حمایت مالی بانک کشاورزی از فعالان که با تاکید بر توسعه پایدار، بهینهسازی مصرف منابع آب، خاک و انرژی، استفاده از فناوریهای نوین، دانشبنیان و ارتقای کمی و کیفی تولیدات بخش کشاورزی صورت میگیرد، نقش بسیار مهمی در تامین امنیت غذایی کشور، توسعه اقتصادی ، اشتغالآفرینی، بهبود معیشت کشاورزان داشته است.
بانک کشاورزی همچنین افزون بر پرداخت تسهیلات، با تکیه بر زیرساختهای خود در حوزه بانکداری الکترونیک و برخورداری از کارشناسان متخصص با ارائه مشاورههای تخصصی، حامی مجریان فعال در این حوزه بوده تا ضمن پشتیبانی از زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و حفظ پویایی چرخه اقتصادی این بخش، از تولید کنندگان، توزیع کنندگان و مصرف کنندگان بخش کشاورزی حمایت کند.
مسئولان با پیش بینی و انجام برنامه های عملیاتی مختلف برای حمایت از بهره برداران و توسعه زیرساخت های کشاورزی در تلاش هستند تا مهمترین حوزه معیشتی مردم کهگیلویه و بویراحمد را سامان بخشد این حمایت ها افزون بر وام های بانکی در قالب قرار دادن سرمایه بهره برداران زیرپوشش بیمه محصولات کشاورزی، پرداخت غرامت در هنگام بروز حوادث طبیعی،خرید تضمینی محصولات کشاورزی همچنان ادامه دارد..
دولت با برنامه ریزی برای حمایت از بهره برداران کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران که ۲۷۲ هزار هکتار زمین کشاورزی در اختیار دارند و با داشتن اقلیمی چهار فصل سالیانه حدود یک میلیون تن محصول کشاورزی تولید و راهی بازارهای مصرف می کنند امیدبخش رونق تولید و بهبود وضعیت معیشتی این سنگرسازان عرصه تولید شده است.
پرداخت تسهیلات بانکی
پرداخت وام های بانکی از جمله راهبردهای برجسته و مورد مطالبه بهره برداران برای توسعه زیرساخت های کشاورزی ،خرید مواد اولیه و همچنین تامین تجهیزات مورد نیاز کاشت، داشت و برداشت است.
مدیر شعب بانک کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:این بانک از ابتدای سال جاری تاکنون یکهزار و ۲۸۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در استان پرداخت کرده که ۹۰درصد از این میزان برای حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی بوده است.
بهنام فرح بخش تاکید کرد: این میزان وام در بخش های مختلف باغداری،دامداری،زراعت،شیلات،گلخانه،مکانیزاسیون ،مرغداری،آب و خاک و زیر بخش های دیگر کشاورزی به به ۱۱ هزار و ۲۰۱ نفر از متقاضیان تولیدکننده در کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه تحقق شعار تولید ، دانش بنیان و اشتغال آفرین رویکرد اصلی بانک کشاورزی است، افزود: این بانک با تکیه بر تلاش و توانمندی نیروهای متخصص ، ارائه مشاوره های تخصصی و پرداخت تسهیلات در زیر بخش های مختلف کشاورزی نقش موثری درافزایش تولید، توسعه پایدار بخش کشاورزی ، تامین امنیت غذایی کشور، اشتغالزایی و بهبود معیشت کشاورزان و روستاییان داشته است.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان کهگیلویه وبویراحمد عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه(صندوق توسعه ملی ) ۲۱۳میلیارد تومان تسهیلات در بخش کشت گلخانه ای ،صنایع تبدیلی و تکمیلی، مرغداری، خدمات گیاه پزشکی و دامپزشکی ، تامین آب ،دامداری به ۱۱۱ نفر از متقاضیان در استان پرداخت شده است.
مدیر بانک کشاورزی استان کهگیلویه وبویراحمد اظهار کرد: همچنین مبلغ ۱۲۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات برای بذور گواهی شده به تعداد پنج شرکت فعال در این حوزه پرداخت شده که در راستای تامین بذر اصلاح شده بخش زراعت استان و سایر استانهای همجوار موثر است.
فرح بخش پرداخت تسهیلات بانکی طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری را گامی مهم در امیدآفرینی و ایجاد تحرک اقتصادی در مناطق روستایی دانست و خاطر نشان کرد: شعب بانک کشاورزی استان از ابتدای سال جاری تا دهه فجر، مبلغ یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات در قالب طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری و دستگاه های حمایتی با هدف اشتغال زایی به پنج نفر از متقاضیان پرداخت کرده اند.
وی گفت : ریسک اعتباری شعب بانک کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد در دهه مبارک فجر سال جاری ۸/۳ درصد است که نسبت به پایان سال قبل ۱/۴ درصد کاهش داشته است.
مدیر بانک کشاورزی استان کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد:همچنین نسبت سپرده های ارزان قیمت در شعب این استان در پایان سال ۱۴۰۰ بیش از ۶۴ درصد بوده که تا دهه فجر امسال به ۶۵ درصد رسیده است.
دامدار کارت
یکی از مهمترین برنامه های عملیاتی دولت سیزدهم برای حمایت از بهره برداران حوزه دام و طیور دامدار کارت است که سال گذشته در کهگیلویه و بویراحمد همزمان با دیگر نقاط کشور آغاز شده است.
این طرح که بخشی از برنامه مردمی سازی یارانه هاست شامل حمایت های تسهیلات بانکی دامدار کارت با سود ۱۰درصد و دوره بازپرداخت ۹ماهه برای حمایت از دامداران و مرغداران پیش بینی شده است که با توجه به خشکسالی های متمادی و بالا بودن قیمت خوراک دام کمک اثربخشی به بهره برداران کرده است.
مدیر شعب بانک کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد گفت:تاکنون ۵۹میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی در قالب دامدار کارت به بهره برداران این استان پرداخت شده است.
فرح بخش اظهار کرد: این تسهیلات به یکهزار و ۱۴ نفر متقاضی حوزه کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده است.
وی ابراز کرد:دامدار کارت از این پس به عنوان بستری برای ارائه تسهیلات یارانهای به دامداران روستایی و عشایری استفاده خواهد شد.
پرداخت غرامت به کشاورزان خسارت دیده
تجربه بارندگی های سیل آسای تابستان امسال،خشکسالی های پی در پی سال های اخیر و زیان های گسترده کشاورزان نشان می دهد برنامه ریزی برای احتمالات آینده که خارج از کنترل بهره برداران است ضرورت دارد به همین علت دولت در تلاش است تا با گسترش فرهنگ قرار دادن محصولات زیرپوشش بیمه محصولات کشاورزان به معیشت آنان کمک کند.
مدیر شعب بانک کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:قریب به ۷۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی استان در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ زیر پوشش بیمه کشاورزی قرار گرفته اند.
فرح بخش اظهار کرد:در سال زراعی جاری با تلاش مضاعف نسبت به ترویج،آموزش و اشاعه فرهنگ بیمه ای در سطح استان تلاشهای گسترده ای صورت گرفته است ،تا زمینه ارتقای پوشش بیمه ای و تحقق برنامه ها و اهداف به بیش از ۹۵ درصد برسد.
وی یادآور شد که صندوق بیمه بانک کشاورزی بهترین ابزار برای تضمین تولید محصولات کشاورزی است و درصورت بروز سوانح طبیعی (سیل،خشکسالی،سرماو…)این اطمینان وجود دارد تا خسارت های وارده توسط صندوق بیمه تا حدود زیادی جبران خواهد شد.
مدیر شعب بانک کشاورزی افزود:در سال جاری در زیربخش باغات ۱۹ هزار فقره بیمه نامه با سطح پنج هزار هکتار و در زیربخش زراعت ۲۴ هزار فقره بیمه نامه با سطح ۶۴ هزار هکتار، ۶۹۵ هزار راس دام ،۹ میلیون قطعه طیور و ۱۷ میلیون قطعه ماهی تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.
فرح بخش با تاکید بر اهمیت ویژه فعالیت های کشاورزی میزان غرامت پرداختی به کشاورزان خسارت دیده را ۱۶۰ میلیارد تومان عنوان کرد .
وی بیان کرد: تحقق پوشش بیمه برای بیش از ۹۵ درصد زمین های کشاورزی امری ضروری برای کاهش اثرات حوادث طبیعی بر معیشت بهره برداران در کهگیلویه و بویراحمد است.
فرح بخش یادآوری کرد: صندوق بیمه بانک کشاورزی بهترین ابزار برای تضمین تولید محصولات کشاورزی است و درصورت بروز سوانح طبیعی این اطمینان وجود دارد تا خسارت های وارد شده از سوی صندوق بیمه تا حدود زیادی جبران شود.
بخشودگی سود تسهیلات و جرایم دیرکرد
بخشودگی سود و جرایم دیرکرد از راهکارهای حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی به منظور راه اندازی طرح های جدید و حفظ واحدهای تولیدی است.
مدیر شعب بانک کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه امسال پنج هزار و ۵۵۵فقره وام استان از بخشودگی سود تسهیلات و جرایم دیرکرد این بانکی بهره مند شده اند.
بهنام فرحبخش اظهار داشت: دولت در راستای اجرای دستورالعمل بند خ ماده ۳۳ قانون برنامه ششم توسعه کشور از کشاورزان دارای اقساط معوق حمایت می کند به طوری که امسال مبلغ ۵۴میلیارد تومان از جرایم و سودهای بانکی کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد بخشیده شده است.
مدیر شعب بانک کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد:استفاده از وثیقه برای بازگشت وام های کشاورزان در اولویت آخر این بانک قرار دارد و تنها برای بدهکارانی استفاده می شود که پس از چند سال نتوانند اقساط خود را پرداخت کنند.
خرید تضمینی گندم و کلزا
خرید تضمینی محصولات کشاورزی استراتژیک، پرداخت به موقع پول بهره برداران محصولات مرتبط با امنیت غذایی با قیمت مناسب از راهبردهایی است که ضمن تامین مواد غذایی مورد نیاز کشور و امنیت غذایی به بهبود معیشت کشاورزان کمک می کند.
مدیر شعب بانک کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: امسال ۳۰ هزار و۵۰۰تن گندم به ارزش ۳۵۲ میلیارد تومان ازکشاورزان استان به صورت تضمینی خریداری شد و تمام پول بابت خرید تضمینی گندم به حساب گندم کاران واریز شده است.
نظر شما