۲۸ بهمن ۱۴۰۱، ۱۷:۴۲
کد خبرنگار: 881
کد خبر: 85033140
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گامی برای شکوفایی روابط اقتصادی ایران و چین

تهران- ایرنا- تقویت بیش از پیش روابط اقتصادی ایران و چین را می‌توان هسته اصلی توافق «آیت‌الله رئیسی» و «شی جین پینگ» دانست که از مسیر اجرای برنامه جامع همکاری ۲۵ ساله دو کشور عملیاتی می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «همکاری‌ توسعه‌ای و اقتصادی» مهمترین محور بیانیه مشترک ایران و چین در پایان سفر سه روزه آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» به پکن به شمار می‌رود که در عرصه‌های مختلفی همچون تجارت، کشاورزی، صنعت، انرژی، امور عمرانی، ارتباطات و ترانزیت قابل پیگیری است.

همانطور که پیش از سفر اعلام شد، هدف اصلی این سفر آغاز اجرای برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله ایران و چین بود و به همین دلیل هم پس از دیدار دو جانبه رؤسای جمهور ایران و چین، ۲۰ سند همکاری در زمینه‌های مختلف بین دو کشور به امضا رسید.

این موضوع در بیانیه مشترک ایران و چین که در پایان این سفر منتشر شد نیز مورد تأکید قرار گرفته است و بر اساس آن، دو طرف بر تسریع در اجرای برنامه همکاری جامع و ادامه افزایش همکاری‌ها در زمینه‌های تجاری، کشاورزی، صنعتی، انرژی تجدیدپذیر، زیرساختی و حوزه‌های مشابه توافق کردند.

دو طرف توافق کردند که هجدهمین نشست کمیته مشترک تجاری و اقتصادی ایران - چین در سال ۲۰۲۳ در تهران برگزار شود.

طرف چینی با قدردانی از مشارکت فعال ایران در نمایشگاه بین‌المللی واردات چین، نمایشگاه بین‌المللی تجارت خدمات چین و نمایشگاه کانتون، به وضوح از مشارکت شرکت‌های ایرانی در رویدادهای تجاری چین در آینده حمایت کرد.

طرف چینی همچنین تمایل خود را به مشارکت در تولید و افزایش کالاهای باکیفیت در ایران به‌منظور نیل به رشد تجاری پایدار دوجانبه و افزایش حجم صادرات به چین ابراز کرد.

ایران نیز متقابلاً از چین برای ایجاد «کانال‌ سبز» برای صادرات محصولات کشاورزی - غذایی کشورمان به چین قدردانی کرد.

دو طرف در بیانیه مشترک خود بر تقویت ارتباط به‌منظور پیشبرد همکاری در زمینه توسعه تجارت الکترونیک توافق کردند.

مقامات تهران و پکن همچنین با اعتقاد راسخ به سودمندی همکاری کشاورزی برای توسعه اجتماعی و اقتصادی ایران و چین، همکاری‌ گسترده و نزدیک کشاورزی را به نفع مردم دو کشور دانستند؛ آنها با اجرای برنامه اقدام در زمینه همکاری‌های کشاورزی بین وزارت جهادکشاورزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت کشاورزی و امور روستایی جمهوری خلق چین (۲۰۳۰ - ۲۰۲۳) موافقت کردند.

طرف چینی آمادگی خود را برای کمک به طرف ایرانی برای بهبود امنیت غذایی و ظرفیت تولید محصولات کشاورزی به‌صورت فراگیر اعلام کرد و طرف چینی نیز موافقت کرد که منابع مختلف از جمله کمک، مبادلات فنی، همکاری تجاری و اقتصادی را برای ساخت آزمایشگاه‌های مشترک کشاورزی مدرن و اجرای پروژه‌های پایلوت در همکاری فناوری کشاورزی به‌کارگیرد.

دو طرف بر تقویت همکاری در چارچوب یادداشت تفاهم تقویت ظرفیت‌های صنعتی و معدنی و سرمایه‌گذاری و توسعه همکاری‌ با هدف افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران به‌ویژه در تولید برق فتوولتائیک توافق کردند.

ابتکار کمربند - جاده

یکی از سیاست‌های چین در حدود یک دهه اخیر، اجرای سیاست «کمربند - راه» و «ابتکار توسعه جهانی» بوده است که این دو سیاست با سیاست‌های اعلامی از سوی جمهوری اسلامی ایران قرابت دارد؛ از این رو رؤسای جمهور دو کشور در مذاکرات خود این دو موضوع را نیز مورد پیگیری قرار دادند.

طبق بیانیه مشترک ایران و چین، آیت‌الله رئیسی به گرمی از ابتکار کمربند - راه و ابتکار توسعه جهانی طرح شده توسط شی جین پینگ استقبال و حمایت و آمادگی خود را برای مشارکت همه‌جانبه در این ابتکارات اعلام کرد. طرف چینی هم از مواضع اعلامی ایران استقبال و از پیوستن ایران به گروه دوستان ابتکار جهانی به‌عنوان یکی از اعضای پیشگام قدردانی کرد. دو طرف بر سر تقویت همکاری در چارچوب طرح کمربند - راه و ابتکار توسعه جهانی توافق کردند.

میزبانی ایران از اندیشمندان چینی

توسعه روابط دو کشور بدون آنکه فرهیختگان و اندیشمندان با یکدیگر ارتباط داشته و نظرات را در عرصه‌های مختلف به یکدیگر نزدیک کنند، امکان‌پذیر نیست؛ از این رو یکی از دیگر از موضوعاتی که در بیانیه مشترک به آن اشاره شده است، میزبانی از اندیشمندان دو کشور است.

دو طرف توافق کردند در سال ۲۰۲۳ از ۵۰ شخصیت برجسته از احزاب سیاسی، رسانه‌ها و اندیشکده‌ها برای تبادل تجارب و دیدگاه‌ها در مورد حکمرانی به‌صورت متقابل دعوت کنند. طرف ایرانی از دستاورد قابل توجه چین در زمینه فقرزدایی تمجید کرد و طرف چینی موافقت خود را با دعوت از شخصیت‌های ایرانی از احزاب سیاسی و سایر حوزه‌ها به چین برای شرکت در برنامه‌های آموزشی فقرزدایی، سلامت و توسعه سبز ابراز داشت.

مقامات تهران و پکن همچنین ضمن توجه ویژه به نگرانی‌های مشترک در مورد تغییرات آب و هوایی توافق کردند که همکاری در زمینه حفاظت از محیط زیست، مقابله با آلودگی هوا و مسائلی مانند ریزگردها را ارتقا دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha