به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، "سید حسین حسینی" روز چهارشنبه در نشست خبری خود به مناسبت دهه مبارک فجر افزود: طبق برنامه باید تولیدات شیلاتی امسال به یک میلیون و ۴۶۰ هزارتن می رسید که در ۹ ماهه امسال ۷۱ درصد آن محقق شده است.
معاون وزیر جهاد کشاوزی اظهار داشت: بر اساس آمار سال ۲۰۲۰ سازمان جهانی فائو تولید آبزیان در دنیا ۲۱۴ میلیون تن بوده که از این میزان ۹۰ میلیون تن از محل صید و صیادی و ۱۲۴ میلیون تن از محل آبزی پروری تامین شده است.
وی تصریح کرد: شیلات ایران نیز سال گذشته یک میلیون و ۲۵۶ هزارتن تولید محصولات شیلاتی داشته که از این میزان ۷۵۲ هزارتن از محل صید و صیادی و از محل آبزی پروری ۵۵۷ هزارتن است.
حسینی با بیان اینکه ایران رتبه ۲۲ جهان در تولیدات آبزی محسوب می شود گفت: با این وجود کشور ما در آسیا رتبه ۱۲ در غرب آسیا در بخش صید و صیادی رتبه اول و در آبزی پروری رتبه دوم را داراست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: بر اساس ظرفیت های موجود، کشور ما دارای ۷۰ بندر صیادی، ۱۲۰ اسکله تخلیه آبزیان، ۳۷ اسکله مردمی نقطه تلاقی خشکی و دریا است.
وی اضافه کرد: ۱۱ هزارو ۵۰۰ شناور در حوزه صید و صیادی فعال هستند و ۲۷ هزار مزرعه آبزی پروری داریم که از این مقدار نزدیک ۱۸ هزار مربوط به ماهیان گرمابی (کپورماهیان) و ۷ هزار مزرعه ماهیان سردآبی (قزل آلا) است که بعد از انقلاب اسلامی با ۲۰۰ هزارتن تولید ماهی قزل آلا رتبه اول جهان را به خود اختصاص داده ایم.
حسینی گفت: ایران در غرب اقیانوس هند در حوزه صید و صیادی در بین ۳۲ کشور با ۱۷۸ هزارتن تولید رتبه دوم را داراست.
تولید ۶۱ هزار تن میگو و ۱۷ تن خاویار پرورشی در سال جاری
وی درباره تولید میگو افزود: امسال ۶۱ هزارتن میگو در ۹۵۰ مزرعه در حدود ۲۰ هزار هکتار تولید شده است.
رییس سازمان شیلات ایران درباره ماهیان خاویاری اظهار داشت: امسال ۱۷ تن خاویار و ۴ هزارتن گوشت ماهیان خاویاری در ۱۲۶ هزار مزرعه تولید شده است.
به گفته وی، از سال ۲۰۱۰ برداشت تجاری ماهیان خاویاری از دریاچه خزر ممنوع شد و در این ۱۲ سال بیش از ۲۳ استان کشور ماهیان خاویاری را پرورش می دهند.
وی اضافه کرد: در مجموع ۷۱۸ هزارو ۶۶۵ مزرعه پرورش ماهی و میگو در کشور فعال است که قرار است در برنامه تحولی مقام عالی وزارت این میزان به ۲ برابر افزایش یابد.
وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات جامع این حوزه برنامه ها در ۳ محور افزایش بهره وری در مزارع موجود تولید در واحد سطح با استفاده از مکانیزاسیون، هوشمند سازی و بهره وری ۳۰ درصدی ریل گذاری شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی امور شیلات گفت: در حوزه صید و صیادی حرکت به سمت ذخایر برداشت نشده یا کمتر برداشت شده در آبهای نیمه عمیق و عمیق و صید فراسرزمینی فراتر از اقیانوس هند به اقیانوس های دیگر و سواحل کشورهای دیگر در دستور کار است.
حسینی افزود: موضوع مهم دیگر استفاده از ظرفیت های زیستی و اقلیمی کشور در ۵ هزارو ۸۰۰ کیلومتر ساحل در بخش آبزی پروری با پرورش در آبهای شیرین، لب شور، شور، بسیار شور و غیرمتعارف است.
به گفته وی، پرورش ماهی در قفس، پرورش آبزیان در سواحل ، پرورش گیاهان آبزی در کرانه های موجود به تمامی استان های دارای این پتانسیل تدوین و ابلاغ شده که اقدامات آنان مورد رصد و پایش قرار می گیرد.
رییس سازمان شیلات ایران درباره پرورش ماهی در قفس اظهارداشت: اکنون برای پرورش ماهی در قفس ۲۷۱ حلقه در دریا قرار دارد که تلاش داریم تا پایان سال با توجه به تشکیل کمیته سرمایه گذاری و جذب سرمایه این تعداد را به ۳۵۴ حلقه برسانیم.
حسینی، ارزان سازی قیمت آبزیان، فرهنگ سازی مصرف، حذف واسطه ها و تغییر ذائقه مردم را از جمله اقدامات این سازمان برای حل مشکل بخش شیلاتی کشور عنوان کرد.
۵۵۶ دلار ارزآوری از محل صادرات محصولات شیلاتی در سال ۱۴۰۰
وی درباره صادرات این بخش خاطرنشان کرد: سال گذشته میزان صادرات محصولات آبزی از لحاظ وزنی ۱۶۶ هزارتن به ارزش ۵۵۶ میلیون دلار بوده است که ۶۷ درصد ازلحاظ وزنی و ۲۷ درصد از نظر ارزشی رشد داشته است.
رشد ۷۷ درصدی اعتبار شیلات در لایحه بودجه ۱۴۰۲
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش شیلات در پاسخ به ایرنا درباره بودجه این بخش در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ گفت: اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای این بخش در سال ۱۴۰۰ نزدیک ۵۹۴ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۱ به ۸۷۹ میلیارد تومان رسید که رشد ۵۰ درصدی داشته است.
حسینی افزود: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲میزان اعتبار از ۳۷۷ میلیارد تومان اعتبار تملکی به ۶۷۷ میلیارد تومان رسیده که این مبلغ ۷۷ درصد رشد را نشان می دهد.
رشد تولیدات شیلاتی به ۲.۶ میلیون تن در برنامه هفتم توسعه رییس سازمان شیلات ایران درباره اولویت های این سازمان در برنامه هفتم توسعه در پاسخ به ایرنا گفت: دربرنامه تحولی وزارت جهاد کشاورزی تولیدات شیلاتی باید به ۲.۶ میلیون تن یعنی در بخش صید و صیادی به ۸۵۰ هزارتن و آبزی پروری ۷۰۰ هزارتن که ۳۰ درصد افزایش برسیم.
وی افزود: برنامه ما در بهره وری و حوزه پرورش ماهی در قفس ۵۰۰ هزارتن و تولید میگو ۱۶۰ هزارتن است که در اولویت برنامه ها قرار دارند.
تصویب دستور العمل صید ترال توسط شورای عالی امنیت ملی
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره صید ترال گفت: صید ترال برای تدوین برنامه و ساماندهی آن به مدت دو سال متوقف شده بود.وی تصریح کرد: اکنون دستور العمل صید ترال تدوین شده که به تصویب شورای عالی امنیت ملی کشور رسیده است.
به گفته حسینی، دستور العمل مذکور در کارگروه تخصصی مرز و براساس مطالعات دقیق تهیه شده است.
نظر شما