جعفر قادری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مسابقات قرآن در سطح بینالمللی سبب میشود حافظان و قاریان از کشورهای مختلف در رقابت با یکدیگر قرار گیرند که میتواند در روحیه و جذب مخاطبان و علاقهمندان به فعالیتهای قرآنی اثرگذار باشد تا در دورههای بعدی به صورت جدی تر در این زمینه ورود کنند.
وی افزود: از نظر بینالمللی برای ما این ارتباط با کشورهای مختلف خیلی مهم است، زیرا تلاش کشورهای اروپایی و آمریکایی این است که ما را یک کشور منزوی نشان دهند و تلاش میکنند با فشارهایی که به کشور ما وارد می کنند ارتباطات ما را با سایر کشورها قطع کنند، بنابراین این موضوع اهمیت زیادی دارد و می تواند مرجعیت کشور ما را در امور قرآنی ثابت کند، همچنین تأثیرات زیادی در معنوی شدن فضای داخلی کشور دارد و می تواند فضای کشور را متأثر از خودش کند.
نایب رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حوزه فعالیتهای مذهبی در عین حال که دولت باید تسهیل گر باشد، حمایت و بخشی از هزینهها را تأمین کند، اما اصل فعالیتها باید توسط مردم مورد حمایت قرار گیرد، در این صورت ماندگار میشود و توسعه مییابد؛ در غیر این صورت اگر این فعالیتها جنبه دولتی داشته باشد و نگاهشان به منابع و اعتبارات دولتی باشد، نمیتواند به عنوان فعالیت ماندگار و اثرگذار مطرح شود؛ بنابراین باید همه تلاشمان این باشد که مردم را وارد فعالیتهای قرآنی کنیم و ظرفیتهای مردمی وارد عمل شوند، دولت هم تسهیلگر باشد.
قادری گفت: در شرایطی که فشار تحریم متوجه کشور است، اما این فشارها توسط مسلمانان و علاقه مندان به فعالیت های قرآنی نادیده گرفته میشود و مردم در این زمینه ورود میکنند، موجب تقویت روحیه مردم میشود.
وی خاطرنشان کرد: باید به شکلهای مختلف زمینه نهادینه شدن آموزههای قرآنی را در جامعه فراهم کنیم و مسابقات قرآن بهانهای است برای اینکه فرهنگ قرآنی در زندگی ما ساری و جاری شود، بنابراین این مسابقات خوب است اما دامنه فعالیتهای قرآنی باید در قالب فیلم ها، مستندات قرآنی، جشنوارهها و رقابتهای بینالمللی توسعه یابد.
سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از تاریخ ۲۹ بهمن ماه با حضور قاریان و حافظان برتر بینالمللی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز شده و تا سوم اسفند ماه ادامه دارد.
نظر شما