به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، پنجم مردادماه ۱۴۰۱ هیات دولت در اجرای تکلیف قانونی بند "ن" تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور و با توجه به ضرورت تسریع در توسعه محافظت مالی از بیماران خاص و صعبالعلاج، اساسنامه صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج را به تصویب رساند.
دولت سیزدهم این تصمیم را در راستای ایجاد وحدت رویه و انسجام در منابع مالی و خدمات برای گسترش پوشش هزینه بیماران یاد شده و ایجاد عدالت در دسترسی و بهرهمندی از خدمات درمانی اجرایی کرده است.
موضوع فعالیت صندوق یادشده فراهمکردن امکان دریافت تسهیلات قرضالحسنه برای مشمولان از طریق بانکهای عامل، فراهمآوردن زمینه تامین مالی بهینه داروها، تجهیزات پزشکی، کالاها و خدمات سلامت محور مرتبط با بیماری خاص و صعبالعلاج مشتمل بر خدمات ارتقای سلامت، خدمات پیشگیرانه، خدمات تشخیصی و درمانی، خدمات بازتوانی و توانبخشی و مراقبتهای دورهای و تسکینی، خدمات پرستاری و درمان در منزل آنان و نظایر آن که فهرست آن به تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید، با استفاده از پایگاه اطلاعات و به منظور بهبود محافظت مالی برای مشمولان در قبال بخشی از هزینههای سلامت است.
سه ماه پس از تصویب این مصوبه نگذشت که دولت سیزدهم قدم های محکم تر برای اجرایی شدن این موضوع برداشت و در سوم آبانماه ۱۴۰۱ صندوق حمایت از بیماران خاص، صعبالعلاج و نادر با پوشش ۲۶ بیماری خاص، صعبالعلاج و نادر با تزریق بودجه پنج هزار میلیارد تومانی رونمایی شد.
در حال حاضر ۲۶ بیماری خاص، صعبالعلاج و نادر تحت پوشش این صندوق است و بر اساس آنچه مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میگویند، قرار است تعداد این بیماریهای تحت پوشش به مرور به ۴۴ مورد برسد. حدود ۳۰۰ نوع بیماری نادر شناسایی شده وجود دارد که دولت سیزدهم بنا دارد چتر خدماتدهی به این نوع بیماران را اضافه کردن لیست این بیماری ها در شمول خدمات صندوق بیماران خاص گسترده کند.
در همین زمینه روند شناسایی و اخذ مدارک از بیماران خاص و بارگذاری این مدارک در سامانه بیمه سلامت در مازندران پیگیری شد و بنا به آخرین آمار و اطلاعات ارائه شده از سوی اداره کل بیمه سلامت مازندران، این استان حدود ۲۰ هزار بیمار خاص، صعب العلاج و نادر در ۱۰۷ نوع بیمار دارد که براساس مصوبه امسال مجلس شورای اسلامی و دولت صندوق بیماران خاص و صعب العلاج برای پوشش هزینه تشخیص و درمان این بیماران راه اندازی شد که ۴۴ گروه بیماری با بارگذاری مدارک و مستندات مربوط به بیماری خود از مزایای حمایتی این صندوق بهره مند شوند.
تاکنون حدود ۶ هزار بیمار خاص و صعب العلاج مازندران ثبت نام خود را در سامانه بیمه سلامت انجام دادند و حدود ۱۰ درصد بیماران خاص استان برخوردار از خدمات و مزایای این صندوق هستند.
بیماران خاص مازندران زیر چتر حمایتی دولت
مدیرکل بیمه سلامت مازندران روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: تاکنون با تبلیغات و اطلاع رسانی انجام شده بخشی از بیماران خاص و صعب العلاج که مشمول حمایت های این صندوق می شوند در سامانه این نهاد ثبت نام کردند.
محمدرضا میرزایی افزود : این افراد پس از ارائه مدارک به ادارات و نمایندگی های بیمه سلامت شهرستان های مازندران و بارگذاری این مدارک در سامانه توانستند مدارک هزینه پزشکی خود را به این نهاد تحویل دادند.
وی ادامه داد : پس از تایید بیمار خاص بودن این افراد، مدارک آنها از نظر میزان هزینه کارشناسی می شود و پس از مدت زمان اندک، هزینه پرداختی از منابع صندوق حمایت از بیماران خاص به حساب بیمار پرداخت می شود.
مدیر کل بیمه سلامت مازندران با اشاره به اینکه زمان آنچنانی از تشکیل این صندوق نمی گذرد، گفت: تاکنون یک هزار و ۳۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج استان مدارکشان را به بیمه سلامت تحویل دادند و هزینه درمانی آنها پرداخت شده است.
وی میزان پرداخت هزینه درمانی این بیماران از صندوق مورد نظر را ۹۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: مازندران در زمینه جذب هزینه های درمان این نوع بیماران از صندوق حمایت از بیماران خاص جزو استان های برتر کشور است.
میرزایی اعلام کرد : روزانه ۶۰ پرونده درمان بیماران خاص به ادارات بیمه سلامت مازندران ارائه می شود که ارزش ریالی این پرونده ها رقمی معادل پنج میلیاردریال است.
مدیر کل بیمه سلامت مازندران تصریح کرد: با تشکیل صندوق حمایت از بیماران خاص علاوه بر کمک د رپرداخت هزینه این بیماران، روند پیگیری و واریز هزینه درمان این بیماران تسهیل پیدا کرده است.
نظر شما