۲۶ بهمن ۱۴۰۱، ۲۱:۴۳
کد خبرنگار: 1172
کد خبر: 85031815
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

۶۸۶ هزار تن گندم از طریق بندر چابهار وارد کشور شد

۲۶ بهمن ۱۴۰۱، ۲۱:۴۳
کد خبر: 85031815
۶۸۶ هزار تن گندم از طریق بندر چابهار وارد کشور شد

زاهدان- ایرنا- مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان گفت:۶۸۶ هزار تن گندم امسال از طریق بندر چابهار از سوی کشورهای روسیه و آلمان وارد کشور شده که این گندم وارداتی علاوه‌بر مصرف استان به استان‌های دیگر نیز صادر می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا محمدرضا سرگزی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهارداشت: عمده فعالیت شرکت بازرگانی دولتی ایران تهیه ارزاق و کالاهای اساسی در چهار محور شامل گندم، آرد، روغن خوراکی و برنج است که در کشور در اغلب این موارد دچار کسری هستیم و باید علاوه‌بر تولید داخلی واردات نیز داشته باشیم.

وی بیان کرد: عمده فعالیت شرکت بازرگانی دولتی ایران بحث گندم است که از محل واردات و تولید داخلی تامین می شود و بر اساس آخرین آمار بیش‌از هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تن خرید شرکت بازرگانی دولتی از داخل کشور برای سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ بوده و بقیه نیز از محل واردات انجام و ۹ تا ۱۰ میلیون تن مصرف کشور از این طریق تامین شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان افزود: همچنین بیش‌از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن مصرف برنج کشور است که بیش‌از ۲ میلیون تن تولید کشور و بقیه از محل واردات تامین می شود.

وی بیان کرد: در بحث روغن خام خوراکی نیز عمدتا مصرف کننده هستیم و کشور تولید چندان زیادی در این زمینه ندارد.

سرگزی ادامه داد: مهمترین موضوع بحث بازرگانی و تنظیم بازار است که در مرکز استان کارگروه ساماندهی گندم و آرد و نان تشکیل و در شهرستان ها نیز این جلسات برگزار می شود اما در واقع نظارت بر آرد و نان به عهده وزارت کشور هست و شرکت بازرگانی دولتی ایران به عنوان یکی از دستگاه ها عضو این کارگروه است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه بازرگانی تاکنون ۱۷ جلسه در سیستان و بلوچستان در حوزه آرد و نان تشکیل شده و عمده کالایی که در بحث بازرگانی کار می شود مربوط به تامین گندم است که از مبادی تولیدی داخل استان و واردات انجام می شود و در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ بیش‌از ۳۷ هزار و ۵۰۰ تن خرید تضمینی گندم در سیستان و بلوچستان انجام که تقریبا کفاف یکماه مصرف آرد استان را می دهد و ۱۱ ماه دیگر مصرف کننده گندم هستیم که با توجه به بندر چابهار از محل واردات کشورهای خارجی انجام می شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان گفت: کشور روسیه وارد کننده گندم به ایران است و بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور موقعیت خوبی را ایجاد کرده و هم‌اینک این بندر با امکان بارگیری کشتی های بیش از ۱۰۰ هزار تن امکان هرگونه تخلیه و بارگیری کشتی های بزرگ را ایجاد و امکان پهلوگیری هر کشتی با هر محموله را دارد.

وی افزود: عمده واردات برای مصارف سیستان و بلوچستان و استان‌های همجوار از طریق بندر چابهار تامین می شود و افتتاح ریل چابهار قطعا بهترین اتفاق خواهد بود.

سرگزی اظهارداشت: شرکت بازرگانی دولتی در سال ۹۹ در بندر چابهار حدود ۱۵ کشتی واردات داشته که از این تعداد ۱۱ کشتی گندم، سه کشتی برنج و یک کشتی شکر بوده و بیش‌از ۸۵۵ هزار تن کالا از این بندر تامین شده و در سال ۱۴۰۰ نیز این تعداد به ۲۰ کشتی افزایش یافته که ۱۶ کشتی گندم، سه کشتی برنج و یک کشتی شکر بوده که یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن ظرفیت تخلیه کشتی ها در همان سال بوده است.

وی به آرد تولیدی سیستان و بلوچستان نیز اشاره کرد و گفت: آرد تولیدی استان در کشور منحصر بفرد است و ۱۱ کارخانه کار تولید آرد را با دستگاه های پیشرفته و تکنولوژی های روز دنیا انجام می دهند و در جشنواره صنعت آرد تهران نیز سه کارخانه سیستان و بلوچستان به عنوان برتر کشوری معرفی شدند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان گفت: در بحث کیفیت نان نیز اکثر نانوایی های استان نان باکیفیت تولید می کنند و براساس آخرین اعلام مرکز پژوهشگاه غلات، نان استان در ۲ نوع نان رتبه برتر و در هر ۲ نوع رتبه دوم را کسب کرده که البته نحوه کار شاطر بسیار مهم است.

وی افزود: یکی از مزایای خوب سیستان و بلوچستان بحث عدم مصرف جوش شیرین در تولید نان است که عملا این موضوع از بین رفته و هم اینک یک‌هزارو ۶۸۱ واحد خبازی در استان فعال و دارای پروانه کسب هستند که از این تعدا ۳۳۰ نانوایی در زاهدان و ۳۵ واحد صنف و صنعت نیز در استان وجود دارد.

سرگزی بیان کرد: در شهر زاهدان اتحادیه خبازان نظارت کامل بر نانوایی ها دارد و همه نانوایان ملزم به داشتن کارت سلامت در نانوایی هستند.

وی اظهارداشت: سازمان استاندارد، چرخه فنی کارخانجات و مسوولان فنی کارخانه ها، سازمان غذا و دارو، سازمان جهاد کشاورزی و ادارات کل غله واحدهای تاثیرگذار بر کیفیت نان هستند و در کنار تمامی آزمایشگاه های ادارات مسئول، آزمایشگاه های اداره کل غله نیز بسیار مجهز و بروز است و تریلی های حامل گندم روزانه نمونه برداری می شوند.

۳۲ هزار تن آرد مصرف ماهانه سیستان و بلوچستان

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان بیان کرد: ماهانه حدود ۳۲ هزار تن آرد مصرف استان است که نیاز به ۴۰ هزار تن گندم با ۱۵ درصد سبوس گیری دارد و در سال نیز این میزان حدود ۴۸۰ هزار تن گندم است که در چرخه تولید قرار گیرد.

وی ادامه داد: از ابتدای بهمن ماه نیز روستاییان سیستان و بلوچستان آرد با ۱۵ درصد سبوس گیری را دریافت می کنند.

سرگزی گفت: گندم مورد استفاده استان گندم تولیدی خود سیستان و بلوچستان است اما در مهر و آبان ماه سالجاری از دیگر نقاط کشور نیز واردات داشتیم و سرانه استان متوسط ۱۰ کیلو آرد برای همه مردم است اما افراد بیگانه، فاقدان شناسنامه و اتباع افغانستان سهم بالایی را در استفاده از نان دارند که همین امر باعث ایجاد صف های طولانی شده و علاوه برآن با توجه به افزایش قیمت کالاهای اساسی مانند برنج و ماکارونی نان جایگزین خوبی است که بر همین اساس سعی شده در این مدت برخی خبازی ها اضافه پخت داشته باشند.

وی اظهارداشت: کامیون های حامل گندم نباید در صف های سوخت سیستان و بلوچستان معطل شوند زیرا در اینصورت عملا از چرخه تولید خارج شده و بر این اساس برای حمل گندم از چابهار به زاهدان و شهرستان های دیگر تصمیماتی اخذ و هماهنگی خوبی انجام شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان افزود: حمل آرد نیز از حمل گندم مهمتر است و روزانه ۹۰۰ تا یک‌هزار تن آرد حمل می شود و تا حدودی بحث سوخت و دیر رسیدن آن برطرف شده است.

وی بیان کرد: به همه شهرهای استان اعلام شده تا آسیب شناسی کرده و مکان های مورد نیاز برای راه اندازی نانوایی را شناسایی کنند و در زاهدان نانوایی ها به صورت پراکنده وجود دارد و چندین نانوایی نیز بزودی در این شهر راه اندازی خواهد شد.

سرگزی تصریح کرد: بیش از ۱۶۰ تا ۱۸۰ نانوایی تنوری سنتی در زاهدان وجود دارد که بحث ساماندهی این نانوایی ها در دستور کار قرار دارد.

وی گفت: یکی از معضلات عدم رسیدن به موقع آرد به روستاییان و عشایر بود که یک شرکت دانش بنیان توانست تمامی اطلاعات روستاییان و فروشگاه ها را در سامانه ای طراحی و قابلیت خوبی ایجاد کند تا فروشگاه های تعاونی روستایی و عشایری در این سامانه مشخص شوند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان گفت: دولت نیز پروژه هوشمند سازی آرد و نان را آغاز کرده و همه نانوایی های سراسر کشور بروزرسانی شده و هر فعالیت خبازی بر اساس دستگاه پوز بوده و عملکرد نانوایی ها بر این اساس انجام می شود و هم اینک بیش از ۹۹ درصد نانوایی های استان مجهز به این دستگاه کارتخوان هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha