۵ اسفند ۱۴۰۱، ۱۵:۴۹
کد خبرنگار: 934
کد خبر: 85039357
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نوسان بازار ارز و خودرو در نتیجه جنگ تمام عیار اقتصادی رخ داد

آستارا- ایرنا- امام‌جمعه آستارا گفت: نوسان بازار ارز و خودرو در نتیجه یک کودتا و جنگ تمام عیار اقتصادی دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران رخ داده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام محمدجواد باقری ارومی در خطبه‌های نمازجمعه در مصلی آستارا یادآور شد: ۲ هفته گذشته ملت عزیز با حضور در راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن برگ افتخار دیگری را در تاریخ انقلاب اسلامی رقم زدند که رهبر معظم انقلاب در مقابل آن حرکت و حضور باشکوه ابراز تعظیم کردند.

وی افزود: وقتی که مقام معظم رهبری در مقابل آن حضور باشکوه تعظیم و به مردم ابراز ارادت می‌کنند، باید حساب کار دست همه بیایید که این مردم چه علاقه‌ای نسبت به ولایت و نظام دارند و در لبیک به فرمان رهبری نشان دادند که چطور می‌توانند حضور داشته باشند و تمام نقشه‌های دشمن را به راحتی نقش برآب کنند.

امام‌جمعه آستارا اظهار کرد: مردم با وجود همه مشکلات به ویژه مشکلات اقتصادی که چندماه گذشته پیش آمد، با آن حضور که همه اذعان می‌کنند نسبت به سال‌های گذشته بسیار متفاوت بوده است، نشان دادند که حتی در سخت‌ترین شرایط پای اسلام و انقلاب ایستاده‌اند و تا پای جان از انقلاب اسلامی دفاع می‌کنند.

وی اضافه کرد: دوست و دشمن باید بدانند که مردم چطور پای انقلاب ایستادند و اگر کسی بخواهد در مورد مسائل سیاسی، اجتماعی و مشکلات روز جامعه اظهار نظر، صحبت و تحلیل کند یا راه را به عده‌ای نشان دهد، باید انصاف را رعایت نماید.

حجت‌الاسلام باقری ارومی بیان کرد: امروز عده‌ای در مورد مسائل کشور طوری صحبت و اظهار نظر می‌کنند که انگار کار از کار گذشته، انقلاب به مراحل پایانی و نظام به آخر خط رسیده است، توانایی مدیریت مشکلات کشور را ندارد و به خیال خام بیگانگان نظام تا چند وقت دیگر از بین خواهد رفت.

وی عنوان کرد: برخی هم در داخل همین صحبت‌ها و تحلیل‌ها را مطرح می‌کنند، تا یک مشکل کوچکی می‌بینند اصل نظام را هدف قرار می‌دهند و می‌گویند که کار تمام است، این نظام توانایی ندارد، دیگر به درد نمی‌خورد.

امام‌جمعه آستارا گفت: هیچ کجای دنیا یک کشوری، دولتی و ملتی نیست که هیچ مشکلی نداشته باشد، حتی کشورهایی که از نظر مادی، امکانات و ثروت در بالاترین رتبه‌ها و درجه‌ها قرار دارند نیز درگیر مشکلات دیگری هستند اما نحوه مواجهه با مشکلات مهم است.

وی تشریح کرد: بیشتر مشکلاتی که امروز در کشور وجود دارد، ناشی از مسائل اقتصادی است و مردم زیر این مشکلات اقتصادی سختی می‌کشند؛ گرانی، تورم و قیمت افسار گسیخته ارز، طلا، سکه و خودرو بازار را ملتهب کرده است و مردم ما اینها را می‌بینند ولی پای انقلاب هم هستند.

حجت‌الاسلام باقری ارومی با اشاره به اینکه ۲ نگاه در مواجهه با مشکلات وجود دارد، افزود: یک نگاه انقلابی و واقع‌بینانه است و مسائل را درست می‌نمایاند ولی یک نگاه ارتجاعی هم وجود دارد که تکه‌ای از مشکل را برش می‌زند و با بزرگ‌نمایی تمام توجه‌ها را به آن معطوف می‌کند که انگار در نظام جمهوری اسلامی هیچ حرکت مثبتی، اقدام خوبی و اتفاق شایسته‌ای نیافتاده و تمام مشکل همان مساله اقتصادی خاص است.

وی فرمایش رهبر معظم انقلاب در بین جمعی از مردم را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: راه سختی در یک مسیر بلند به سمت قله کوه وجود دارد که انسان با دیدن سختی‌ها نباید ناامید شود؛ بلکه باید به آن مسیر سختی که از کوهپایه آمده است، نگاهی بکند و البته در راه کم رسیدن به قله سختی‌ها بیشتر هم می‌شود اما نباید زحمت‌ها در مسیری که پیموده شده است، فراموش شود و تنها همین سختی آخر در نظر گرفته شود.

سختی‌های موجود ناشی از رسیدن انقلاب اسلامی به نزدیکی قله است

امام‌جمعه آستارا ادامه داد: انقلاب اسلامی هم ۴۴ سال راه پیموده و در چهل و پنجمین سال قرار گرفته است و در نزدیکی قله قرار دارد؛ نمی‌توانیم همه آن مسیر گذشته و راهی که با وجود همه مشکلات پیمودیم و به اینجا رسیدیم را انکار کنیم و بگوییم این انقلاب فایده‌ای نداشته است.

وی عنوان کرد: برخی مشکلات وجود دارد که مشکل اساسی هم هست اما راه حل دارد و باید مسئولان راه آن را پیدا کنند؛ در دهه ۹۰ یک عقب‌ماندگی شدیدی در اقتصاد داشتیم و با اینکه هر سال رهبر معظم انقلاب در قالب نام‌گذاری سال‌ها حول محور اقتصاد و تولید تاکید بر مشکلات و تمرکز بر رفع آنها داشتند، اما مورد توجه قرار نگرفت.

حجت‌الاسلام باقری ارومی گفت: تحریم‌ها، گره زدن مسائل اقتصادی به مسائل مذاکرات هسته‌ای و برجام در کنار سوء‌مدیریت‌های داخلی موجب شد تا عقب‌ماندگی ۱۰ ساله‌ای ایجاد شود اما این عقب‌ماندگی را نمی‌توان در ۱ تا ۲ سال جبران کرد و برای این امر به همان میزان یا دست‌کم نصف آن زمان لازم است.

وی اضافه کرد: مشکلات دیگر در کنار عقب‌ماندگی‌ها به وجود آمد، از جمله اینکه وقتی دشمن دید تابستان امسال با حذف ارز ترجیحی و گرانی برخی کالاها هیچ اتفاقی نیافتاد و التهابی در بازار ارز و طلا ایجاد نشد، در شهریورماه بهانه‌ای برای ایجاد آشوب و اغتشاش در کشور به دست آوردند و برخی هم با حمایت رسانه‌های بیگانه آب به آسیاب دشمن ریختند.

امام‌جمعه آستارا تصریح کرد: دشمنان وقتی دیدند نمی‌توانند به لحاظ امنیتی و نظم داخلی به کشور ضربه بزنند، اقتصاد را هدف گرفتند و در کنار آن جنگ تمام عیار اقتصادی، جنگ ادراکی و شناختی به راه انداختند که سلاح و میدان مشخصی نداشت و تلاش داشتند با استفاده از آن ذهن مردم را منحرف کنند.

وی اظهار کرد: همان تحلیل ارتجاعی که ذهن‌ها را به سمت یک نقطه متمرکز می‌کند، تلاش دارد با گرانی ارز و طلا پیشرفت‌ها و دستاوردهای دیگر حتی حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن را کمرنگ نماید تا مردم از سایر مسائل غافل شوند و انقلاب را از دست رفته ببینند.

حجت‌الاسلام باقری ارومی با اشاره به اینکه در این میان کاستی‌ها و مسائل مدیریتی هم وجود دارد، عنوان کرد: چند مجموعه در چرخه ارز دخیل هستند، از جمله وزارت نفت به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده محصول استراتژیک کشور، نفت و صنایع پتروشیمی را می‌فروشد و ارز وارد می‌کند و وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت سفارش و تخصیص ارز مواد اولیه و خرید تجهیزات و ماشین‌آلات کارخانه‌ای را انجام می‌دهد.

وی افزود: بانک مرکزی اما در عمل در این چرخه تنها حسابدار است و هیچ سیاست‌گذاری در مورد نحوه جذب، توزیع و عرضه ارز ندارد؛ از این رو زمانی مشکلات ارز و طلا برطرف می‌شود که بانک مرکزی به جای فعالیت به عنوان حسابدار ارزی، حاکم و حکمران ارزی کشور باشد.

امام‌جمعه آستارا گفت: بانک مرکزی چنانکه در بحث پول داخلی در مورد میزان چاپ و عرضه اسکناس سیاست‌گذاری انجام می‌دهد و نرخ سود بانگی و کارمزد وام‌ها را تعیین می‌کند، باید در حوزه ارز هم وارد عمل شود؛ چنین مشکلاتی در کشور وجود دارد و انکار هم نمی‌کنیم اما نباید اینها موجب شود تا انقلاب را زیرپا بگذاریم.

وی همچنین با تبریک سالروز ولادت حضرت امام حسین و حضرت اباالفضل (ع) و مناسبت‌های روز پاسدار و جانباز عنوان کرد: امید می‌رود با لطف و عنایت خداوند و مجاهدت پاسداران و رزمندگان عزیزی که سال‌ها در دوران دفاع مقدس و جنگ سخت پای انقلاب و اسلام ایستادند، در این جنگ اقتصادی هم بر مشکلات فائق بیاییم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha