۱۱ اسفند ۱۴۰۱، ۸:۱۲
کد خبرنگار: 2161
کد خبر: 85044631
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پارک ۱۳ هکتاری تپه هزار پیچ گرگان در حسرت درخت‌داری و آب

گرگان - ایرنا - چندصدمتر مانده به گرگان در ارتفاعات معروف به تپه پسماند، صدها درخت کاج و سرو ۲ تا چهار ساله که قرار بود سایبانی برای تفرج گرگانی‌ها و پناه آوردن آن‌ها به دل طبیعت باشد، آرام آرام در حال خشکیدن است و انگار برنامه‌ای برای تبدیل این محدوده خوش منظره ۱۳ هکتاری به پارک وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، تا اوایل دهه ۶۰ زباله شهری و حتی فضولات انسانی گرگان در بخش شمال غربی این شهر تخلیه و دپو می‌شد و چون بافت مسکونی شهر فاصله زیادی با این محدوده داشت، مشکلی برای ادامه این کار به وجود نیامد.

با گسترش جمعیت و حرکت بافت شهری گرگان به سمت بخش غربی، احداث مسکن مهر سعدآباد و ساخت ساختمان‌های اداری در سایت اداری، ضرورت بازنگری در تغییر مکان تخلیه زباله این شهر مورد توجه قرار گرفت و در نهایت مکان دپو و تخلیه زباله به مناطق شمالی آق‌قلا منتقل شد.

اگر چه در ابتدا گمان می‌رفت که با جابه‌جایی مکان تخلیه زباله، مشکلی در مکان قبلی دپوی زباله گرگان وجود ندارد اما انباشت زباله‌های فراوان موجب تبدیل این منطقه به کانون متعفن و زشت منظر همراه با بوی تعفن شد تا این‌که در سال ۱۳۹۶ با دستور استاندار وقت، عملیات فنی و مهندسی برای احداث پارک پسماند در مکان تخلیه زباله آغاز شد.

در این طرح و به دستور مدیران ارشد اجرایی گلستان مقرر شد پس از حدود چهار دهه، محدوده مذکور از پسماند و نخاله و حتی فضولات انسانی تخلیه شود و مقدمات احداث پارک طبیعت در محل موسوم به زباله‌دانی هزار پیچ آغاز گردد.

حدود ۵۰ ماه از آغاز عملیات اجرایی پارک پسماند یا طبیعت گرگان می گذرد و درختان کاشته شده پیرامون این پارک که با آبیاری در سال‌های ‌اول رشد مناسبی پیدا کرده بودند، به خشکی متمایل شده و اگر در فصل گرمای پیش‌رو مورد توجه نگیرند چه بسا به طور کامل از بین بروند.

پارک ۱۳ هکتاری تپه هزار پیچ گرگان در حسرت درخت‌داری و آب

همچنین اندک زیر ساخت‌های ایجاد شده مانند روشنایی و مسیر دسترسی هم به حال خود رها شده و طبق مشاهدات خبرنگار ایرنا، تیرهای برق چوبی تعبیه شده در این عرصه ۱۳ هکتاری به نظر از سوی سارقین قطع شده و تجهیزات آن مورد دستبرد قرار گرفته است.

به عقیده کارشناسان حوزه منابع طبیعی ، خاک بستر تپه ایجاد شده در منطقه مذکور استعداد بسیار بالایی برای کاشت نهال های مثمر و انواع میوه جات دارد که درطرح پیش بینی شده برای این منطقه، برنامه خاصی برای این مقوله ترسیم نشده است.

با توجه به اینکه قرار است طی چند سال آینده هزارپیچ که در مجاورت تپه پسماند قرار دارد به منطقه گردشگری با شهربازی مدرن تبدیل شود، بهسازی سیمای نامتوزان منطقه باید به شکل جدی در دستور کار قرار بگیرد که یکی از این روش‌های موثر درختکاری و بهسازی فضای سبز دست کاشت است.

علاقمندان و دوستداران طبیعت بر این باورند که کاشت نهال مثمر از جمله روش‌های مطلوب در این مسیر است، رویه ای که دربرخی شهرها مانند گلوگاه مازندران با کاشت درخت انجیر در جاده جنگلی عملیاتی شد و این درختان با رسیدن به مرحله باروری یکی از جاذبه های گردشگری این شهر است .

پارک ۱۳ هکتاری تپه هزار پیچ گرگان در حسرت درخت‌داری و آب

مدیر سازمان مدیریت پسماند شهرداری‌های گلستان گفت: عرصه تپه پسماند در اختیار این سازمان قرار ندارد و هر گونه عملیات اجرایی و یا سرمایه‌گذاری در آن نیازمند انتقال سند است تا بتوانیم با استفاده از سرمایه‌گذار خصوصی به این منطقه رونق دهیم .

حسن ملک شاهکویی اظهار کرد: در گذشته ۲ نفر برای حفاظت از این منطقه در کانکس مستقر بودند تا مانع تخلیه زباله یا سپتاژ شوند که پس از مدتی به جای استقرار کانکس با حفر خندقی، جلوی ورود زباله گرفته شد و دیگر نیازی به نیروی انسانی نبود.

مدیر سازمان پسماند افزود: مکاتبه برای در اختیار گرفتن عرصه انجام شده تا برنامه‌ریزی برای توسعه منطقه سرعت بیشتری بگیرد.

اشکان شاهینی یکی از علاقمندان طبیعت به ایرنا گفت: اگر چه در سال های گذشته جلوی تخلیه فاضلاب و زباله در این منطقه گرفته شد اما پس از آن دیگر توجهی به رونق این منطقه جنگلی نشد.

وی ادامه داد: با استناد به اظهارات مدیران قبلی گلستان حدود ۱۰ میلیارد تومان در منطقه مذکور هزینه گردید اما در ادامه هیچ نقشه راهی برای این منطقه ترسیم نشد.

شاهینی گفت: این منطقه حدود ۱۳ هکتار وسعت دارد که می تواند به یک باغ شهری مثمر تبدیل شود تا مردم بتوانند از آن استفاده کنند.

این علاقمند به طبیعت افزود: سمن‌های حامی منابع طبیعی بدون نیاز به مساعدت مالی دولت می‌توانند در عرصه فعلی انواع درخت بکارند و با هزینه شخصی از آن نگهداری کنند.

وی ادامه داد: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب برای کاشت نهال مثمر این محوطه ۱۳ هکتاری می تواند فضای مناسبی برای ایجاد باغ شهری باشد.

مدیرکل دفتر فنی و عمرانی استانداری گلستان هم به ایرنا گفت: در حال حاضر پروژه‌ عمرانی بهسازی و صیانت از فضای سبز موجود در پارک پسماند متوقف شده و ساز و کار مشخصی برای این منطقه وجود ندارد.

صادقعلی مقدم افزود: برخی ایام سال شاهد حضور گله‌های گوسفند و احشام در منطقه هستیم که باعث آسیب زدن به فضای سبز و درختان شده اما چاره‌ای نداریم و باید در انتظار تعیین تکلیف این پارک باشیم.

وی گفت: با توجه به اینه زیرساخت‌های اولیه در منطقه وجود دارد می توان با حداقل سرمایه‌گذاری تپه پسماند گرگان را به منطقه گردشگری تبدیل کرد و بخشی از تراکم حضور گردشگران در تفرجگاه‌های ناهارخوران و النگدره را به این سمت هدایت نمود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha