پروژه اسلام ستیزی در هلند، سوئد و فرانسه است.

اوایل بهمن ماه (۳ بهمن) بود که «ادوین واگنسولد» رهبر هلندی گروه راست افراطی «اروپاییان میهن پرست علیه اسلامی شدن غرب» یک نسخه از قرآن کریم کتاب مقدس اسلام را در هلند مورد هتک حرمت قرار داد و در فایل ویدیوئی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد، گفت از شهردار لاهه برای تخریب قرآن مجوز دریافت کرده است.

پاره کردن و به آتش کشیدن یک نسخه از قرآن کریم در هلند تنها ۲ روز پس از حادثه سوزاندن این کتاب مقدس اسلام در سوئد رخ داد که «راسموس پالودان» شهروند تندرو و اسلام ستیز سوئدی - دانمارکی روز شنبه یکم بهمن ماه در اقدامی موهن، یک نسخه از قرآن را در مقابل ساختمان سفارت ترکیه در پایتخت سوئد سوزاند. او برای این کار خود از مقامات سوئد مجوز گرفته بود.

اما آشکارترین نماد استاندارد دوگانه آزادی بیان غربی، نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» است؛ نشریه فکاهی و موهن که تحت حمایت مقامات الیزه به اعتقادات نزدیک به 1.8میلیارد مسلمان جهان بی احترامی می کند اما در قضیه جنایات رژیم صهیونیستی ساکت است.

توهین شارلی ابدو به ساحت مقدس پیامبر اسلام(ص)، قرآن کریم و دین مبین اسلام از سال ۲۰۱۵ تاکنون همواره در لوای آزادی بیان و تحت حمایت مقامات سیاسی صورت گرفته است. این موضع حاکی از آن است که مفاهیم ارزشمندی مانند آزادی بیان و حقوق بشر تنها وسیله‌ای برای پیشبرد رویکردهای ناصواب دولت‌های غربی است و در عمل مادام که به ارزش‌های آنها تعرض نشده باشد، از این حربه علیه دیگر مذاهب، ملت‌ها و کشورها استفاده می‌کنند.

آنها در حالی اسلام هراسی و تخریب چهره آخرین دین الهی را در لوای آزادی بیان در دستور کار قرار داده اند که انکار و حتی تردید هولوکاست به عنوان یک رویداد تاریخی را جرم انگاری تلقی کرده‌اند و با هر شهروند عادی یا مقام بلندپایه سیاسی همچون ایلهان عمر که در این باره به غیر از قرائت رسمی چیزی بگوید یا بنویسد، شدیدترین برخوردها را می‌کنند.
https://irna.ir/xjLTpT
**یک سازمان حقوق بشری خواهان آزادی فعال بحرینی شد
سازمان حقوق بشری اروپایی Front Line Defenders «فرانت لاین دیفندرز» با ابراز نگرانی شدید نسبت به وضعیت سلامتی «عبدالهادی الخواجه» فعال حقوق بشری بازداشت شده توسط بحرین، خواهان آزادی فوری وی شد.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

این سازمان حقوق بشری پس از درخواست فوری خانواده الخواجه برای نجات و به دنبال رو به وخامت گذاشتن سلامتی وی، در بیانیه ای خواهان آزادی این زندانی عقیدتی شد.

در این بیانیه که در وب‌سایت این سازمان حقوق بشری منتشر شده ،آمده است: عبدالهادی الخواجه، مدافع برجسته حقوق بشر بحرینی در تاریخ اول مارس ۲۰۲۳، به خانواده‌ خود اطلاع داد که توسط نگهبانان زندان مرکزی «جو» مورد بد رفتاری قرار گرفته و جان او در خطر است.

فرانت لاین دیفندرز افزود: الخواجه به خانواده خود اطلاع داد که ۲۸ فوریه ۲۰۲۳ به دنبال ضربان شدید قلب و تنگی نفس، با آمبولانس از زندان جو به بیمارستان نیروی دفاعی بحرین منتقل شده و دکتر اعلام کرده که باید فوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کند، اما مقامات بحرینی مانع از این کار شده‌ و او را به زندان بازگردانده اند.

این سازمان حقوق بشری از مقامات بحرینی خواست تا به الخواجه خدمات بهداشتی ارائه و همه تدابیر لازم را برای اطمینان از سلامت جسمی، روانی و امنیتی وی انجام دهند.

«فرانت لاین دیفندرز» همچنین بر ضرورت لغو فوری همه اتهامات علیه وی و آزادی الخواجه تاکید کرد زیرا او یک زندانی عقیدتی است که به دلیل فعالیت مسالمت‌آمیز و مشروع خود در زمینه حقوق بشر، دستگیر و محاکمه شده است.

عبدالهادی الخواجه فعال حقوق بشر بحرینی- دانمارکی رئیس سابق مرکز حقوق بشر بحرین، عضو شبکه مشاوران مرکز حقوق بشر بین‌المللی و اعضای هیات کمیته عربی نظارت بر حقوق بشر در ۶ کشور عربی مشاور و عضو سازمان عفو بین‌الملل بود که ۹ آوریل سال ۲۰۱۱ توسط پلیس بحرین بازداشت و به شدت شکنجه و آزار شد.

وی از مدافعان سرسخت حقوق بشر در بحرین و قیام مردمی این کشور و از معترضان به اشغال بحرین توسط نیروهای سعودی پس از وقوع این قیام بود.

حکومت بحرین در پی قیام مردمی بحرینی‌ها از آل سعود برای سرکوب آن‌ها درخواست نیرو کرد.

بحرین از ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی شاهد قیام مردمی علیه رژیم آل خلیفه است. مردم بحرین خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند.

در جریان قیام مردمی بحرین، هزاران نفر شهید یا زخمی شده‌اند و حکومت آل خلیفه همچنین هزاران بحرینی را بازداشت و شکنجه و صدها نفر دیگر را سلب تابعیت کرده است.

حکومت بحرین همچنین همه جمعیت‌ها و احزاب سیاسی مخالف را منحل و فعالیت آن‌ها را ممنوع کرده و از سال ۲۰۱۱ میلادی تاکنون انتخابات را در سایه تحریم مردم و رهبران مخالفان و به صورت تک صدایی و همسو با خواست خود برگزار می‌کند.

پیشتر نیز سازمان عفو بین‌الملل از مقامات بحرین خواست تا فوری و بدون قید و شرط این فعال حقوق بشری را که از سال ۲۰۱۱ میلادی در زندان رژیم بحرین است، آزاد کنند.

این سازمان همچنین خواستار امضای طوماری برای آزادی وی و لغو احکام صادره علیه این فعال حقوق بشری به عنوان یک زندانی عقیدتی شد.

فرانت لاین دیفندرز در سال ۲۰۰۱ با هدف مشخص حفاظت از مدافعان حقوق بشر در خطر، کسانی که به صورت صلح آمیز برای یک یا تمام حقوق مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر فعالیت می‌کنند، تأسیس شد. فرانت لاین دیفندرز نیازهای حفاظتی‌ که توسط خود مدافعان تشخیص داده می‌شود را مورد توجه قرار می‌دهد.

مقر اصلی فرانت لاین دیفندرز در دوبلین بوده و دفتر اتحادیه اروپای این بنیاد در بروکسل قرار دارد. این بنیاد همچنین کارکنانی مستقر در مناطق قاره آمریکا، آسیا، آفریقا و خاور میانه دارد.
https://irna.ir/xjLV3x
**مجارستان: تحریم‌های اروپا علیه روسیه شکست خورده است
وزیر امور خارجه مجارستان با بیان اینکه تحریم‌های اروپا علیه روسیه در پایان دادن به جنگ اوکراین شکست خورده و به این بلوک آسیب زده است، تاکید کرد این مناقشه تنها از طریق مذاکره و آتش بس خاتمه می‌یابد.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

پیتر سیجارتو در مصاحبه با تلویزیون ملی سوئد (SVT) افزود: نخستین هدف ما باید جلوگیری از کشته شدن مردم باشد که به معنی توافق برای آتش بس است و نه بیشتر.

به گفته سیجارتو، تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه در توقف جنگ در اوکراین شکست خورده است.

دیپلمات ارشد مجارستان با اشاره به ۱۰ بسته تحریمی که اتحادیه اروپا از ابتدای جنگ اوکراین تاکنون علیه روسیه وضع کرده است، خاطر نشان کرد: آیا این تحریم‌ها ما را به حل و فصل [جنگ اوکراین] نزدیک‌تر کرده است؟ خیر . آیا این تحریم‌ها روسیه را به زانو در آورده است؟ خیر. و اینکه آیا این تحریم‌ها به ما [کشورهای عضو اتحادیه] آسیب زده است؟‌ بله.

سیجارتو با انتقاد از رویکرد این بلوک درخصوص ادامه جنگ در اوکراین تصریح کرد: فکر می‌کنم راه حل‌های ما کارایی نداشت زیرا بیش از حد درگیر «ذهنیت جنگ» شدیم.

وزیر خارجه مجارستان در پاسخ به پرسشی درباره دلیل مقاومت این کشور در برابر ارسال سلاح به کی‌یف، توضیح داد: اوکراین کشور همسایه ما است و تمایل نداریم افراد بیشتری کشته شوند. به همین دلیل به دنبال پایان این [جنگ] هستیم. ما سلاح به کی‌یف ارسال نمی‌کنیم، ما به دفاع از صلح ادامه می‌دهیم.

در همین رابطه، ویکتور اوربان رئیس جمهور مجارستان نیز هفته گذشته در اظهاراتی تاکید کرده بود: در جنگ اوکراین و روسیه هیچ برنده‌ای وجود نخواهد داشت و مذاکرات فوری آتش بس و صلح باید در اسرع وقت آغاز شود.
https://irna.ir/xjLVgH
**خانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی
شاه سعودی در فرمان های جداگانه وزرا و مسئولان جدیدی را در دستگاه حاکمه منصوب کرد که مهمترین آنها تعیین وزیر اطلاع رسانی و معاون رئیس سازمان اطلاعات کل بود.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی در فرمانی «سلمان بن یوسف بن علی الدوسری» را به عنوان وزیر اطلاع رسانی منصوب کرد.

وی همچنین «ابراهیم بن محمد بن ابراهیم السلطان» را به عنوان وزیر مشاور و عضو هیات وزیران و «عبدالرحمن بن حمد بن صالح الحرکان» را به عنوان رئیس اداره کل املاک و مستغلات دولتی منصوب کرد.

پادشاه سعودی در ادامه تغییرات خود در دستگاه حاکمه «حمود به بداح المریخی» را به عنوان مشاور دیوان پادشاهی، سرلشکر «محمد بن عامر بن محمد الحربی» را به عنوان معاون رئیس اطلاعات کل، «راکان بن ابراهیم بن عبدالعزیز الطوق» را به عنوان دستیار وزیر فرهنگ و «اسماعیل بن سعید بن علی الغامدی» را به عنوان دستیار وزیر منابع انسانی و توسعه اجتماعی منصوب کرد.

شاه سعودی هر از چند گاهی تغییراتی در کابینه و دستگاه حاکمه این کشور ایجاد می کند که برجسته ترین آن ها محول کردن منصب نخست وزیری به پسر خود «محمد بن سلمان» در سپتامبر گذشته بود. برخی تحلیلگران تغییرات در دستگاه حاکمه سعودی را در راستای تمایلات بن سلمان برای یکدست سازی بیشتر سیستم، کنار زدن رقبا و تقویت قبضه خود می دانند که قرار است در آینده تاج و تخت سعودی را بدست گیرد. به عقیده تحلیلگران، با توجه به سن و سال شاه سعودی عملا محمد فرزندش حاکم فعلی این کشور است و این تغییرات نیز بنا به خواست او انجام می شود.
https://irna.ir/xjLVgP
**تایوان سطح هشدار نظامی را افرایش داد
وزیر دفاع تایوان هشدار داد این جزیره باید در سال جاری میلادی به دلیل احتمال "ورود ناگهانی " ارتش چین در میانه افزایش تنش ها در اطراف تنگه تایوان در حالت آماده باش قرار گیرد.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

چین فعالیت های نظامی خود از جمله ورود روزانه نیروی هوایی به منطقه شناسایی نیروی هوایی تایوان را در سالهای اخیر تشدید کرده است. باوجود این تایوان هنوز هیچ گزارشی درباره ورود نیروهای چین به منطقه مرزی که ۴۴.۴ کیلومتر از مرز آبی را دربردارد ارائه نداده است.

در جلسه پارلمان تایوان «چیو کیو چنگ» وزیر دفاع در پاسخ به سوال یک نماینده گفت از آنجا که تایوان تبادل نظامی خود را با آمریکا به رغم خشم چین آغاز کرده است ارتش آزاد خلق چین ممکن است بهانه هایی برای ورود به مناطق حریم هوایی و دریایی تایوان پیدا کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ارتش چین ممکن است از منطقه مرزی با "ورود ناگهانی " اقدام کند گفت: «من مشخصا این اظهارات را برای سال جاری میلادی اعلام می کنم که چین در حال آماده سازی است و در آینده اگر لازم باشد از زور هم استفاده خواهد کرد. »

تایوان وعده داده است که از حق دفاع از خود و مقابله نظامی در صورت حمله نیروهای نظامی چین و ورود به خاکش استفاده کند.

چین همواره تایوان را بخشی از خاک خود می داند و کشورهای جهان را ترغیب می کند به اصل " چین واحد " احترام بگذارند. این درحالی است که تایوان نیز همواره این ادعا را رد کرده است.
https://irna.ir/xjLVhJ
**المانیتور: آمریکا با هدف مهار چین و ایران در پی تقویت پدافند پهپادی عربستان است
تارنمای آمریکایی المانیتور گزارش داد: واشنگتن در راستای مهار ایران و چین و تقویت همکاری های نظامی با ریاض و تقویت پدافند پهپادی سعودی، قصد دارد نخستین رزمایش ضد پهپادی را اواخر مارس (اوایل فروردین ۱۴۰۲) در عربستان برگزار کند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

المانیتور به نقل از چهار مقام نظامی آمریکایی نوشت که سامانه‌های پدافند هوایی آمریکا و عربستان در نخستین دور رزمایش "شن‌های سرخ" شرکت می‌کنند و سایر کشورهای منطقه در آن مشارکت ندارند.

گفته می‌شود "توانمندی" دیگر کشورها و بی میلی آنان به شرکت در چنین مراوداتی موجب شده تا این رزمایش تنها با شرکت نیروهای آمریکایی و سعودی برگزار شود.

به نوشته المانیتور، این رزمایش در راستای تفکرات مایکل کوریلا (Michael Kurilla) فرمانده سنتکام بوده و مهم‌ترین گام پنتاگون با توجه به پیشرفت‌های سریع ایران در جنگ های پهپادی به شمار می رود.

یکی از مقام های نظامی آمریکا به المانیتور گفت که گرچه بیایان های وسیع و خالی از سکنه، عربستان سعودی را برای میزبانی رزمایش مذکور مناسب ساخته، با این حال در نخستین سال تنها به استفاده از شبیه سازهای رایانه ای ساخت آمریکا اکتفا خواهد شد.

به نوشته المانیتور، فرماندهی مرکزی آمریکا در تلاش است تا در منطقه خاورمیانه فناوری نوظهور مقابله با پهپاد را به اثبات رسانده و شرکا و متحدان منطقه ای واشنگتن را از خرید تجهیزات نظامی پیشرفته چینی منصرف سازد.
https://irna.ir/xjLVkJ
**رئیس جمهور آفریقای مرکزی: غربی ها ثروت ما را غارت می کنند
رئیس جمهور آفریقای مرکزی در اظهاراتی از سیاست استعماری در کشورهای آفریقایی انتقاد کرد و گفت: غربی ها می خواهند که ثبات سیاسی در کشور ما وجود نداشته باشد تا منابع و ثروت های آن را غارت و از پیشرفت و توسعه آن جلوگیری کنند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

«فوستن آرکانژ توادرا» در اظهاراتی گفت که هجمه های مکرر علیه کشورش در راستای محروم کردن آن از حق حاکمیت بر منابع طبیعی است.

وی با انتقاد شدید از کشورهای غربی گفت که آنها می خواهند که ثبات سیاسی در کشور ما وجود نداشته باشد تا منابع و ثروت های آن را غارت و از پیشرفت و توسعه آن جلوگیری کنند.

توادرا در کنفرانس کشورش های کمتر توسعه یافته که در قطر برگزار شد، تاکید کرد که کشورش قربانی حملات ژئوپلتیک مرتبط با منابع طبیعی است.

رئیس جمهوری آفریقای مرکزی اضافه کرد که کشورش از زمان استقلال در معرض غارت برنامه ریزی شده قرار گرفت و برخی کشورهای غربی و گروه های تروریستی مسلح به رهبری مزدوران بیگانه، خواهان بی ثباتی سیاسی در این کشور هستند تا به راحتی به غارتگری خود ادامه دهند.

وی همچنین گفت که هجمه های مکرر علیه آفریقای مرکزی باعث می شود که این کشور از حق طبیعی در تعیین سرنوشت خود محروم شود.

رئیس جمهوری آفریقای مرکزی در ادامه تاکید کرد که کشورش علیرغم داشتن طلا و الماس و منابع ارزشمند دیگر، بعد از ۶۰ سال استقلال همچنان یکی از فقیرترین کشورهای جهان است.

«فوستن آرکانژ توادرا» همچنین با اشاره به اینکه مردم کشورش به عنوان گروگان گرفته شده اند، از وضع تحریم های ناعادلانه و غیرقانونی علیه سلاح های سازمانی نیروهای مسلح این کشور و صادرات الماس انتقاد کرد.

وی همچنین با اشاره به شیطنت و هجمه برخی رسانه های بیگانه در راستای ممانعت از سرمایه گذاری در آفریقای مرکزی، از این سیاست ها انتقاد کرد.

بر اساس این گزارش، برخی کشورهای آفریقایی همچنان مستعمره کشورهای غربی هستند.

نیروهای نظامی فرانسه اخیرا در پی التیماتوم و درخواست بورکینافاسو، پس از ۱۰ سال با برگزاری مراسمی ویژه به طور کامل از این کشور خارج شدند.

فرماندهی نیروهای بورکینافاسو تقریبا دو هفته پیش در مراسمی با حضور فرماندهان نیروهای ویژه فرانسه با پایین کشیدن پرچم این نیروها، خروج نیروهای فرانسوی را اعلام کردند.

کنفرانس کشورش های کمتر توسعه یافته هر ۱۰ سال یک بار با هدف شناخت نیاز کشورهای کمتر توسعه یافته برگزار می شود.

برگزاری این کنفرانس تلاشی برای توسعه پایدار و حمایت از ۴۶ کشور مانند نقشه راهی برای توسعه در کشورهای کمتر توسعه یافته خواهد بود.

چگونگی از میان بردن فقر و استفاده از علم و فناوری برای مقابله با نقاط ضعف این کشورها از جمله موضوعات مهم این نشست است.

نخستین کنفرانس حمایت از کشورهای کمتر توسعه یافته سال ۱۹۸۱ در پاریس برگزار شد.
https://irna.ir/xjLVjw
**کنفرانس وحدت اسلامی در عراق برگزار می‌شود
کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با حضور دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در عراق برگزار می‌شود.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

حدود چهار ماه پیش حجت الاسلام حمید شهریاری دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سی و ششمین کنفر انس بین المللی وحدت اسلامی گفت که یکی از تفاوت های کنفرانس امسال با سال های گذشته این است که علاوه بر برپایی یک کنفرانس بین المللی که فقط در تهران متمرکز می شود، کنفرانس های منطقه ای وحدت در دیگر کشورها همچون لبنان، پاکستان و عراق برگزار خواهد شد تا تعداد بیشتری از اندیشمندان و علمای بومی کشورهای مسلمان را در این کنفرانس ها داشته باشیم.

شهریاری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: درصدد بودیم کنفرانس منطقه ای را در لبنان برگزار کنیم، ولی با توجه به شرایط سیاسی که در این کشور وجود دارد، هنوز، لبنان آمادگی خود را برای برپایی کنفرانس اعلام نکرده است و به همین دلیل با توجه به تثبیت تغییر و تحولات سیاسی در عراق و رفع مسائلی مانند انتخابات، امیدواریم این کنفرانس در عراق برگزار شود.

حالا خبر می رسد که دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی راهی بغداد می شود تا در کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با شعار مسلمان برادر مسلمان، نقطه آغاز ما برای ساختن انسان و کشور شرکت کند که به همت تعدادی از موسسات اسلامی و با نظارت دیوان وقف سنی عراق برگزار خواهد شد.

این کنفرانس شنبه بیستم ۲۰ اسفندماه با حضور گروهی از نخبگان و علمای جهان اسلام در بغداد برگزار می‌شود و محورهای آن موضوع هایی همچون مفهوم وحدت از دیدگاه اسلامی، همزیستی مسالمت آمیز در قرآن و سنت، مسئله تکفیر در فقه اسلامی، ضوابط اختلافات فکری در شرع و اخلاق، راه‌های مبارزه با طرح عادی‌سازی با رژیم غاصب صهیونیستی، نقش رسانه‌ها در تقویت وحدت و همچنین خطاب دینی و اثر آن در همزیستی مسالمت‌آمیز است.
https://irna.ir/xjLTRr
**مخالفت دولت بایدن با تلاش انگلیس برای همکاری نزدیک‌تر در بخش فناوری
نشریه پولیتیکو گزارش داد: دولت جو بایدن با تلاش‌های انگلیس، بعد از درخواست‌های مختلف این کشور برای گسترش مذاکرات پیشرفته در زمینه تجارت و فناوری مشابه سازوکار ایجاد شده بین آمریکا و اتحادیه اروپا مخالفت کرده است.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

این روزنامه آمریکایی افزود: لیز تراس در دیدارهایش از واشنگتن به عنوان وزیر کابینه در دو سال گذشته از جینا ریموندو وزیر بازرگانی آمریکا و دیگر مقام های دولت بایدن خواست مذاکرات با انگلیس را برای ایجاد زنجیره تامین فناوری پاک و ارتقای همکاری ها در زمینه نیمه رساناها و هوش مصنوعی تقویت کنند.

یک مقام آگاه از این موضوع به پولیتیکو گفت هنگامی که لیز تراس در پاییز ۲۰۲۲ به مقام نخست وزیر انگلیس رسید این پیشنهاد بار دیگر در دیدار ریموندو از لندن در اکتبر (مهر/ آبان) گذشته مطرح شد اما نگرانی ها از برانگیختن خشم متحدان اروپایی آمریکا و وضعیت انگلیس در اتحادیه اروپا در دوران پسابرگزیت مانع اعمال نفوذ انگلیس بر واشنگتن شد.

یک مقام ارشد سابق دفتر نخست وزیر انگلیس درباره تلاش های دولت این کشور برای ایجاد سازوکاری مشابه شورای تجارت و فناوری (TTC) آمریکا و اتحادیه اروپا گفت ما بارها در زمینه ایجاد چنین شورایی تلاش کردیم.

وی گفت: ما با جینا ریموندو درباره این موضوع صحبت کردیم و گفتیم که فکر می کنیم این فرصت خوبی است. شاید ضرورتی نداشته باشد که به طور مستقیم به مذاکرات آمریکا و اتحادیه اروپا در این زمینه ملحق شویم اما همکاری سه جانبه در این زمینه مطلوب است.

شورای TTC در ژوئن (خرداد/تیر) ۲۰۲۱ به ریاست مشترک ریموندو، آنتونی بلینکن وزیر خارجه و کاترین تای، نماینده بازرگانی آمریکا راه اندازی شد و راهنمایی های لازم را به همتایان آنها در اتحادیه اروپا، مارگرت وستاگر و والدیس دامبروسکیس، برای ترسیم سیاست های فناوری و تجارت می دهد.

آمریکا تلاش می کند محدودیت های صادرات نیمه رساناها به چین را اعمال و زنجیره تامین فناوری جدیدی را به دور از پکن ایجاد کند. همچنین به دنبال نوآوری هایی از طریق اختصاص یارانه هایی در بخش فناروی پاک و ریزپردازنده های پیشرفته است.

ریموندو اواخر سال گذشته در مصاحبه‌ای گفت: ۱۰ کارگروه در TTC، «استانداردها را تعیین کردند»، اگرچه بروکسل با تلاش‌های واشنگتن برای استفاده از این نهاد اروپایی آمریکایی برای مقابله با پکن مخالفت کرده است.

یکی از نمایندگان یک گروه مهم تجاری در واشنگتن گفت: مشارکت نداشتن کامل انگلیس در این مذاکرات باعث شده که این کشور فرصت را از دست بدهد. درباره ملحق شدن انگلیس به TTC دستکم به صورت محرمانه و در دیدار ریموندو به لندن در اکتبر (مهر/ آبان) گذشته انجام شده است.

مقام سابق دفتر نخست وزیر انگلیس گفت حتی اگر آمریکا هم به دنبال مذاکره در این زمینه با لندن باشد آنها نمی خواهند خشم متحدان اروپایی خود را برانگیزند.

به گفته آنها در حال حاضر گفتگوهای انگلیس با مقامات آمریکایی درباره این مسائل «موردی» و بر اساس منشور جدید آتلانتیک است که جو بایدن و بوریس جانسون نخست وزیر وقت انگلیس در حاشیه اجلاس گروه ۷ در سال ۲۰۲۱ امضا کردند و هیچ موضوع بنیادینی در این زمینه وجود ندارد.

در بخشی از گزارش پولیتیکو آمده است: حفظ دسترسی انگلیس به شورای تجارت و فناوری آمریکا و اتحادیه اروپا یا سازوکاری مشابه با آن در دیدار ماه ژوئیه (تیز/ مرداد) تونی دانکار رئیس کنفدراسیون صنعت و بازرگانی انگلیس در واشنگتن مطرح شد.

کارشناسان تجارت و فناوری هشدار می دهند که با توجه به این که آمریکا و اتحادیه اروپا استانداردها را در این زمینه تعیین می کند خطر منزوی شدن انگلیس وجود دارد.

چشم ها به اروپا دوخته شده است

این گزارش افزود اتحادیه اروپا به نوبه خود، تا به امروز علاقه چندانی به همکاری نزدیک تر با انگلیس در این حوزه نشان نداده است.

سه مقام کمیسیون اروپا احتمال پیوستن انگلیس به این شورا را اندک دانستند، اگرچه یکی از این مقامات گفت که ممکن است از لندن خواسته شود - در کنار سایر کشورهای همفکر - برای بحث های خاص مربوط به ممنوعیت صادرات مداوم علیه روسیه به آن ها بپیوندد.

یکی دیگر از مقامات اتحادیه اروپا افزود، حتی با وجود پیشرفت هفته گذشته در مذاکرات مربوط به پروتکل ایرلند شمالی که تنش بین لندن و بروکسل را کاهش داد، انگلیس برای مشارکت در TTC در اولویت بروکسل قرار ندارد.
https://irna.ir/xjLVky
**کره جنوبی از حل چالش غرامت کارگران زمان جنگ با ژاپن خبر داد
کره جنوبی امروز دوشنبه راه حل خود را درباره مساله مورد مناقشه با ژاپن پیرامون غرامت کارگران زمان جنگ در راستای ترمیم روابط دوجانبه دو کشور که سالهاست به عنوان مسئله ای لاینحل باقی مانده ارائه کرد.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

راه حل مسئله غرامت کارگران زمان جنگ نخستین بار در ماه ژانویه سال جاری میلادی در سئول به شکل عمومی مطرح شد چنان که مراکزی در بنیاد حمایت از دولت کره جنوبی به جای درخواست از ۲ شرکت ژاپنی به دستور دادگاه کره جنوبی غرامت را به شاکیان کره ای پرداخت کند.

این اقدامات نشانگر اشتیاق یون سوک یول رئیس جمهوری کره جنوبی که ماه مه سال گذشته میلادی به ریاست جمهوری انتخاب شد، برای بهبود روابط دو کشور ژاپن و کره جنوبی در میانه افزایش تنش ها و تهدیدهای موشکی و هسته ای از سوی کره شمالی در کنار تقویت روابط تجاری دو کشور است.

هنوز مشخص نیست آیا این برنامه در نهایت منجر به حل و فصل این مناقشه میان دو کشور خواهد شد یا خیر. چرا که حزب مخالف دولت کره جنوبی و طرفداران حزب کارگر خواستار معذرت خواهی از سوی طرف یاپنی و پرداخت غرامت شدند.

پارک جین وزیر امور خارجه کره جنوبی در کنفرانس خبری ابراز امیدواری کرد روابط آینده با ژاپن برپایه اعلامیه مشترک دو کشور در سال ۱۹۹۸ که می گوید روابط دو کشور نباید متوقف بماند پیشرفت خواهد کرد.

در پاسخ به راه حل ارائه شده از سوی کره جنوبی، دولت ژاپن نیز برنامه ریزی می کند تا تحریم های اعمال شده در ماه ژوئیه ۲۰۱۹ بر روی تراشه هایی که به کره جنوبی صادر می شود را بردارد و این کشور را در " فهرست سفید" شرکای تجاری قابل اعتماد قرار دهد.
https://irna.ir/xjLVms
**آتش‌سوزی گسترده در اردوگاه پناهجویان روهینگیایی بنگلادش/تحقیقات آغاز شد
به دنبال وقوع آتش سوزی در اردوگاه پناهجویان روهینگیایی در جنوب شرق بنگلادش بیش از ۲ هزار سرپناه طعمه حریق شد و بیش از ۱۲ هزار پناهجو بی سرپناه شدند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

این آتش سوزی در اردوگاه ۱۱ «کاکس بازار» در منطقه ای در جنوب شرق آسیا به وقوع پیوست. حدود یک میلیون پناهجوی روهینگایی در این اردوگاه ساکن هستند.

به گزارش رسانه های خبری، مقامات بنگلادش تحقیقات در خصوص علت وقوع این آتش سوزی را آغاز کرده اند.

این پناهجویان به دنبال به قدرت رسیدن ارتش از طریق کودتا در سال ۲۰۱۷ از میانمار گریخته اند و در حال حاضر در بنگلادش به سر می برند.

در حال حاضر این آتش سوزی که هنوز علت وقوع آن منتشر نشده است از سوی گروه‌های مختلف آتش نشانی مهار شده است.

به استناد گزارش های خبری، اردوگاه پناهجویان روهینگیایی در جنوب شرق بنگلادش از بزرگ‌ترین اقامتگاه‌های موقت پناهجویان در جهان است. این اردوگاه از چوب خیزران و پارچه‌های برزنتی ساخته شده است.

در این حادثه دست کم ۳۵ مسجد و ۲۱ مرکز آموزشی پناهجویان نیز طعمه حریق شدند.

تا کنون گزارشی از شمار از زخمی ها یا کشته شدگان احتمالی آتش سوزی وجود ندارد.
https://irna.ir/xjLVnw
**انتقاد شدید ایروان از باکو/ ارمنستان خواستار اعزام کمیته حقیقت‌یاب به قره‌باغ شد
وزارت خارجه ارمنستان با محکوم کردن درگیری روز گذشته در منطقه «قره‌باغ»، آن را اقدامی «تروریستی» خوانده و بار دیگر بر ضرورت ارسال یک کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی به این منطقه تاکید کرد.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

در بیانیه وزارت امور خارجه ارمنستان در خصوص آنچه «حمله نیروهای مسلح آذربایجانی در منطقه قره باغ کوهستانی» خوانده شده، آمده است: در تاریخ پنجم مارس (۱۴ اسفند)، بر اثر حمله ناگهانی نیروهای مسلح آذری در قره باغ کوهستانی، سه نیروی اداره گذرنامه و روادید پلیس وزارت امور داخلی این منطقه کشته و یک نفر زخمی شد.

این وزارتخانه با رد گزارش‌ جمهوری آذربایجان در خصوص علت وقوع درگیری روز گذشته افزود: واقعیت‌هایی وجود دارد که ثابت می‌کند این اقدامات تحریک آمیز از قبل برنامه‌ریزی شده و توسط مقام‌های عالی آذربایجان هدایت شده است.

در این رابطه، خبرگزاری رسمی جمهوری آذربایجان روز گذشته مدعی شده بود که نیروهای ارمنی در روستای خلفلی از توابع شهر شوشا قصد انتقال سلاح و مهمات از ارمنستان به شهر خانکندی مرکز قره‌باغ را داشتند که ممانعت نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان به درگیری مسلحانه دو طرف منجر شد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز از کشته شدن دستکم ۲ سرباز این کشور بر اثر تیراندازی نیروهای ارمنستانی خبر داد.

وزارت خارجه ارمنستان در این بیانیه با استناد به تصاویر ویدیویی در اختیار پلیس منطقه قره باغ، سناریو مطرح شده از طرف جمهوری آذربایجان را رد کرده و می‌گوید: این فیلم‌ها ثابت می‌کند که ارتش جمهوری آذربایجان به خودروی حامل چهار تن از کارکنان وزارت امور داخلی قره باغ کوهستانی حمله می‌کند. همچنین این تصاویر نشان می‌دهد که در این خودرو به جز مدارک رسمی و یک اسلحه، چیز دیگری وجود نداشته است.

این بیانیه تاکید می‌کند اقدامات نیروهای آذربایجانی را نمی‌توان جز یک اقدام تروریستی توصیف کرد.

این بیانیه ادامه می‌دهد: به موازات مسدود کردن گذرگاه لاچین و ایجاد یک بحران انسانی در قره باغ کوهستانی به مدت حدود سه ماه، جمهوری آذربایجان با هدف نهایی «پاکسازی قومی»، به ایجاد وحشت میان ارامنه «آرتساخ» ادامه می‌دهد.

این وزارتخانه با اشاره به اینکه اقدامات جمهوری آذربایجان در عمل صداقت باکو را در رابطه با ایجاد ثبات و صلح در منطقه رد می‌کند، بر ضرورت ورود جامعه بین‌الملل به این مساله و نیاز به ارائه تضمین به منظور اطمینان از رعایت حقوق و امنیت ساکنان قره باغ کوهستانی تاکید کرد.

وزارت خارجه ارمنستان در این بیانیه با تاکید بر شرایط حاضر در قره باغ کوهستانی اعلام کرد اکنون اعزام یک هیات حقیقت یاب بین المللی به این منطقه به یک الزام حیاتی بدل شده است.
https://irna.ir/xjLVks
**درگیری خشونت‌آمیز گروههای تبهکار در هائیتی همچنان قربانی می‌گیرد
در طول ۱۰ روز درگیری‌ میان باندهای مسلح در هائیتی، بیش از ۵۰ نفر کشته و ده‌ها نفر مفقود شدند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

پی‌یر اسپرانس مدیر اجرایی «شبکه ملی دفاع از حقوق بشر» در بیانیه‌ای به سی‌ان‌ان اعلام کرد که در جریان درگیری‌های بین باندها و گروه‌های مسلح در شهر پورتو پرنس هائیتی، در بازه زمانی ۲۷ فوریه تا پنج مارس (هشتم تا ۱۴ اسفند)، بیش از ۵۰ نفر کشته شدند و سرنوشت ده‌ها نفر نیز نامعلوم است.

پیر اسپرانس به سی‌ان‌ان گفت که درگیری‌های مسلحانه به ویژه در مناطق بل‌آیره و باس دِلماس در پورتو پرنس در جریان است.

مناطق وسیعی از پایتخت هائیتی توسط گروه‌های جنایتکار سازمان‌یافته اداره می‌شود و این کشور در ماه‌های اخیر با خشونت، ناامنی و آدم‌ربایی گسترده گروه‌ها مواجه بوده است.

تظاهرات ضد دولتی در این کشور و اعتراض‌ها علیه خشونت گروه‌ها، فقر و تورم نیز از اوت ۲۰۲۲(مرداد- شهریور) در این کشور کارائیب ادامه دارد.

به نوشته سی‌ان‌ان، این موج جدید خشونت بین باند جی‌۹ (G۹) و باند دیگری در بل آیره بر سر کنترل این منطقه در گرفته است. جی‌۹ گروهی متشکل از دوازده باند هائیتی مستقر در پورتو پرنس است.

در حالی که قربانیان اصلی همه این درگیری‌ها مردم غیرنظامی هستند و در روزهای اخیر، ده ها خانه به آتش کشیده شد، چشم‌اندازی از پایان درگیری‌ها وجود ندارد.

پی‌یر به سی‌ان‌ان گفت: تا به حال، پلیس و دولت سکوت کرده‌اند.

اکتبر گذشته (مهر ماه)، دولت هائیتی و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، از جامعه جهانی خواستند تا استقرار نیروها در هائیتی را به منظور رسیدگی به بحران‌های فزاینده بشردوستانه و امنیتی در این کشور بررسی کند.

هائیتی که فقیرترین کشور قاره آمریکا است، از ماه‌ها قبل با بحران عمیق سیاسی، اجتماعی و بهداشتی دست‌وپنجه نرم می‌کند. همزمان با کمبود غذا، سوخت و خشونت فزاینده گروه‌های تبهکار، شیوع وبا در این کشور (از دوم اکتبر)، شرایط هائیتی را در وضعیت هشدار قرار داده است.

بخشی از بحرانی که امروز گریبان این کشور حوزه دریای کارائیب را گرفته است، پس از ترور جوونل مویس رئیس‌جمهوری در یک حمله مسلحانه که در ساعات اولیه ۷ ژوئیه ۲۰۲۱ (۱۶ تیر ۱۴۰۰) در منزل شخصی وی روی داد، آغاز شد.

بر اساس داده‌های «برنامه جهانی غذای سازمان ملل» (WFP) بحران غذایی ناشی از تورم ۳۳ درصدی این کشور، بیش از ۴۰ درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار داده است و این مسئله خود به افزایش نارضایتی اجتماعی دامن زده است.

به گفته این سازمان بین‌المللی، حدود ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از مردم هائیتی از ناامنی غذایی حاد رنج می برند که ۱۹ هزار نفر از آن‌ها برای اولین بار در «سطوح فاجعه‌بار گرسنگی» قرار گرفته‌اند.

هائیتی از سال ۱۹۹۳ میلادی تا کنون، میزبان ۱۰ عملیات سازمان ملل با هدف برقراری صلح و ثبات بوده است و اینکه چرا پس از اقدامات این نهاد بین‌المللی، همچنان وضعیت در هائیتی اینگونه است، خود جای سوال دارد.

ماریو جوزف مدیر یک سازمان غیر انتفاعی بشردوستانه (ONG Bureau des Avocats Internationaux) به خبرگزاری افه گفت: سازمان ملل در هائیتی به شدت شکست خورده است. پنج سال پس از رفتن این نهاد از هائیتی، هرج‌ومرج حاکم است و باندها گسترده شده‌اند.
https://irna.ir/xjLV3v
**مبارزه با فساد در عربستان؛ پر طمطراق اما تو خالی
بر اساس تحقیقات یک وبسایت آمریکایی، فساد در عربستان به صورت نظام مند ادامه دارد و ولیعهد جوان سعودی به بهانه مبارزه با آن، از این معضل خود ساخته برای حذف منتقدان و مخالفان نظام «آل سعود» استفاده می کند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

پس از آنکه «محمد بن سلمان» در سال ۲۰۱۷، «محمد بن نایف» پسر عموی خود را از سمت ولیعهدی برکنار کرد و قدرت را به دست گرفت، با ادعای اصلاحات، دست به یک سری اقدامات از جمله تعریف پروژه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی زد و وعده داد که با فساد نظام‌مند که در ارکان اقتصادی، سیاسی و قضایی این کشور ریشه دوانیده است، مبارزه می کند.

اکنون پس از گذشت هفت سال از اقدامات به اصطلاح اصلاحی بن سلمان، یک تحقیق بین‌المللی فاش کرد که فساد و خویشاوندگرایی که از آن به عنوان مانع اصلاحات اقتصادی در عربستان یاد می‌شود، نه تنها از بین نرفته، بلکه تقویت نیز شده است.

این تحقیق که توسط وب‌سایت آمریکایی «ژئوپلیتیکال فیوچرز» منتشر شده، نشان می‌دهد که بوروکراسی در عربستان سعودی به دلیل خویشاوندگرایی، افزایش و غیرمنطقی گسترش یافته است.

به نوشته «ژئوپلیتیکال فیوچرز»،دولت عربستان در این دوره، پروژه‌های توسعه‌ای از جمله توسعه مراکز آموزشی، بیمارستان‌ها، جاده‌ها و پل‌ها را اجرا کرد که بسیاری از آن‌ها بیهوده بودند و موجب بزرگتر شدن بوروکراسی در این کشور شدند و زمینه‌ای را فراهم کرد تا مسئولان دولت با تاسیس شرکت‌هایی، وارد بازار کار خصوصی و از ارتباطات خود با شاهزادگان برجسته برای برنده شدن در قراردادها و مناقصه‌ها بهره مند شوند.

طبق این تحقیقات، فساد همچنان یک مشکل جدی عربستان است زیرا ریشه در ساختار بوروکراسی سفت و سخت آل سعود دارد، بنابراین شکل نهادی به خود گرفته است.

در سال ۲۰۱۷، زمانی که بن سلمان متوجه شد که بیش از آنچه که فکر می‌کند، نزدیکانش با سلطنت او مخالفت خواهند کرد، به بهانه فساد مالی و اختلاس، علیه بسیاری از آن‌ها اقدام کرد.
ایده دستگیری شاهزادگانی که تمایلی به حمایت از او نداشتند، هشدار به آن‌ها درباره عواقب مخالفت با سلطنت وی بود و راه اندازی کمپین مبارزه با فساد، چیزی جز تسویه حساب ولیعهد جوان با مخالفان نبود، زیرا در همان زمان، بر فساد برخی از شاهزادگان وفادار به وی سرپوش گذاشته شد و دستگیری این افراد به دستور بن سلمان به صورت گزینشی و با هدف سرکوب آنها انجام شد.

فسادهای نظام‌مند در عربستان که به اعتقاد برخی ناظران سیاسی و اقتصادی، بخشی از آن‌ها ناشی از سیاست‌های اشتباه ولیعهد و در پی گسترش و تقویت بوروکراسی در این کشور ایجاد شده، همچنان به عنوان دستاویزی برای بن سلمان جهت سرکوب منتقدان و مخالفان مورد استفاده قرار می‌گیرد که در آخرین نمونه‌های آن می‌توان به دستگیری چند دیپلمات و صدور حکم اعدام برای تعدادی از قضات عربستانی اشاره کرد.

در این پیوند، خبرگزاری رسمی عربستان (واس) طی روزهای اخیر از دستگیری چند دیپلمات عربستانی به اتهام همکاری با چهار شهروند بنگلادشی که در این کشور با ویزای غیرقانونی تجارت می‌کردند، خبر داد و افزود: این چهار نفر پس از دستگیری در اعترافات خود به همدستی با کارمندان سفارت عربستان در کشورشان برای صدور ویزای غیرقانونی، اذعان کردند.

پس از این اعترافات، رئیس بخش کنسولی سفارت عربستان در بنگلادش، «عبدالله فلاح مداحی الشمری» معاون سابق سفیر و «خالد ناصر عایض القحطانی» معاون بخش کنسولی سفارت ریاض در بنگلادش به اتهام همکاری با آنان دستگیر شدند.

بر اساس این گزارش؛ مقامات عربستانی ادعا کردند که دیپلمات‌های دستگیر شده هنگامی که در سفارت ریاض مشغول به کار بودند، مبلغ ۵۴ میلیون ریال را از سوی افراد مقیم این کشور و یا افرادی در خارج از عربستان، برای کمک به صدور ویزای کار در این کشور، دریافت کرده‌اند.

پیشتر نیز سازمان کنترل و مبارزه با فساد اداری عربستان از دستگیری دو کارمند وزارت امور داخلی این کشور به اتهام، اجبار شهروندان سعودی به امضای تعهد مالی ۲۳ میلیون ریالی به نفع یک سرمایه‌گذار خارجی خبر داده بود.
همچنین رسانه‌ها گزارش دادند که دادستان عمومی عربستان به درخواست «محمد بن سلمان»، اعدام ۱۰ قاضی سابق را به اتهام «خیانت بزرگ» خواستار شده است.

سازمان «دموکراسی برای جهان کنونی عرب» (DAWN) فاش کرد که دادگاه کیفری تخصصی در ریاض که مسئول رسیدگی به پرونده‌های «تروریسم» در عربستان سعودی است، در اولین جلسه محرمانه خود در این پرونده در ۱۶ فوریه ۲۰۲۳، اتهام «خیانت بزرگ» را علیه چند قاضی مطرح کرد و صدور حکم اعدام را برای آن‌ها خواستار شده است.

«عبدالله علاود» مدیر خلیج فارس در سازمان «دموکراسی برای جهان کنونی عرب» در این باره گفت: اتهامات وحشتناک مطرح شده علیه این قضات که بسیاری از آن‌ها به درخواست ولیعهد احکام سخت گیرانه‌ای را علیه فعالان سعودی صادر کرده‌اند، نشان می‌دهد که هیچکس در عربستان سعودی در امان نیست.

منابع آگاه به این سازمان حقوق بشری اطلاع دادند که دولت عربستان از زمان بازداشت این قضات در ۱۱ آوریل ۲۰۲۲ ، آن‌ها را از دسترسی به مشاوره حقوقی محروم کرده و بازداشت و محاکمه این قضات فاقد حمایت از رویه‌های قانونی اولیه است.

برخی منابع خبری اسامی این قضات را به این شرح اعلام کرده‌اند: «عبد الله بن خالد اللحیدان»،«عبد العزیز بن مداوی آل جابر»،«جندب آل مفرح»،«عبد العزیز بن فهد الداوود»،«طلال الحمیدان»، «فهد الصغیر»، «خالد بن عویض القحطانی»، «ناصر بن سعود الحربی»، «محمد العمری» و «محمد بن مسفر الغامدی».
https://irna.ir/xjLVgS
**پاسخ قاطع تحلیلگر برزیلی به مداخله تل آویو و واشنگتن در روابط تهران و برازیلیا
یک تحلیلگر برزیلی امور سیاسی با انتقاد از مداخله های نابجا و بی اساس واشنگتن و تل آویو در امور داخلی این کشور، دیدار ناوهای ایرانی را در راستای نکوداشت ۱۲۰ سال رابطه دیرینه تهران و برازیلیا دانست و تاکید کرد که این یک تصمیم حاکمیتی است.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

مارکوس تِنوریو، تحلیلگر سیاسی برزیلی، در مصاحبه با تارنمای خبری – تحلیلی میدل ایست مانیتور گفت که درخواست آمریکا در مورد عدم صدور مجوز پهلوگیری به کشتی های نظامی ایرانی، نابجا و دخالت در امور داخلی برزیل است. وی گفت: برزیل حق حاکمیت بر دریای سرزمینی و بنادر خود را اعمال می کند و در خواست آمریکا از برزیل برای خروج (کشتی های) نیروی دریایی ایران یک مداخله نادرست در امور داخلی آن بود.

تنوریو گفت: اظهار نظر وزیر امور خارجه اسرائیل نیز کاملاً بر اساس ادعاهای نادرست است. حضور کشتی‌ های ایرانی در بنادر برزیل هیچ خطری برای این کشور ایجاد نمی‌کند. ماموریت کشتی‌ های مذکور صلح آمیز بوده و هدف از آن نکوداشت دوستی میان تهران و برازیلیاست. روابط با ایران یکی از دیرینه ترین روابط برزیل با کشورهای دیگر است.

وی افزود: رئیس جمهور لولا یک سیاستمدار بسیار ماهر با تجربه فراوان در میانجیگری مناقشات و اختلاف های میان طرف های درگیر است. از دیدگاه من، رئیس جمهور لولا می خواست این پیام را ارسال کند که دولت برزیل تغییر کرده و مطابق با منافع راهبردی جهانی و منطقه ای کشور عمل می کند. تنوریو می افزاید: این برزیل است که دیکته می کند سیاست خارجی و روابط آن با سایر کشورهای مستقل چگونه باشد.

به نوشته این تارنمای انگلیسی، رابطه خوب ایران و لولا امر تازه ای نیست. دیپلماسی با ایران یکی از نکات برجسته تلاش های لولا داسیلوا برای تقویت جایگاه بین المللی برزیل در دوره پیشین ریاست جمهوری وی بود. او در سال ۲۰۱۰ و جهت میانجی ‌گری برای توافق هسته ‌ای بین ایران و آمریکا در سفر به تهران با محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور وقت، دیدار کرد.

تنوریو افزود: سفر دو کشتی ایرانی به برزیل بخشی از جشن های ۱۲۰ سال روابط دیپلماتیک و تجاری دو کشور است.

سلسو آموریم (Celso Amorim) وزیر امور خارجه سابق برزیل و مشاور ویژه فعلی ریاست جمهوری در امور بین‌الملل نیز گفته که واکنش آمریکا و اسرائیل در انتقاد از حضور دو کشتی جنگی ایران در بندر ریودوژانیرو، عجیب است.

وی در گفت‌وگو با رسانه برزیلی او گلوبو (O Globo) تصریح کرد: ایران دشمن ما نیست. ما روابط عادی و خوبی با ایران داریم و طبق قوانین بین‌المللی دریایی عمل می‌کنیم، این یک تصمیم حاکمیتی ماست.

الیزابت باگلی سفیر آمریکا در برزیل در ماه فوریه (بهمن/اسفند) مدعی شده بود که چنین کشتی‌ هایی می‌توانند تجارت غیرقانونی و تروریسم را تسهیل کنند. این نگرانی سپس توسط وزارت خارجه آمریکا تقویت شد.

لیور حایات (Lior Haiat) سخنگوی وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز در توییتی مدعی شده بود که کشتی های ایرانی در فهرست تحریم های آمریکا قرار گرفته اند. وی از مقام های برزیلی خواسته بود تا از پهلو گرفتن این ناوها جلوگیری کنند.

مشاور لولا داسیلوا رئیس‌جمهوری فعلی برزیل تاکید کرد: ما هیچ دلیلی نداریم که فکر کنیم کشتی‌ها در یک فعالیت غیرقانونی و نامشروع شرکت می ‌کنند، اما هرکسی حق دارد هر چه می‌خواهد فکر کند. این یک واکنش تعجب‌آور است.

فشارهای واشنگتن بر برزیل برای آنکه اجازه حضور کشتی‌های ایرانی را در سواحل خود ندهد، رد شد و به دنبال مجوز دولت لولا داسیلوا، کشتی‌های جنگی ایران، مکران (IRIS Macran) و دنا (IRIS Dena) تا ۱۳ اسفند در آبهای برزیل لنگر انداختند.

سفارت ایران نیز در بیانیه‌ ای اعلام کرد که این ناوگروه برای "مأموریت صلح" به سراسر جهان می‌رود و سفر آن به برزیل بخشی از سیاست همکاری تهران با "کشورهای دوست" برای ارتقای امنیت مسیرهای تجاری دریایی است.
https://irna.ir/xjLVpq
**تاثیر زلزله بر برنامه اردوغان برای دیدار با بشار اسد
عضو شورای امنیت و سیاست خارجی ریاست جمهوری ترکیه گفت که زلزله اخیر، همه برنامه های رئیس جمهوری این کشور را تغییر داده و در حال حاضر انجام دیدار میان «رجب طیب اردوغان» و «بشار اسد» همتای سوری وی امکان ندارد.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

«شاجری اورهان» در گفت وگو با «نووستی» افزود که اردوغان به طور کلی مخالف چنین دیدارهایی نیست، اما زلزله ویرانگر اخیر همه چیز را تغییر داده است.

اورهانبا بیان اینکه برنامه های کاری اردوغان به طور کامل تغییر کرده و وی سه روز هفته را در مناطق زلزله زده سپری می کند، ادامه داد که دیدار با بشار اسد ممکن است بعد از انتخابات انجام شود.

بر اساس این گزارش، اردوغان اخیرا اعلام کرد که زمان برگزاری انتخابات ترکیه تغییر نکرده و این انتخابات ۱۴ می(۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲) برگزار خواهد شد.

پیش از این نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه درامور سوریه اعلام کرده بود که مسکو در تلاش است تا دیداری میان روسای جمهور سوریه و ترکیه ترتیب دهد.

«الکساندر لاورنیتف» به العربیه گفته بود: باتوجه به اینکه آنکارا و دمشق به یکدیگر نزدیک شده اند، مشکلی در زمان برگزاری این دیدار وجود ندارد و دو کشور باید برای نزدیکی به یکدیگر تمایل داشته باشند.

وی درباره اینکه چه چیزی در حال حاضر مانع نزدیک شدن دولت سوریه و ترکیه است، افزود:بر هیچکس پوشیده نیست که تماس‌های بین سرویس‌ های اطلاعاتی دو کشور برپاست و ادامه دارد و این به حل برخی از مسائل مربوط به وضعیت میدانی کمک می‌کند.
https://irna.ir/xjLVpy
**ادعای فایننشال‌تایمز در مسیر توجه ویژه غرب به همکاری‌های نظامی ایران و روسیه
همزمان با اینکه غرب روابط نظامی ایران و روسیه را با نگاهی ویژه دنبال می‌کند و از گسترش آن واهمه دارد، روزنامه فایننشیال تایمز امروز به نقل از منابع آگاه غربی مدعی شد: روسیه به دلیل واهمه از تلافی غرب و فروش موشک های دوربرد به اوکراین، از خرید موشک های دوربرد مافوق صوت ایرانی دست کشیده است.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

این روزنامه انگلیسی ادعا کرد: با وجود فشار بر زرادخانه روسیه، این کشور تاکنون از خرید موشک‌ های بالستیک دوربرد مافوق صوت ایران، خودداری کرده است.

بر اساس ارزیابی ‌های کشورهای عضو ناتو، یکی از عوامل مهم در این تصمیم مسکو، تهدید آمریکا در مورد صدور سامانه موشکی "اتکمز / Atacms" است که مورد نیاز اوکراین بوده و برد ۳۰۰ کیلومتری آن می‌تواند اعماق خاک روسیه را هدف قرار دهد.

در ادامه این گزارش فایننشال‌تایمز آمده است: یک مقام آگاه گفت که ارتش روسیه در تنگنا قرار داشته و نگران توانایی خود در تداوم جنگ است، زیرا مهمات هدایت شونده موشکی و توپخانه ای آن به نصف مقدار سال گذشته کاهش یافته است. یک مقام اروپایی نیز گفت: آنها به موشک نیاز دارند.

به نوشته این روزنامه اقتصادی انگلیسی، ایران بزرگترین زرادخانه موشک‌های بالستیک خاورمیانه را در اختیار دارد و پنتاگون در سال ۲۰۱۹ موشک های ایرانی را "دقیق" و "پیشرفته" توصیف کرده بود. موشک‌های بالستیک فاتح-۳۱۳ و ذوالفقار ایران به ترتیب ۵۰۰ و ۷۰۰ کیلومتر برد دارند و حتی اگر توانمندی های پیشرفته ای نیز نداشته باشند، از لحاظ کمّی ذخایر رو به اتمام موشک های روس را بهبود می بخشند.

این گزارش فایننشال‌تایمز در حالی منتشر شده است که پیشتر وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان هر گونه کمک تسلیحاتی به روسیه را رد کرده و گفته بود: ما در جنگ اوکراین و روسیه به هیچ طرفی سلاحی ندادیم. ما مخالف جنگ در اوکراین هستیم و به هیچ طرفی سلاحی را ارسال نکردیم. از ابتدای جنگ هم تلاش کردیم تا جنگ متوقف شود و طرفین بر گفتگو و راه حل سیاسی متمرکز شوند، یعنی همان سیاستی که در مورد یمن، افغانستان و دیگر کشورهای بحرانی اتخاذ کردیم.

حسین امیرعبداللهیان افزود: اتهاماتی که در مورد پهپاد به ایران وارد می شود، اتهامات نادرستی است. ما از گذشته با روسیه همکاری دفاعی داشتیم و این همکاری ها همچنان ادامه دارد. اما هیچ سلاحی برای استفاده در جنگ علیه اوکراین به روسیه ندادیم.
https://irna.ir/xjLVrp
**روایت رسانه آمریکایی از هراس رژیم صهیونیستی برای کمک تسلیحاتی به اوکراین
تارنمای نشنال اینترست در ارزیابی خود از نگرانی تل آویو برای ارسال سلاح به کی‌یف نوشت؛ این رویکرد، به ویژه با توجه به همکاری نزدیک راهبردی میان روسیه و ایران مهم است و می‌تواند پیامدهای نگران‌کننده‌ای برای روابط رژیم صهیونیستی با مسکو داشته باشد.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

نشنال اینترست نوشت: واکنش رژیم صهیونیستی به جنگ اوکراین تاکنون محدود بوده و کمک های انسان دوستانه ای در زمینه ایجاد بیمارستان های صحرایی، در اختیار گذاشتن آمبولانس، جلیقه های محافظتی، کلاهخود، غذا، تجهیزات تصفیه آب و غیره را شامل شده است. همچنین تل آویو، اطلاعات امنیتی را در اختیار اوکراین قرار داده و از این کشور در سازمان ملل حمایت کرده است. اما با درخواست کی‌یف برای ارسال سلاح های دفاعی و از جمله تجهیز این کشور با سامانه گنبد آهنین مخالفت کرده است.

این گزارش، روسیه را به یک خرس زخمی خطرناک تشبیه کرده و مدعی شد روسیه می تواند به تل آویو آسیب وارد کند. نویسندگان این مطلب مدعی اند که خودداری رژیم صهیونیستی از فروش سلاح به اوکراین می تواند با توجه به اقدامات مسکو تغییر کند. آنها پیشنهاد کرده اند که فعلا برخی از اقدامات شبه نظامی می تواند به نفع اوکراین باشد و جایگاه رژیم صهیونیستی را در اردوگاه غرب حفظ کند و در عین حال واکنش احتمالی روسیه علیه تل آویو را کاهش دهد.

آنها همچنین با طرح هفت ادعا به توجیه چرایی خودداری رژیم صهیونیستی از کمک تسلیحاتی به اوکراین پرداخته اند: نخست، این رسانه با ادعای همکاری پهپادی مسکو- تهران و نیز با اشاره به همکاری ایران و روسیه در حوزه نظامی و نیز سایبری به برنامه این دو کشور برای دور زدن تحریم‌های بین‌المللی اشاره کرده و معتقد است: اسرائیل (رژیم صهیونیستی) باید از اقداماتی که ممکن است باعث نزدیک تر شدن اتحاد راهبردی روسیه و ایران شود، اجتناب کند.

دوم، روسیه و ایران دو بازیگر اصلی در سوریه هستند. در مواردی، روسیه به دنبال ایجاد توازن در تلاش‌های ایران برای گسترش نفوذ خود در این کشور، بوده است. نیازهای زمان جنگ، روسیه را مجبور کرد که برخی از نیروها را از سوریه خارج کند، اما سامانه های اس-۴۰۰ هنوز در آن کشور هستند و اگر علیه هواپیماهای صهیونیستی استفاده شود، توانایی آن را برای مقابله با قدرت ایران بسیار محدود خواهد کرد. مسکو هنوز این کار را نکرده ولی رویکرد روسیه ممکن است به مرور زمان تغییر کند. تل آویو امروز کمتر از کشورهای ناتو در خط مقدم با روسیه قرار ندارد و هر لحظه می تواند خود را در جنگ با ایران، حزب الله و حماس و جهاد اسلامی فلسطین که از سوی تهران حمایت می شوند، بیابد و نباید اجازه دهد چنین اتفاقی رخ دهد.

سوم، روسیه طرف توافق هسته ای با ایران و مذاکرات بین المللی مربوطه است. روسیه نقش سازنده ای را در این زمینه ایفا کرده اما حامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده است. اگر مسکو مستاصل شود ممکن است کمک بیشتری به برنامه هسته ای ایران کند و تل آویو نمی تواند هزینه دورتر شدن مسکو از خود را بپردازد.

چهارم، اسرائیل (رژیم صهیونیستی) یک قدرت جهانی با ذخایر عمده تسلیحاتی نیست و نمی تواند سامانه های حیاتی را بدون به خطر انداختن امنیت خود، به اوکراین منتقل کند. همانطور که وزیر دفاع اوکراین اشاره کرد، سامانه های دیگری از جمله از نوع آمریکایی آن، برای تامین نیازهای این کشور مناسب‌تر هستند، اما آمریکا تاکنون از تامین آن‌ها خودداری کرده است. آنچه که اوکراین واقعاً می‌خواهد این است که تل آویو را به سمت درگیری بکشاند اما تل آویو در مقابل به منافع خود فکر می کند.

پنجم، حدود ۱۵ درصد از جمعیت تل آویو ریشه در اتحاد جماهیر شوروی سابق دارند و ۶۰۰ هزار یهودی هنوز در روسیه زندگی می کنند. روسیه قبلاً اقداماتی را برای نشان دادن توانایی خود در توقف مهاجرت انجام داده است.

ششم، روسیه یک بازیگر مهم در منطقه محسوب می‌شود. علاوه بر حمایت از ایران، روسیه به ترکیه و مصر تسلیحات پیشرفته و راکتورهای انرژی هسته‌ای می‌دهد که می‌توانند به برنامه‌های هسته‌ای نظامی تبدیل شوند. همچنین معاملات مشابهی را با سعودی‌ها و دیگران پیشنهاد کرده است. این کشور یک بازیگر مهم در اوپک پلاس و لیبی نیز هست.

هفتم، کمک های دیگر کشورهای مهم از جمله فرانسه، آلمان، ژاپن و غیره به اوکراین تاکنون محدود و با تردید بوده است. کره جنوبی از ارسال کمک تسلیحاتی به کی یف خودداری کرده و حتی آمریکا نیز سلاح های ارسالی خود را محدود کرده است. تل آویو قصد ندارد با کمک تسلیحاتی به اوکراین نقش پیشتازی را ایفا کند.

نشنال اینترست تغییر رویکرد رژیم صهیونیستی در ارسال سلاح به اوکراین را منوط به تغییر اقدامات روسیه از جمله در قبال ایران دانست و نتیجه گرفت روسیه باید این موضوع را درک کند که اگر تل آویو احساس کند بیش از حد تحت فشار قرار دارد می تواند به منافع خود آسیب برساند.

این رسانه مدعی شد رژیم صهیونیستی می تواند به کمک های بشردوستانه به اوکراین ادامه دهد و گسترش این کمک ها را به نفع اوکراین دانست. همچنان که این امر به واکنش جدی از سوی روسیه منجر نخواهد شد.
https://irna.ir/xjLVvz
**تحلیل رسانه لبنانی از سفر ژنرال ارشد آمریکایی به پایگاه التنف
روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان در تحلیلی به بررسی اهداف سفر ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به پایگاه نظامیان آمریکایی در منطقه التنف در شرق سوریه پرداخت و آن را در راستای تمایل واشنگتن برای پایان نیافتن بحران سوریه و جلوگیری از عادی سازی روابط جهان عرب با دمشق دانست.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

الاخبار روز دوشنبه در گزارشی با اشاره به سفر غیرقانونی «ژنرال مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به سوریه بعنوان بلندپایه ترین مقام آمریکایی از سال ۲۰۱۴ به این سو، نوشت: همزمان با مراسم فارغ التحصیلی اولین دسته از جنگجویان گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه در قالب فرآیند آمریکایی سازی ساختار خود، ژنرال مارک میلی که در سفری در سرزمین‌های اشغالی فلسطین بسر می برد، به پایگاه التنف در شرق سوریه آمد، سفری که با اعتراض شدید دمشق مواجه شد و وزارت خارجه سوریه آن را غیرقانونی و نقض حاکمیت و تمامیت سرزمینی این کشور دانست.

این روزنامه افزود که سخنگوی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت که میلی در سرزمین های اشغالی درباره «مسائل امنیت منطقه ای و هماهنگی دفاعی در برابر» آنچه به زعم خود «تهدیدات ناشی از ایران» خواند، با مقامات اسرائیلی گفت وگو کرده است. این سفر در آستانه سفر کنونی خاورمیانه ای لوید آستین وزیر دفاع آمریکا به تل آویو، مصر و اردن انجام شد.

الاخبار در گزارش خود نوشت: سفر ژنرال آمریکایی مارک میلی به سوریه با مخالفت قاطعانه دمشق روبرو شد و دولت سوریه، این رفتار آمریکا را «نقض فاحش حاکمیت و تمامیت اراضی» خود دانست و آن را محکوم کرد.

این گزارش افزود: در شرایط کنونی منطقه شاهد افزایش مداوم تنش است. وضعیت پرونده سوریه، که واشنگتن تلاش می کند مانع هر گونه پیشرفتی در آن شود و همچنین سطح بالای تنش با ایران بر سر برنامه هسته ای شاید از جمله عواملی باشد که بتواند علت انتخاب التنف در میان چندین پایگاه آمریکایی در شمال شرق سوریه را برای انجام این سفر توضیح دهد.

الاخبار اضافه کرد: آمریکا پایگاه التنف را به دلیل قرار گرفتن در بین سه کشور (سوریه، عراق و اردن) و فاصله آن با مرزهای ترکیه و همچنین عرب بودن شبه نظامیان مسلح اداره کننده آن بر خلاف سایر پایگاه ها که گروهای کُردی (گروه مسلح موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه) اداره می کنند، استراتژیک می داند.

به نوشته این روزنامه، این نگرانی همزمان با اقدامات جدید آمریکا برای تشدید فشار بر سوریه است که در راس آن تصویب قانون تحریم جدید موسوم به قانون "کاپتاگون " است که واشنگتن سعی خواهد کرد که از طریق آن، روی مرزهای سوریه کنترل و راه های ارتباطی این کشور با متحدانش را قطع کند.

این روزنامه افزود: همزمان با اقدامات نیروهای آمریکایی در تامین امنیت سکوهای نفتی سوریه از طریق پایگاه های خود در شرق و شمال شرق این کشور با همکاری قسد، نگاه واشنگتن به «التنف» یک نگاه راهبردی است. از نظر آمریکا، التنف یک پایگاه استراتژیک است که از سال ۲۰۱۶ برای رصد منطقه ای که سوریه و عراق را به هم متصل می کند، تاسیس شده است.

به نوشته الاخبار، جالب است بدانیم که رژیم اسرائیل قبلا از همین پایگاه التنف برای انجام عملیات هوایی موشکی به سوریه استفاده کرد؛ به گونه ای که هواپیماهای اسرائیلی از فراز این پایگاه وارد سوریه شدند. همچنین دمشق و مسکو می گویند که واشنگتن این پایگاه را به مرکز پشتیبانی لجستیکی برای کمک به بقایای داعش جهت عملیات علیه مراکز ارتش سوریه تبدیل کرده است. هواپیماهای روسی سال گذشته مواضعی در نزدیک به این پایگاه نظامی آمریکا را بمباران کردند. نیروهای «مقاومت مردمی» نیز حملات مناسبتی از طریق هواپیماهای بدون سرنشین به این پایگاه انجام داده اند. از سوی دیگر، طی ماه های گذشته، آمریکا برای مقابله با حملات پهپادی، تجهیزات تقویتی از جمله موشک های ضدهوایی به التنف افزوده است. آمریکا همچنین گروههای مسلحی را برای استفاده از این سلاح ها آموزش داده و کار جذب و آموزش عناصر جنگجو را بعد از تامین بودجه بیشتر از طریق قانون موسوم به "کاپتاگون " که سه ماه پیش مصوب شد، انجام داده است.

این روزنامه در پایان گزارش خود نوشت: تحرکات روزافزون آمریکا در پرونده سوریه در عرصه میدانی و سیاسی، از جمله تهدید به انجام تحریم‌ها براساس قانون موسوم به «قیصر» برای مقابله با موج گشایش روابط جهان عرب در قبال دمشق، در حالی رخ می دهد که کشورهای عربی مسیر تقویت روابط با دمشق را ادامه می دهد. تونس بتازگی اعلام کرد که سطح روابط خود با دمشق را گسترش خواهد داد. وزیر خارجه مصر نیز از هفته گذشته از دمشق دیدن کرد و انتظار می‌رود عربستان سعودی نیز همین راه را البته با میانجیگری امارات و اردن،در پیش بگیرد.
https://irna.ir/xjLVrP
**بشار اسد به مسکو می رود
یک منبع در ریاست جمهوری روسیه اعلام کرد که «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه اواسط ماه جاری میلادی (مارس) به مسکو سفر خواهد کرد.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

روزنامه روسی «ودوموستی» بدون اشاره به نام این منبع ، به نقل از وی نوشت: بشار اسد در این سفر با همتای روسی خود دیدار و درخصوص روابط دوجانبه، مساله اوکراین و عادی سازی روابط آنکارا و دمشق با «ولادیمیر پوتین» گفت وگو و رایزنی خواهد کرد.

به نوشته این منبع، کارشناسان معتقدند که از اهداف دیگر این سفر، دستیابی به حمایت های روسیه در مقابله با بحران انرژی در سایه پیامدهای ویرانگر زلزله اخیر است.

«کریل سیمونوف» کارشناس شورای امور بین المللی روسیه نیز در این باره می گوید که گسترش روابط مشترک امری مهم است، به ویژه اینکه دمشق تماس هایی را با عمان، امارات و دیگر کشورهای عربی آغاز کرده است.

اخیرا وزارت دفاع روسیه‌ در بیانیه‌ای، از نشست وزرای دفاع ترکیه، سوریه و روسیه در مسکو خبر داد و اعلام کرد که طرف‌ها درباره حل بحران سوریه، مساله آوارگان و مبارزه با تروریسم در سوریه گفت‌وگو کردند.

در ادامه بیانیه این وزارتخانه آمده است: وزرای دفاع روسیه، سوریه و ترکیه در مسکو مذاکرات سه جانبه‌ای را برای بررسی راه‌های حل بحران سوریه و لزوم ادامه گفت‌وگو برای دستیابی به ثبات در سوریه برگزار کردند.

همزمان وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که وزیر دفاع و رئیس سازمان اطلاعات ترکیه در مسکو با مسئولان روس دیدار داشته‌اند.
https://irna.ir/xjLVvw
**۳۵ تن در جریان درگیری معترضان و پلیس آمریکا بازداشت شدند
در جریان درگیری معترضان حامی محیط زیست و پلیس آتلانتا در یک مرکز آموزشی در حال ساخت پلیس، سی و پنج نفر بازداشت شدند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

تارنمای شبکه ان بی سی امروز (دوشنبه) نوشت که هنوز از اتهام های احتمالی وارد شده به این افراد اطلاعی در دست نیست.

این شبکه آمریکایی نوشت که درگیری‌ها در اواخر بعد از ظهر به وقت محلی آغاز شد و در جریان آن چند فقره آتش‌ سوزی رخ داد و صدای ترقه در کارگاه جنگلی محل ساخت مرکز آموزش ایمنی عمومی آتلانتا واقع در ایالت جورجیا، شنیده شد.

پلیس ساعاتی پیش در بیانیه‌ای اعلام کرد که گروهی از افراد «تحریک کننده غیربومی» که البسه سیاه رنگ بر تن کرده بودند «حمله هماهنگی را علیه تجهیزات ساختمانی و ماموران پلیس» انجام دادند.
اداره پلیس آتلانتا معترضان را متهم کرد که « قلوه سنگ، آجر، کوکتل مولوتف و وسایل آتش بازی: را به سمت ماموران پرتاب کردند.

۱۸ ژانویه (۲۸ دی)، پلیس یک معترض را به ضرب گلوله کشت. مسئولان محلی گفتند که او به سمت یک مامور راهداری شلیک و وی را مجروح کرده بود.

به نوشته ان بی سی، در گرماگرم اعتراضات اجتماعی علیه خشونت نیروهای پلیس، معترضان از آثار زیست محیطی مرکز فوق و نقش نمادین آن به عنوان یکی از بزرگترین مراکز آموزشی نیروهای انتظامی آمریکا بیم دارند.
https://irna.ir/xjLVwL
**راشاتودی: پوتین و رئیسی تلفنی گفت‌وگو کردند/بررسی توسعه روابط دوجانبه
شبکه راشاتودی لحظاتی قبل از گفتگوی تلفنی رئیسان جمهور ایران و روسیه و رایزنی در مورد توسعه روابط دوجانبه خبر داد.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

راشا تودی گزارش داد: طرفین اشتراک نظر داشتند که روابط ایران و روسیه به نحو مثبتی در حال توسعه است.

در این گفت‌وگو، مسائل مرتبط با همکاری های دوجانبه در حوزه‌های گوناگون مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رئیسان جمهوری ایران و روسیه ۲۹ دی نیز برای بررسی گسترش همکاری‌ها در عرصه انرژی و ترانزیت و روند آستانه تلفنی گفت‌وگو کرده بودند.
رئیس جمهوری ایران در پاسخ به تماس پوتین، توافقات ایران و روسیه برای گسترش همکاری‌ها در عرصه انرژی و ترانزیت را سازنده و مثبت توصیف و بر لزوم افزایش همکاری و هماهنگی‌های فیمابین تاکید کرد.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز در گفت‌وگوی تلفنی قبلی از آمادگی و علاقمندی کشورش برای ارتقای همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران در زمینه انرژی و نیز گسترش همکاری‌ها در عرصه حمل و نقل و ترانزیت خبر داده بود.
https://irna.ir/xjLVyx
**اتحادیه اوراسیا و چین همکاری‌های اقتصادی خود را افزایش می‌دهند
نماینده رسمی اتحادیه اقتصادی اوراسیا که جمهوری اسلامی ایران نیز با آن همکاری تجاری دارد، گفت که این اتحادیه و چین همکارهای خود را افزایش داده اند به طوری که سهم چین از تجارت با این اتحادیه در سال ۲۰۲۲ به بیش از ۲۳ درصد افزایش یافت.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

«ایا مالکینا» در یک نشست توجیهی تصریح کرد که سهم چین از حجم کل تجارت خارجی اتحادیه اقتصادی اوراسیا افزایش یافت و در سال ۲۰۲۲ به بیش از ۲۳ درصد رسید.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر همکاری بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و چین پویا است و ظرفیت رشد بیشتر را دارد، اظهار داشت: حجم تجارت خارجی کالا در طول سال تقریباً یک سوم افزایش یافت و ارمنستان، قزاقستان و قرقیزستان نیز این حجم را افزایش دادند.

مالکینا افزود: حجم تجارت بین قرقیزستان و چین ۲.۷ برابر، ارمنستان ۴۱ درصد و قزاقستان - ۳۴ افزایش یافته است.
اخیراً اتحادیه اقتصادی اوراسیا و جمهوری خلق چین نقشه راهی را با هدف افزایش همکاری های تجاری و اقتصادی امضا کردند.

نماینده اتحادیه اقتصادی وراسیا خاطرنشان کرد: این سند شامل سه بخش دیجیتالی کردن کریدورهای حمل و نقل، گفتگوها در مورد مسائل سیاست تجارت خارجی و همچنین یک مطالعه علمی مشترک در مورد تأثیر سناریوهای مختلف برای تعمیق همکاری بین اتحادیه اروپا و چین است.

توافقنامه تجارت و همکاری اقتصادی بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا ( EAEU) و جمهوری خلق چین( PRC ) در ۲۵ اکتبر ۲۰۱۹ لازم الاجرا شد.

«آندری اسلپنف»، وزیر بازرگانی اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز اخیرا اعلام کرد که این اتحادیه و جمهوری اسلامی ایران به زودی توافقنامه تجارت آزاد امضا خواهند کرد.

اسلپنف به خبرگزاری ریانووستی گفت: «ما و ایران اخیرا مذاکرات بسیار مهمی برای حل و فصل تعدادی از مسائل مهم انجام دادیم. ما اطمینان داریم که این توافقنامه در آینده نزدیک امضا خواهد شد.»
https://irna.ir/xjLVrJ
**توان تسلیحاتی چین و هراس غرب از پیوند پکن-مسکو
تشدید درگیری‌های میدانی در اوکراین از یک طرف و گمانه‌زنی‌ها از مواجهه مسکو با کمبود مهمات از طرف دیگر، غرب را به تکاپوی جلوگیری از یک همکاری احتمالی انداخته است: «مشارکت چین به عنوان تامین کننده سلاح روسیه».

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

روزنامه انگلیسی «تلگراف» در گزارشی با اشاره به تشدید درگیری‌های میدانی میان دو طرف جنگ در اوکراین نوشت: اکنون تمرکزها بار دیگر به این معطوف شده است که آیا هر یک از طرفین توانایی نظامی برای یک پیشروی قاطع را دارند یا خیر.

بر اساس این گزارش، مسکو، برخلاف فراخوان بخش اعظمی از نیروهای ذخیره خود و استفاده فزاینده از خودروهای خارج از رده، همچنان در بسیاری از بخش‌ها با کمبود مواجه است.

تحلیلگران بر این باورند که با ادامه حمله‌های توپخانه‌ای مسکو و پیشروی در اطراف شهر باخموت، بر این کمبود افزوده خواهد شد.

تلگراف عنوان می‌کند: پس جای تعجب نیست که اذهان غرب امروز به فکر جلوگیری از یک تغییر اساسی و برگ برنده احتمالی [برای روسیه]ّ افتاده باشند که آن «مشارکت چین به عنوان تامین کننده سلاح» [برای روسیه] است.

بر اساس این گزارش، پکن به عنوان حامی طولانی مدت و در حاشیه روسیه، اکنون در حال بررسی این مساله است: آیا زمان آن رسیده نقش فعال‌تری برگزیده و تجهیزات مورد نیاز نیروهای در حال مبارزه ولادیمیر پوتین (رییس جمهوری روسیه) را تامین کند یا خیر.

چنین تصمیمی از طرف پکن علاوه بر اینکه می‌تواند روند درگیری [در اوکراین] را متحول کند، برای تولیدکنندگان چینی، بستر آزمایشی به منظور ارزیابی سلاح‌های خود در میان هراس غرب از آنچه «تهاجم چین به تایوان» می‌خواند، فراهم می‌کند.

در همین رابطه، هفته گذشته آمریکا با طرح ادعاها مبنی بر اینکه دولت چین در حال بررسی کمک نظامی به روسیه است، برای هشدار دادن به پکن در خصوص پیامدهای تسلیح روسیه در جنگ با اوکراین، پیشی گرفت.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا خطاب به پکن گفت که شرکت‌ها و رهبران چینی در صورت مداخله [در جنگ اوکراین به نفع روسیه] در معرض تحریم‌ها قرار خواهند گرفت.

وی ادامه داد: در تحریم‌ کردن شرکت‌ها یا افراد چینی که تحریم‌های ما علیه روسیه را نقض کرده یا به‌ هرطور دیگری از مسکو در جنگ اوکراین حمایت کنند، تردید نخواهیم کرد.

تاکنون، چین، این اظهارنظر مقام‌های آمریکایی را تکذیب کرده است.
این گزارش به نقل از نشریه «وال استریت ژورنال» می‌افزاید: با این حال اطلاعات گمرک روسیه نشان می‌دهد تجهیزات هدایت کننده‌، قطعات جت‌های جنگنده و فناوری مختل کننده سیگنال و سایر تجهیزات با کاربرد دوگانه از قبل از چین به روسیه ارسال شده است.

یکی از تحلیلگران اندیشکده آمریکایی «رند» فعال در حوزه تحقیقات نظامی می‌گوید: چین تجهیزات قابل توجهی برای ارائه به روسیه به ویژه در زمینه موشکی و تسلیحات هدایت‌شونده در اختیار دارد، اگرچه تجهیزات پایه مانند گلوله‌های توپخانه و هواپیماهای بدون سرنشین احتمالاً در صدر فهرست خرید روسیه از این کشور قرار خواهند داشت.

وی خاطر نشان کرد: غرب از توسعه تسلیحات چین به پیشرفته‌ترین فناوری‌های نظامی از جمله در بخش تسلیحات هدایت شونده و سامانه‌های ضد کشتی نگران است.

این تحلیلگر آمریکایی مطرح می‌کند: اما روسیه در حال حاضر به تجهیزات پیشرفته نیاز ندارد. سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا چین مهمات ساده‌تر را که به نظر روسیه به آن نیاز دارد، ارائه خواهد کرد یا خیر. و یا روسیه از چین می‌خواهد که درصورت ارائه کمک نظامی آن را عمومی کند یا خیر.

به اعتقاد او در هر صورت پکن قادر خواهد بود بهای قابل توجهی برای ارائه سلاح‌های ابتدایی به مسکو دریافت کند.

نشریه تلگراف در ادامه مطلب خود بیان می‌کند: «ماشین جنگی چین» به طور فزاینده‌ای با گذشت زمان پیچیده‌تر و پیشرفته‌تر شده و اکنون پکن تسلیحات و فناوری هم سطح با ناتو در اختیار دارد.

اکنون شرکت‌های دفاعی چین در زمره بزرگترین شرکت‌های جهان قرار دارند و پس از سال‌ها این امکان وجود دارد که نقش روسیه به عنوان تامین کننده و چین به عنوان خریدار معکوس شود.

بر اساس گزارش اندیشکده بین‌المللی مطالعات استراتژی، راهبرد کنونی چین حاصل دهه‌ها بررسی است، ارتش چین برنامه‌ تبدیل شدن به «یک ماشین جنگی برنده» را تا میانه قرن حاضر دنبال می‌کنند.
https://irna.ir/xjLVvk

**هرتزوگ: اسراییل سخت ترین لحظات خود را سپری می کند
رئیس رژیم صهیونیستی در اظهاراتی اعلام کرد که این رژیم دچار یک بحران تاریخی و در معرض فروپاشی داخلی است و سخت ترین لحظات خود را سپری می کند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

«اسحاق هرتزوگ» تاکید کرد که رژیم صهیونیستی سخت ترین لحظات خود را سپری می کند و ما می دانستیم که این بحران، خطری قومی برای ما است.

پیشتر نیز رئیس رژیم صهیونیستی با ابراز نگرانی چندین باره نسبت به فروپاشی این رژیم گفته بود که اختلافات داخلی (در سرزمین های اشغالی) عمیق تر و دردناک‌تر شده و بحران‌های موجود اکنون آن را در مقابل یک آزمون سرنوشت ساز قرار داده است.

این چهارمین باری است که هرتزوگ از زمان روی کار آمدن کابینه نتانیاهو نسبت به بروز جنگ داخلی در رژیم صهیونیستی و فروپاشی آن هشدار می دهد.

پیش از این نیز، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی و رئیس جناح اپوزیسیون این رژیم در جدیدترین حمله خود به اعضای کابینه این رژیم، آنان را دیوانه خواند و خواستار توقف این دیوانگی پیش از نابود شدن رژیم اسرائیل شد.

«یائیر لاپید» در این باره گفت که این کابینه دیوانه است و هر چیز خوبی در اسرائیل را ویران می‌کندو تا شش ماه دیگر رژیم صهیونیستی از درون متلاشی و پس از این مدت، «اسرائیلی‌ها» به تنفر از یکدیگر مشغول خواهند شد.

وی افزود: همه اسرائیلی‌ها بهای نابود شدن اقتصاد را متحمل خواهند شد و باید جلوی این دیوانگی گرفته شود.

ائتلاف حاکم راست افراطی به ریاست «بنیامین نتانیاهو» از زمان روی کار آمدن، یکسری اقدامات و تصمیماتی را اتخاذ کرده که از نظر جناح اپوزیسیون و اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی باعث خواهد شد که این رژیم به سمت تشدید بحران داخلی و حتی جنگ داخلی حرکت کند.

تصمیم کابینه نتانیاهو برای تغییرات در نظام قضایی رژیم صهیونیستی و نیز جنجال درباره اعطای اختیارات امنیتی به «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی و «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی و رهبر افراطی حزب «صهیونیسم مذهبی»، هم اکنون به محور تنش‌های سیاسی و اختلاف نظرها بین ائتلاف حاکم و جناح اپوزیسیون منجر شده است.

در هفته‌های گذشته، ده‌ها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی نتانیاهو بوده است. شنبه و دوشنبه شب هفته گذشته نیز هزاران نفر برای هفتمین هفته در تل آویو و سایر شهرهای فلسطین اشغالی علیه کابینه نتانیاهو تظاهرات کردند.

سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی هدف کابینه نتانیاهو برای تغییرات در نظام قضایی را تضعیف آن و تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری می‌دانند.
https://irna.ir/xjLVyC
**واکنش پنتاگون به احتمال سقوط باخموت
وزیر دفاع آمریکا مدعی شد اهمیت شهر باخموت در شرق اوکراین بیشتر از عملیاتی بودن، نمادین است و سقوط احتمالی آن، الزاما به این معنا نیست که مسکو بار دیگر ابتکار عمل را در جنگ اوکراین به دست گرفته است.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

خبرگزاری رویترز به نقل از لوید آستین در دیدار روز دوشنبه از اردن در گفت و گو با خبرنگاران نوشت: من فکر می کنم که ارزش نمادین این شهر، بیش از ارزش عملیاتی و راهبردی آن است.

آستین با بیان اینکه سقوط شهر باخموت الزاما به این معنا نیست که روس ها روند این جنگ را به نفع خود تغییر داده اند، افزود: نمی تواند پیش بینی کند که آیا ممکن است باخموت سقوط کند یا نه.

وزیر دفاع آمریکا مدعی شد اگر نیروهای اوکراینی تصمیم بگیرند موضع خود را به غرب باخموت تغییر دهند آن را شکستی راهبردی قلمداد نخواهد کرد.

رویترز نوشت: جنگ در شهر باخموت هفت ماه طول کشیده است و پیشروی روسیه در تصرف آن که قبل از جنگ جمعیتی حدود ۷۰ هزار نفر داشت و اکنون به ویرانه تبدیل شده است، ارزش بسیاری برای مسکو در جنگ هزینه بر زمستانی، در اوکراین خواهد بود.

براساس این گزارش، توپخانه روسیه، آخرین مسیرهای خروج از شهر باخموت را با هدف تکمیل محاصره آن مورد حمله قرار داده است، اما رئیس گروه شبه نظامی واگنر که رهبری این حمله را بر عهده دارد، گفته است که نیروهایش با کمبود مهمات از سوی روسیه مواجه هستند.

این رسانه افزود: به نظر می رسد واگنر اغلب به طور مستقل از ارتش رسمی یا حتی در رقابت با آن عمل می کند و یوگنی پریگوژین رئیس گروه واگنر در ویدئویی که آخر هفته گذشته منتشر شد، شکایت از آن داشت مهماتی که مسکو به آن وعده داده بود، تحویل داده نشده است.

آستین مدعی شد نیروهای واگنر کمی موثرتر از نیروهای رسمی روسی بوده اند... با این حال، ما عملکرد مثال زدنی از نیروهای روسی مشاهده نکرده ایم.

به گزارش ایرنا، رویترز پیشتر نوشت، برغم اهمیت راهبردی مورد مناقشه کارشناسان، باخموت به نماد مبارزه برای کنترل منطقه صنعتی دونباس تبدیل شده است.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین که در ماه دسامبر به این شهر رفته بود، سوگند یاد کرد تا زمانی که ممکن است از این شهر دفاع کند.

فرماندهی نظامی اوکراین پیشتر اعتراف کرده بود که وضعیت بسیار متشنجی در برابر حملات روسیه در باخموت وجود دارد.

نیروهای روسیه در هفته‌های اخیر در شمال و جنوب باخموت پیشروی و سه مسیر از چهار مسیر تدارکاتی اوکراین به این شهر را قطع کرده‌اند.
https://irna.ir/xjLVz2
**مدیرکل آژانس اتمی: تیم فنی آژانس به زودی راهی تهران می‌شود
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که تیم فنی این سازمان به زودی برای شرکت در جلسات با ایران در خصوص حل وفصل مسائل پادمانی، راهی تهران می‌شود.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

رافائل گروسی این مطلب را روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران در حاشیه اجلاس شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین مطرح کرد.

ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نتیجه سفر دو روزه گروسی به تهران، بیانیه مشترکی را صادر کردند که بر اساس آن ایران به صورت داوطلبانه به آژانس اجازه می‌دهد تا چنانچه مقتضی باشد فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند

گروسی به خبرنگاران گفت که در جریان سفرش به تهران، برخی مسائل از قبل توافق شده؛ اما نیاز بود که جمع‌بندی شود. وی یکی از تفاوت‌های مهم این سفر را دیدار با مقامات ارشد ایران از جمله رئیس جمهوری کشورمان توصیف کرد و گفت که در جریان جلسات و مذاکراتی که صورت گرفت درباره حرکت از مقطع صحبت به تحقق نتایج ملموس بحث شد.
مدیرکل آژانس ادامه داد: ما ۳ سال است که در این باره سرگرم گفت‌وگو هستیم و نیازی به توافق برای ادامه مذاکرات نداریم. هدف این است که به نتایج ملموس برسیم.
وی تلاش کرد تا در پاسخ به خبرنگاران مناسبات و همکاری‌های ایران و آژانس را عادی توصیف کند و گفت که توافقات به عمل آمده بخشی از مراودات عادی پادمانی میان آژانس با یک کشور عضو است.

هنگامی که خبرنگاری درباره جزئیات برنامه آژانس در ایران، طبق بیانیه مشترک پرسید، مدیرکل آژانس گفت: چرا اجازه نمی‌دهید کارمان را انجام دهیم؛ مگر اینکه بخواهید به عنوان یک بازرس به ما ملحق شوید که ممکن است جالب باشد. وی تصریح کرد: ما می دانیم چه کار باید انجام دهیم.

وی سپس توضیح داد که آژانس از وظایف خود آگاه است و طبق مامورتی دارد ارزیابی خود را ارائه خواهد داد؛ «هنگامی هم که کار پیش نمی رود ما این موضوع را گزارش می‌کنیم. اما اینکه بخواهیم فهرست مکان‌ها و افراد و ... ارائه کنیم، غیر ممکن است. هیچ وقت چنین اتفاقی نیافتاده است. نه فقط در رابطه با این موضوع که در خصوص هرگونه مسائل پادمانی با این سطح از حساسیت (رخ نداده است)».

وی افزود: ‌شما می‌توانید اطمینان داشته باشید که اژانس به طور مداوم به امر اطلاع رسانی مبادرت خواهد داشت.

گروسی با اشاره به دیدارش با رئیس جمهوری کشورمان گفت: من در این جلسه فرصت داشتم تا دیدگاه خود را درباره روش همکاری آژانس با ایران را توضیح دهم. همچنین دیدار و گفت‌وگوی قابل توجهی را با وزیر امور خارجه ایران داشتم. وی افزود:در سیاست بین‌الملل گفت‌وگو با کسانی که تصمیم‌گیر هستند، فارغ از نتیجه آن، اثر گذار است.

مدیرکل آژانس در پاسخ به برخی از حواشی درباره توافق به‌عمل آمده با ایران گفت: من باید کارم را انجام دهم و هرگز تسلیم نشوم. به نظرم این گامی در جهت درستی بود.

گروسی درباره اظهارات نخست وزیر رژیم صهیونیستی که علیه سخنانی وی درباره غیرقانونی بودن حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای واکنش نشان داده بود گفت: من درباره سخنان نخست وزیر اسرائیل علیه خودم نظر نمی‌دهم. اما مساله‌ای که مطرح کرد، مطلب جدیدی نیست.

وی ادامه داد که طبق قوانین بین‌المللی از پروتکل ژنو در سال ۱۹۴۹ تا قطعنامه‌های شورای حکام تصریح کرده‌اند که حمله به تاسیسات هسته‌ای غیر قانونی است. مدیرکل آژانس بر همین اساس تصریح کرد که حرفی خارج از عرف نزده است.

مدیرکل آژانس در پاسخ به سووالی درباره ارتباط با گزارش‌های آژانس و مسائل نظامی گفت که او در مقام مدیرکل آژانس به رویکرد دیپلماتیک برای حل و فصل اختلافات اعتقاد دارد. «این شغل من است. شاید افراد نظامی خلاف این را تصور کنند اما من به عنوان دیپلمات به دنبال راهی برای گفت‌وگو هستم»

گروسی درباره زمان حل‌وفصل ادعاهای سیاسی پادمانی آژانس هم گفت که بر اساس تجربیات گذشته ترسیم نقشه راه و تعیین ضرب‌الاجل با واقعیت‌های صحنه نسبت ندارند. «ما روی مشکلات متمرکز هستیم. بدیهی است که این رویه نمی‌تواند برای مدت طولانی ادامه پیدا کند. اگر از من بپرسید من مایلم تا هفته آینده حل‌وفصل شود اما قطعا زمان می‌برد.» وی افزود: اینکه گفت‌وگوها پیش نشست آتی شورای حکام به نتیجه برسد، نمی‌دانم. اما امیدوارم چنین شود.

مدیرکل آژانس همچنین عنوان کرد که نسبت به دورنمای توافقات به‌عمل آمده نه خوش‌بین و نه بدبین است. وی افزود که اظهارنظرهای رسانه‌ای هم در ماموریت او به عنوان مدیرکل آژانس تاثیری ندارد.

هنگامی که خبرنگاری درباره حواشی توافقات آژانس و ایران و اظهارنظرهای مطرح شده در این زمینه پرسید: من مستقیم با مقامات ایران گفت‌وگو می‌کنم نه از طریق رسانه‌ها [...] ناامید نیستم چرا که ما در ابتدای مرحله جدیدی قرار داریم. وی تصریح کرد که تلاش می‌کند واقع‌بین باشد و از اینکه توافقات به عمل آمده می‌تواند نتایج ملموسی داشته باشد رضایت دارد.
https://irna.ir/xjLVzz
**اذعان رسانه صهیونیست به تبعات خطرناک ماجراجویی علیه ایران
در پی لفاظی های اخیر سران رژیم صهیونیستی علیه ایران، یک رسانه صهیونیست تبعات هرگونه ماجراجویی نظامی علیه تاسیسات صلح آمیز هسته ای ایران را بسیار خطرناک دانست.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

شبکه تلویزیونی صهیونیستی «آی ۲۴ نیوز» امروز دوشنبه در گزارشی درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات صلح آمیز هسته ای ایران گفت: (رژیم) اسرائیل تمایل به انجام حمله دارد اما می خواهد مطمئن شود که چنین حمله ای مورد حمایت آمریکا خواهد بود.

تحلیلگر این شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی با اشاره به حضور هزاران نظامی آمریکایی در عراق و سوریه و عواقب خطرناک هرگونه ماجراجویی نظامی علیه ایران تصریح کرد: هرگونه حمله به ایران می تواند منطقه را به آتش بکشد و جنگ به لبنان، عراق، سوریه و غزه کشیده شود و جان نظامیان آمریکایی را به ویژه در سوریه و عراق به خطر اندازد.

شبکه تلویزیونی صهیونیستی «آی ۲۴ نیوز» همچنین در راستای یارگیری از کشورهای منطقه و القای همراهی آنها با سران صهیونیست مدعی شد که برخی کشورهای عرب منطقه به ویژه عربستان موافق حمله به تاسیسات صلح آمیز هسته ای ایران هستند.

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی اخیرا در نشست مطبوعاتی خود در تهران، هرگونه تهدید نظامی علیه تاسیسات اتمی کشورها را محکوم کرد.

گروسی گفت: هرگونه اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای کاملا غیرقانونی است.

شبکه تلویزیونی صهیونیستی «آی ۲۴ نیوز» در بخش دیگری از گزارش خود درباره سفر کنونی «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا به منطقه نیز به افزایش تنش ها در کرانه باختری اشاره کرد و نوشت: در پی تحولات اتفاق افتاده در )شهرک فلسطینی نشین) حواره (در کرانه باختری)، واشنگتن نگران افزایش تنش ها در منطقه است.

شبکه تلویزیونی صهیونیستی «آی ۲۴ نیوز» بالا رفتن تنش ها در بیت المقدس در ماه مبارک رمضان را یادآور شد و افزود: باتوجه به همزمانی عید یهودی و ماه رمضان، آمریکا قصد دارد از طریق اردن مانع از تشدید تنش ها شود.

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی اکنون در بدترین شرایط تاریخی خود قرار دارد و در حالی که روی کار آمدن تندروها، این رژیم را در معرض انزوای بین المللی قرار داده، گسست سیاسی-اجتماعی در این رژیم در بالاترین سطح خود قرار دارد و هر روز افراد بیشتری از نظامیان و مقامات در اعتراض به اصلاحات مورد نظر ائتلاف حاکم از بدنه حاکمیت جدا می شوند.

وزیر دفاع آمریکا در چنین شرایطی به منطقه آمده تا بتواند با آرام کردن اوضاع، فشارهای خارجی را از روی دوش رژیم صهیونیستی برداشته و به این رژیم فرصت دهد تا بتواند بر چالش های داخلی غلبه کند.

«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا به عنوان بخشی از یک سفر منطقه‌ای شامل مصر و فلسطین اشغالی، روز یکشنبه وارد اردن شد.
https://irna.ir/xjLVy6
**نظامیان صهیونیستی بن گویر را به باد تمسخر گرفتند
نظامیان رژیم صهیونیستی درخواست «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی مبنی بر اخراج آنها از ارتش این رژیم را به تمسخر گرفتند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

بن گویر در سخنانی که روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» منتشر کرد، خواستار اخراج آن دسته از نظامیان رژیم اسرائیل از ارتش شد که به گفته او از «شورش در ارتش» حمایت کرده اند.

وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی افزود: هرکسی از نافرمانی نظامی حمایت کند، نباید در ارتش باشد.

این در حالی است که نظامیان رژیم صهیونیستی مطالبه بن گویر برای اخراج آن‌ها از ارتش این رژیم را به سخره گرفتند و اظهارات وی را خنده دار دانستند.

این نظامیان در اظهاراتی که از شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی پخش شد، با تمسخر کردن بن گویر که در ارتش خدمت نکرده است، گفتند که به وزیر (بن گویر)، به خاطر خدمت مهم و طولانی‌ مدت در ارتش اسرائیل تبریک می‌گوییم، خدمت او در ارتش چراغی روشن برای نسل‌ نظامیان صهیونیست و عملیات‌ها به فرماندهی وی، یک میراث تاریخی برای ما است.

بن گویر اولین بار است که وارد کنست (پارلمان اسراییل) شده ، او دارای افکار راستگرای افراطی است و در طول حیات سیاسی خود، ۵۰ کیفرخواست علیه وی تنظیم شده که هشت کیفرخواست جنایی بوده است. وی علاوه بر برنامه ریزی در اغتشاشات، اختلال در کار پلیس رژیم صهیونیستی و تحریک نژاد پرستی را در کارنامه قضایی خود دارد.

در همین رابطه، ارتش رژیم صهیونیستی هم به خاطر پرونده جنایی بن گویر، از جذب وی در سن ۱۸ سالگی در ارتش خودداری کرده بود.

با کشیده شدن بحران سیاسی به رده های نظامی ارتش رژیم صهیونیستی، شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد که «هرتزی هالوی» رئیس جدید ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در گفت وگو با نخست وزیر این رژیم نسبت به گسترش مخالفت با خدمت نظامی و نفوذ آن به ارتش اسرائیل هشدار داده است.

در همین رابطه، ۳۷ خلبان ذخیره اسکادران ۶۹ شکاری رژیم صهیونیستی اعلام کردند که در اعتراض به لایحه اصلاحات قضائی مورد نظر کابینه حاکم به ریاست بنیامین نتانیاهو، در تمرینات آموزشی روز چهارشنبه شرکت نمی‌کنند.

به گزارش روزنامه «هاآرتص»، در بیانیه مشترک که به امضای این خلبانان رسیده، آمده است که آنها در حمله به اهداف دوردست تخصص دارند.

این اسکادران متشکل از جنگنده‌های اف - ۱۵ آی است و در پایگاه هوایی «حتسریم» در «بئر السبع» مستقر است.
https://irna.ir/xjLVpK
**وزیر تندرو کابینه و همسر نتانیاهو تهدید به قتل شدند
وزیر تندروی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در سخنانی گفت که معترضان به طرح اصلاحات قضایی کابینه وی و همسر نخست‌وزیر این رژیم را تهدید به قتل کرده‌اند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

«ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی کابینه رژیم صهیونیستی گفت: اطلاعاتی به دست آورده‌ایم مبنی بر اینکه معترضان برای ترور من و «ساره نتانیاهو» همسر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل برنامه ریزی می‌کنند و این را با صدای بلند فریاد می‌زنند.

مقامات پلیس رژیم صهیونیستی نیز در پاسخ به اظهارات بن گویر گفتند: "از اطلاعاتی که حاکی از تهدید وزیر به مرگ توسط تظاهرکنندگان باشد، اطلاعی ندارند."

این اظهارات پلیس رژیم صهیونیستی اعتراض وزیر جنجالی کابینه نتانیاهو را به همراه داشت و وی در پاسخ به آنها گفت: من از جلسات توجیهی افسران ناشناس پلیس که در آن هشدارهای اطلاعاتی جدی که هر روز به دفاتر ما داده می‌شود را رد می‌کنند، سخت در تعجب هستم؛ چراکه این تهدیدها منجر به تشدید تدابیر امنیتی برخی مقامات شده است و آنها خود شاهد این تشدید تدابیر امنیتی بوده‌اند.

اقدام اخیر معترضان و مخالفان کابینه نتانیاهو در محاصره کردن «ساره نتانیاهو» سر و صدای زیادی در فلسطین اشغالی ایجاد کرده است؛ به طوری که شاباک (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی) مسئولیت حفاظت از همسر و خانواده نتانیاهو را برعهده گرفته است.

همسر بنیامین نتانیاهو با ابراز نگرانی شدید درباره این اتفاق گفت: «حادثه هولناکی بود و می‌توانست به قتل ختم شود.»

این اظهارات پس از آن بیان شد که چهارشنبه شب پس از حدود سه ساعت از آن که صدها معترض سالن آرایش ساره نتانیاهو را محاصره کرده بودند، پلیس رژیم اسرائیل موفق شد که وی را نجات دهد.

معترضان با سر دادن شعار «اسرائیل درحال سوختن است و ساره دارد موهایش را اصلاح می‌کند» به همسر نتانیاهو نسبت به بی‌توجهی شوهرش در حل معضلات رژیم صهیونیستی اعتراض کردند.

ائتلاف حاکم راست افراطی به ریاست «بنیامین نتانیاهو» از زمان روی کار آمدن، یکسری اقدامات و تصمیماتی را اتخاذ کرده که از نظر جناح اپوزیسیون و اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی باعث خواهد شد که این رژیم به سمت تشدید بحران داخلی و حتی جنگ داخلی حرکت کند.

تصمیم کابینه نتانیاهو برای تغییرات در نظام قضایی رژیم صهیونیستی و نیز جنجال درباره اعطای اختیارات امنیتی به «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی و «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی و رهبر افراطی حزب «صهیونیسم مذهبی»، هم اکنون به محور تنش‌های سیاسی و اختلاف نظرها بین ائتلاف حاکم و جناح اپوزیسیون منجر شده است.

در هفته‌های گذشته، ده‌ها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی نتانیاهو بوده است. شنبه شب و دوشنبه شب هفته گذشته نیز هزاران نفر برای هفتمین هفته در تل آویو و سایر شهرهای فلسطین اشغالی علیه کابینه نتانیاهو تظاهرات کردند.

سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی هدف کابینه نتانیاهو برای تغییرات در نظام قضایی را تضعیف آن و تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری می‌دانند.
https://irna.ir/xjLVBL
**ترکیه سفیر آمریکا را فراخواند
وزارت خارجه ترکیه سفیر آمریکا در آنکارا را در اعتراض به سفر پنهانی «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده به مناطق شرق سوریه، فراخواند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

وزارت خارجه ترکیه امروز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در اعتراض به سفر پنهانی «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش الایات متحده به مناطق شرق سوریه و دیدار او با سرکرده‌های شبه نظامیان کُرد سوری موسوم به «قسد» که ترکیه آن‌ها را تروریست می‌داند، سفیر آمریکا در آنکارا را فراخوانده است.

رئیس ستاد مشترک ارتش الایات متحده قبل از انجام سفر غیرمنتظره و مخفیانه خود به سوریه، به تل آویو رفته بود.

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) همزمان با سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران، اعلام کرد که مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با همتای صهیونیست خود در تل آویو درباره برنامه هسته ای ایران دیدار و گفتگو کرده است.

سران ارتش آمریکا و رژیم صهیونیستی روز جمعه در تل آویو درباره موضوعات مختلف از جمله چالش های خود با ایران گفتگو کردند.
https://irna.ir/xjLVDc
**مجارستان: پیامدهای ویرانگر جنگ اوکراین با سلاح‌های غربی بیشتر می‌شود
وزیر امور خارجه مجارستان با انتقاد از راهبرد ارسال سلاح به اوکراین از سوی کشورهای اروپایی، تاکید کرد: ما اعتقاد داریم که پیامدهای ویرانگر جنگ در اوکراین با سلاح‌های غربی بیشتر خواهد شد.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

پیتر سیجارتو در مصاحبه‌ با شبکه سوئدی اس‌وی‌تی، ایده ارسال سلاح به اوکراین از سوی کشورهای اروپایی را روش مناسبی برای رسیدن به صلح ندانست و اعلام داشت که کشورش به همین خاطر به کی‌یف سلاح نمی‌فرستد.

وزیر امور خارجه مجارستان اظهار داشت: راه حل‌های ارائه شده توسط اروپایی‌ها برای جنگ اوکراین تاکنون کارساز نبوده است.

وی اضافه کرد: نخستین گام برای برقراری صلح در اوکراین باید جلوگیری از کشته شدن مردم و برقراری آتش‌بس در اولین فرصت ممکن باشد.

وزیر امور خارجه مجارستان افزود: مجارستان بر خلاف سایر کشورهای اروپایی اولویت اول جنگ اوکراین را توقف کشتار مردم می‌داند که تنها مسیر برای دستیابی به صلح است.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون راه‌حل‌هایی که در اروپا ارائه شده، کارساز نبوده است چراکه همه آنها روی جنگ روانی سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

سیجارتو به تحریم‌های نفتی کشورهای غربی علیه روسیه نیز اشاره و اضافه کرد: تاکنون این تحریم‌ها نتوانسته‌ اثری روی مسیر جنگ و رسیدن به صلح داشته باشد.

اظهارات وزیر امور خارجه مجارستان پس از آن بیان شد که ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو ماه گذشته تنها راه تضمین صلح پایدار در اوکراین را ادامه حمایت نظامی از این کشور اعلام کرده بود.
https://irna.ir/xjLVCQ
**حزب‌الله: دشمنان برای غرق لبنان در فتنه بسیج شده‌اند
رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان درسخنانی با اشاره به پیچیده شدن بحران انتخاب ریاست جمهوری این کشور گفت که دشمنان برای فتنه انگیزی در لبنان تمامی امکانات‌شان را بسیج کرده‌اند.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

سید «هاشم صفی الدین» رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان در این باره اظهار داشت: دشمنان باتمام امکانات آمده‌اند تا لبنان را به فتنه بکشانند، بنابراین باید مقاومت و ایستادگی کرد و ثابت کرد که این فتنه با اتحاد و همفکری عملی نخواهد شد.

وی ادامه داد:با وجود همه دروغ‌هایی که برخی در لبنان می‌گویند، اما ما نسبت به آینده اطمینان داریم، اگرچه افراد نادانی در بین ما زندگی می‌کنند.

شیخ صفی الدین ادامه داد: ما بیشترین علاقه را به کشور خود داریم و هدف این فریب و دروغی که توسط سفارتخانه‌ها هدایت می‌شود، ایجاد هرج و مرج در جامعه لبنان است و ما باید هوشیار باشیم و با قدرت و شجاعت با همه این تلاش‌ها مقابله کنیم.

وی تاکید کرد: ما معتقدیم که خود لبنانی‌ها باید برای کشورشان رئیس جمهور انتخاب کنند و آنچه کشور ما را نجات می‌دهد سرعت بخشیدن و عدم تلف کردن زمان برای انتخاب رئیس جمهور است.

رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان پیشتر نیز طی سخنانی در واکنش به مداخلات خارجی مشکوک در این کشور توسط برخی طرف‌ها، تاکید کرده بود که ملت لبنان خودشان قادر به حل و فصل مشکلاتشان هستند و نیازی به خارج ندارند.

شیخ نبیل قاووق عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان نیز در سخنانی با اشاره به پیچیده‌تر شدن بحران اقتصادی و سیاسی کشورش در پی توطئه‌های خارجی با همدستی طرف‌های داخلی، گفت که حزب‌الله هیچگاه تسلیم طرح فتنه این طرف‌ها نخواهد شد و اولویت آن نجات لبنان است.

دوران ریاست جمهوری ۶ ساله میشل عون بر لبنان روز دوشنبه (۹ آبان ماه) به پایان رسید.

تداوم خلاء در نهاد ریاست جمهوری لبنان از آن زمان در سایه پافشاری احزاب و جریان‌های سیاسی بر مواضع و نامزدهای خود، پرونده انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور را وارد پیچ و خم شدیدی کرده که تلاش‌ها برای عبور از آن نیاز به توافق یا تغییری در موازنه قوای داخلی دارد.

طولانی شدن بیش از حد خلاء ریاست جمهوری علاوه بر تشدید بحران سیاسی به بحران اقتصادی چند ساله لبنان نیز دامن زده است.
https://irna.ir/xjLVDs
**نخست وزیر تشکیلات خودگردان: فلسطینی ها با تروریسم دولتی روبرو هستند
نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: ملت فلسطین با تروریسم سازمان یافته و هدفمند دولتی روبرو است.

ازشکست پروژه جنجال‌آفرینی هسته ای ایران تاخانه تکانی در دستگاه حاکمه سعودی

محمد اشتیه روز دوشنبه درجلسه هیات دولت افزود: باندهای تروریستی در شهرهای کرانه باختری مانند حواره، بورین و بیتا از پشتیبانی و حمایت کابینه رژیم صهیونیستی برخوردارند.

این سخنان پس از آن انجام می شود که بتسلئیل سموتریچ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی هفته گذشته خواستار نابودی شهرک حواره شده بود.

شهرک حواره که محل سکونت ۷ هزار شهروند فلسطینی است و توسط شهرک های صهیونیست نشین محاصره شده است، در روزهای گذشته شاهد یورش و حمله شهرک نشین ها به املاک و اموال فلسطینی ها بود.

پس از این حوادث، ۶ کشور اروپایی انگلیس، فرانسه، المان، ایتالیا، لهستان و اسپانیا با صدور بیانیه‌ای مشترک نگرانی شدید خود را در خصوص تداوم خشونت‌ها در فلسطین اشغالی اعلام کردند.
https://irna.ir/xjLVDd

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha