معارضات و تسهیلات ناقص، چالش های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد است

یاسوج-ایرنا- معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: معارضات و حریم ها، پرداخت نکردن به موقع و کامل تسهیلات، از چالش های مهم توسعه گردشگری استان است.

فرشید کریمی روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، گفت: حریم جاده ها،ایل راه ها و آب از دیگر موانع توسعه این حوزه است که به صورت مصداقی مثلا "تَنگِ مِهریان"(۳کیلومتری یاسوج) که یکی از محورهای گردشگری است با حریم هایی که تعریف شد امکان جذب سرمایه گذار را نداریم.

کرمی افزود: سرمایه گذاران این حوزه بومی هستند و لازم است که با ارایه تسهیلات کافی و به موقع از آنها حمایت شود که به تبع آنها بتوانیم جذب سرمایه گذار غیربومی داشته باشیم چرا که استان ظرفیت گردشگری کاملی دارد.

وی گفت: تسهیلاتی در سالجاری هنوز در حوزه گردشگری پرداخت نشده است اگرچه تشکیل پرونده انجام شده و در سال گذشته حدود ۱۳ میلیارد تومان از تبصره ۱۸، جذب اعتبار داشتیم.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یادآور شد: رویکرد گردشگری ما عشایری و روستایی است و برنامه ای برای توسعه بومگردی و گردشگری در این خصوص داریم که روستاهای ظرفیت دار از این فرصت بهره مند شوند.

معارضات و تسهیلات ناقص، چالش های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد است

کریمی ادامه داد: در تلاش هستیم با توسعه گردشگری و تسهیل کردن فرایند توسعه بوم گردی در یکی از روستاهای هدف، بیکاری را به حداقل برسانیم که برای این منظور روستای "کَرِیَک" روستای هدف انتخاب شد.

روستای "کَرِیَک" که یکی از ۱۴ روستای نمونه گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود در نزدیکی جاده یاسوج به اصفهان در ۱۵کیلومتری جنوب غربی شهر "سی سخت" واقع شده است.

وی به محور گردشگری "سی سخت" به "کوه گل" اشاره کرد و گفت: جاده منتهی به "کوه گُل" (سی سخت) که بخشی از آن قبلا ایمن سازی شد در تلاش هستیم در صورت تخصیص اعتبارات جدید از محل سفر هیات دولت،ادامه جاده یاد شده و برگشت آن ایمن سازی انجام شود چرا که موقعیت جاده پرتگاهی است و ایمن سازی آن ضرورت دارد.

گردشگاه "کوه گل" یکی از متنوع ترین و در عین حال پربازدیدترین تفرجگاههای طبیعی کهگیلویه وبویراحمد است که در هشت کیلومتری شمال شرق شهر توریستی "سی سخت" مرکز شهرستان "دنا" قرار گرفته است.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اشاره به ارایه فرصت های سرمایه گذاری و معرفی توانمندهای استان در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران، گفت: فرصت های سرمایه گذاری مهمی نظیر، تله کابین، پل معلق و گردشگری آب شامل سد "شاه قاسم" و سد "چیتاب"، معرفی شده است.

کریمی گفت: در این نمایشگاه ۲ تفاهمنامه در قالب تور گردشگری از کشورهای خارجی انجام شد که پس از مهیا کردن شرایط، سفر خود را به استان انجام دهند.

وی گفت: محصولات صنایع دستی استان همانند: "گلیم"، "معرق کاری"، و ظرفیت های گردشگری همانند گردشگری عشایری و روستایی با المان سیاه چادر عشایری، گردشگری غذا، آیین، زندگی نمادین عشایر، موسیقی، در این نمایشگاه عرضه شده است.

معارضات و تسهیلات ناقص، چالش های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد است

کریمی با اشاره به مشکلات که سرمایه گذار "ده شیخ" مطرح می کند، گفت: سرمایه گذار تقاضا برای واگذاری و تحت مالکیت قرار گرفتن زمین ورودی غار را دارد، که براساس قوانین خاص غارها،انتقال به صورت قطعی به سرمایه گذار نیست و موقت است چرا که زمین مورد نظر ملی است.

غار ده شیخ یکی از جاذبه‌های شناخته‌شده ایران در استان کهگیلویه و بویراحمد است که در ۲ کیلومتری روستای "ده شیخ" "پاتاوه" در شهرستان "دنا" قرار دارد که در سال ۱۳۷۸ کشف و بازگشایی شد و در دسترس عموم قرار گرفت تا ظرفیت های مختلف آن به همگان معرفی شود.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: برای ایام عید که مقارن با ماه مبارک رمضان است، شکل برنامه های گردشگری تغییر می کند و اقداماتی همانند فعال سازی مبادی ورودی و برپاکردن اکوکمپ های عشایری، نوروزگاه ها در شهرستان های مستعد، انجام می شود همچنین در تلاش هستیم که ظرفیت های اقامتی در ایام نوروز با افزایش ۱۵ درصدی و ارایه خدمات بهتر، تکمیل شود.

کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲۵۰ جاذبه طبیعی، اقلیم چهارفصل، مکان‌ های تاریخی، ویژگی‌ های مردم شناسی و آداب و رسوم گوناگون به عنوان یکی از مقاصد گردشگری کشور آماده پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی در ایام مختلف سال است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha