به گزارش ایرنا، طرح کاهش مصرف پلاستیک در این جزیره از سال ۹۷ به علت آمار بالای مصرف کیسه های پلاستیکی در کیش با شعار ( جزیره بدون پلاستیک) آغاز شد اما این طرح پس از یک دوره فعالیت با ورود کرونا به جزیره در دام این ویروس افتاد و چشم انتظار روزهای بدون کرونا شد تا شاید جانی دوباره بگیرد.
هرچند کرونا تنها عامل توقف این طرح نبود بلکه عامل مهم دیگر مشکلات قانونی در اجرای مصوبات مربوط به این طرح بود که اکنون با توجه به ابلاغ آیین نامه کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رفع موانع قانونی قبلی امیدها به اجرای دوباره این طرح در جزیره کیش بیش از پیش شده است.
خبری مبنی بر تولید روزانه ۱۰ تن پلاستیک در جزیره ۹۲ کیلومتری کیش توجه هر شنوندهای را مانند زنگ خطری برای طبیعت چشم نواز و دلروبای کیش، جلب می کند که در این راستا اجرای طرح کاهش مصرف پلاستیک نشان دهنده آن است که مسوولان و دلسوزان به خوبی این هشدار را شنیده اند.
رییس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش روز دوشنبه در این ارتباط گفت: ممنوعیت عرضه رایگان کیسه های پلاستیکی(به جز میوه فروشی ها) و ممنوعیت فروش کیسه های نایلونی نازک( ضخامت کمتر از ۲۵ میکرون) اولین گام اجرای دوباره طرح کاهش مصرف پلاستیک در جزیره است.
مریم محمدی با اشاره به ابلاغ این مصوبه توسط مرکز بهداشت و توسعه سلامت به کلیه نهادهای ذیربط گفت: در فاز اول داروخانه ها، سوپر مارکت های بزرگ و عرضه کنندگان عمده کالا در اولویت اجرای این آیین نامه هستند و : مدیریت بازرگانی و مرکز بهداشت و توسعه سلامت با همکاری اداره محیط زیست و فعالان این عرصه برنامه ریزی لازم جهت پیشبرد طرح را در این مراکز انجام می دهند.
وی با اشاره به اهمیت تولید محتوا در این زمینه اضافه کرد: مدیریت روابط عمومی سازمان منطقه آزاد کیش و شرکت عمران، آب و خدمات در تلاش جدی برای تولید محتوا و فرهنگسازی در این زمینه هستند که رسیدن به تمامی اهداف این طرح نیازمند همراهی و همکاری رسانه های فعال در جزیره است.
محمدی نقش بانوان در فرهنگ ساز را چشم گیر دانست و گفت: در این راستا معاونت اجتماعی با همکاری امور بانوان در اجرای هرچه بهتر این طرح یاریگر سایر نهادها ذیربط خواهند بود.
وی اظهار کرد: قبل از وقفه افتادن در اجرای این طرح اقدامات خوبی انجام شده بود که شامل تهیه و توزیع ۱۰ هزار کیسه پارچه ای، برگزاری کلاس های آموزشی برای دانش آموزان، همکاری با رسانه ها، ممنوعیت استفاده از ظروف یک بار مصرف در رستوران ها، عدم صدور مجوز جدید برای صنایع تولیدی مواد پلاستیکی، الزام نانوایی ها به عدم ارائه کیسه های نایلونی رایگان، استفاده از جشنواره ها در راستای فرهنگ سازی، کمک به راه اندازی کارگاه تولید کیسه های پارچه ای معرفی فروشگاه های حامی طرح و نصب تابلوها و بنرهای اطلاع رسانی است.
هرکدام از ما اگر به اندازه خودمان مسوولیت اجتماعیمان را بپذیریم و در مقابل مهربانی های زمین به موجودات که روی آن زندگی می کنند، بی تفاوت نباشیم و اندکی تعامل کنیم به نتیجه ای جز عشق ورزیدن به زمین نخواهیم رسید.
نظر شما