صاحبنظر اقتصادی: پیش‌بینی رشد بودجه رفاه اجتماعی شایسته قدردانی است

کرمان- ایرنا- یک صاحبنظر اقتصادی و استاندار پیشین لرستان به بهانه بررسی لایحه بودجه و نیز برنامه هفتم توسعه در مجلس به بیان اظهارنظر درباره ابعاد مختلف این موضوع پرداخت و رشد ۷۶ درصدی بودجه امور مربوط به رفاه اجتماعی در دولت را شایسته تقدیر دانست که دارای آثار مثبت زیادی خواهد بود.

سیدحسین صابری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در لایحه بودجه در بندهای مختلف شاهد افزایش هزینه ها یا مصارف بودجه هستیم که بدرستی اعمال شده و می توان در صورت تصویب نهایی و اجرا شاهد آثار مناسب آنها در جامعه بود.

وی معتقد است: باتوجه به وضعیت رفاه اجتماعی در جامعه توجه به این بخش در لایحه بودجه، هوشمندی دولت را نشان می‌دهد تا بتوان عقب‌ماندگی‌های سال‌های گذشته را نیز جبران کرد.

دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کرمان در ادامه افزایش ۵۲ درصدی بودجه بخش آموزش و پژوهش را نیز بسیار مفید و مناسب دانست و گفت: درصورتی که همه فعالیت‌ها و برنامه‌ها به سمت پژوهش‌محوری پیش برود و با استناد به حوزه‌های علمی و آموزش‌محور باشد، به طور یقین آثار آن را در همه بخش های اجتماعی و اقتصادی مشاهده خواهیم کرد.

وی همچنین رشد ۴۰ درصدی بودجه کل کشور را قابل توجه خواند و گفت: دولت در کنار توجه به بخش های اجتماعی جامعه مثل رفاه اجتماعی و تقویت بنیه‌های پژوهشی از یک اولویت مهم دیگر جامعه در حوزه‌های امنیتی و دفاعی نیز عقب نمانده و در عین حال تلاش کرده با افزایش ۳۰ درصدی این عرصه مهم را دریابد.

صابری البته با اشاره به سهم رشد ۲۴ درصدی بخش سلامت در بودجه معتقد است که در میان بخش‌های مختلف هزینه‌ای از سهم پایین‌تری برخوردار شده و هنوز به حد استاندارد خود نرسیده است.

مقابله با فرار مالیاتی

این سیاستمدار اصولگرا در ادامه همچنین رویکرد مهم دیگر لایحه بودجه را امکان مقابله با فرار مالیاتی می‌داند و معتقد است: تنظیم بودجه نشان می‌دهد دولت با ظرافت سعی دارد عقب‌ماندگی‌های انباشت شده سال‌های قبل و دولت‌های گذشته را در مقابله با فرار مالیاتی پاسخ دهد و جبران کند.

صابری تصریح کرد: رشد وصول مالیات از شرکت‌ها به میزان ۱۲۰ درصد قابل توجه است که با توسل به آن بخش مهمی از فرارهای مالیاتی عمده وصول می‌شود و اقدام لازم، جدید، انقلابی و جهادی می‌طلبد.

وی تشریح کرد: هرچند به استناد گزارش‌ها و اظهارات منابع مختلف هنوز فرار مالیاتی در کشور فراوان است چنانچه روزی برسد که با قوانین محکم و حاکمیت کامل، دولت بتواند حقوق کامل به عنوان مالیات وصول کند و مودیان کلان مالیاتی مقید و ملزم به پرداخت مالیات خود شوند، هم عده زیادی از آحاد جامعه از مالیات های مختصر معاف می شوند و هم با وصول مالیات از تعدادی از مودیان عمده مالیاتی از جمله شرکت‌های خصوصی و خصولتی، می‌توان کل بودجه کشور را از محل مالیات تامین کرد.

صابری گفت: در عین حال در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ رشد درآمد مالیاتی ۴۷ درصد است که اقتدار لازم برای وصول و محقق آن لازم است.

این کنشگر سیاسی و اقتصادی همچنین رسیدن سهم درآمدی از فروش فرآورده های نفتی در لایحه بودجه به مرز قانونی را مفید و شایسته قدردانی می داند و معتقد است: این موضوع نشان می‌دهد دولت در بحث تامین منابع از فروش نفت قانون را رعایت کرده است.

صاحبنظر اقتصادی: پیش‌بینی رشد بودجه رفاه اجتماعی شایسته قدردانی است

وی در عین حال معتقد است که پیش بینی رشد ۲۵ درصدی نسبت به سال قبل خوش‌بینانه است و اظهارامیدواری می کند که این هدفگذاری محقق شود.

صابری در ادامه سرفصل واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و رشد ۲۳۰ درصدی فروش اموال نسبت به سال قبل را مورد اشاره قرار داد و گفت: امیدواریم این بخش قابلیت اجرا داشته باشد و به عاملی برای کسری بودجه تبدیل نشود زیرا تجربه ثابت کرده دستگاه های دولتی به راحتی حاضر به فروش دارایی های خود نیستند.

وی همچنین با اشاره به برنامه رشد ۷۰ درصدی فروش انواع اوراق مالی در سرفصل واگذاری دارایی‌های مالی تاکید کرد که مراقبت شود این بخش خوشبینانه ترسیم نشود تا بدهکاری دولت را در آینده افزایش ندهد و هنگام بازپرداخت، درصورتی که اوراق به فروش نروند، کسری بودجه شکل نگیرد.

دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان کرمان در ادامه با اشاره به یکی دیگر از میراث‌های دولت‌های قبل با عنوان بازپرداخت مربوط به فروش اوراق اسلامی گفت: در لایحه رقمی برای بازپرداخت اقساط اوراق سال‌های قبل و سررسید شده باید گنجانده شود تا به عاملی برای کسری بودجه تبدیل نشود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha