حجتالاسلام مجید انصاری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به سخنان رئیس جمهور برای ارایه برنامه ای در جهت تسهیل بازگشت ایرانیان خارج از کشور اظهار داشت: با کمال تاسف باید بگویم که از گذشته کوتاهی زیادی در این باره داشتهایم و دهها هزار نفر از هموطنان به کشورهای مختلف مهاجرت کردهاند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: جامعه ایرانی مقیم در اروپا و غرب انسانهای معمولی نیستند. این افراد یا دارای ثروت مالی زیادی هستند که در آنجا مشغول کار و تولید هستند و در این شرایط خاص ثروت آنها میتواند برای سرمایهگذاری در کشور به کمک دولت و ملت بیاید و یا صاحبان فکر، اندیشه و دانش بالا هستند و در دانشگاههای تراز اول و معتبر جهان تدریس میکنند و یا در مراتب مهم علمی و فناوری اساتید برجستهای هستند که در علوم مختلف میدرخشند.
وی خاطرنشان کرد: این جامعه وسیع و بزرگ، سرمایه بالقوه و بالفعل کشور هستند و باید بهدرستی با آنها ارتباط میداشتیم تا به کشور رفت و آمد کنند. به ویژه فرزندان آنها باید بیشتر رفت و آمد کنند تا ارتباطشان با زادگاه اجدادی قطع نشود و فرهنگ ایران از ذهن آنها پاک نشود. فرهنگ ایران باید به آنها انتقال پیدا کند چرا که این موضوع یک ضرورت است.
عضو مجمع روحانیون مبارز ادامه داد: در گذشته موانع فراوانی برای رفت و آمد آنها وجود داشت و بعضا نظراتی داشتهاند و ما با تنگنظری با آنها برخورد کردهایم یا در کشور سرمایهگذاری کردهاند و آنقدر پشت درهای نظام بوروکراسی خسته کننده کشور معطل شدهاند که پشیمان شده و برگشتهاند.
حجتالاسلام انصاری عنوان کرد: برخی هم در داخل کشور سرمایهگذاری کرده و از سرمایهگذاریشان پشیمان شدهاند و به جای اینکه هر کدامشان یک مُبَلِغ برای تشویق دیگران برای آمدن به کشور و سرمایهگذاری علمی و مالی و امثال آن باشند تبدیل به بلندگوهای تبلیغ منفی شدهاند که بخشی از آن به کمکاری و بیتدبیری مجموعه دستگاههای ذیربط برمیگردد.
وی خاطرنشان کرد: از این جهت سخنان آیتالله رئیسی گام نخستین و بسیار مهمی است تا ایرانیان خارج به راحتی و با تسهیلات حداکثری بتوانند در داخل رفت و آمد کنند و مانعی نداشته باشند؛ لازمه این کار هماهنگی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید با هماهنگی در سطح عالی و در جلسه سران قوا طرحی به تصویب رسد تا همه دستگاهها مکلف به اجرای دقیق آن باشند و موظف شوند که بهطور مرتب لابی ایرانیان خارج از کشور را شکل دهند یعنی از خود ایرانیها بخواهند که لابیهایی را در آنجا شکل دهند و دولت و ملت از آنها حمایت کند.
وی افزود: اگر بررسی کنیم میبینیم که در تاریخ ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم، ژاپنیهای مهاجر سرمایه اصلی انتقال ثروت یا تکنولوژی به داخل کشور بودهاند. همین مساله در ارتباط با چین هم وجود دارد. چین امروز بخش عمدهای از ترقی و پیشرفت اقتصادی و تکنولوژیکی خود را مدیون چینیهای مهاجری بوده که در دنیا متفرق بودهاند و ثروت علمیشان را به داخل منتقل کرده و به کمک ملتشان آمدند.
انصاری گفت: مطمئنم بیشتر ایرانیهای خارج از کشور علاقهمند هستند به کشور و ملتشان کمک کنند منتها ما باید راه رفت و آمد را برای آنها هموار و امنیت سرمایهگذاری برای آنها ایجاد کنیم. اگر هم احیانا در گذشته مسالهای داشتهاند، با نگاه عفو عمومی بهطور کلی پرونده گذشته آنها را ببندیم و راه جدیدی را برای ارتباط ایرانیان خارج و داخل باز کنیم.
پیشنهادی برای تهیه سازوکاری در جهت حفظ سرمایه اجتماعی و علمی کشور
انصاری در ادامه با اشاره سخنان آیت الله سید ابراهیم رئیسی درباره بخشودگی برخی دانشجویان و ایرانیان خارج از کشور، گفت: اطلاع دقیقی از طرح تهیه شده از سوی رئیسجمهور ندارم اما اصل مساله را بسیار ضروری، مهم و موثر میدانم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با قدردانی از رهبر معظم انقلاب اسلامی برای عفو و تخفیف مجازات گسترده متهمان و محکومان، افزود: اقدام رهبر معظم انقلاب انصافاً پدرانه و در عین حال التیامبخش است و به نوعی بهانه دشمنان قسم خورده انقلاب و بلندگوهای تبلیغاتی رسانهای چون بی بی سی و اینترنشنال و... که برای بازداشتها مرثیهسرایی میکردند خاموش کرد.
انصاری، عفو رهبر معظم انقلاب اسلامی را انسانی، اسلامی و پدرانه دانست و افزود: اقدام رئیسجمهور برای بخشودگی انضباطی دانشجویان و ایرانیان خارج برای منافع کشور فوق العاده مهم است.
وی ادامه داد: دانشجویان فرزندان این مرز و بوم و امیدهای آینده ما هستند و آینده کشور به دست آنها ساخته میشود. طبیعی است که آنها بانشاط باشند. بنابراین باید به آنها اعتماد و اگر در جایی اشتباه یا خطایی هم بوده از آن چشمپوشی کرد.
این فعال اصلاحطلب تصریح کرد: در پی این بودم که برخی دانشجویان که به هر دلیلی در شرایط خاص به همراه اعتراض، پرخاشی هم کرده بودند، مورد عفو قرار گیرند و اگر مانعی برای ادامه تحصیل و ورودشان به دانشگاه فراهم شده برطرف شود. قبلا هم در مجمع تشخیص مصلحت نظام از طریق دوستان پیگیریهایی انجام دادهام و الان هم بسیار خوشحال شدم که این خبر را شنیدم.
انصاری یادآور شد: این اقدام درباره استادان هم حتما باید اعمال شود؛ آنها سرمایههای اصلی کشور و قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران هستند. بنابراین استادانی که ادامه تدریسشان در دانشگاه با مشکل مواجه شده همراه دانشجویان هم مشمول همین طرح قرار گیرند و این کار بسیار ضروری است.
عضو مجمع روحانیون مبارز عنوان کرد: به اعتقاد من دولت و به ویژه وزارت علوم باید برای ارتباط منظم با دانشجویان، حضور در دانشگاهها، سخن، پیشنهاد و انتقاد آنها را بشنوند و طرحی تهیه کنند که به طور مرتب و مداوم جامعه علمی و نخبگی کشور بتوانند نظرات انتقادی، کارشناسی و پیشنهادهای خود برای بهتر اداره شدن کشور را ارائه کنند و نباید منتظر بمانند که شرایط بهگونهای شود که انتقادات به سمت اغتشاش حرکت کند.
وی خاطرنشان کرد: باید ساز و کاری فراهم شود که اعتراض دانشجویان، اساتید و نخبگان کشور در حوزههای تخصصی حکمرانی بهطور مرتب شنیده و به آن عمل شود. درباره نخبگان این مساله اهمیت مضاعفی دارد.
نظر شما