بخشی از بیلبوردهای شهری به موضوع پیشگیری از اعتیاد اختصاص یابد

تهران - ایرنا - رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: باید منابع مالی و غیرمالی دستگاه ها را برای پیشگیری از اعتیاد پای کار آورد و با توجه به اینکه اعتیاد یک پنجم آسیب های اجتماعی را تشکیل می دهد، از این رو باید بخشی از بیلبوردهای شهری را به فضای پیشگیرانه تخصیص داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی محمد قادری روز دوشنبه در آیین افتتاح کارزار رسانه‌ای ملی پیشگیری از اعتیاد با عنوان «والد آگاه، فرزند ایمن» افزود: این کارزار با نگاه پیگیرانه و تولید محتوای حرفه ای، قرار است که والدین را آگاه و فرزندان را از اعتیاد ایمن کند.

وی با بیان اینکه اعتیاد یکی از پنج آسیب اجتماعی بزرگ کشور است، افزود: دستگاه های زیادی در کمیته ملی فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد به ویژه ستاد مبارزه با مواد مخدر فعالیت های مستمر و موثری دارند و تلاش می کنند این کمیته با کارکرد مطلوب شناخته شود و یکی از زنجیره های مهم را در امر پیشگیری داشته باشیم.

به گفته او، جلسه ای در آینده برای سیاستگذاری های سال ۱۴۰۲ برگزار می شود تا خط مشی بهزیستی برای سال آینده فارغ از بودجه و نگاه های اداری مشخص شود و در حوزه پیشگیری هم کارکرد مطلوبی ایجاد شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور، گفت: بازخورد کار فرهنگی در کوتاه مدت احصاء نمی شود زیرا موضوع ایمن سازی جامعه و محیط های کسب و کار و عمومی را در برمی گیرد و برای پیشگیری از اعتیاد باید وارد میدان شویم.

قادری افزود: عده ای از سوداگران و منفعت طلبان به سلامت انسان‌های دیگر خدشه وارد می کنند به عنوان مثال قرار است افراد تحصیل و اوقات فراغت داشته باشد اما عده ای آگاهانه و ناآگاهانه کاری می کنند که از آن فرد از حیز انتفاع خارج شود و فرقی ندارد که مخاطب‌شان صغر سنی داشته و کمتر از ۱۸ سال باشد و مواد مخدر را در اختیار آنها قرار می دهند.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد عمومیت و سطح‌بندی موادمخدر آنقدر گسترش پیدا کرده که ممکن است کودک ۱۴ یا ۱۵ ساله نیز به سمت آن سوق داده شود. در مراکز بهزیستی برای افراد صغرسنی کارهایی انجام می دهیم تا به شرایط معمولی زندگی خود برگردد.

به گفته وی، باید برای نوزادی که به دنیا می آید نیز با توجه به حساسیت ها آموزش و پیشگیری مدنظر قرار گیرد زیرا دوره مراقبتی به روایت معصومین تا ۱۱ سالگی است، بنابراین تخفیف دادن کار پیشگیری به کار ضعیف بار شرعی دارد؛ از این رو لازم است به صورت منسجم تر برنامه ریزی کرد و در محیط کار و مدارس حضور جدی داشته باشیم.

قادری یادآور شد: باید گروه های سیار و پیشگیری را در محیط های مختلف برای ارائه آموزش دوره های پیشگیری و بهداشت روان و مشاوره داشته باشیم و برای پیشگیری از اعتیاد هم منابع مالی و غیرمالی دستگاه ها را به خدمت بگیریم.

چالش‌های حوزه پیشگیری از اعتیاد

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این آیین، گفت: برداشتی که از کمیته فرهنگی داریم این است که حتما به عنوان نرم افزار و مرکز ثقل فعالیت های پیشگیرانه در محیط ها کار کند.

به گفته محمدهادی عسگری، اتفاقات خوبی در زمینه پیشگیری از اعتیاد در قالب تفاهمنامه بین ستاد و دستگاه ها رقم خورده است اما اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری از اعتیاد به دلیل ماهیت مساله، از عهده یک دستگاه برنمی آید و لازم است در این زمینه با آیین کار و میثاق مشترک تعامل داشته باشیم.

وی افزود: در امر پیشگیری از اعتیاد چالش هایی وجود دارد و با توجه به ابعاد آن، پیشگیری نیز خالی از پیچیدگی نخواهد بود و باید به این مقوله اشراف کامل داشته باشیم.

وی اظهار کرد: چالش دیگر این است پیشگیری مساله ای دیربازده است و نمی توان با شاخص های کمی، نتیجه ای سریع گرفت و نیازمند تمرین، حوصله و صرف هزینه است.

عسگری یادآور شد: چالش دیگر در امر پیشگیری از اعتیاد این است که بخش خصوصی و غیردولتی چندان تمایلی برای سرمایه گذاری در حوزه پیشگیری ندارد اما امروز شاهد شکل‌گیری شبکه خیرین یاریگران زندگی هستیم تا از ظرفیت مادی و معنوی در امر پیشگیری از اعتیاد استفاده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha