پایش منطقه حفاظت شده گدار (گادر) نقده شبانه‌روزی شد

مهاباد - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: با راه‌اندازی پایگاه محیط‌بانی جدید، پایش منطقه حفاظت شده گدار (گادر) این شهرستان شبانه‌روزی شد.

اکبر قائمی روز جمعه در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هفته گذشته پایگاه محیط‌بانی «شهید مکائیل هاشمی» (از شهدای محیط زیست) در روستای «قره‌قصاب» این شهرستان راه‌اندازی شد تا با حضور محیط‌بانان پایش در منطقه حفاظت شده گدار (گادر) به صورت شبانه روزی انجام شود.

وی اضافه کرد: منطقه گدار (گادر) نقده به مساحت ۲۳۰ هکتار در حاشیه رودخانه‌ای به همین نام و در محدوده این شهرستان واقع است که از ۲ سال قبل و پس از شروع عملیات انتقال آب به سمت دریاچه ارومیه، به منطقه حفاظت شده ارتقا پیدا کرد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: هم اکنون علاوه بر پایگاه محیط‌بانی «شهید مکایل هاشمی»، ۲ پایگاه دیگر شامل پایگاه محیط بانی «شهید بهرام حنیفی» در حاشیه تالاب «سلدوز» و پایگاه محیط بانی «شهید غلامرضا جمشیدی» در روستای «گرده‌قیت» این شهرستان راه‌اندازی شده که پایگاه «گرده‌قیت» اکنون غیرفعال است.

قائمی اظهار کرد: در دهه فجر امسال پروژه برق رسانی به پایگاه محیط بانی «شهید بهرام حنیفی» در حاشیه تالاب سلدوز نیز به بهره‌برداری رسید.

در شهرستان نقده هفت تالاب فصلی و دائمی وجود دارد که سالانه بیش از ۱۰ هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی در آن زندگی می‌کنند که از این تعداد، تالاب‌های درگه سنگی، آق‌قلعه، حسنلو و یادگارلو جزو تالاب‌های بین‌المللی هستند.

تالاب‌های نقده در فصل‌های بهار و پاییز پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر است؛ غاز خاکستری، انواع مرغابی و انوع اردک (سر سفید، سرسبز، مرمری، سرحنایی و بلوطی)، خروس کولی، حواصیل، تنجه، فلامینگو و پلیکان از جمله پرندگان مهاجر موجود در تالاب‌های این شهرستان است.

رودخانه گدار با اسم محلی گادر از کوه‌های غرب اشنویه سرچشمه می‌گیرد و با طی مسافتی در حدود ۱۰۰ کیلومتر، طول شهرستان‌های اشنویه و نقده را می‌پیماید و سرانجام به دریاچه ارومیه می‌ریزد.

نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری ارومیه مرکز این استان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha