گام بزرگ قرقیزستان برای تولید برق هسته‌ای

تهران - ایرنا - مقامات قرقیزستان ساخت نیروگاه هسته‌ای با ۱۰۰ مگاوات در این کشور را ناکافی می دانند و بر همین اساس برنامه ریزی برای افزایش سه برابری ظرفیت نیروگاه هسته ای را در نظر دارند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرغانه «صبیربک سلطان بکوف» معاون وزیر انرژی قرقیزستان گفت :در سال ۲۰۲۲، قرقیزستان در مورد ساخت دو نیروگاه هسته ای ۵۰ مگاواتی نیز با روس اتم گفت و گو کرد اما این مقدار انرژی هسته ای ناکافی است و باید برای تولید حداقل ۳۰۰ مگاوات برنامه ریزی کنیم.

وی بیان اینکه انرژی هسته ای باید جایگزینی برای انرژی آبی شود، گفت: به این نتیجه رسیدیم که ظرفیت نیروگاه هسته ای ما باید افزایش یابد و به حداقل ۳۰۰ مگاوات برسد.

وی اظهار داشت: «ما دوران خشکی را پشت سر می گذاریم، داریم از آن بیرون می آییم، اما کمبود ما را به چنین شرایطی سوق داده است که مجبوریم برق بخریم. سال گذشته حدود ۲.۷ میلیارد کیلووات ساعت برق از قزاقستان و ترکمنستان وارد کردیم. ما باید جایگزینی داشته باشیم که به شرایط طبیعی وابسته نباشد. و این جایگزین انرژی هسته ای است.»

برنامه های قرقیزستان برای دستیابی به یک نیروگاه هسته ای در ژانویه سال گذشته مشخص شد. در ماه نوامبر، وزارت انرژی جمهوری و شرکت روس اتم شرایط مرجع را برای مطالعه اولیه پروژه ساخت نیروگاه هسته ی(NPP) امضا کردند.

وزارت انرزی قرقیزستان اطمینان داد که این کشور فناوری های پیشنهادی روس اتم و ایمنی آنها از جمله فناوری های زیست محیطی را مطالعه خواهد کرد، بررسی های چند جانبه لازم انجام خواهد شد و تصمیم برای ساخت نیروگاه هسته ای با در نظر گرفتن افکار عمومی اتخاذ خواهد شد. .

نیروگاه های هسته ای محیط زیست را آلوده نمی کنند. انرژی هسته ای نیازی به احتراق هیدروکربن ها ندارد، به این معنی که دی اکسید کربن بسیار کمی را در جو منتشر می کند. مواد خام مورد استفاده در انرژی هسته ای به طور کامل نمی سوزند. این نشان می دهد که زباله ها قابل استفاده مجدد هستند. بر اساس آن، اطمینان از تولید بدون زباله امکان پذیر است. در حال حاضر نیروگاه های هسته ای اساس انرژی سبز هستند.

در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته نیروگاه های هسته ای به عنوان افقی برای توسعه انرژی، اقتصاد و صنعت در نظر گرفته می شوند. آنها همچنین استقلال انرژی را تقویت می کنند.»

با این وجود ائتلاف «اتحاد سبز قرقیزستان»، که بیش از ۴۰ تشکل این کشور را متحد می کند، اعتراض کرد که ساخت یک نیروگاه هسته ای تهدیدی جدی برای ایمنی زندگی و سلامت مردم است.

اطمینان از ایمنی کامل نیروگاه هسته ای به دلیل درگیری فزاینده در منطقه، خطر لرزه ای قلمرو و بلایای طبیعی غیرممکن است. این ائتلاف تاکید کرد: «همچنین، ساخت نیروگاه هسته‌ای قرقیزستان را از نظر سیاسی به کشوری که به نیروگاه خدمت می‌کند وابسته می‌کند».

به گزارش پایگاه اینترنتی نیکی آسیا، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان بدنبال راه‌حل‌هایی برای مقابله با قطع برق از جمله استفاده از نیروگاه‌های هسته‌ای هستند. قرقیزستان آخرین کشوری بود که در ماه ژانویه سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که بدنبال ساخت یک نیروگاه هسته‌ای با کمک روسیه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha