کمک رسانی هوایی مسئولان به مناطق خسارت دیده از برف و باران کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج- ایرنا- جمعی از مسئولان و اعضای ستاد مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد امروز با بالگرد به یاری ساکنان روستایی هایی که بر اثر بارش های شدید برف و باران گذشته همچنان راههای زمینی آنان‌ بسته شده شتافتند و به توزیع اقلام مورد نیاز انان افدام کردند.

به گزارش ایرنا، امروز شنبه (۲۹ بهمن ۱۴۰۱) جمعی از اعضای ستاد مدیریت بحران استان در برخی روستاهای شهرستان بویراحمد که بر اثر برف سنگین روز قبل راه ارتباطی آنها بسته شده بود، به وسیله بالگرد بازدید میدانی و امدادرسانی کردند.

البته رسیدگی به مناطق محروم، تسهیل گری، امداد رسانی و کمک به مردم محروم به ویژه در روستاهای دورافتاده از شاخصه های دولت مردمی سیزدهم است که مسئولان در این استان به خوبی این اصول را اجرا می کنند.

حجم برف در برخی روستاها به گونه ای بوده که شاهد ریزش بهمن بوده اند و راه های ارتباطی آنها کاملا قطع شده است.

از سوی دیگر، ۲هزار کیلومتر راه شوسه و خاکی در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۵۰۰کیلومتر از این میزان در روستاهای بالای ۲۰خانوار هستند و با بارش برف و باران راه تعداد زیادی از روستاها مسدود می شود.

در راستای برنامه ریزی دولت سیزدهم برای توسعه آسفالت راه روستایی در هشت ماه گذشته ۱۰۰ کیلومتر راه روستایی در این استان آسفالت شده که بی نظیر بوده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد در حاشیه بازدید از روستاهای دورافتاده مارگون، گفت: با توجه به بارش سنگین برف و باران در سامانه بارشی اخیر مسیر تعدادی از روستاهای استان به ویژه در شهرستان های بویراحمد، مارگون بسته شده بود.

علی رضا نیکروز افزود: به دلیل تسریع در امر خدمت رسانی، سرکشی به مردم و بررسی وضعیت راه های روستایی بازدید امروز از مناطق سخت گذر استان صورت گرفت.

وی ادامه داد: اقلام امدادی برای کمک برای مردم این روستاها در این سفر توسط جمعیت هلال احمر استان تهیه شده بود و توزیع اقلام میان روستائیان انجام شد.

کمک رسانی هوایی مسئولان به مناطق خسارت دیده از برف و باران کهگیلویه و بویراحمد

فرماندار بویراحمد نیز گفت: با توجه به اینکه تعدادی از روستاهای شهرستان بویراحمد از بارش‌های قبلی تا الان با آنها ارتباط زمینی نداشتیم و امکان ارتباط نیز میسر نبود، امروز پرواز ۲ ساعته ای انجام گرفت.

شهرام مهدوی مطلق بیان کرد: این پروازها به کمک مجموعه هلال احمر استان، معاون امداد جمعیت هلال احمر و جمعی از امدادگران هلال احمر شهرستان به اتفاق مدیرکل بحران استانداری از روستاهایی که ارتباط جاده‌ای آنها قطع شده بود و امکان ارتباط و بررسی زمینی وجود نداشت، اجرایی شد.

وی ادامه داد: بررسی‌های اولیه انجام شد و در این خصوص تصمیم‌گیری‌های لازم برای خدمات‌رسانی به آنها مورد برسی قرار گرفت.

مهدوی مطلق با بیان اینکه بخش عمده مشکل روستاهای فوق، راه‌های روستایی بوده که راه‌های ارتباطی آنها قطع شده بود، گفت: تصمیم‌گیری‌های لازم برای رفع مشکلات و راهای ارتباطی در این روستاها گرفته خواهد شد و بخشی از دستگاه‌ها نیز به این روستاها اعزام شده‌اند.

فرماندار بویراحمد افزود: حدود ۲۵ روستا و پاره ده را به صورت هوایی بازدید داشتیم و جاهایی که امکان نشستن بالگرد بود، به صورت عینی و میدانی بازدید کردیم.

مهدوی مطلق ادامه داد: مشکلات آنها بررسی و جمع‌بندی شد و تصمیم مقتضی برای امدادرسانی کامل به صورت زمینی به این روستاها در دستور کار قرار خواهد گرفت.

کمک رسانی هوایی مسئولان به مناطق خسارت دیده از برف و باران کهگیلویه و بویراحمد

بارش های بیش از ۳۵۰ میلی متری در سامانه اخیر

رئیس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: براساس آخرین گزارش ایستگاه های هواشناسی ،میزان بارندگی در منطقه آبمورد شهرستان بویراحمد به ۳۵۱ میلی متر رسید .

ولی بهره مند افزود: این میزان بارندگی از روز یکشنبه ۲۳بهمن ماه جاری تا روز پنجشنبه (بیست و هفتم بهمن ماه) در پی سامانه بارشی جدید ثبت شده است.

وی ادامه داد: آخرین تغییرات میزان بارش های اخیر نشان می دهد در آبمورد لوداب ۳۵۱، لوداب ۳۳۴ ،ستنگان ۳۱۲ ،منصور خانی کاکان ۲۸۵ ،دشت بز ۲۷۷،موشمی زیلایی ۲۵۴،گنجگون ۲۵۱.۶، مارگون۲۳۹،امیرآباد بابکان ۲۳۵،سینه نمک ۲۳۰.۵،تنگ‌سرخ ۲۱۷ برف ،کالوس ۲۱۰ ،وزگ ۲۰۶،قلعه رئیسی ۲۰۴،جاورده ۲۰۰.۵،یاسوج فرودگاه ۱۹۶.۷، چیتاب ۱۹۰.۹ ،سی سخت ۱۹۰،دلی خمسیر ۱۸۹،گنجه ای ۱۸۴.۵،تنگ‌رواق ۱۸۰،کریک ۱۶۳،سیرون شبلیز ۱۶۱،سرآسیاب یوسفی ۱۶۰،سرفاریاب ۱۵۹،ده برآفتاب ۱۴۲ ،دیشموک ۱۳۱،تل گاه ۱۳۱،پاتاوه ۱۱۹، قلعه دختر ۱۱۲،لنده ۱۰۳.۵،بوستان ۱۰۲، باشت ۹۳.۵ ،ممبی ۸۸،چرام ۸۵.۴،دهدشت ۷۷.۵ ،ماهور باشت ۷۲،امامزاده جعفر ۵۱.۵ ،دیل ۵۰.۵,دوگنبدان ۴۶ و لیکک ۴۵.۹ میلی متر بارندگی ثبت شده است.

براساس آمار سازمان هواشناسی میزان بارندگی سال زراعی جاری در این مناطق از ۳۹۶ میلی متر تا هزار و ۱۵۵ میلی متر ثبت شده است که علاوه بر افزایش نسبت به بارش در سال گذشته ،بیانگر سالی پربارش در منطقه است.

وقوع بارش برف وباران شدید هفته جاری درنقاط مختلف کهگیلویه وبویراحمد تا حدود زیادی با مدیریت بحران و حضور مسئولانه متولیان کنترل شد و نسبت به بارش برف دی ماه در استان این بارش ها کمتر خسارت به بارآورد.

طبق اعلام ستاد بحران کشور، کهگیلویه و بویراحمد استان‌ اول به لحاظ بلا خیزی در بحران های مختلف از جمله سیل، زلزله، آتش سوزی و غیره است.

کهگیلویه وبویراحمد حدود ۶ هزار کیلومتر راه اعم از بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی دارد که از این میزان ۱۴۲ کیلومتر بزرگراه، ۵۰۵ کیلومتر راه اصلی، یکهزار و ۲۳۸ کیلومتر راه فرعی و مابقی نیز روستایی است.

بیش از ۴۴ درصد جمعیت افزون بر ۷۲۳هزار نفری استان کهگیلویه و بویراحمد در روستاها ساکن هستند.

استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی حدود ۷۲۳ هزار نفر جمعیت دارای هشت شهرستان، ۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه در جنوب غربی ایران واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha